Badkar och köksmaskiner

Idag när vi kom ner till huset så var badkaret inbyggt. Nu ska det bara fuktspärras och sedan ska mosaiken på.

När vi valde badkar var det storleken som bestämde. Jag ville absolut ha ett badkar där jag kunde sjunka ner helt och hållet. Jag avskyr att ligga i ett varmt bad och så sticker någon del av kroppen upp. Därför fick det bli detta badkar. Det blir nog rätt fräckt när det blir klart.Här är ett prov på mosaiken

Kyl och frys på plats. Vågar visa det nu när larmet är inkopplat!

Likaså ugn och micro. Jag tycker att det blir ganska häftigt med kontrasterna mellan köket i gammaldags stil och de moderna rostfria maskinerna.

Sista golvet på plats, och en massa småsaker..

Idag lade Andreas sista golvet, vårt svarta polerade kalkstensgolv.

Plattorna är stora och Andreas sågar till de plattor som ska ligga i kanterna.

Det är ett litet pussel - eller ett stort, förresten.

Fogat och klart..

Larmet är på plats, och fungerar.. varför måste larmdosor vara så fula. Vilken marknad för en designer..

Likaså dessa tilluftsventiler. Hur kan man göra dem så fula? Och hur skulle jag vilja att de ser ut?...

Ringklockor finns det fina döremot. Denna har vi köpt på Byggfabriken. Den glänser lite väl mycket nu, men snart nog blir den svart och fin..:

Som denna, som vi haft på vårt andra hus i många år, den har fått en fin patina och får följa med oss i flytten.

Sedan är jag ju bara tvungen att visa denna lilla sötnos som grannarna just fått hem. Hon är helt bedårande tycker jag, och jag gillar inte hundar särskilt mycket egentligen...

Sagan nästan sann

Nu står det här till höger att det är 18 dagar tills vi flyttar in... Det känns märkligt och overkligt. Här är en sammanfattning av det som varit hittills:
Vi köpte en sommarstuga i Höllviken i maj 2002;
Lillgården:

Lillgården var en 100-årig, underbar stuga som vi tillbringade nästan all vår lediga tid i. Vi älskade den lilla stugan och när vi började fundera på att flytta till Höllviken ville vi först bygga till sommarstugan och göra den till ett året-runt-hus. Tyvärr var inte huset i ett sådant skick att det gick. Det hade aldrig blivit bra. Så med sorg i hjärtat bestämde vi oss för att riva och bygga ett nytt hus. Detta beslut tog vi 2005.
Ganska snart efter vi hade börjat titta på hus att bygga, hittade vi KarlsonHus. Efter många turer beställde vi vårt hus.
I september 2007 revs Lillgården.

Oerhört sorgligt var det, men jag tror att det huset hade gjort sitt. Vi sparade alla gamla fönster och dörrar och lister och sådant, för att ge dem ett nytt liv i det nya huset.

På en dag rev de hela huset. Inget var kvar. Huset till vänster är vårt gästhus. Det fick stå kvar som byggarbetsbod, men ska rivas snart.
Den 12 november kom huset på lastbilar. Det var fruktansvärt spännande. Vi hade en gudomlig tur med vädret. Det var torrt och ca 2 grader och sol. Ingen fukt i det huset:).

Det var overkligt och spännande att se vägg efter vägg komma på plats.Här sitter bygg-gänget som gjorde jobbet!

De arbetade till sent på kvällen för att få huset under tak.

Det tog 6 dagar.

Inuti såg man väggarna av råspont och betonggolv, men vi fick ändå en rätt bra känsla av hur huset skulle komma att bli.

Hemma förberedde vi detaljer som vi ville ha in i huset. Detta är en gammal dörr från stugan som vi vill ha som skafferidörr.

Skrapa och måla...


Här borrar de för grundvattenvärme. Det ska bli spännande att se om det fungerar bra.

Det började ganska snabbt att likna det hus vi tänkt oss.

Ovanvåningen började få innerväggar.

Golvet i köket är ett antikt terracottagolv från Frankrike.

Kakelugnen muras.


Köket med skafferiet i hörnet. I detta skick ser det mer ut som en bastu.

Plåtslagarna kom från Småland och sov i gästhuset i många veckor innan taket blev klart. Det var en himla massa bankande innan det blev färdigt (vill passa på att be om ursäkt till våra grannar för detta..)

Kökets väggar är schellackade för att inte kvistarna ska blöda igenom färgen. En hel del av utrustingen är på plats.

Kakling av gästtoaletten.

Och Juha målar och målar.

Sjösten på golvet i vårt badrum.

