Vattenläcka...

Idag när Micke och jag hade varit iväg en stund, kom vi hem och öppnade dörren till groventrén och hörde ett plopp-ljud. Det droppade vatten från taket ner på golvet... Något skräckslagna öppnade vi dörren till resten av huset för att leta reda på vad som hänt och upptäckte att det droppade från taket både i hallen och i gästtoaletten. Micke stängde vattnet och jag rusade upp för att säga till Josefin att sluta duscha (vilket natruligtvis var helt onödigt eftersom Micke stängt vattnet).

Vi ringde våra snickare direkt och de kom efter ca en kvart, något bleka och aningen förskrämda. De gick lös på taket i gästtoaletten för att kolla om något rör sprungit läck,

med efter en stunds rivande och stökande, kunde de konstatera att det var från golvet det läckt. Peter och Daniel bestämde sig i alla fall för att öppna upp taket på en bit i hallen också, för att kolla hur mycket vatten som kommit där. Nu står det öppet och luftas och i morgon kommer en kille och mäter fukten och kollar om vi kan behöva en fläkt..

Senare kommer Andreas att behöva lägga om hela golvet i badrummet däruppe. Något är fel med fallet. Det upptäcktes på besiktningen, men ingen trodde att det var riktigt så illa.
Skönt mitt i allt ihopa att vi upptäckte det nu, och inte när det kanske stått och droppat i väggen i flera månader. Skönt också att det inte var ett avloppsrör, som vi trodde först.
Jag tycker synd om Andreas (kakelkillen), som behöver göra om hela badrumsgolvet. Vet ni hur gullig han var? När vi flyttade in i huset stod detta på badkarskanten:

En liten hälsning från kakelfirman. Jag blev rörd så att jag nästan började gråta.

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Men hu!!! Säger som du, skönt ändå att ni upptäckte det NU och inte senare!!! Men vad trist att det blir ett sådant jobb!



GULLIGT med bubbel!!!

2008-06-26 @ 19:57:53
URL: http://vi-bygger-ett-hus.blogspot.com/
Postat av: a home far away

Nämen va jobbigt! INte roligt...men som sagt tidigare vilken tur att det upptäcktes nu!



Visst är det härligt med bubbel, och vilken fin gest!



Ha en fin fredag//Gunilla

2008-06-26 @ 19:59:55
URL: http://vitaanglar.blogspot.com/
Postat av: Proforma

Usch, vad tråkigt när det blir så. Hoppas inte det är alltför illa.

Vi hade också problem med vårat golv, visserligen i hallen, så kakelfirman fick bryta upp hela golvet och lägga nytt. De hade slarvat med underarbetet så skarvarna låg inte i nivå med varann. Bra i och för sig för jag var aldrig nöjd med den första färgen... så ibland har man tur :)

2008-06-26 @ 20:02:09
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Annica

Huvvaligen! Sånt vill man ju bara inte vara med om! Jag har råkat ut för samma sak, halva vårt torp fick rivas och byggas upp igen. Och när vi flyttade in i vårt nya hus så var det fel på både golvfall och avlopp vilket INTE var en bra kombination.



Håller en tumme för att det inte är alltför fuktigt!



Kram Annica

2008-06-26 @ 21:03:39
URL: http://lodahls.blogspot.com
Postat av: Anette

Gud va tråkigt ....huset är otroligt snyggt. Förståtåt att det ligger i Höllviken. Själv har jag bott i Höllviken permanet i 10 år sen haft sommar hus där i 3 år. Saknar doften av höllviken och bärnstenen älskar att plocka. Kram Anette

2008-06-26 @ 21:37:26
URL: http://ludvigsdal.blogspot.com/
Postat av: anetteshus

Nei og nei, så kjedelig!! Godt det ble oppdaget så tidlig. Håpr det order seg raskt!



