Nya utmaningar

Som många av er vet, säljer jag och Micke hus, KarlsonHus. Jag har ett annat jobb också, som lärare, IKT-pedagog i Lund. Att sälja hus är i många avseenden ett drömjobb för oss. Vi älskar hus och tycker att det är fantastiskt roligt att se människors drömmar bli verklighet. Men nu har vi bestämt oss för att utvidga vår verksamhet. Vi har skrivit kontrakt med Kungsäterkök, och kommer att öppna en köksbutik så snart vi har hittat rätt lokal.

Kungsäterköks fabrik ligger i närheten av Varberg och så här vackra ställen hittar man i närheten. Jag har faktiskt ingen bild på fabriken, för det glömde jag att ta.

Inne i fabriken är det mesta handarbete. Det är en fantastisk känsla att komma in i en fabrik och se yrkesskickliga människor handskas med material som ska förvandlas till vackra kök. Häftigt.

Spröjsarna i dessa luckor stod en kille och fixade med. Han hade en liten fil och lite sandpapper och stod och testade så att alla skulle passa perfekt. Så coolt.

Kolla passformen..

Detta är nog mitt absoluta favoritkök. Det heter Dalbo och känns både oerhört modernt och samtidigt lite traditionellt. Älskar de raka linjerna och tycker att de har byggt upp detta kök så snyggt. Jag har tagit bilden på Köksexpo utaför Kungsbacka.

Samma kök, fast denna bild är tagen på fabrikens egen utställning.

Detta kök heter Greppa och är helt handtagslöst. Rena linjer och en kul detalj är att man kan byta den där listen som i detta kök är grå, till vilken färg man vill. Om man vill testa att ha en knallröd så kan man ha det, men ha en neutralare färg att byta med om man tröttnar. Fräckt va?


Samma kök fast i svart och vitt. Också här är listen metallfärgad.

Detta kök heter LESS och är inte bara handtagslöst utan har också genomgående identiska luckor. Inga lådor syns någonstans utan alla linjer blir helt rena. Självklart finns det lådor men de är dolda:

När man trycker till på luckan kommer översta och understa lådan ut. Översta sitter fastsatt i luckan och genom att lossa den kommer man åt mellanlådan. Eneklt och praktiskt. Oerhört läckert om man vill ha ett riktigt stilrent kök.

Här har vi lossat den översta lådan för att komma åt de andra. Fräckt va?

LESS

LESS igen. Snyggt!

Det finns ett sortiment som kallas Exklusiv. I Exklusivköken är alla stommar är av gediget trä.

Och visst blir det en härlig känsla när man öppnar skåpet och möts av denna syn.. Trä är ändå trä..

Fler bilder på kök, hämtade från hemsidan. Detta tror jag heter Kungsäter.

Detta kallas Nostalgi.

Vi ser såå fram emot att komma igång med köksbutiken. Hoppas på att hitta en lokal snart och kunna vara igång med försäljning tidigt nästa år. Redan nu kan vi såklart sälja kök, hör bara av er.

Har lite funderingar på butiksnamnet. Funkar det att kalla butiken "Humlebacken"? Ska den kanske heta "Humlebacken LIVING"? Eller har ni andra idéer? Det ska ju vara ett namn som passar till både kök och hus och kanske lite annat smått och gott, så "Köksbutiken" eller så går ju bort. Inte för att vi kommer att använda namnet så mycket, men något måste den ju heta..Kommentarer
Postat av: Aggie

Gratulerar, gratulerar!

Och vilka fina kök, det måste kännas riktigt bra att komplettera med de fina husen.

Kan inte låta bli att tänka tanken att nu råkar nog själva Humlebackenhuset ut för ett nytt kök ganska snart.......ska vi slå vad!

Namn, Humlebacken så klart, men vad mer......Living är inte det lite överanvänt, fast jag vet inget bättre. Ska brainstorma lite!!!

Jätteroligt i alla fall!

Kramar och lycka till

Aggie

2011-11-04 @ 11:45:50
URL: http://www.snackskalsdalen.blogspot.com
Postat av: Tim

Vi har funderat lite och kommit fram till några första förslag. Det brukar födas fler när man låter medvetandet processa i bakgrunden. Tanken är att namnet ska antyda kvalitet och klass.Humlebacken Classic. Humlebacken Premium. Humlebacken Exclusive. Dessa kan också kombineras med Living. Humlebacken Fine Living är en annan variant.Största lycka till!

2011-11-04 @ 12:50:05
Postat av: Elisabeth Nyborg

jag tycker oxå Humlebacken LIVING e ett bra namn :-)

2011-11-04 @ 16:39:09
URL: http://ruterezz.bloggo.nu
Postat av: Karin

Humlebacken HOME tycker jag. Då kan ni sälja precis allting som man har hemma. Toppen!Kul med nya utmaningar, helt rätt!/karin

2011-11-04 @ 23:34:00
URL: http://www.stylebymom.se
Postat av: Tina

Humlebacken Cuisine.

2011-11-05 @ 00:55:05
Postat av: Mamma/Mormor/Svärmor

Humlebacken Home, tycker jag är bäst hittills...

Kram!

2011-11-05 @ 14:53:37
URL: http://tjernhus.blogg.se/
Postat av: Sonja Sell fran Tyskland

Ett underbart idee! Jag undrar bara hur det ska passa ihop med din jobb som lärare i Lund. Ska du sluta där när du öppnar kökslokalet?

Det finns ett fantastisk liten affär i Beddingestrand. Dom har allt möjligt och omöjligt runt om köket, förutom köksmöbler. (Dvs grytor, bestick, allt man behöver för att laga mat.) Det kunde vara roligt att ha samarbete med dom ochsa: har man köpt hus och kök hos dig, far man allt man behöver i skapen där. Tyvärr glömde jag namnet av lokal. Men det är ju inte alltför lang väg och det är värd ett litet utflykt i alla fall.

2011-11-07 @ 08:33:26
Postat av: Paula

Åh vad fina köken verkar vara! Ska bli kul att besöka er butik när ni väl är på plats!Vad gäller namnet så har jag allmänt lite svårt för namn som både innehåller svenska och engelska så jag hade inte lagt till varken Living, Home eller nåt annat engelskt efter Humlebacken. Vad sägs om "Hemma med/hos Humlebacken" eller "Humlebackens hem" eller nåt sånt? Ska fundera mer!Kram!

2011-11-07 @ 15:16:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0