En lyckad fest

Tänk att det blev så bra i går.

Det var ett busväder hela dagen fram till kl 4, då det sprack upp och blev klart. Det blåste en del under kvällen, men det var inget som störde oss så mycket.

Gästerna kom vid 7 och fick då drink i trädgården.

62 personer inkllusive oss själva blev det till slut.

Här kommer min ena syrra och mina svågrar med sin present. Den andra syrran tar bilden.

Inne i tälten hade vi dukat med oblekt linneväv, hyrd servis och murgröna som dekoration. Det blev fint!

Vi hade satt upp julgransbelysning i tälten och vi hade hängt ljuslyktor över alla bord.

Det är ju såklart svårt att ta bilder i mörkret utan att förstöra stämningen med en blixt, men jag tycker att denna bild visar hur mysigt det blev, även om den är alldeles suddig.När vi käkat klart (god buffé) satte Cover Story igång att spela.
Det blev ordentligt ös och folk dansade loss ordentligt.

jag har fortfarande ont i mina fötter... men kul hade vi!!

De här fyra tjejerna, och två killar som tyvärr inte fastande på bild, serverade och fixade hela kvällen, tack så mycket tjejer och killar, och tack alla som var med och bidrog till att festen blev så lyckad!!

Festförberedelser

I morgon ska vi ha fest. Stor fest. 65 personer. I trädgården har vi nu satt upp tält. Två stora tält och ett mindre. I de två stora ska vi sitta och i det mindre ska ett band spela och det ska bli dans tänkte vi. Så ladda med danseskor, alla ni som kommer:)

Här pusslar vi ihop starten till det största tältet. Det är 6x8 meter och ganska högt.

Många pinnar blir det...

Man lägger på takduken innan man reser väggarna

Micke pysslar med fler pinnar och kopplingar.

Dettta tält är 4x8 meter och det står i vinkel till det stora (som inte är helt uppe på denna bild.

Här ser man båda tälten resta och klara. Bilden är tagen ung från den plats bandet kommer att stå.

dvs i det tältet som står bredvid poolen.

Inne i tälten har vi börjat sätta ut borden och plocka fram lyktor vi ska hänga i taket.
Håll tummarna för att det blir fint väder!! Idag är det ljuvligt, men låt det hålla sig till i morgon:)

Välkommen till världen Astrid!

Vill bara gratulera Caroline och hennes man till deras lilla underverk Astrid som föddes i fredags. Caroline har en alldeles ljuvlig blogg som heter Karlsebakken 37. Titta in där och gratulera henne!!

Mammas blogg

Tänk att min mamma har börjat blogga. Hon har alltid tagit mycket bilder och hon älskar att klistra in i album och skriva texter till. Jag har länge sagt att jag tycker att hon ska starta en blogg för jag har trott att hon kommer att tycka att det är jättekul. Nu har hon gjort det, och oj vad hon tycker att det är kul. Hon bloggar om sitt största intresse, trädgården. Och den är så fin, min mammas trädgård. Och pappas såklart.. Han får hänga med på ett hörn.
Tänk om alla ni som varit här idag, i skrivande stund 651 st, skulle gå in på hennes blogg och titta på hennes fantastiska blommor och rabatter och om bara en tiondel av er skriver en liten kommentar skulle hon bli så glad så glad.
Ett litet smakprov:


klicka på någon av bilderna eller här: http://tjernhus.blogg.se

Rösta för bövelen

Leena och Jonas i Tosteberga är med i Sköna hems omröstning om det vackraste läsarhemmet. Jag som varit där tycker absolut att ni ska gå in coh rösta!!


Överraskningsbesök

Jo jag skulle ju fortsätta min berättelse.
Vi promenerade alltså omkring i Stockholm på fredag förmiddag, satt och tog en mysig lunch och sedan var det lite kallt och blåsigt. Vi tog då bilen och åkte till:

Japp, just det Maria med Lundins nya Hus
Vi (Micke och jag) körde dit på vinst och förlust. Vi ville inte säga till innan för vi var rädda för att de skulle göra en stor sak av det, och känna sig tvingade att bjuda på en massa eller så. När vi ringde på dörren och Ludde öppnade slog mitt hjärta i 190.. Och när Maria kom och fick sym på mig tror jag att hennes hjärta slog i takt med mitt. Hon blev jättechockad. Stackars Maria. Men de släppte in oss och bjöd på vin (Maria visste direkt att jag gärna skulle vilja ha ett glas rött:).

