Färgnummer, reportage och renovering

För er som frågat, och för alla andra som kan vara intresserade, vårt hus målas i kulör: S0702Y.

Idag har det varit en rar tjej som heter Maria-Isabel hos oss. Hon är fotograf och ska göra ett reportage om vårt husbygge. Från tanke till färdigt hus, ungeför som denna blogg. Ni som följer min blogg kommer säkert att känna igen er en hel del, men det kan vara kul att se det ur någon annans synvinkel. Idag har vi bara pratat och tittat på huset. Jag har berättat en massa om hur vi tänkte och så vidare. När huset är klart kommer hon tillbaka och tar en massa bilder som sedan ska bli själva "hemmahos"-reportaget. Jättekul och spännande.

Sedan var det det här med renovering. Vi har ju en del gammalt som ska in i det nya huset. Här ser ni några exempel:
image321
Denna dörr ska bli skafferidörr. Vi hittade den på vinden i sommarstugan och Micke började genast peta av masoniten som de hade satt på. Under masoniten fanns fina speglar. Till dörren finns också ett kammarlås (visst passar det bra i ett skafferi?).
I alla fall har vi (mest Micke då...) slipat och spacklat igen spikhål och fixat och grejat, och:
image322
grundmålat, och:
image323
målat i den slutliga färgen. Detta är alltså den "gröna" färg vi ska ha i köket. I mina ögon är den inte grön utan mer bruten vit. Men snygg är den!!
På denna dörr ska jag skriva Skafferi med snirkliga bokstäver... någon gång när jag känner mig stadig på hand..
Sedan har vi:
image324
denna dörr som har suttit som ytterdörr på sommarstugan, den var ganska rappig, och behövde renoveras lite..
image325
den är inte klar men färdigare än nyss. Denna dörr ska få sin plats i garaget, mellan förrådesdelen och garagedelen. Det blir fint.
image326
Och sist men inte minst vill jag bara visa de fönster vi ska ha i väggen mellan kök och vardagsrum. De är inte alls klara, men vi får väl jobba på det... Katten heter Beckham och är 6 månader. Och ursöt!
Ha en trevlig helg allihop!!

Plåttak på!

Igår kom Plåtslagaren och började lägga plåt på huset. Som vanligt får jag bilder av mamma och pappa när jag inte har tid att åka dit själv och titta. Tack för det m o p!!!
image318

image319

image320

Många småtak är det...

Målning

Nu har vädret blivit så att målaren har satt igång sitt arbete. Vi har velat  fram och tillbaka om vilken vit färg vi ska ha på huset, och nu när den kommer upp känns det som vi har valt helt rätt. Det blir så fint!
image310

image311

image312

image313

I tisdags åkte jag och en kompis till Köpenhamn för en heldag. Vi startade på Gröntorget (en grossistblomsteraffär) och fortsatte sedan med att shoppa oss igenom staden. Detta kom vi hem med från Gröntorget:
image314
Ljusrosa pelargoner, lavendel och rosmarin. Det blir så ljuvligt vårigt i köket..

image316


image317


Och i går tog jag och en annan kompis bilen och gjorde en helrunda på Österlen. Vi hade tänkt oss att vi skulle till en massa antikaffärer och loppisar och så, men allt var stängt. Nu gjorde ju inte det så mycket eftersom vi fick en mysig dag tillsammans ändå, men lite snopet var det ju. Denna lilla ängel fick följa med hem i alla fall.
image315

Garagefönster och skafferiväggar

Idag har Micke och Daniel satt i fönsterna i garaget, Peter har satt upp skafferiväggarna och Jesper har satt gips. Det är kul att komma och titta när det förändras så mycket på en gång.
image304
Här är garageväggen med sina nya fönster. Där utanför kommer vi att ha en underbar uteplats i sommar.

image305
Här är hörnan med skafferiväggarna. Alla KarlsonHus har råspont innanför gipsen, det är därför det ser ut som en bastu...

image306
Inne i skafferiet sitter det fina fönstret.

image307

image308
Här har Jesper varit i farten och gipsat på ordentligt.

image309
På ovanvåningen är väggarna till ungarnas badrum klara (ja inte helt klara:)


Vindskenor på!!!

