Hemma och sista dagen

Vi har just kommit hem från en härlig semester i Thailand, därför har det varit lite tyst här ett tag. Vill bara påminna om att det är sista dagen för att vara med i tävlingen här nedan! Kl 24 i natt går tävlingstiden ut. Än har du chans att vinna!!

Det kommer lite Thailandsbilder sedan!

Sticker ut hakan

Nu vet jag att jag sticker ut hakan och riskerar att folk blir irriterade. Men jag tänkte berätta vad jag inte tycker om hos vissa bloggar och varför..

Jag gillar inte när man har text som går över hela sidan, det är så svårt att läsa.
Jag gillar inte när man har brokig bakgrund bakom texten, svårt att läsa.
Jag gillar inte när man har musik på sidan. Det händer ju att man har på egen musik när man tittar runt på bloggar, och så plötsligt så är det dubbelt upp, nej, bort med musiken!

Det var nog det. Som jag kommer på nu i alla fall.

Snart slut

Nu går tävlingstiden mot sitt slut, vill bara påminna er om att ni fortfarande har chansen att vinna de fina sakerna från Hem och Hav.

Förstapris är stjärnpläden på bilden (från Newport), kuddfodralet från lexington, den lilla broderade tavlan från Lexington och de två små söta ljuslyktorna i fattigmansscilver från Kate W. Andra och tredjepris blir ett kuddfodral och ett par lyktor.

För att vara med och tävla gör så här:
Välj ditt favorithusKarlsonhus, gå in på KarlsonHus och låna en bild på huset. Skriv i din blogg varför du skulle välja just det huset. Länka också till denna sida, med länken: http://humlebacken.blogg.se/2011/january/snart-slut.html

Du måste också skriva en kommentar på ett av mina tävlingsinlägg för att jag ska kunna hitta att du är med och tävlar.
Lycka till!!

Längtar

Jag längtar som en tok efter vår och sommar. Och jag brukar gilla GreenGates saker, men i år har de slagit sig själva. Såå mycket sommarkänsla. Jag längtar verkligen efter att få shoppa på mig lite nytt!!

Kolla själva.. de där blåvita muggarna.. ååå vad fint!!

Som vanligt handlar jag mina saker hos Hem och Hav i Höllviken. Som många av er vet, är det min allra bästa vän som äger den affären, så det blir naturligt så att jag handlar allt där!

Snöskred..

Jag hittade några bilder i kameran som är från dagarna efter nyårsafton. Vi har ett tak över vår entré, som en liten veranda. När det blev lite plusgrader så smälte snön lite, men den ramlade inte ner utan den gled längs med taket. Jag kan säga att på några dagar var det ingen som vågade gåin det hållet:Utsikten inifrån blev något begränsad..Snart dags

Jag tänkte att vi skulle köra igång årets vårteckensutmaning den 1 mars. Var redo! Mer info kommer i februari. Redan nu kan ni gärna göra reklam så att vi får med så många som möjligt. Här kommer årets logo i tre storlekar :):Använd dem gärna!

Sillaröd igen

Häromdagen tog Micke en sväng till Sillaröd för att se hur det går med bygget där.

De är just i den fasen, när det för en utomstående inte ser ut som om det händer något alls..

Groventrédörren:)

Den underbara glasverandan.

Inomhus


Och glöm inte att vara med i tävlingen. Klicka på länken: http://humlebacken.blogg.se/2011/january/forenklade-regler.html och gå in och läs hur man gör. Busekelt och kul. Och fina priser!!

Fortsättning på projekt Friggebod i Beddinge

I går var Micke och satte in de nymålade ytterfönstren i friggeboden i Beddingestrand. Huset som ska ligga på tomten kommer att få röda fönster och då passar det ju att friggebodens fönster är i samma färg.

Vilken färg huset ska få är inte helt bestämt ännu, men nu kan man ju snart börja måla friggeboden för att se vad som passar. Bra att ha ett hus att testa på innan det riktiga kommer (i vecka 10)

På insidan är fönstret dock vitt.  Så fin frigga att man skulle kunna bo där ju!Förenklade regler

Vi drar bort några av kraven för att få lite fler deltagare i tävlingen:
Gör så här:
Välj ett hus från tävlingssidan på KarlsonHus.  Lägg en bild från sidan på din blogg, och skriv varför du skulle välja just det KarlsonHuset om du skulle bygga ett hus.
Länka sedan till denna sida med följande länk: http://humlebacken.blogg.se/2011/january/forenklade-regler.html (eller med den som stod i det förra tävlingsinlägget, det spelar ingen roll).

Förstapriset är fortfarande:

En stjärnpläd från Newport, ett kuddfordral från Lexington, en liten tavla från Lexington och två ljuslyktor i fattigmassilver från Kate W.
Vi kommer att dela ut två andrapris med varsitt kuddfordral och två ljuslyktor.

