I går

i går fyllde Micke år, och vi åkte en sväng till Danmark. Faktiskt bara några timmar, lagom för att käka lunch och shoppa lite:)

I går

i går fyllde Micke år, och vi åkte en sväng till Danmark. Faktiskt bara några timmar, lagom för att käka lunch och shoppa lite:)

På en Parismässa

Katta och jag har varit i Paris på mässan där ganska många gånger. En gång i januari 2006, fastnade vi i en underbar monter.. Katta var väldigt nära att börja sälja deras produkter i Sverige, men sedan var det något som körde ihop sig. Jag tog ett gäng bilder och jag får syn på dem ibland, och tycker fortfarande att det är synd, så synd.
Besök på Humlebacken

Idag fick vi storfrämmande på Humlebacken. Det var Vivi från Vita Soltorp och hennes Peter som kom och hälsade på:). Vivi bor i ett fantastiskt fint hus, ett KarlsonHus precis som vårt. Det var kul att träffas och att jämföra våra hus och våra byggupplevelser lite.

Här är härliga Vivi!

Och här sitter två Vivi i soffan (jag kallas också Vivi). Det är lite ovanligt att träffa någon annan som heter det, så det var lite kul.

Vivi och Peter hade med sig denna underbara hägern till trädgården. Den är zinkfärgad och jättesöt. Tack snälla Vivi och Peter för att ni kom förbi och vi ses snart igen!!

Svarta lyktor

Nu har jag bytt lyktorna mot svarta. Passar så mycket bättre på vår fasad tycker jag.

Det är ganska många som har frågat var de fina lyktorna kommer ifrån, både i kommentarer och i mail.

Ni som har följt den här bloggen ett tag blir inte förvånade om jag säger att de kommer från den lilla Höllvikenbutiken Hem & Hav. Märket är Kate W, och ägaren till både butiken och varumärket Kate W, är min bästa kompis Katta. Det är svårt att låta bli att handla när ens bästa vän har så mycket fint i butiken.

Hem och Hav har också en webshop och där finns de fina lyktorna och om man ber om det kan man även få köpa de fina krokarna. Jag vet att hon i skrivande stund inte har lagt ut dem ännu, men de kommer att komma och om jag minns rätt är priset 95 kronor för kroken och 175 för lyktan. Vill ni ha krokarna så maila och be om det, så fixar Katta. Hälsa från mig:)

Krona

Tack för alla kommentarerna på inlägget om reportaget. Naturligtvis kommer jag att påminna när det närmar sig. Om jag fortfarande bloggar då.. det vet man ju inte..
Vi har i alla fall äntligen fått upp Mickes föräldrars gamla kristallkrona i vardagsrummet. Det blev en fin kontrast till rummet i övrigt tyckte jag.


Man kan se hur det ser ut på plats i förra inlägget.

Drömhem och Trädgård

Varje höst kommer Drömhem och Trädgård (min favoritinredningstidning) ut med ett nummer som heter "Bygga Nytt och Renovera. Nästa gång den kommer ut är den 9 september nästa år. Då är vi med i den:) Idag har en fotograf som heter Erik Larsson varit här och tagit en massa bilder. Kanonkul var det och jättefina blev bilderna.

Här är Erik på en stege.

Här kollar han bilden på datorn. Duken är för att han ska kunna se trots solljuset.

Här försöker han hitta en vinkel i trappan att fotografera hallen ifrån.. Inte helt enkelt.

har tog en bild i ung denna vinkel,

En i ungefär denna,

Och min favvovinkel. Denna bilden är sååå fin i Eriks tappning!! Vänta bara tills ni får se den:)

Inomhus tog han en massa bilder på vardagsrummet, köket, hallen, sovrummet, badrummet ... Så kul att hänga med honom runt huset och se hur en fotograf tänker.
Tack för en trevlig dag Erik, och du vet var duken är, om du har vägarna förbi:)

Lite nytt

För ung ett år sedan köpte vi en skvallerspegel på auktion. Det har dröjt länge innan vi har satt upp den. Det är väl det att det tar emot att borra hål i nya fönster. Men  nu sitter den på plats. När man står i köket och det ringer på dörren kunde man innan inte se vem det var som kom, men nu... tittar man bara i skvallerspegeln så vet man vem som ringer på.

Vår grov-entré är ditt vänster i bild, och det finns inget rum i huset som ser ut åt det hållet, men nu kan vi allltså i alla fall veta vem som ringer på:)

Så här er det ut från köket. De rosa pelargonerna ni ser i spegeln, de är ung där dörrklockan är:) Perfekt.

Här är grov-entrén, det är där vi ställer bilarna..

Sedan har vi äntligen fått upp dessa lyktor. Eventuellt ska jag hänga likadan fast svarta här i stället, jag tror att det blir ännu snyggare, och så får vi ha dessa någon annanstans.. men vi får se, kanske får dessa hänga kvar. Det ser i alla fall väldigt trevligt utifrån när man tänder dem på kvällen. Mysigt.

Lite höstigt

Trots att det fortfarande är så varmt att vi kan ha köksdörren stående öppen hela dagen börjar det kännas lite höstigt. Det är något i luften.. kan det vara fuktigheten eller vad är det? Det luktar t.o.m. höst..

Den andra dörren är klar nu, så här fint ser det ut när båda dörrarna sitter på plats. Nu ska det fixas inuti, men det kan man ju göra i vinter. Det är ju ingen sådan brådska med dem.

