Lite kul

Man kan kolla hur många som googlar på en. Jag kollade Humlebacken, så här blev det:

Klicka på bilden om du vill prova själv

Eller om du får en störig fråga som du tycker att folk själv kan söka rätt på:


klicka på bilden om du vill se hur det blir. Vill du själv göra en sådan liten filmfråga, så googla på
lmgtfy
dvs: let me google that for you

Lycka till!!
Fel på blogspot/blogger

Jag har varit runt och tittat på en massa vårtecken, och det har som vanligt varit jättekul. Dock är det många som bloggar med blogspot eller blogger, som har haft problem med att ladda upp bilder. Vi återkommer helt enkelt till er i morgon, och hoppas att det gått bättre!

Femte måndagen med vårtecken

Det känns jättekonstigt att det är femte måndagen redan.. men det är det. Och det har hänt mycket, båda här hemma hos oss, och i resten av Sverige. De allra flesta har börjat få lite vårkänning nu.
I förra veckan har vi haft väldigt härligt väder, nästan lite somrigt emellanåt.  Det blev en del trädgårdsarbete, oj om jag har längtat efter det:)

Rosenrabatten är resnad och har fått ett tjockt lager kogödsel.

Nävorna har fullt med små små nya blad.

Min lilla blåsippa som har varit försvunnen i två år, har visat sig igen, härligt!

Jättedaggkåporna samlar redan dagg.

Tulpanerna växer och växer.

Gott och blandat!
Och här hittar ni till alla de andra vårteckenssamlarna runt om i Sverige och Norge:


Lev Landlig 02/2010

Idag fick jag en tidning på posten. I den hittade jag en liten notis om Vårteckensutmaningen. Kul! Tack snälla Lev Landlig!

Vill ni komma till fler bloggar som är med i vårteckensutmaningen, så klicka på loggan:


Säljkonferens

Vi har varit i Stockholm på säljkonferens. Det var trevligt och givande och det är alltid kul att träffa andra likasinnade, dvs riktiga husnördar. Alla vi som säljer KarlsonHus är väldigt intresserade av hus och det blir ju en massa hussnack när vi ses, såklart.

Höjdpunkten på konferensen var i går förmiddags när Sven-Eric (Sthlm) hade ordnat en hustur för oss. I Stockholmsområdet finns det en massa oerhört vackra KarlsonHus och på bara ett par timmar hann vi se 17 stycken.

Helt fantastiskt att få se dem i verkligheten. Kan ni ses synen för er, bussen stannar och 10-15 entusiastiska personer rusar av, för att titta på ett hus. Kamerorna åkte såklart fram och det hördes många suckar och stön över vackra hus.
Härlig upplevelse. Tack Sven-Eric för att du orndade det så bra!

Första huset var ett Mälhamra under uppbyggnad. jag har dreglat över Mälhamra i katalogen många gånger och jag gillade det i verkligheten också, ett rejält, robust hus med de där små små detaljerna som "gör det".

Också Mälhamra, på baksiden. Härligt med ett hus under uppbyggnad, då får man liksom chansen att titta lite genom fönster och så, det kan man ju inte precis när det bor folk där (fast jag hade gärna velat):).
Nästa stopp var denna härliga Glasmästarvilla. Passar så bra in i området den står i, med sjön strax nedanför. Så vackert hus!
Nästa stopp var denna vackra Glasmästarvilla. Huset ligger så vackert med sjön precis nedanför och lite lagom med skog runtomkring. Ett jättevackert hus!

En inbjudande entré med balkong ovanpå. Mest förtjust är jag i verandan som syns på högersida av huset. Tänk att sitta där på våren och höstan och vara ute men ändå inne:)

Detta hus har en väldigt vacker färg, mild grågrön. Jag tycker att det passar bra till alla vita detaljer.

Så här såg det ut varje gång bussen stannade. En massa tokiga säljare som kastade sig ut för att njuta av husemn.

Detta är den fantastiska Kaptensvillan, som väl inte lämnar någon oberörd. Man får nästan gåshud av så vackra hus. jag äslkar detta hus. Stort och rymligt (250kvm) utan att vara det minsta klumpigt. En härlig balkong och så tornet som ju förhöjer upplevelsen ytterligare. Härligt!

Sedan blir det ju inte sämre av att familjen valt så vackra detlajer. Denna dörr är från RM-snickerier, och det var deras fönster också. RM-fönster och dörrar har vi också, och det är en härlig känsla med äkta kittade fönster med riktig spröjs.

Här är Vivis och Peters vackra Soltorp. Det har jag visat bilder på innan men kan inte låta bli att visa det ur en litet annan vinkel. Om ni läste Leva och Bo, Expressens bilaga, i helgen, så var det detta hus som var med på sid 10 och framåt. Ett underbart hus som är en variant på Uttringe.