Och våra älskade verandafönster som vi köpt på blocket kommer på plats.

Svart plankgolv på ovanvåningen.

Och Plåt-Benny bankar och bankar..

Förstutrappen, eller verandan som vi kommer att kalla den, är på väg att bli klar.

Mamma sa att huset ser ut som ett strandhotell, jag väljer att ta det som en komplimang.

Köket från Kvänum har fått sin färg och knoppar.

Trappan är på plats, med klädkammaren under.


I maj är det grönt som i en skog runt huset, och på något sätt ser det ut som det alltid legat där. Om tre veckor lyser det i fönsterna på kvällen. Då bor vi där. Det känns som en lång resa som är på väg att ta slut. Som om vi är på väg hem. Hem till Humlebacken.Färdigt golv och schellack

Vi har valt ett plankgolv i massivt trä i största delan av huset. På bottenvåningen har vi golvvärme i gjuten platta och därför har vi haft ett besvär innan vi kom på hur vi skulle lösa det. De flesta golvläggare och golvaffärer har sagt att man inte kan lägga ett massivt plankgolv på gjuten platta med golvvärme, men vi gav oss inte utan frågade runt på en massa ställen. Till slut träffade vi en kille som sa att man kan limma golvet i plattan. Peter, vår snickare, hyrde in ett par killar som gjort detta förr, och onsdag, torsdag, fredag har gått till detta arbete. Nu ligger golvet där, och det ser jättefint ut!Vi har valt trärena dörrar som ska målas vita på plats, för att slippa sprutlackerade, plastiga dörrar. För att slippa att kvistarna går igenom färgen om ett par år, har Micke och jag tagit på oss att schellacka alla träytor.

Det ser ju helt galet ut, men det syns ju aldrig sedan.

Efterlysning!

Jag har i många år letat efter en svart trädgårdsslang. Jag vet att det finns sådana där snurrade i både svart och mörkt grönt, med snygga mässingskopplingar, men jag skulle vilja ha en vanlig rak trädgårdsslang, enfärgad svart och med snygga beslag. Vet någon var man kan hitta det??? FInns det andra snygga alternativ? Jag tycker att alla är turkos eller orange, och hur kul är det att ha i trädgården?

En annan sak jag efterlyser är en liten, snygg, rostfri skylt som det står "Ingen reklam tack" på. Jag vet att jag har sett en i en nätbutik, men nu när jag vill beställa den kan jag inte hitta den.

Kan ni hjälpa mig med detta??


Burit pinnar - ont i armarna

Pinnarna vi ska ha till vårt staket ligger i vägen för killen som ska hämta stugan. Idag har vi burit halva högen och mina armar värker... Mamma och pappa var så snälla och hjälpte till med logistiken, tack för det!Alla dessa pinnar har vi burit idag, hälften kvar, tar dem på fredag.


Aklejorna blommor som på en äng i det som finns kvar av trädgården.


Elkillarna har varit i Humlebacken idag. Så här snyggt blir det med Eljos renova.
Utmohus har de satt upp belysningen. Efter mycket om och men valde vi koppar. Inte för att vi tycker att det röda är så himla snyggt, men för att det blir så fint när det blir svart.


Golv i sovrummet.


Golv i arbetsrummet.

Glömde...

Glömde ju tacka Petronella med bloggen Tinnar och Torn för
Gå in och kolla på deras husbygge, de har inte kommit så långt ännu, men det ser HELT UNDERBART ut. Det ska bli så kul att vara med från början och följa hela bygget.
Tack Petronella och Lycka till!

Under trappan, pardörrarna och lite annat

Idag har vi varit halva dagen i huset och fixat inför att gäststguan som ligger kvar på tomten, ska flyttas. Den ska tillbringa resten av sitt liv i Torekov, hämtas med lastbil om någon eller några veckor. Då måste vi ju tömma den och ta bort allt som finns runtomkring den först...Peter slipar betongplattan för att limmet under golvet ska fästa.

Klädkammaren har fått golv idag. Vi har valt ett vitt, mattlackat trägolv från Baseco.

Jag trodde att golvet skulle vara ljusare vitt, men det blir kanske bra ändå..Trappan kom ju på plats häromdagen och nu har killarna byggt in förrådet som ska var aunder den. Förrådet är helt klätt i pärlspont och dörren är en gammal pärlspontsdörr som vi hade i den gamla stugan. Naturligtvis ska allt fixas till och målas vitt.

Badrumskranarna i ungarnas badrum på ovanvåningen var på plats.Vi är särskilt nöjda med valet av radiatorer på ovanvåningen.