I rabatterna vid garager växer det jättemycket jus tnu. Härligt. Här frodas ett högt gräs, massor av höstanemoner, vita tobaksplantor och en del riddarsporrar.

Badhytterna från baksidan. Vi har satt in ett litet fönster i varje hytt, inte för att de brukar ha det på strandne, men det ser så mysigt ut. Tänk, mörka vinterkvällar kan man hänga en lykta därinnanför...

Visst är det lite höstigt?? Fast björken i förgrunden här ser ju väldigt somrig ut förstås.

Köksreportage

Kommer ni håg att jag och den fantastiska fotografen Maria-Isabel Hansson var hemma hos Lena och Bo och gjorde ett reportage om deras jättefina kök? Så här såg mina iblder ut:

Här är deras fatastiska köksö! Så himla fin!

Och här är Maria-Isabel som håller på att fotografera.

Nu finns reprotaget ute i handeln, i tidningen "Allt om Kök och Bad". Det är så kul att se det på i tidningen:)

Och kolla vem som står för stylingen. Måste tyvärr erkänna att detta är helt ljug, för jag var bara med och bara och lyfte och fixade. Det är Maria som har stylat och ingen annan. Men det är kul att ha sitt namn med:)

Så pallra er iväg nu och köp tidningen!!

När ni ändå är i tidningskiosken, så kan ni köpa "Vårt nya Hus" också. Där står berättat om Roberths och Mias fantastiska New England-hus i Örebro. Ett lågenergihus, ett miljöhus men framför allt ett av de snyggaste hus jag vet!!
Här finns en länk till en pdf med det reportaget, men det blir inte riktigt samma sak som i verkligheten.Första dörren klar

Nu är den första badhyttsdörren färdig. Något handtag har vi dock inte hittat än.. Kanske blir det bara en hasp.. Men visst blev den fin:

Kolla vem som har börjat blogga:

Ingen mindre än min kära vän, Katarina, med den underbara butiken Hem & Hav.

Gå genast in och hälsa på.


Visst

Visst var det en dörr till badhytten han skulle göra:)
Vi såg ju en fin dörr i Beddinge hos våra kompisar i somras:

och nu skulle Micke ge sig på att göra en liknande.


Se den passar perfekt!

Nu får ni tänka den vitmålad, med vita foder och med ett handtag (några förslag på handtag?)

Mickes leksak

Micke har fått en ny leksak.

det här har han gjort med den:

Kan ni gissa vad det ska bli?

Att bygga hus

jag kastar mig alltid över artiklar som handlar om folk som bygger eget. Ni vet, för att jämföra deras upplevelser med våra och så.. Hittade denna på Aftonbladet idag. Härligt med en familj som är så positiv. Jag kan verkligen sakna byggperioden, även om det är jätteskönt att allt är klart nu. Jag saknar alla besluten och allt letande efter det perfekta toalåset eller den perfekta spotlightsplaceringen..  Så därför läser jag alltid om andra som bygger eller byggt:)

Hortensia och klocka

Den sista veckan har vi inte ätit ute en enda gång. Det börjar bli dags att fixa till här inne så att det känns mysigt här också. Många ljus har jag tänt och så har jag köpt ett par hortensior till köksfönsterna.

Det syns kanske inte så bra men hortensian har en fin ljus ljus rosa färg.

Längst till höger står en jättefin karaff som har varit min mormors.

I entrén ovenför dörren satte vi upp en klocka. Den passar så himla bra där tycker jag. Och så en massa levande ljus såklart.

Sugen på ett KarlsonHus?


Erbjudandet gäller de tre första kunder som tecknar avtal på ett av ovanstående hus.

I trädgården just nu

Trots att det börjar kännas lite höst, är det mycket sommar kvar i trädgården. Se själva:

Vid planteringsbordet står min änglatrumpet. Den gillar inte när det blåser men annars trivs den bra där. Den har precis börjat blomma.

jag har alltid velat ha en vit ängel, men denna är fin den också.

Min lund-rabatt med magnolian i mitten. Den ser ganska frodig ut.

Denna hortensia har stått ute i krukan hela vintern, men nu i höst ska den grävas ner i en rabatt. Jag tror att den trivs ännu bättre då.

och så mina rosa rosor:)Alla tre kommer från sommarstugetomten.

Luktärtorna sprider sin fantastiska doft. Den kommer liksom i puffar när man sitter ute.

Strandrabatten. Den är full (lite för full) av gräs och så en hel del strandveronikor. En del av gräsen ska jag flytta och så ska där in några lite rejälare saker. Man jag vill ändå att det ska vara lite strandkänsla i den rabatten.

Älskade höstanemonerna som har blommat minst en månad redan.
Hemmasådda tobaksblommor. De står så strategiskt att doften kommer in genom vårt öppna sovrumsfönster på kvällarna.

Och så har min frilandshibiskus knoppar för första gången. Den stackarne har fått flyttta runt så mycket att den aldrig har blommat förr. Men nu så.. snart:)

Buskmurgrönan har fått sina häftiga blomställningar.

Min kryddträdgård ser ganska lummig ut nu, men vänta bara.. nästa år ska den vara ännu mer grön och lila och doftande.

Jag ser flera hål där jag vill stoppa ner en massa timjankuddar i olika färger...

RSS 2.0