Vilken röra...

Vi har länge funderat på vad vi ska göra med vår tvättstuga/groventré. Som det ser ut nu, så är alla skåpen utan luckor och man ser både ftx:en och centraldammsugaren. Rörigt och fult.

Man ser inte riktigt hur rörigt och tråkigt det ser ut på denna bild, men det i alla fall här vi ska fixa till..

Vi fick en genial idé. Vi flyttar in extrakylen i förrådet bredvid kakelugnen, så blir det lättare att bygga in skåpen i grovntrén. Sagt och gjort. Visst ser det bra ut. Där inne. För att få in kylen var vi tvungna att ta ut allt som innan fanns i förrådet.

Och då blev det så här i vårt vardagsrum... Suck.
Men vi höll på hela dagen i går och idag kan man inte se att det var kaos igår:)

Idag har jag använt en av mina fina födelsedagspresenter. En jättefin kakform, från Blå Elefant, där min syrra jobbar. De har mest leksaker och inredning till barnrum, men även lite kalasgrejor och bakgrejor. Denna härliga form är av ett speciellt material så att kakorna blir kanonfina.

Vi gjorde en mjuk pepparkaka, det doftade gott i hela huset.

Det syns väldigt dåligt på bilden, och kanske hade kakan blivit ännu finare om det var en mörkare kaka, tex chokladkaka, men denna blev fin den också.
Nu ska jag gå och ta en bit kaka och en kopp te. Godnatt!

Bodrapport, och present till oss..

Nu har de kommit en bit med boden, och det blir så bra:

Här syns boden rakt framifrån, dörrarna kommer från sommarstugan till höger, som ska rivas när huset kommer. Dörrarna är för övrigt de som gav oss inspiration till de dörrar Micke byggde till våra badhytter, jag gillar dem skarpt. Till höger i bild syns Philip, som är lärling hos Micke.

I kortänden på boden sitter det nu ett fönster. Snyggt, tycker jag.PÅ insidan är det lite kvar att göra..

Och så var jag ju bara tvungen att visa vår present till vår familj:) Svårt att gissa vad paketet innehåller va?

Jag har beställt denna underbara gungstol, som ska stå på vår altan till sommaren, på Hem och Hav (var annars?). Visst är den ljuvlig? Jag vet inte om hon har fler, men maila henne om ni är sugna, kanske kan hon ta hem fler.. Jag vill ha en till. Älskar den!!!

Friggebod, fortsättning

Micke jobbar på med friggeboden, det ser väldigt bra ut, tycker jag!

Till och med takstolarna har han gjort själv..

En meter mellan boden och staketet ungefär.

Invändigt. Här ska det bil isolering och sedan råspont för att enklast kunna sätte krokar och hyllor på väggarna.


Tjuvstart

Sedan vi började sälja KarlsonHus för ett par år sedan, har inget av de hus vi sålt blivit byggt. Det är en lång process och ibland kärvar det med bygglov och annat. Nu känns det som om vi kommer att ha fem hus igång inom en inte alltför avlägsen framtid. Kul och spännande!
När vi blev återförsäljare för KarlsonHus slutade Micke sitt vanliga jobb, och ägnar nu sina dagar åt snickeri och säljeri. Just nu har han ett projekt hos en av de kunder som inom kort kommer att få ett hus levererat. De vill ha en frigebod på tomten, och eftersom det är ganska smart att använda den som arbetsbod under byggperioden, så bygger Micke den nu.

Jag begriper inte hur han kan, men det kan han.

Och sådana här skyltar vill vi se fler av:

Maskroslampa

I entréhallen har vi över 7 meter upp i tak, och vi har länge tänkt att vi ville ha en lampa där. Inte så lätt att hitta en lampa som passar.. Vi hittade en underbar lampa, som vi tyckte skulle passa. Men den var så in i ... dyr. Över 20 000 och det tyckte vi var lite blodigt.