Och så fick jag då sitta där, under trappan i den fina svarta stolen, med mitt glas vin. Redan när Maria bloggade om den stolen, tänkte jag att jag skulle sitta där och njuta en vacker dag. Och nu har jag gjort det!

och så satt vi och snackade skit i köket en timme eller så. Jättetrevliga var de, både Maria och Ludde. Men det visste jag redan innan


'
Och innan vi gick var vi ju bara tvungna att gå in och säga hej till gästbloggaren Annso också. Här försöker vi ställa upp oss för kameran.. det var inte det lättaste. Jag kände mig ung dubbelt så lång och stor som de där två nippertipporna:)

Men till slut står vi där så prydligt och snyggt:)
Det var fantastiskt roligt att träffa Maria (och Annso såklart) och att se deras fantastiska hus. Och så underbara människor man lär känna genom sitt bloggande:) Jag är så glad att vi åkte och hälsade på, Maria, och jag är så glad att du var lika trevlig IRL som på bloggen!
Tack, Maria, och välkommen till oss en annan gång!!


Vi fick riktigt smak för det där med bloggbesök så vi gjorde en repris dagen därpå.
Nu åkte vi i stället till:

Petra med Colonial East. Också en av mina absoluta favoritbloggar och dessutom en av de första jag fastande för. Petra och jag har träffats hastigt på en mässa för något år sedan, men nu skulle jag ju få se hennes hus och träffa hennes familj också. Petra blev inte riktigt lika överraskad, för hon hade sett på facebook att jag var i Stockholm och frågat om vi kom och hälsade på. Vi hade väl svarat lite kryptiskt, men hon hade mer eller mindre räknat med att vi sksulle komma och dukat fram med paj och allt möjligt. Så himla gulligt.

Petras hus (och hennes familjs förstås) ligger så otroligt vackert med underbar utsikt över vattnet. Jag blev verkligen helt stum.


Och huset sedan.. det var en gång ett enplanshus med rött tegel. Petra och familj gjorde ett taklyft och nu har de två fantastiska våningar som - när allt blir klart - kommer att bli HELT fantastiska.

Här står vi framför huvudentrén. Så snyggt med svart dörr!
Tack snälla Petra och ni andra för att ni tog emot oss med öppna armar. Vi ser fram emot att ni kommer till Skåne och hälsar på en dag:) kram på er!!

Resten av Stockholmsvistelsen blev också fantastiskt trevlig. Syrrans födelsedagsfest var helt fantastisk. Såå mycket roliga kompisar de hade, och god mat, mycket mat, mycket sprit (!) och härlig musik. Hellyckat!! Tack för det Paula (jag har inga bilder från festen, men det kanske är lika bra:)

På besök i huvudstaden

I torsdags åkte vi till Stockholm. Jag och Micke och min syrra Fia och hennes man Andréas körde upp på eftermiddagen. Vi skulle till Paula (yngsta syrran) som bor i Stockholm och som har fyllt jämnt och ställde till med fest.
På fredagen gick vi ut på stan:

Här står Fia, Andy, Paula och Peter och väntar på oss. De bor i Hammarby Sjöstad, och där är jättefint. Nära till vatten överallt och ändå så nära till stan.

Vi tog båten över till Söder och gick och promenerade bland de fina husen där.

Den här innergården skulle jag inte ha något emot att bli inbjuden till..

Vi fikade på stan, såklart. Fia

Paula

Peter

Andréas

och Micke

Den här snygga lyktan gick vi förbi. Den var jättestor, det syns inte riktigt på bilden men det var den!

Det var en härlig förmiddag i Stockholm. På eftermiddagen gjorde vi helt andra saker, men det orkar jag inte ta nu. Har ni varit runt på mina andra favoritbloggar så vet ni redan vad vi gjorde...


Sammanfattning av sommarens projekt

Nu när sommaren lider mot sitt slut så är det dags att sammanfatta vad vi hunnit med sedan maj. Micke arbetar hemma och den här våren sommaren har han inte arbetat med så mycket annat än att färdigställa i trädgården. Vi har den uppdelningen att han sköter byggandet och jag det som växer.

Bland det allra första vi gjorde i år var att bygga en pergola i ena hörnet vid poolen.Så här mysigt blev det.

I början av våren gick en hel del tid åt att gräva hål för plintarna till staketet. Vi har iofs ganska sandig jord, men den är full av rötter och därför ganska svårgrävd ändå.Det måste passas in perfekt så att det inte blir några fula skarvar.

Jag hade min idé om hur staketet skulle se ut, och det var viktigt att spetsarna fick rätt vinkel. De här är jag nöjd med!

