Bröllopsdag

Igår, den 29 juni, hade vi 19-årig bröllopsdag. Vi har infört att vi bestämmer vartannat år, vad vi ska göra. I går var det Mickes tur att bestämma.
Vi körde hemifrån framåt eftermiddagen, och färden gick österut.
Jag gissade ganska snart vart vi skulle och jag hade rätt:)

Vitemölla badhotell, ett av de vackraste hus jag vet. Jag hade aldrig sett det i verkligheten men det uppfyllde mina förväntningar. Tänk om fler svenska badorter (läs Höllviken/Kämpinge) kunde bevara den underbara miljön..'

Hotellet ligger på barfotaavstånd från stranden.

Hisnande vackert..

Utsikt norrut.

Söderut mot Kivik och Stenshuvud.

Norrut igen..

Den här stenen ser ut som om den blivit kluven av den svarta.. undrar om det är en installation.

Inåt land ligger badhotellet!

Gatorna i Vitemölla har roliga namn.

Och det finns så många underbara hus! Ursäkta bildkvalitén, jag fick använda mobilen..

Från hotellrummet såg vi badhotellsskylten,


vi bodde rakt ovanför O:et
I restaurangen åt vi en underbar middag och drack goda viner. En härlig dag med andra ord.
Allt var bra på badhotellet, utom en sak. Inredningen i rummen... Vem har tänkt till där??
Jag har inga bilder från rummen, jag minns att jag har sett det innan, att de skrev på hemsidan att "rummen är inredda i shakerstil", men det beror på vad man menar med shaker.

Det första jag reagerade på var trappan, HUR kan man sätta in den trappan i det vackra huset??? Den är säkert jättefin, men inte där.

Eller denna sittgrupp med i och för sig, jättevackra möbler, men INTE där!!!
Jag skulle ge bort mitt sommarlov för att få sätta tänderna i en styling av det hotellet, det finns alla möjligheter....
Vitemölla Badhotell; ring mig, så ska jag fixa till ert hotell....


Till salu

Det finns en tomt som vi länge har sagt är vår drömtomt, här i Höllviken. Den ligger alldeles nere vid havet och är stor. På tomten finns ett fräckt sommarhus, men det hade man väl fått riva. Idag upptäckte Micke att tomten var till salu. Vi cyklade dit för att titta lite extra på den.

Här ser man tomten från stranden, och om man vänder sig helt om så ser man detta:

Nederst på tomten är det en hög kulle, en beväxt sanddyn, så man har inte så mycket havsutsikt från tomten, om man inte bygger en altan alldeles nere vid tomtgränsen förstås..

Och så var det priset då... 6 995 000 kronor. Som hittat:).

Midsommar

Vi bjöd in lite kompisar till midsommarfirande i all enkelhet. Alla bidrog med något, vädret var underbart och trevligt hade vi!!

Vi dukade långbord i trädgården.

Mumsig mat

Sillpirog, silltårta, olika sillsorter, hembakat bröd... mums...

Efter maten blev det bad för vissa..

andra satt och tittade på..

Vilket underbart väder vi hade, jag minns knappt att vi haft så fint någon midsommar..

De här tre tjejerna skulle vidare på nästa fest:)

Allt om kök och bad

Just nu på mitt skrivbord:
Vårt kök, i ett reportage gjort 2008. Jättefina bilder som Maria-Isabel har tagit, stajlat av Nina Hartman. Katten på stolen heter Hamlet, inte Beckham, men annars är det ett fint reportage.

Sommaren är kort

Mamma i Tjernhus och Aggie i Snäckskalsdalen tyckte att det blev tomt och tråkigt efter vårteckensutmaningen och uppmanar alla att varje måndag köra bilder på temat "Sommaren är kort" där kort betyder foto:)
Jag hänger på lite sporadiskt.
Först en katt som lärt sig klättra i träd:

sedan bilder från min och syrrans härliga kvällspromenad:

Jag älskar verkligen sommaren!!

Filmtajm - igen...

Nu kan jag tänka mig att en de tänker att jag har blivit helt galen... men jo, vi har lånat ut vårt hem till ytterligare en reklamfilm. Samma filmbolag, Scanvision, men en helt annan kund och ett helt annat upplägg. Nu var det Old El Paso (förlåt Maria) som det skulle göras reklam för. Tyvärr kommer inte reklamen att visas i Sverige, men förhoppningsvis kommer jag att kunna visa den här på bloggen ändå:)

Man skulle kunna säga att det var en enda stor tacofest alltihop...

De filmade i köket och i matplatsen.

Ute i trädgården var det fullt av folk:)

Ett par av statisterna sitter och väntar på sin tur att komma in..

Här sitter Gabriell, kunden, och snackar med en av statisterna.