Här har vi en annan Kaptensvilla. Lika vacker den, och med en fantastisk utsikt över sjön.

Bredvid förra Kaptensvillan ligger detta Uttringe, med lika vacker utsikt. Det var det hus som vi utgick ifrån när vi till slut kom fram till Humlebacken tillsammans med arkitekten.

Det kommer ytterligare ett KarlsonHus på samma gata som de förra två husen. Detta är ett Katrine som håller på att byggas. Katrine är så fantastiskt, för i grund och botten är det ett ganska enkelt hus, som en gammal sjuttiotalsvilla, men med alla karlsonhus detaljer blir det ett unikt och vackert hus ändå. Vi har ganska nyligen sålt ett Katrine och jag är så glad för att få följa det husets tillkomst. Det ska bli kul!

Här står Tina (som sköter KarlsonHus hemsida) Camilla (säljare i Blekinge) och Evelina (ekonom på KarlsonHus) och tittar inne i Katrinehuset. Ett nybyggt hus känns så litet innan alla väggar kommer upp.

detta hus hade också RM-fönster, och denna modell gillar jag, den passar så bra till detta hus.

Stora Lusthuset Bergvik var det hus som fick oss på fall från början. När vi hade börjat fundera på att bygga så hittade jag en annons med detta hus och blev helt förälskad. Det är jag för övrigt fortfarande. Häftigt att få se det i verkligheten.

Visst är det ett fint hus? Och visst har KarlsonHus många fina modeller? Visst är jag en lyckans ost som får jobba med dessa härliga hus?
Tack allihop för en härlig konferens, och vi ses snart igen hoppas jag.


Fjärde måndagen med vårtecken

Jag tänke att till denna måndagen skulle all snö vara borta, men tji..

det finns en liten fläck kvar på vår biluppställningsplats, men annars är det faktiskt borta nu:)

Hela trädgården ser skräpig och stökig ut nu, det är en massa man ska göra, klippa bort vissna perenner och allt sånt..

Men mitt i allt det bruna hittar jag små solstrålar:)

Vet fortfarande inte riktigt vad detta ska bli..

Julrosen blommar snart

Höstastern laddar med nya blad

Syrenens knoppar sväller.

Här kommer daggkåpans nya blad.

Tom hostan vågar sticka näsan ovan jord.

Och på rosen ser man tydliga knoppar som bådar gott inför sommaren.

Och hela tiden sjunger fåglarna så det står härliga till, underbart. I går hade vi 13 grader i skuggan, och i solen kunde man sitta utan tjocktröja..

Nu ska jag leta runt hos er andra, gör det ni också: Klicka på loggan så kommer du till en lista över alla som är med i Vårteckensutmaningen.Bygga Nytt & Renovera

I fjol hade vi en fotograf från "Drömhem & Trädgård" här för att ta bilder till detta årets "Bygga nytt & renovera". Han sa, och redaktören sa, att den skulle komma ut i september. Nu kom "Drömhem & Trädgård" i veckan och vad hittar vi där om inte reklam för "Bygga nytt & renovera" som ska komma ut i april.
Så här ser reklamen för tidningen ut:


Gissa om vi ska köpa den. Många exemplar:)

Ojojoj

Nu har jag varit runt hos alla de av er som har lagt ut era vårteckensutmaningsinlägg.. Oj vad kul. Jag har sett allt ifrån små söta lamm och kalvar, till vårjackor och fönserputsare, och såklart en massa knoppar och en del utslagna vårblommor, såsom krokus, vintergäck och till och med en blåsippa. Snön smälter alltmer och folk börjar cykla och grilla.. ja man får verkligen se en massa tecken på att våren faktiskt är på väg. Härligt!!
Tack för det alla som är med:)

Tredje måndagen med vårtecken

Så var det redan tredje måndagen i mars, och med den Vårteckensdags

Klicka på bilden för att komma till listan med alla bloggar som är med i denna utmaning:)

 

I helgen har det varit riktigt aprilväder här i Skåne, ömsom sol, ömsom hagel och snö, vårtecken det också:)

Jag gick ut för att se vad som hänt i trädgården sedan sist, och det som slog mig först var att snön smälter undan ganska bra. Men fortfarande är det stora högar med snö här och var. Det är vi inte så vana vid. Jag tycker gott att det kunde vara slut på snön nu!

Men se där, mina knalligt rosaröda tulpaner tittar upp ur jorden så fort snön försvinner. Härligt!

Klätterhortensian har fina bladknoppar

Björkens bladknoppar är inte mycket att ropa hej över, men jag tog en bild i alla fall, så kan man jämföra hur det ser ut nästa måndag, och nästa...

Se så grönt det är när snön väl kommer bort. jar är inte helt säker på vad detta är för lökar, kanske pärlhyacinter? Och ogräset ser ut att frodas där under snön..

