Handlat..

Nu har vi varit en sväng till Ilva och shoppat lite.. Det blev en lampa, ett matbord och en tillbringare..
image412
Visst är denna lampa fin, den ser ut som en gammal filmlampa..
image413
Bordet är i återvunnen teak. Vi pratade med en kille som jobbade där och han berättade att ofta är de gjorda av gamla järnvägssyllar eller båtdelar. Coolt. Sedan får vi se om vi kanske målar det vitt när det kommer på plats i det nya huset..
image414
och så kunde jag bara inte motstå denna sommarbringare... tänk att servera hemgjord jordgubbssaft ur den i sommar..
Ha en trevlig fredagkväll!

Mer kök, plåttak och kakelugn

Idag kom vi äntligen iväg till huset igen. Vi har haft så mycket att göra hemma att det gått flera dagar sedan sist.. Det var ett underbart väder idag och plåtkillarna från Småland hade fått färg på kinderna.
image396
Här står jag uppe på byggställningen och snackar med Benny (plåtslagaren).image397
I stället för hängrännor har vi ståndrännor på huset. Allt för att det ska se ut som det gjorde förr.
image398
Närbild på en ståndränna... (Micke fick låna kameran...)
image399

image400
Idag kom äntligen kakelugnskillen och gjorde klart. Vi fick helt nytt kakel, när vi visat upp hur det gamla såg ut. Nu ser det mycket bättre ut.
image401
Jag känner mig väldigt nöjd över att detaljerna är i krom och inte i mässing.

image402
..skulle väldigt gärna vilja provelda...

image403
I vårt badrum blir det helvitt kakel på väggarna.

image404

Tvättstugegolvet är på plats och färdigfogat! (antika plattor från Qvesarum). De blir lite mörkare när man sedan oljar dem.
image405

Och köket var mer eller mindre på plats...
image406
Skåpet längst till vänster blir i lite avvikande modell, och helvitt. Under fönstret kommer diskbänken och i det halvupphöjda skåpet till höger om fönstret kommer diskmaskinen.
image407
Här har jag vridit kameran lite mer åt höger och fått med resten av köket. I hörnet syns skafferiet...
image409
med den fina dörren som Micke hittade på vinden i vår sommarstuga och sedan har renoverat med mycket möda och stort besvär.. Färgen är den gröna färg vi ska ha på all köksinredning. Ni får tänka bort den prickiga träväggen, den ska målas vit (utom skafferiet, det blir samma gröna som dörren).
image410
På insidan av skafferidörren sitter detta lill kammarlås.

Visst kan man tänka sig hur det kommer att se ut?
image411

Tapeter

Vi hade från början inte tänkt att hanågra tapeter alls, utan bara vitmålat.. men men, man kan väl ändra sig. Båda barnen vill ha fondvägg. Vi har valt ur Sandbergs sortiment, och denna vill Josefin (16 år) ha på sin ena vägg:

image393

Max (13år) har istället valt denna:

image394

och vi har själva valt en tapet att ha på en liten liten vägg i entrén. Väggen är nog inte mer än 1,5 meter och mot den ska en vit skänk med spegel stå..

image395

Jaja, blir det helt tokigt kan man ju måla över....

Kan inte kommentera

Ibland hittar jag jättefina bloggar som jag så gärna skulle vilja kommentera, men det är inte alltid jag kan det. Ibland ser det ut så här:


image392Och då funkar det inte för mig. Jag har ett google-konto men jag får inte det att funka i alla fall. Bara så att ni vet, ni som kommenterar här och som aldrig får en kommentar tillbaka... det är inte som jag nonchalerar er..

Vi bygger hus

Jag anmälde min blogg till en sajt som heter Vi bygger hus.
Först idag upptäckte jag att man kan få poäng på den sajten, och Humlebacken ligger trea... Om ni vill får ni hemskt gärna gå in och rösta så att vi inte halkar ner från tredjeplatsen. Man klickar bara på stjärnorna efter namnet. 5 stjärnor är högsta betyg.

Humlebacken på vi bygger hus

Köket..

Jag ringde vår säljare på Kvänum och det var inga problem att ordna det som blivit fel, allt berodde på ett missförstånd mellan henne och mig. Skönt att ha en bra säljare! Det kan ta lite tid bara. Men som väl är har vi ju egentligen ingen brådska, eftersom vi inte ska flytta in förrän i juni. Men självklart ställer det till det lite för byggarna som gärna vill göra köket klart nu, så att de kan gå vidare. Hoppas att det löser sig så fort som möjligt!
Här är några bilder från Kvänums sida på Broby kök, som är det vi beställt. Naturligtvis är planlösningarna helt annorlunda än vår, men man kan ju ändå se lite hur det kommer att bli.
image386

image387

image389

image390

Köksproblem...