Idag har vindskenorna kommit på plats. Eftersom jag har arbetat hela dagen har jag inte haft tid att se hur det ser ut, men av bilderna att döma blir det kanonstor skillnad. Kolla själva:
image293

image294

image295

image297

image298

image299

image300

image301

Nästa vecka kommer plåtslagaren och börjar lägga taket, och i slutet av denna vecka kommer målaren, om det inte blir kallt igen... Det är så spännande nu...
Grundvattenvärmeborrning

Idag när jag körde ner till huset möttes jag av en massa maskiner och pumpar och borrar och ett djäkla oväsen. De var där och höll på att borra efter grundvattenvärme. SOm det såg ut på tomten.... Tur att man inte hade nån trädgård att vara jätterädd om... Den behöver totalrenoveras nu, kan jag säga..
image286

Det är INTE snö som lyser vitt på marken, snarare kalk eller nåt...

image287


image288

Och i onsdags kom kakelugnen, som vi beställt i fredags... det var snabbt marcherat!

image289

Vi ska ha en dusch med bara en "pip" som sticker ut från väggen. Inuti väggen ser det ut så här:

image290


Nästa vecka ska de sätta vindskenor och så kommer plåtkillen och mäter och sedan kommer målaren och ska börja måla utvändigt... SÅÅÅÅ spännande.

Fynd på Tradera, och inte..

Två saker har vi handlat på Tradera sista veckan. Det ena är en gammal Singersymaskin, som vi ska plocka isär och ha med en annan skiva i trädgården. Den fick vi ge 50 spänn för!! Viss är den fin:
image284

Känns lite knasigt att montera ner hela symaskinsdelen, eftersom den är i fantastiskt skick och allt finns med, även instruktionsboken.. men men så är det, vad ska vi med en gammal symaskin till?

Vårt andra köp var en sifon. Den såg jättefin ut på bilden och gör det på lite håll fortfarande, men till vår fasa var "korken" av vit plast... Inte så kul, men den får väl stå på nån hylla så att man inte ser den så bra.. Glaset är snyggt i alla fall. Och 155 kr var väl inget överpris kanske..
image285

Kakelugn beställd!

Vad kul att så många tycker att vårt skåp blev bra, jag blev positivt överraskad själv faktiskt. Jag hör av mig om vi inte har plats med det..:)
Vi har bestämt oss för denna kakelugn från Cronspisen för jättelängesedan:image282

men jag är inte särskilt förtjust i mässing, åtminstone inte när det lyser så att det nästan sticker i ögonen. När vi var inne och skulle beställa den, så sa jag att jag tyckte att det var synd att det var mässing och ett par dagar senare fick jag ett mail från Lorettta på Vedkraft i Vellinge (snälla människa) där hon skrev att de precis börjat tillverka metalldetaljerna i krom. Så här ser det ut då:

image283

Vi bestämde oss för den kromade varianten utan att ha sett den på riktigt. Hoppas att vi valde rätt...

För övrigt har vi tillbringat dagen med att göra i ordning en gammal dörr som Micke hittade på vinden i vår sommarstuga. Då hade den masonit på sidorna och var allmänt ful. Men när vi började undersöka den visar det sig att den har fina speglar bakom och ett sött kammarlås. Precis vad vi behöver till vårt platsbyggda skafferi. Så idag har jag kört med värmpistol och Micke har gått efter med skrapan, sedan har han slipat hela dorren, spacklat igen alla spikhål som fanns efter enterniten och så har han hunnit grundmåla ena sidan av dörren. Bilder kommer när den är klar (eller mer klar än nu i alla fall.)


Skåpet är färdigmålat

Kommer ni ihåg att vi köpte ett skåp på auktion förra veckan. Nu har Micke målat och målat och nu är det klart. Visst blev det fint. Undrar bara var vi ska sätta det...

image279

image280

image281


RSS 2.0