Magnolians knoppar, luddiga och mjuka

En magnoliaknopp mot den blåa himlen

Egentligen är inte detta ett vårtecken, men jag blev så glad när min palmlilja hade överlevt så att jag var tvungen att ta en bild på den. Den klarar sig inte ute i hela Sverige, men här längst ner i söder brukar det gå bra, och då med skydd över vintern. Men det glömde ju jag, som väl är ser den ut att ha klarat sig.. än så länge. Ofta är det ju vårsolen som tar kol på dem, så jag kanske ska täcka den nu, vad säger ni, ni som vet?

Termometern visar 9 grader, i skuggan! I solen var det ljuvligt.

så ljuvligt att tekoppen och jag satte oss här en stund. Underbart!

Inte heller något vårtecken, men han är så söt att han får vara med ändå, lille Hamlet.

Och höjer man blicken och tittar upp, så ser det nästan somrigt ut.. Härligt

I går kväll tog vi en tur med bilen och så såg vi att Sommarboden hade öppnat för säsongen. Det var ett äkta vårtecken det!! Sommarboden har funnits i Höllviken sedan 1929, inte så långt kvar till 100 år alltså:)

På deras hemsida hittar man dessa ljuvliga bilder. Så här såg det ut i Höllviken när min mormor och morfar kom hit på 30-talet, förälskade sig i stället och så småningom köpte en tomt och byggde sommarstuga på. Härligt att tänka sig. Synd att inte dagens kommungubbar inser värdet i att bevara den stilen!

Men Sommarboden ser likadan ut idag, åtminstone framifrån.

På vinterhavlvåret är det luckor för alla fönsterdörrarna, men nu i helgen tog de alltså bort luckorna och öppnade affären. Härligt!

Nu ska jag botanisera hos alla er andra som är med, och se vad som hänt sedan sist:)

 


Ny medlem i bloggfamiljen

Idag fick jag en kommentar från ytterliggare en KarlsonHus-byggare, och hon berättade dessutom att hon startat en blogg för att följa bygget. Jag blir alltid eld och lågor för byggbloggar, och allra mest brinner jag såklart för de som bygger KarlsonHus.
Bloggen heter Skogslunden och har adressen http://skogslunden.blogspot.com.
Jennie och hennes man ska bygga ett hus med influenser av dessa:

Mälhamra

Mangården

och Newport
Det kan bli ett härligt hus i sekelskiftesstil med mycket New England-influenser. Det är bara att gratulera Jennie och Martin till husvalet och så ser vi fram emot att följa bygget.

Andra medlemmar i Karlsonhus-blogg-familjen är Vivi på Soltorp och Hannahs Dreamlife.
Är ni fler som bygger KarlsonHus, snälla berätta!!

Humlebacken Living

För ganska längesedan så kläckte underbara Tina, som jobbar på KarlsonHus, idén om att jag skulle ha en liten egen hörna på KarlsonHus hemsida. Den skulle handla om Humlebacken, om att bygga hus, om att inreda och om att leva om bo i sitt nybyggda KarlsonHus. Jag tände till på idén och vi lanserade
Jag har skrivit om följande:

Att flytta

Välkommen hem

Trädgården

Skafferiet


Arbetsrummet

Sedan tog det stopp. Men nu har jag kommit igång igen, jag håller för tillfället på att skriva om vårt kök. Det är kul och utmanande, inte riktigt som att skriva i bloggen.. Lite mer ansvarsfullt på något vis.. Men jättekul!
Uppslag och idéer om andra områden att skriva om, mottages tacksamt.Ny leksak och födelsedag

Idag är det exakt 3 år sedan jag startade denna blogg. Den 12 mars 2007 skrev jag att vi hade fått bygglov, och att vi kände att allt äntligen var igång. Efter caa ett års planerande... och nu sitter jag här 3 år senare, inbodd i huset, och med en blogg som i dag har haft över 375 000 besök (och då har jag bara räknat de senaste 2 åren..).
Så hipp hurra för Humlebacken blogg...
För ett tag sedan klistrade jag in allt från bloggen i ett worddokument, för att ha det ifall någon skulle hända.. det blev 197 MB, 89 190 ord och 1629 sidor. Helt galet..
Hipp hurra idag också för Åsa, som fyller år:) kram på dig, jag vet att du läser här ibland!!

Och så till min nya leksak..


på plats på skrivbordet:Och så några bilder till...

När Maria-Isabel och Gua var här för fotografering höll vi på en hel dag, myckt fix och väntan på att solen skulle stå rätt osv..
Här kommer några bilder till från fotosessionen:

Här står mina älskade stövlar! Flitigt använda!

Entrén, med stövlar och annat

Huset från entrésidan

En favoritbild, det ser så himla mysigt ut med fällarna och alla ljusen.