I pannrummet, ute i garaget, stod denna tappra kvinna och lagade mat HELA dagen. Fantastiskt!!

Vi hade vackert väder, och tur var det, för det var mycket som skulle få plats.. skönt att vi kunde ställa en hel del utomhus.

Mycket lampor behövs när man filmar. Först ska de skärma av allt befintligt solljus, och sedan ska de sätta till artificiellt ljus..

2 bilar, fulla med utrustning...

-Jonatan, skynda dig, det är din tur...

Feststämning, skulle det vara, hela tiden:)

De använda våra möbler och mycket av våra grejor, men de möblerade om en hel del..

Mycket väntan blev det för Jonatan, som ändå höll modet uppe:). Visst är han söt!!!

Oj vad grejor det blev över...:)

... tror att vi får ha tacofest...

Trädgårdsland

Ända sedan vi flyttade in för två år sedan, har jag tänkt att vi ska ha ett trädgårdsland. Jag vill kunna ha hallon, jordgubbar, rabarber, och så lite plats för sådder, som tex spenat och sallad. I vår trädgård har det liksom inte funnits någon naturlig plats för ett trädgårdsland, förrän nu när vi byggde kattstängslet. Nu föll bitarna på plats och vi kan utnyttja vår trädgård mycket bättre.

Vi började med att gräva upp gräsmattan i ena hörnet av trädgården. Det var faktiskt det jobbigaste och det tråkigaste.

Micke grävde det mesta, man han fick lite hjälp av mig...

och lite av Max.

Katterna lekte på gräsmattan under tiden.

Så beställde vi singel, eller naturgrus eller vad det heter. Den ser helt brun och tråkig ut när man får den, men den blir såå fin när man spolar den.

Idag när Micke kom hem från jobbet så satte vi igång med själva trädgårdslandsbygget.
Först kratta så att det blir jämnt.

Sedan lade vi ut brädor ung där vi skulle ha planteringslådorna.

Sedan satte Micke igång att såga.

Jag passade på att njuta lite av min favoritrabatt... Nu blommar en hel del i den och det är såå härligt. Lagom rufsigt:)

Sedan skruvade Micke ihop lådorna.Mellan lådorna lade vi markduk och fyllde sedan på med singel. Det var ett slit kan jag säga, men nu är hela singelhögen borta. Nu ska vi bara köpa jord och fylla på i lådorna. Jag skulle gärna känna någon i närheten med häst så att jag kunde åka och hämta hästgödsel.

Nästan färdiga.. Fler bilder kunde jag inte ta, för det blev helt mörkt. Men i morgon ska jag försöka ta någon bild på hur det blev.
Godnatt:)

Nikki och Emmy igen

Nu har Nikki och Emmy kommit hem från Paletsina, och de har blivit intervjuad av ett par tidningar om sitt arbete. Läs om hur de tänker och om du vill vara med och skänka pengar till verksamheten med handikappade barn/ungdomar i Palestina så gör det på deras insamlingskonto. Så här skriver de: 

Vi har startat en insamling för barnen i Palestina tillsammans med IM

och vi blir jätteglada om ni vill bidra till att barnen här ska få det bättre.

Sätt in gåvan på 90 07 06-3. Använd inbetalningskort eller betala via internetbanken. Tyvärr kan ni inte ge en gåva till vår insamling via IMs hemsida.

Det är viktigt att ni skriver "Emmy och Nikki Palestina"så att vi kan följa hur insamlingen går.


Nu hjälps vi åt tillsammans!

 

Läs om arbett på deras blogg Leap of Faith

Och läs en artikel om dem här


Grillplats

Även om jag inte visar så mycket här på bloggen (jag vet att jag har varit urtrist på sistone) så händer det lite här hemma. Det senaste projektet med kattinhägnaden har inneburit en hel del arbet både med det och med annat som liksom har följt med. Som tex vår grillplats (alltså plats att ställa grill med tillbehör). Vi har haft grillen stående på gräsmatta, och det är så där bra. Man har ingenstans att lägga den elektriska grilltändaren när den är varm, det är kass om det kommer glöd på gräsmattan och en massa andra saker. Vi har bestämt att vi ska ha en grillplats med sjösten (eller i alla fall naturligt rundade småstenar, samma som vi har på andra ställen runt huset). Det har vi vetat länge, men nu när vi ska göra trädgårdsland utanför inhägnaden, så beställde vi gruset och då var det lika bra att göra allt med en gång. Få se när trädgårdslandet blir färdigt.

Vi beställde otvättad singel/grus/småsten. den ser hemsk ut när den kommer, men när man har spolat av den är den jättefin.

och här är den lilla plätten som ska bli grillplats.
Lovar att visa hur det blev när det blev klart.

