Första advent


Julheader

En liten julig header, uppdatera om ni inte ser den:)

Säljkonferens med KarlsonHus

Vi har varit på säljkonferens. Vi körde i tisdags eftermiddag, mot Skövde. Redan i Småland började det att snöa och snöovädret höll i sig under hela vår vistelse och faktiskt även nu sedan vi har kommit hem.
Det tog oss 5,5 timme att komma upp, stackars alla lastbilschaufförer som hade fastnat med sina bilar längs med vägen. Det kan inte ha varit kul.
Vi kom fram till Knistad Herrgård och möttes av en fantastisk syn:

Foto: Vivi på Soltorp

Det var som en saga, herrgården låg där inbäddad i snö och det brann eldar utanför dörren. Som en julsaga. Synd att det är en månad kvar till jul bara:)

Konferensen började på onsdagn och denna gång handlade det mycket om våra underleverantörer. Jättebra att träffa så många av dem och att få en personlig kontakt att prata med om det är något man undrar för en husköpares räkning.

Dessutom delades det ut pris. Årets bästa säljare. :)


Saxat ur Juryns motivering:

... Vi vill härmed hedra Viveka och Mikael Gulda, inte enbart beroende på det goda resultatet utan också för att de inspirerar hela säljkåren...
... Rubriken på detta diplom skulle förmodligen även kunna vara "Årets bloggare" eller "Hur många tidningar kan vi synas i på ett år"...

Tack för det KarlsonHus, det känns gött!! Och tusen tack för de fina glassakerna från Kosta Boda, som vi fick:

Känns mysigt att bli uppmärksammade. Vi prenumerarer gärna på förstaplatsen.:)

jag är också glad över alla kataloger från underleverantörer som nu fyller vårt skåp, det blir så mycket lättare att förklara för kunderna om man har kataloger att visa.

I kökssoffan ligger Ozzy och hans mamma, han har nästan vuxit ikapp sin mor nu.

Och utanför fönstret ser det ut så här.

Missade en halv miljon

Jisses, såg just att min besöksräknare har slagit över halvmiljonstrecket... undrar hur många verkliga besökare det betyder, jag menar hur många har faktiskt varit här och sett på vårt  hus och våra katter och allt...
Så här såg det ut kl 22.33 den 16 oktober 2010 i alla fall:Fräckt!

Kattstängsel, a never ending story

Som trogna bloggläsare vet, försöker vi hålla våra katter inne i trädgården. Vi har delat av trädgården med ett högt stängsel och på olika sätt har vi försökt få katterna att inte rymma utanför. Vi har provat en massa olika idéer och de brukar hålla några veckor sedan kommer katterna, främst Hamlet, på något sätt att ta sig ut i alla fall. I somras kom vi på att vi skulle sätta el överst på staket och stängsel.

Här är stängslet som delar av trädgården. Jag står i den del där katterna får vara. Ut mot gatan har vi ett valigt staket, och det går inte att kattsäkra, men runt detta område, som är större delen av trädgården, har vi 2 meters plank och stängsel överallt.

Här syns eltråden som sitter överst.

Så här ser det ut där den sitter uppe på planket (danska pinnar).

Oh chär sitter det snygga aggregatet. Om vi får detta att fungera ska vi bygga någon liten låda till den så att vi slipper se den.

När man är inne i trädgården så märker man knappast att där är ett stängsel. Lite insynsskydd hoppas vi på, tanken är att det ska växa upp en massa klätterväxter på stängslet.

Men nu tillbaka till eltråden: Det har funkat klockrent i flera veckor, men i går rymde Hamlet igen. Två gånger. jag blir tokig.

Idag har jag varit ute med honom i trädgården en lång stund för att ev. få syn på var han tar sig ut, men han är ju bara hos mig när vi är ute tillsammans, då rymmer han minsann inte..Om någon nu har ett bra tips, så kom med det, vi vill ha alla tips vi kan få hur vi ska kunna hålla den här filuren innanför staketet. Vi vill ju inte att han ska gå samma öde till mötes som sin bror, som blev överkörd utanför staketet.

Reklamfilm

Reklamfilmen som spelades in i vårt hus visas nu på norsk TV fick jag reda på. Jag letade rätt på den på den norska hemsidan

Kolla här: Old el Paso


Vårt hus kök syns pyttelite i slutet av filmen

Julkort

Kolla vilka ljuvliga julkort Rädda katten har tryckt upp i år. Sjävla tänker jag genast beställa ett helt gäng. Gör det du också- Klicka på kortet så kommer du till Rädda kattens hemsida, där du kan beställa korten!
Tvättstuga/groventré. Och katter:)

Vi köpte garderober på IKEA, och vi bestämde oss för svarta luckor. De ser väldigt bruna ut på bilderna men i verkligheten är de nästan helt svarta.

I skåpen har vi gömt fläktsystemet (FTX), centraldammsugaren, värmelreglagen, elskåpet och lite till. Dessutom rymmer de allt linne, ett skåp till dotterns ridkläder och en massa annat. Det är sååå skönt att vara klar med detta!

Själva tvättstugedelen är här snett bakom mig, till vänster, men den vill jag inte ta bilder på:)

I sängen, som är bäddad med de ljuvligaste Lexingtonlakan man kan tänka sig, ligger det fullt av katter och gonar sig.

Sötisar!

en bebis

mysisar..

RSS 2.0