Men snygg är den!
I stället hittade vi IKEAs underbara maskrosboll. Helt underbar den också, och betydligt mer OK i priset:)

Här hänger den nu. Det var inte helt lätt att få upp den på den höjden, men det blev bra till slut.

Den hänger så högt att man utifrån ser den i vårt halvrunda stora fönster på framsidan. Det blev jättebra, men är väldigt svårt att fånga på bild.

Stolt

Att KarlsonHus hör till marknadens mest energisnåla hus, det visste vi redan. Kul är att det uppmärksammas i alla möjliga sammanhang nu.

KarlssonHus Industriers klimatsmarta hus
Ekomer är en husbyggnadsteknik där användningen av fossila råvaror begränsats till ett minimum, vilket gör det färdiga huset koldioxidnegativt under en livstid på 100 år. Bland annat har mineralull och cellplast ersatts av cellulosa/returpapper och returglas. KarlsonHus har också ökat all användning av trä vilket ger ekologisk hållbarhet genom fotosyntesen. Om alla hus idag byggdes efter Ekomer-konceptet skulle utsläppen minska så mycket att klimatmålen som är satta för 2050 skulle uppnås.För detta är KarlsonHus nominerade till Industrins hållbarhetspris som Årets hållbara produkt
Priset går till företag som har utvecklat eller tillverkar en uttalat hållbar produkt. Produkten ska tydligt minska resursförbrukningen, ersätta fossil råvara och/eller minska utsläpp.


Sedan gör det ju inte ont att det dessutom är de vackraste husen... :)

Höstinspiration

Jag känner mig just nu helt oinspirerad. Jag borde vekrligen fixa och höstpynta och göra mysigt, men jag hittar ingen inspiration. Jag tänder en massa ljus på kvällarna, that's it. Trist men sant. idag är det grått och mulet och jag tog med mig kameran ut för att ta lite bilder runt huset för att se vad som trots allt ser lite höstmysigt ut..


Hortensiorna är snart vissna, men än så länge står de vackert. Behöver grävas ner någonstans.. jag behöver gräva en ny rabatt någonstans..

Samma med de här. Tänkte att de skulle stå tillsammans någonstans, allihop.. De kommer ju ändå att få samma färg till slut.

Lite krysantemum har jag som blommar i alla fall.

Entrén ser lite tom och kal ut. Stolarna som ska stå där är just nu i garagaet. De behöver skrapas och fixas lite. Jag vill helst inte måla om dem, för de är så fina när de är lite slitna, men vi måste olja dem så att de håller ett tag till. Lite lyktor gör ju susen på kvällen.

Det här söta hjärtat fick vi av trevliga huskunder. Passar perfekt på vår entréveranda.

Inte så mycket kryddor i kryddträdgården nu, men lite kan man använda fortfarande, salvia och timjan syns på denna bild.

Skäggbusken är en höstfavorit i trädgården. De blå blommorna lyser upp så fint. Jag kan verkligen rekommendera denna lilla buske!

På gräsmattan ligger lite lövhögar som verkligen borde tas upp innan de blåser i väg...

Bonicarosorna blommar en andra gång.

Och min favoritros, som jag inte vet vad den heter, blommar också igen. Det är mysigt. Inte alls lika rikligt som sommarblomningen, men lika underbart.

Blommorna ser nästan ut som pioner.

I trädgårdslandet finns förvuxen sallad, och ett fint grönkålsstånd. Det ska bli långkål av det till jul:)

Kärleksörten blommar tacksamt.

Likaå aster och höstanemon.

Ytterligare en favoritbuske är det rosa snöbäret, eller smällebär som vi kallar dem. Bären är så söta och jag blir lite sugen på att göra en krans eller något av dem.. hmm, ska fundera lite.. och så ska jag väl egentligen gå ut och ta upp högarna... eller inte.. kanske ska jag tända en brasa i stället..

Morgonpromenad

Igår var det den siste september och jag tog en lång promenad på stranden på morgonen. Det var så vackert!!RSS 2.0