Mellan 600 och 700 pinnar behövdes för att staketet skulle bli klart. Micke sågade alla och sedan målade han dem, tre gånger på varje sida, i garaget, innan har satte upp dem.

Med grindarna var det en del arbete också

Det skulle göras kors och spjälor.

Färdig grind i färdigt staket. Jag är jättenöjd. Här har inte knopparna på stolparna kommit upp, ser jag, det får bli en bild på det senare...

Längst bort i Humlegränd skymtar parkeringen och vägen. Här hade vi bestämt från början att vi skulle sätta en port för att skärma av mot vägen.

Utifrån perkeringsplatsen

Själva planket var inte så svårt, men det där att göra själva porten, det var ett millimeterjobb!

Färdig. Här har inte beslagen kommit upp ännu, det kommer bild på det sedan.

och inifrån Humlegränd ser det ut så här nu.

Nu när Micke hade värmt upp byggkänslan så var det dags för sommaren utmaning. Att bygga två badhytter bredvid poolen. I badhytterna är det tänkt att vi ska kunna förvara pooltillbehör, dynor och annat i den ena och trädgårdsredskap i den andra.

min utsikt!

Micke får hjälp av min pappa med badhytterna! Tack pappa!

Och så här ser det ut idag. rabatten i förgrunden är full av hemsådda blommor och i bakgrunden kan man se hur badhytterna ser ut när de är målade. Nu väntar vi på att Micke ska sätta igång med dörrarna till hytterna och lite annat smått och gott. Men först ska vi planera för nästa lördags stora födelsedagskalas. Vi ska ha 65 personer i trädgården i tält och vi ska ha ett band vid poolen och mat i stora lass. Så vi har fullt upp.

Hemmakanalen.se

WOW
Fick just ett mail från TV4 att de denna vecka listar husbyggarbloggar och att Humlebacken är med bland de tio de har tagit ut:) Kolla själv!!!Vedskjul klart

Precis intill där vi (Micke) har byggt våra badhytter har vi länge förvarat veden under en presenning. Nu när hytterna hade fått sina tak var det vedens tur.

Redan innan har Micke byggt sidorna på skjulet, de har samma liggande spjälor som staketet vid pergolan. Än så länge är allt det träet alldeles gulbrunt, jag längtar tills det blir grått och snyggt:)

Så här ser skjulet ut om man ser den från poolen och pergolan,

rakt från sidan,

och från badhytterna ser man veden.

och till sist en bild på denna "lilla" kanalj som landade på en väska:). Visst är han fin?

En överraskningarnas kväll

Oj vilken helg vi har haft.
i lördags var vi bjudna på mackafest hos Åsa och Peter.

(denna bild är från tidigare i somras när de var hos oss)
Mackafesten i Västra Tommarp är ett årligt återkommande event. Åsa och Peter samlar sina vänner och så bjuder de på mackor av allehanda slag. Av tradition en trevlig tillställning med god mat och trevliga människor.
Vi kom dit i lördags och allt var som vanligt. Nästan. Efter ett tag lurade de iväg oss och det visade sig att vi skulle till kyrkan i Västra Tommarp.

Ursäkta den dåliga bildkvalitén, men eftersom jag inte hade en aning om vad vi skulle på för tillställning hade jag inte med min kamera utan bara mobilen...

Världens präst mötte oss och berättade långt och utdraget om Västra Tommarps församling och om kyrkan och om en hel massa andra saker. Allt för att vi skulle tro att det var en vanlig rudnvandring i byn.

Som synes var det en underbar dag med sol och knallblå himmel

Här står gästerna och blir mer och mer konfunderade, vad är detta egentligen??
Väl inne i kyrkan skulle vi sätta oss ner, var vi ville utom på de främsta raderna, för de var "nymålade" och därför kunde vi inte sitta där...
Efter ett tag kom Åsa och Peters föräldrar in och satte sig där, och för den som fortfarande tvekade vad vi var på för typ av fest blev det uppenbart när dörrarna öppnades och det såg ut så här:
Som ni hör är det säckpipa och brudgummen är klädd i kilt. Coolt!

Mer säckpipa:

Och här går de ut:

Tack kära söta vänner för en härlig fest och en överrumplande överraskning!
Hjärtligt lycka till i livet!!


