2012 - ett bättre år?

Ser fram emot att 2012 kommer att bli ett spännande innehållsrikt, inspirerande och på alla sätt givande år. Slutet av 2011 blev lite jobbigt..
Jul har vi firat, hemma, först med familjen och mamma och pappa, men sedan kom min syrra också, och sedan även några kompisar. Det blev en supermysig jul.
Nu laddar vi för nyårsaftonen. Vi ska ha folk här, inte så många, men man vill ju göra det festligt och mysigt ändå.

Vi har dukat. Tallrikarna fick ett glittrigt hjärta och en olivkvist, enkelt och i mina vanliga färger..

Men när jag skulle beställa blommor, hos fatastiska Jeanette, på Blomsterkompaniet i Vellinge, fick jag spel och beställde en färgkombo som kanske inte riktigt är vad man tänker att vi ska ha på Humlebacken. Men oj vad fint det blev.

Visst är den härligt vårig!!

Förrätten gjorde vi i går, här kokar vi skaldjursfond.

Och efterrätten gjorde vi också igår, detta är andra omgången Creme Brulee. Den första fick vi slänga, av någon anledning blev det "omelett". Suck..
Men 2012 blir bättre. Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År från alla oss på Humlebacken.

Kycklingwok.. mums

I helgen hade vi gäster och sedan i söndags blev det rester men i går gjorde vi den näst sista rätten från Ica Matkassen. En underbar wok med kyckling, ananas och sötsur sås.

Underbart gott, lätt att laga och nyttigt. Tack Ica Matkassen, denna kommer vi att göra om.

Torsdagsmums

Idag gjorde vi Lövbiff i grönpepparsås. Det var riktigt mumsigt. Vi valde ris i stället för potatis, tyckte att det passade så bra till såsen.

I går gjorde vi Älgskavspizza, och helt ärligt så fick den inte lika högt betyg av familjen. Men det var väldigt gott med rostad vitlök i såsen. Det kommer vi i alla fall att göra igen:)


För övrigt kan jag berätta att vi har fått nycklarna till lokalen och att vi har börjat att fixa så smått. Det är ju lite som ska göras där. Kul! Bilder kommer.

Dinkelpannkaka

Idag körde vi igång med matkassen igen. Det är verkligen skönt att ha middagarna planerade. Micke gjorde maten idag, och i veckan hoppas jag på en dag var av barnen:)
Dinkelspannkakan smakade bra, men det bästa var faktiskt kesoröran som vi hade till. Det var keso, fransk senap och lite honung. Så himla gott till pannkakan men jag kan även tänka mig att det blir gott till t.ex. en ost- och skinkpaj.

Härligt också med lite grönt på tallriken. Det både ser gott ut och känns nyttigare.

För övrigt kan jag berätta att lokalen är klar, så nu är vi snart igång med vår köksbutik. Namnet blir troligen Humlebacken HOME, tack alla ni som kommit med synpunkter! Jag återkommer med bilder och butiksplaner snart:)

Hjälp!

Det finns människor som skriver om allt möjligt på sina bloggar. Och så finns det  människor soom skriver om allt möjligt och ibland kommer på en riktig snilleblixt. Gå in och läs vad Pernilla skriver, och bidra sedan, du också!
Pernilla skriver ofta mycket klokt, och så är hon en riktig människa. Det är härligt att lära känna sådan människor, om än bara i cyberrymden!


Två middagar

Tack för all omtanke kring allt som händer. Det löser sig nog på något sätt, hoppas vi. För närvarande är det konkursförvaltaren som styr allt, och vi kan bara stå bredvid och hoppas på det bästa.
Maginfluensan är över och vi kan äta som vanligt igen, tack Ica Matkassen för att jag slipper ha fantasi. Det är värt hur mycket som helst.. När man inte är sugen på mat, så är det skönt att någon annan har bestämt.
Vi har ätit Rotfruktslasagne. Det kändes nyttigt och gott. Micke älskade rödkålssalladen:)

Och så idag hade vi saltstänkt spätta.
Det är alltid härligt med nya idéer, och jag tror att just denna rätt kommer jag att utveckla på mitt eget sätt.