Den härliga bilden som Vakre Hjem blåste upp på helsida. Eldkorgen var alldeles ny för dagen och det är Katta som är och hälsar på med hundarna Yatzy och Nellie.

Andra måndagen med vårtecken

Nu har det kvillrat och kvittrat häromkring så att man blir alldeles varm i hjärtat. Min favoritpippi, koltrasten, sjöng för mig igår, när vi var på vär hem till syrran på middag. Jag blev alldeles glad och pirrig. När koltrasten sjunger då vet man att våren är på väg! Klicka på bilden för att höra fågelsången! (lånat från P2)


När vi flyttade in här, för snart 2 år sedan köpte jag en fin hortensia som jag planterade i en stor kopparbalja. Tanken har hela tiden varit att den ska ner i jorden så småningom, men det blev liksom aldrig av i höstas.. När nu vintern blivit så kall och hemsk, trodde jag att hortensian hade strukit med, men i fredags, när nästan alla snön smält undan från den, kollade jag hur den såg ut.

Ni ser, den ser inte så glad ut, men hortensia brukar ju iofs vissna ner helt under vintern. Det som ser grönt ut är en annan växt, ett vinterbär.
Men jag gick närmre:

Och när man tittar nära, ser man att den är full av små fina skott.. Hurra! Den har överlevt, och den vet att våren är på väg!

Visst blir man lite glad:)

Och se här hur kärleksörten är på väg! Otroligt att den redan är på g, fast det fortfarande är så pass kallt..

Pelargonerna får nya blad varje dag.

I lördags visade termometern på nästan 15 grader i solen. Vi satt ute och fikade och jag var nästan tvungen att ta av mig koftan, intill huset blev det såå varmt. Underbart!!
Nu är jag spänd på att se vad ni andra hittat:)


Uppmärksamhet

I dagarna har jag fått mail från två olika tidningar som på ett eller annat sätt kommer att uppmärksamma Vårteckensutmaningen. Den ena är Lev landlig, som tydligen är en norsk tidning.. De kommer att ha en liten notis om oss i det nummer som kommer den 6 april.
Den andra tidningen är Allers trädgård, som inte hinner få med något i tidningen, men som vill vara med i utmaningen och kommer att skriva på sin blogg om den.
Kul va!! Nästa år får vi vara ute i bättre tid... Om vi nu ska köra nästa år.. det kanske inte blir något..

Håll utkik efter denna bild i den norska tidningen:

Den är tagen i vår trädgård förra året i april.

Kunde inte låta bli

Kunde inte låta bli att skratta när jag fick denna verifieringskod när jag skulle kommentera på en blogg häromdagen. Undrar om det sitter en liten gubbe och bestämmer vad man ska ha för ord...

Tävling!!

Hem och Hav kör en tävling som avslutas 31 mars. Gör ett inlägg och kommentera i hennes blogg så får du två lotter. Detta kan du vinna:

Härligt doftljus från Bliss

5 pappersklämmor

och en linnepåse med franska tvålar från Kate W.

var med och tävla du också!

100

100 deltagare i Vårteckensutmaningen. Det är ju inte klokt... Helt galet... Ni är alla hjärtligt välkomna. Och alla ni som följer utmaningen också. Jag har varit runt på alla bloggarna idag, eller i alla fall alla som var uppdaterade.. det är ett halvtidsarbete kan jag säga, men oj vad kul:).
Kanske skulle vi alla höra av oss till vår lokalpress och berätta om detta. Det är ju helt otroligt vilken uppslutning.. Vilket härligt sätt att vänta in våren på!

Första måndagen med Vårtecken

Som säkert många av er nu vet, har jag kört igång en Vårteckensutmaning som så gott det går täcker in hela Sverige. Den går ut på att vi varje måndag visar hur långt våren har kommit i det landskap där vi bor. Klicka på vårteckensovalen och kom till listan över alla bloggar som är med och visar vårtecken:

 

Till och med här längst i söder har det hela vintern känts helt omöjligt att vi ska kunna hitta några vårtecken i tid till utmaningen börjar. Det har känts hopplöst, men nu i helgen har det vänt. Fåglarna har sjungit vårsånger och snön smälter undan. Tyvärr har den ingenstans att ta vägen så det blir väl rena översvämningarna nu, men vad gör det? Våren är i antågande:)

För första gången sedan i december kan vi se asfalten. Det knastrar när man går på den, det känns vårigt:)

Överallt samlas smältvattnet i stora vattenpölar.. vart ska allt smältvatten ta vägen?

I garaget har pelargonerna vaknat, de har fått ny jord och nu skjuter de en massa små blad överallt. Mysigt!

Men det härligaste vårtecknet av de alla:


En snödroppe som trotsigt sticker upp näsan över snökanten.. snart, snart har vi dem överallt:)
Nu ska jag surfa runt och se vad ni andra har hittat:)

 


RSS 2.0