Åbergs i Ystad och så lite trädgårdsarbete

Idag tog jag med min mamma och pappa till Åbergs i Ystad. Åbergs är nog min absoluta favortiplanskola. De har jättemycket och det hög kvalitét på växterna. Det är en ren fröjd att gå där.
Detta blev min skörd:

Här är lite blandat. En del perenner, och en hel del sommarblommor.
Vi har en rabatt vid poolen, där jag från början tänkte att jag skulle ha en massa gräs och strandblommor, att det skulle bli liksom lite strandkänsla. Det blev inte så bra:

Det såg mest ut som en väldigt skräpig strand i så fall. Inget tog sig riktigt, och det som väl tog sig, det spred sig och tog död på det andra. Idag grävde jag upp en hel del i den rabatten, flyttade till andra platser, och till krukor, och då såg det plötsligt ut så här i rabatten:

En massa plats till nya växter. Härligt att ha en hel rabatt att plantera i.

Och här har jag petat ner en hel del nya växter. Det blev ett par olika astrar, en astilbe och ett par olika blågull. Det kan nog bli riktigt bra.
Som synes på bilderna var det jättefint väder idag, rena sommaren! SÅ himla mysigt. Micke hoppade i poolen, som vi faktiskt börjar få ordning på. Det är alltid lite klydd efter vintern, innan man får den helt klar och fin, men idag var den kanon. Lite för varm bara, sa Micke, 27 grader. Vi får nog sätta ner temperaturen.

Det var fler som tyckte att det var intressant med vattnet. Ni kan se Ken (städroboten) klättra uppför väggen strax under vattenytan.

Enzo ville nog allra helst ner i vattnet...

Knäppa katt. Jag var livrädd att han skulle trilla i.

Hamlet var allra mest intresserad av att försöka överlista oss och ta sig ut ur trädgården. Än så länge har han inte klarat det.

Visst är han söt där han sitter på staketet?

Närbild på några av blommorna jag köpte idag. Dett är ett slags blågull/Jakobs stege. Den har vackra mörka blad och ganska mörkt blå blommor.

Detta är treädgårdsblågull med lite mer mellanblåa blommor. De är jättefina ihop.

Och så köpte jag både vita och rosa blomstertobak, jag älskar dem. Jag brukar så själv, men det är såå mycket enklare att köpa färdiga:)

Guldfyndsvinnare

Nu har juryn sammanträtt och valt ut den kombination som båda jurymedlemmarna gillade bäst. Vinnare blev:
Care69
som hade kombinerat en enkel silverkedja till killen med ett snyggt silverhalsband till tjejen. Jättesnygga båda två faktiskt!
Grattis care69!! och tack ni andra som ville vara med!

Fjortonde måndagen med vårtecken

Så ÄNTLIGEN har jag blivit klar att ta mina vårteckensbilder för denna sista omgång. Jag fick ge mig ut i regnet och det var väl inte helt bra för kameran, men den ligger på tork nu.
Jag vill passa på att tacka alla underbara vårteckensbloggare som gjort så många härliga vårteckensinlägg, som har gjort att vi har kunnat följa vårens framfart genom Norden. Nu ska det väl vara vår i hela landet!! Och egentligen ska det ju vara sommar här nere i söder, men det vet inte vädret om:(. Jag hade tänkt att min sista utmaning skule bestå av en somamrspaning, men det blev inte riktigt så..
Här kommer mina bilder från trädgården som det ser ut idag:

För det första är allt grönt och härligt nu. Man kan knappast fatta hur trist och tråkigt det var för bara några månader sedan.. men nu är allt grönt utslaget. Härligt.

Bakom badhytterna blommar rönnen, och rhododendronen har präktiga knoppar.

Grönskan bäddar in huset igen, och det ser så mycket trevligare ut än när det är kalt och trist.

Ken har fått komma fram och börja arbeta. För er som inte känner Ken, kan jag berätta att han dammsuger poolen:)

Grannens brjönbärssnår försöker som vanligt emmigrera in till oss. Fram med sekatören!

Frilandshibiskusen har fullt av blad. Jag längtar efter blommorna:)

Kryddlandet ser grönt och frodigt ut. Och blött. Allt är så blött idag.

Syrenerna doftar skolavslutning och det är det ju faktiskt snart dags för. Mindre än två veckor kvar:).

Snart blommar gräslöken.

Tack alla för 2010 års vårteckensutmaning, hur många var vi som höll på till slutet? jag har varit runt på en hel del, men ganska många har hoppat av under vägen. Det blev kanske lite för långt att hålla på till sista maj, eller vad säger ni. Och ska vi på det igen nästa år?


Juryarbete pågår

Och på tal om Guldfyndstävlingen vill jag meddela att juryns arbete pågår. Vinnare meddelas så fort juryn är färdig.


RSS 2.0