Ajaja, aldrig får man vara riktigt glad. Något missförstånd har det blivit mellan mig och min annars så förtjusande kontakt på Kvänum. Det som är levererat till köket stämmer inte med vad vi trodde att vi beställt.
Alltså blev det ett avbrott i köksuppsättningen, men jag var såklart tvungen att åka och kolla ändå. Det var fullt med folk överallt i vårt hus, så det hände en hel del..
image372
Köket målas när allt är på plats.

image373

image374

image375
Här fuktspärrar de badrummet.

image376
Panelvägg melan vardagsrum och kök.

image378
Och här står snickarDaniel och begrundar panelvägen i vårt sovrum.

image379
I groventrén förbereddes för golvläggning.

image380
Och här sitter det frostade fönstret från Qvesarum på plats mellan hallen och badrummet.

image381
Duschvägg i badrummet där uppe.

image382
Max rum

image383
Max klädkammare.

image384
Josefins rum.

Och så måste jag avsluta med en kattbild. Vi gick ut med katten i förmiddags när det var snö. Han var inte helförtjust...
image385

Verandafönster

Idag körde Micke ner, och han tog med sig ett av fönsterna som ska sitta i väggen mellan vardagsrummet och köket. Fönstret är utan glas för tillfället, men man kan ändå liksom se hur det kommer att bli...
image371
Från matplatsen in i köket.


image369
Från köket ut mot vardagsrummet och matplatsen.


image370
Genom dubbeldörren (som bara är ett hål ännu, kommer man att se kakelugnen.


Kök, duschvägg och promenad

Idag var jag tvungen (!) att åka ner till huset för att dels se hur kakelugnen egentligen ser ut, och dels uppdatera mig om vad som hänt den senaste tiden.
image358
Peter och Danne sätter pärlspont i köket och så sätter de upp väggen som vi ska ha våra häftiga fönster och dubbeldörrar i.
image359

image360
Det ser hemskt ut med omålad pärlspont, som en bastu ungefär... men det kommer att bli sååå fint..

image361
Och bara för att Peter var nyfiken på hur det skulle bli var han tvungen att sätta upp foder och fönsterbräda i köksfönstret. Han säger själv att det är sånt som är det roligaste, det är det som är godiset...

I badrummet har väggen till duschen kommit upp:
image366
och i den väggen har Peter gjort två fack för schampo- och balsamflaskor och allt sånt.

image367

image362
Sedan gick mamma och jag en liten promenad ner på stranden i det underbara vädret. Riktigt vårväder var det.
image363
Den underbara Kämpingestranden!
image364

image365

På vägen hem var dikesrenarna fulla av tussilago och här hemma sjunger koltrastarna så att det hörs in genom stägnde fönster och dörrar. Tänk att vi har allt det härliga framför oss..

Stopp för kakelugnen

Mamma och pappa skickade nya bilder från kakelugnens tillkmmande idag, men sedan pratade jag med snickaren och han berättade att han stoppat muraren. Peter (snickaren) tyckte att det var för dålig kvalitet på kaklet och han sa till att de fick komma ut och kolla det. Kanon tycker jag att ha en snickare som tar sådant ansvar! Tack Peter!
image355
Jag tycker inte att jag kan se något på denna bild, men säger Peter att det inte är bra så litar jag på honom.
image356

Sedan skickade de en bild på kökstaket:
image357
och när jag pratade med Peter (som faktiskt syns på denna bild) så berättade han att de börjat sätta pärlsponten i köket också. Tur att man är ledig i morgon så att man kan åka ner och titta....

Kakelugn och mässa

Idag har vi fått bilder på kakelugnsuppsättning... Vi har själva stått på mässan i Malmö och har inte haft tid att åka ner och titta. Tack säger jag till Peter (snickare) och mamma och pappa som skickar bilder så att vi vet vad som händer. Det ser ut som om de fogar köksgolvet också, man jag vet inte riktigt om det är det de gör.. Snyggt ser det ut i alla fall.

image344

image345

image346

image347

Tak i vardagsrummet

image348

Köksgolvsfogning:
image349

image350
Annars har vi ju då mest stått i vår monter. Så här ser vi ut på plats:)
image351
Körsbärskvistarna till höger kommer från vår trädgård och ser ut så här i närbild:
image354

Nu ska jag lägga mig i soffan med ett glas rött och titta på "Så ska det låta".
Helt slut efter en hel dag på mässan...