Jag kommer att hålla fast vid kapris och tomat och lök, men kanske välja något annat än sardeller. Och den smörstekta spenaten, den är såå god, den kan man ha till allt möjligt!!

Elände..

Pga av konkurser och maginfluensa får Ica Matkassen vänta i kylen några dagar..

Ingen rolig dag

Som många vet, byggde vi för fyra år sedan vårt drömhus. Ett vackert KarlsonHus med alla de detaljer vi ville ha. Vi lade ner själ och hjärta i vårt hus och sedan blev vi dessutom återförsäljare för dessa vackra hus.
Vi har sålt ett gäng de senaste tre åren, och i går hade vi besiktning på ett underbart vackert hus i Domsten, norr om Helsingborg.
På sistone har jobbet som säljare inte varit lika kul som innan. En del problem har dykt upp och vi har fått bråttas med många motgångar. Värst av allt är att KarlsonHus ingick ett samarbete med MM-hus i Vimmerby. Allt lät så bra och de skulle tillverka våra hus. Ett hus levererades därifrån, till Stockholmsområdet, och sedan började vårt hus som skulle gå till en familj i Ljunghusen, att tillverkas. Vi var där och tittade och väggarna såg fina och rejäla ut, killarna i fabriken verkade göra ett bra jobb. Allt verkade positivt tills plötsligt allt avstannade. Utan att gå in på några detaljer kan man säga att MM-hus vägrar att lämna ut ett hus som kunden till stor del redan har betalt. Naturligtvis har KarlsonHus sin skuld i det hela, men mest genom att ha varit godtrogna och litat på andra. MM-hus utnyttjar situationen och vägrar lämna huset innan de fått betalt (en gång till).
Igår lämnade KarlsonHus in sin konkursansökan. Naturligtvis beror det till största delen på den vikande marknaden, men självklart spelar det en viss roll att man inte kan gå vidare med huset till Ljunghusen.
För oss betyder detta att vi står utan arbete, utan inkomster (även retroaktivt) och att vi har en ständig oro för att kunden inte ska få sitt hus. Det är faktiskt det som är allra värst, att vi ska leva med att kunden står utan hus.

Här kommer lite fina bilder från huset som blev klart igår.

Detta är baksidan på huset, på framsidan stod det så mycket arbetsbilar parkerade så det blev inga bilder från det hållet. Idag.

Utsikt från den balkong som vätter mot havet. Man ser över till Danmark och båtarna som går mellan Helsingör och Helsingborg.

Vardagsrummet påminner väldigt mycekt om vårt. Det är ju samma grundplanlösning på detta huset och på vårt, men det ser annorlunda ut på utsidan. Detta beror på att Helsingborgs kommun har en konstig tolkning av sin regeltext. Samma text som i vår kommun, men man tolkar den helt annorlunda.

Mellan vardagsrum och kök har de matplats, precis som vi, och i matplasten står denna fantastiska kakelugn. Det är en handmålad Gabriel och den är köpt på Eldabutiken i Vellinge. Visst är den ljuvlig.

Mellan matplats och kök ville familjen ha gamla dörrar och fönste,r precis som vi har. Micke har köpt dessa  och skrapat och målat och fixat med dem. De blev helt ljuvliga och passar så bra.

Favoritrummet får nog bli köket. Det påminner ju också mycket om vårt, men är ännu ljusare. Ett helt underbart kök.

Kotlett

Dagens matkasserätt:

Kotletten blev god med citron på, det har jag aldrig provat förr. Och ni som känner mig, Nej, det är inte min tallrik, min var utan ärtorna.. :) Att ha kronärtskockor i moset var också ett nytt tips för mig, det gav moset en lite mer intessant sma. Gott.

RSS 2.0