Klem Anette

2008-06-26 @ 22:50:59
URL: http://anetteshus.blogspot.com
Postat av: Petronella

Men skit...va trist, hoppas på hyfsat snabb lösning! Hihi, ja ganska lika smak måste vi ju ha. Har spanat in den lådan länge, men det var faktiskt Örjan som hittade den på blocket, helt ny i kartong. Han hade från början blivit med en begagnad låda från sin jobbarkompis, men när jag råkade höra deras telefonsamtal så satte jag punkt för det. Hörde nåt om -Ja, men det kan man väl bara sätta en lapp över.... Visade sej att kompisens namn var ingraverat på lådan. Då sa jag att om man nu byggt hus för en herrans massa stålar kan man väl kosta på sej en snygg brevlåda!! Eller hur... Kram Petronella.

2008-06-27 @ 02:19:07
URL: http://pellanochorjanbyggerhus.blogspot.com
Postat av: Ann-Catrin

Men nej!

sånt där som bara inte får hända ju.. men tur ni upptäckte det så snabbt.. nu går det ju säkert att fixa rät snabbt!

ha en fin helg där bland flyttkaronger och katter½

kram A-c

2008-06-27 @ 08:40:22
URL: http://www.finthemma.blogspot.com
Postat av: Sara Small Town

Oj oj oj, inte kul kan jag förstå (skickar en tröst kram)



Men precis som sagts i inläggen ovan, TUR att det upptäckt så snabbt! Det värsta hade varit om det sipprat under flera månader... Då hade det kunnat sluta illa. Nu är det ju perfekt torkväder (som min farmor skulle ha sagt) och snart har ni ett torrt och fint golv och tak igen.



Stor kram

/Sara Small Town

2008-06-27 @ 13:00:33
URL: http://smalltownstyle.blogg.se/
Postat av: Piritta

Men oj...tur ni inte var iväg på semester...Vilken härlig kakelkille som hade bubbel till er. Lycka till med det nya hemmet. Kram Pirre

2008-06-27 @ 22:31:00
URL: http://gallerihonshuset.blogspot.com
Postat av: Linda

Oj, ett steg bakåt, men gissar att det strax blir två steg framåt!!! Kakelkillens gest kan jag förstå du blev rörd över...skulle jag med blivit! //Linda

2008-06-28 @ 06:32:48
URL: http://medtidensomhjalp.blogspot.com/
Postat av: ColonialEast

Men hjälp vilken chock ni måste ha fått! Tur att de åtgärdar det direkt. Hoppas det går fort och att det blir bra! Kram

2008-06-29 @ 00:05:37
URL: http://colonialeast.blogspot.com
Postat av: Malin

Stackars er! Hoppas att det ordnar sig. Men vilken trevlig kakelfirma! :)

2008-06-29 @ 13:53:01
URL: http://www.monolilithsborg.blogspot.com
Postat av: Rose-Marie Jonsson

Hej igen!

Ja era stackare. Inte är det väl så man önskar starta sitt nya drömboende!!! Tack för svar om tapeterna förresten. Nytt lycka till med fortsättningen. Hälsningar Rosa i Hofors

2008-06-29 @ 18:39:22
Postat av: Granne med selma

hej!

Håller på och uppdaterar mig ute i bloggvärlden efter en ofrivillig bloggpaus. Det har hänt massor hos er. Både roliga och tråkiga saker (vattenläckan) ser jag. Fast det är ju tur att ni orkar se det positiva - det kunde varit värre. Längtar efter att få se när du piffat till det överallt. För du fortsätter väl att blogga även sen när huset är klart? inte är det väl bara en "bygga hus- blogg"? Snälla!

Kram sussie

2008-07-01 @ 09:32:34
URL: http://grannemedselma.blogspot.com
Postat av: Lisa

GRATTIS till inflyttningen, och röran...ja du, sånt man får leva med ett tag.

Så jättetrist med vattenläckan, hoppas att allt ordnar sej utan all för mycket besvär!



Kramar

Lisa

2008-07-01 @ 13:07:48
URL: http://lisastorp.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0