Lycka till!

Och glöm inte att skriva en kommentar till detta inlägg så att jag vet att du är med och tävlar.

Ojojoj

Snart måste vi börja med vårteckensutmaningarna!! Gör er beredda!

Klicka på bilden och läs!!

Men inte förrän ni har varit med i tävlingen! En del tycker att det verkar svårt, men faktiskt är det bara en bild från KarlsonHus, en bra förklaring och några länkar som behövs. Och som sagt; det är finfina priser!!


TÄVLING

Idag går startskottet för en tävling som arrangeras av Humlebacken, KarlsonHus och Hem och Hav.
Läs instruktionerna noggrant, för bara de som har följt dem till punkt och pricka har chans att vinna.

Tävlingen går ut på att du ska gå in på KarlsonHus hemsida och välja det hus du skulle vilja bygga, om du skulle bygga ett KarlsonHus. Du ska hämta en bild på huset, från denna sida: KarlsonHus tävlingssida och lägga bilden på din blogg tillsammans med en motivering till varför du väljer just det huset. Det är alltså bara bilderna med KarlsonHus-loggan som ska användas.

Priserna är följande:
Förstapris går till den som valt ett hus och skrivit den trevligaste motiveringen till varför de skulle bygga just det KarlsonHuset. Det spelar alltså ingen roll vilket hus vinnaren har valt.

Förstapriset består av en stjärnpläd från Newport, en jeanskudde (exklusive innerkudde) från Lexington, en liten söt tavla från Lexington och två lyktor i fattigmanssilver från Kate W, allt finns på bilden ovan.

Två andrapris i form av en jeanskudde (exklusive innerkudde) från Lexington och två lyktor i fattigmanssilver från Kate W kommer också att delas ut.

Följ punkterna nedan för att vara med i tävlingen:
  1. Gå in på http://www.karlsonhus.se och leta upp det hus du skulle vilja bygga om du skulle bygga ett KarlsonHus. När du valt hus, hämta en bild på tävlingssidan och lägg den bilden på din blogg, tillsammans med en motivering till  varför du skulle välja just det huset (observera att det i första hand är motiveringarna vi kommer att gå efter när vi  väljer ut vinnare).
  2. Lägg en länk till tävlingssidan på Humlebacken på din blogg, så att andra kan hitta. Tävlingslänken är:  http://humlebacken.blogg.se/2011/january/utkast-jan-10-2011.html
  3. Lägg en länk till KarlsonHus på din blogg så att andra kan hitta de fina husen. Länken är http://www.karlsonhus.se
  4. Lägg en länk till Hem och Hav på din blogg, så att andra kan se vilket ställe de fina priserna kommer från, länken är http://www.hemohav.se/
  5. Skriv en kommentar till detta inlägg. Var noga med att din bloggadress finns där, annars kan jag inte ta med din blogg i tävlingen.

Om du tycker att själva bloggförfarandet är svårt, så gör så gott du kan, jag kan höra av mig om du inte har gjort rätt, och be dig komplettera.

Tävlingen håller på januari ut, och sedan kommer juryn, som består av Katarina på Hem och Hav, Tina på KarlsonHus och mig själv, alltså Viveka på Humlebacken, att ha en vecka på oss att ta ut en vinnare.

Det finns många fina hus att välja bland, här är några!

 

Lycka till allihop!!!Förbereder tävling

Jag förbereder en tävling här på bloggen, tillsammans med KarlsonHus och i viss mån Hem och Hav.
Jag kan tipsa om redan nu, att det gäller att hitta sitt favoritKarlsonHus och skriva om det i sin blogg. Det kommer att bli finfina priser från Hem och Hav. Jag ska försöka hinna göra klart allt i veckan, men lovar inget.

Tävling

Villa Hemmet har en tävling där man kan vinna en jättefin emaljskylt. Jag vill gärna ha en med texten skafferi på (gissa var vi ska ha den).
Gå in och tävla du med!
http://villahemmet.blogspot.com/

Kanske en sådan här:


eller en sådan här:


Vårheader

Nu är det faktiskt dags att göra en lite vårigare header. är så trött på vintern och det kalla nu!!!
Som vanligt kan det vara bra att uppdatera om den inte syns överst på sidan.

Livat och glatt!

Vad är den vanligaste nyårsdagssysslan, förutom att handla pizza? Att gå ut och gå, såklart. Här i Höllviken har det töat sedan igår, och är därför superhalt överallt. Jag försökte gå ut en runda, men jag spände mig hela tiden för att inte ramla, så till slut gick jag hem i stället...

Det var soligt och knallblå himmel. Faktum är att solen värmde... härligt, nu går vi mot vår!!
Nedan någa bilder från promenaden:

RSS 2.0