Snygg dörr

Vi var hos några gamla kompisar som har ett sommarhus i Beddingestrand, och där hittade vi dessa snygga dörrar. Skulle passa perfekt på våra badhytter. Nu ska vi se vad Micke kan bygga:)

Visst är de snygga? Och helt täta fast de ser ut lite som spjäldörrar (eller vad det heter)

Mer badhytter och lite trädgård

Jag sådde ju lite frön i våras. Nu börjar det betala sig:)

Här står en del av de vita blomstertobaken och doftar så härligt i skymningen. I planteringen finns också ett helt gäng riddarsporrar som jag också drev fram i våras, men de är så ynkliga.. fast söta.

Och såklart luktärtor. Jag älskar doften av luktärtor, och så är de ju så söta att ta in.

Arbetet med badhytterna går vidare. Micke har fått måla om  den främre boden en gång, för jag tyckte att det blev fel färg.. Nu är den vit med ljusgrå knutar. Jag kanske kommer att kräva något mörkare knutar så småningom, men då får jag nog måla dem själv... Ganska bra tycker jag att färgen är nu..

Så här ser jag Micke hela tiden.. han är som besatt...:)

Lite statistisk - wow

har länge haft koll på sidan Bloggportalen, och Humlebacken har legat bra till där ett bra tag. Nu på sistone har jag tänkt att eftersom bloggen har varit ganska passiv och besökarantalet därför gått ner, så bör ju även placeringen på Bloggportalen rasa. Men när jag för en liten stund sedan gick in och kollade såg det ut så här:

av de mest besökta privata bloggarna i Malmö-området är vi fortfarande sexa och

av privata bloggare i kategorin Hus och Hem i hela landet är vi på 23 plats!
Härligt!!! Tack alla ni som är här inne och kollar titt som tätt. Snart kommer det uppdatering med badhytterna och lite annat:)

Rapport från en fest

Igår var vi bjudna till Tosteberga, till Leena och Jonas. Vi har aldrig träffats IRL förut, men vi tycker att vi känner varandra gansa bra genom bloggarna. Lite pirrigt var det när vi satte oss i bilen för att köra de 14 mil som det är från Höllviken till Tosteberga. Vi gav oss iväg hemifrån vid 17-tiden för att inte komma försent:) Efter två timmars körning (lite fel blev det, men där var så vackert att det gjorde inte oss något) så kom vi fram.

Jag kände mycket väl igen huset och var säker på att vi var rätt direkt. Och kl var bara en minut i sju, så vi hann ju. Trodde vi! Det visade sig att jag läst väldigt slarvigt på inbjudan. Vi var bjudna till kl 15.00 och då hade alla andra kommit..... pinsamt. Ber om ursäkt för detta igen Leena:) Men som du sa: Huvudsaken var ju att vi kom!!
Runt Leena och Jonas hus är det slående vackert:

Utsikt från ovanvåningen

Öppna ängar, lite träd och så havet. Så fridfullt och rogivande.Och där, mitt i grönsakssoppan ligger Längorna. Om ni inte gjort det innan borde ni gå in och kolla på Leenas blogg ordentligt. Hur de förvandlat en tråkig (förlåt, men den såg tråkig ut) 60-talsvilla, till denna moderna skapelse. Jag tycker att den smälter så fint in med sina naturfärger och naturmaterial. Om ett par år kommer järnvitriolen att ha grånat betydligt och då kommer det att smälta in ännu bättre.

Här är huset från trädgårdssidan. Kan ni fatta hur härligt att vakna upp på morgonen och ha den utsikten från sovrumsfönstret. Jonas och Leenas sovrum är det ni ser andra från höger i den högra längan. Längst till höger är Leenas kontor.

Också från trädgårdssidan fast från andra hållet. De stora fönsterna ni ser på andra våningen är kök och vardagsrum. Där nere ska det bli gästavdelning och Bed & Breakfast.

Här är Jonas som byggt ALLTING själv.

Och här är Leena.

Ovanvåningens vardagsrum

med integrerat kök

Dubbeldörrarna leder till trappan ner och dörren längst bort till en avdelning med tv-rum, tvättstuga och sovrum.

Ett helt underbart rumt, meditativt och lugnande med vacker utsikt och härlig rymd.

Och om Jonas är den som bygger allt, så är Leena den som designar allt. Fantastiskt samarbete (jag känner igen konceptet:)
Vi bjöds på god mat, trevligt sällskap och som kronan på verket sjöng vi singstar:)

Här sjunger Leena själv,

och här sjunger Leena och jag tillsammans.

Och till sist en bild på tre bloggare. Till vänster Helen med Langborgs Ullevidal, i mitten jag och till höger Leena från Tosteberga:)
Tusen tack för en trevlig kväll!!!

RSS 2.0