Idag har vi stått på mässan hela dagen. Det känns i kropp och knopp nu kan jag berätta. Några bilder blir det inte idag, för jag glömde sätta kortet i kameran. Jag återkommer med det i morgon.
Vad jag slås av är att de flesta montrarna i mässan ser så himla tråkiga ut. Det är tre väggar, några vepor och ett par stolar. Kanske ett broschyrställ.. Jättetrist. Själva tycker jag att vi har tänkt till och ansträngt oss för att skapa en känsla i vår monter. Jag hittade en enda annan monter i vår hall, som kändes att det var en massa jobb nerlagt på och det var Sabinas. Kolla hennes blogg för att se så fint hon hade gjort det.
Jag återkommer med lite bilder från mässan i morgon eller till helgen..

Hem-och Villamässan i Malmö

När vi köpte vårt hus från KarlsonHus fanns det ingen representant i Skåne, och det var ganska jobbigt, för antingen fick vi åka till Växjö varje gång vi skulle träffa dem, eller fick deras Smålandsrepresentant komma hit. Efter det har vi blivit Skånerepresentanter och det är jättekul. Vi har inte kommit igång riktigt ännu, men i morgon börjar Hem- och Villamässan i Malmö och där har vi en monter. Vi har gjort allting själv, från att tänka ut hur montern ska se ut, till att bygga väggarna och pynta den. Vi är ganska nöjda med resultatet:
image335
På den vita skänken ska det stå en stor datorskärm och visa bildspel. Visst ser det mysigt ut?
image336
Man får ju inte göra någon åverkan på mässväggarna så vi har tagit tre knutbrädor, målat vita, sågat i rätt längd och hängt upp. På dem har vi satt inramade bilder på olika KarlsonHus. På brädan till höger hänger tre bilder som visar vårt hus i olika stadier.
image337
Lavendel och körsbärskvistar gör känslan ganska vårig.
image338
Ljusrosa pelargoner är alltid härligt.

Sedan var vi tvungna att åka ner till huset och kolla lite vad som hänt där. På tomten låg staketet vi ska ha in till grannen (huset ni ser i bakgrunden ska rivas så fort vårt hus är klart).
image339

Inne i vårt sovrum stod Peter och målade upp panel till taket. Han hade stora problem med att få plats, och då kom han på den fiffiga lösningen att sätta konsoler på väggarna och lägga brädorna för torkning där.
image340

image341
Många brädor blir det...

image342
och det blir sååå snyggt när det kommer på plats.

image343

Om ni nur har tänkt att åka in på mässan, så måste ni komma till vår monter och hälsa på, vi lovar att bjuda på godis:) D:118 är vårt monternummer!
Vi ses där!

Och så kom köket...

image334
Glömde ju berätta att köksleverensen från Kvänum har kommit... oj vad mycket skåp det ser ut att vara när det står i arbetsrummet...

Tak och golv..

Nu händer det saker..
Förra veckan avslutades med att det lilla taket ovanför entrén kom på plats. Man för föreställa sig hur det blir i vitt och med ett fint räcke och trägolv..
image327

Igår fick jag ett mms av vår eminente snickare. Då ville han visa att de börjat lägga golvet i köket, så himla gulligt att tänka på att vi ville se hur det såg ut. Jag var ju naturligtvis tvungen att ta mig från jobbet ett par timmar idag för att se hur golvet blev och ta lite bilder själv så att jag skulle kunna visa här.
image328
Visst blir det vackert? Det ska ju oljas in så att det får en helt annan yta till slut, men jag tycker redan att man se hur härliga färgskiftningarna är. Tänk att det är ett gammalt golv som legat på ett gammalt slott eller kloster eller vingård i Frankrike.. Härlig tanke. Det kan ju inte spela någon roll om man råkar spilla lite vin på det golvet, det måste ju ha gjorts förr...
image329

Dessutom var plåtslagaren på plats och höll på med taket, kul att se lite hur de jobbar.


image331

image332

Riktigt härligt vårväder var det idag. Fåglarna sjöng och solen glittrade. Men när jag körde mot Malmö igen kom det värsta snöovädret.. är det april??

Nu på torsdag börjar Hem- & Villamässan i Malmö. Vi kommer att stå där och prata om KarlsonHus i monter D118. Välkomna dit och säg hej om ni har vägarna förbi.

Micke har snickrat monterväggar för att sätta upp i montern:
image333
De är likadana som fasaden på vårt hus, samma färg och allt. Det blev jättebra!

RSS 2.0