Badrumsskåpet från Indiska passar jättebra på gästtoan, tack Lisa på Lisas torp, för tipset!

Äntligen är pardörrana på plats bredvid fönsterna. Bilden är tagen från vardagsrummet in i köket.

Och så här ser det ut innifrån köket. Dörrarna kommer ju säkert oftast att stå öppna, men det kan ju vara mysigt att kunna stänga dem.

Det blommar även i den trädgården, om än lite spartaskt, eftersom maskiner och annat har förstört hela trädgården. Men vänta bara, det ska bli bättre.

Länkar

Upptäckte av en slump en länklista på Sköna Hem där Humlebacken finns med, bland en massa andra intressanta bloggar. Kolla själva:
Sköna Hem

Favoritblommor

I vår gamla trädgård finns en del favortiblommor som måste följa med eller återinskaffas till den nya trädgården:

En sådan favorit är kaprifolen, både för det skira utseendet och den somriga doften i gryning och skymning.

Visst är den ljuvlig?

Tvosippan som så villigt sprider sig, nästan som vore den ett ogräs..

Jättedaggkåpan som samlar daggen i sina bladveck.

Rabarbern som redan är över en meter hög. *Måste göra rabarbersaft snart...*

Pionen som redan har feta knoppar.

Syrener i alla möjliga färger.

Tänk att de redan blommar... det kommer inte att bli någon syrendoft till skolavslutningen i år heller...

Rhododendronbuskarna som turas om att blomma nu och fram till mitten av juni.

Förgätmigejen som räknas som ett ogräs av många, men som är så himla söt.

Aklejan som frösår sig villigt, men som oftast får blåa barn, vilka färger än föräldrarna har..

Jordgubbs- och smultromblommor som lovar att det ska bli en sommar i år också.

Blåsblommor, som min älskade systerson, Vincent, kallar maskrosbollarna.

Skira vita tulpaner som snart har blommat färdigt.

Och spanska klockhyacinter som fyller upp rabatterna så snällt.

Visst är de ljuvliga...!!

Reklam på bloggen!

För ett tag sedan fick jag en förfrågan från Tailsweep om jag kunde tänka mig att ha lite reklam på bloggen, och jag har funderat fram och tillbaka. Det är ju inga jättepengar det rör sig om (64 kr för 1000 besökare) men det skulle bli ung en hundring i veckan om min trafik fortsätter som den gör nu. Jag har beslutat mig för att skänka alla reklampengar till UNICEF, det kan ju ändå bli ca 5000 på ett år.
Alla ni som går in på min blogg, tänk att ni är med och sponsrar UNICEF, det är väl bra?
Jag uppmanar dessutom er andra att göra samma sak!

Inga fler bilder från huset blir det idag, och förmodligen inte i morgon heller. På tisdag däremot hoppas jag kunne visa er en massa kul!

Hemma igen

Nu är jag hemma från en härlig vecka i Turkiet. Eller knappt en vecka, för det var något fel på planet så första natten fick vi bo på hotell Arlandia (vi åkte från Stockhoml därför att min ena syster bor där). Hotell Alrlandia är säkert fint och bra, men det var ju inte precis vad vi önskade...
Vädret har varit ganska bra, ett par dagar med moln och lite regn, men 4 heldagar med sol. Det har varit en riktig slappesemester med drinkar vid poolen och shoppingrundor i bazaren och sena middagar med vin. Härligt.
I går morse (fredag) gick vi upp på morgonen, låg vid poolen hela dagen, käkade middag vid 6 tiden (svensk tid) blev hämtade på hotellet halvåtta, landade på Arlanda 4 (på morgonen!), då var det 5 grader och ösregn i Stockholm, väntade på flygplatsen till vårt plan mot Köpenhamn skulle gå, landade på Kastrup kvart över sju och blev hämtade i solsken och 13 grader av snälla maken som fått stiga upp tidigt.
Är, som ni kanske förstår ganska trött. Har ägnat dagen åt att först åka ner till Humlebacken och titta på allt som hänt (trappan var så fin!!!) och sedan sovit lite och seda suttit vid datorn och gått igenom alla kommentarer jag fått medan jag varit borta och sedan tittat på alla (över 500) nya inlägg tillkommit under veckan (som jag prenumererar på). Jag har inte läst allt och framför allt inte kommenterat hos alla, men jag har tittat på alla vackra bilder.
Denna award har jag fått av både Colonial East och Anettes hus. Tack snälla, det värmer extra mycket därför att det är två av mina favoritbloggar.Det är svårt att välja blanda alla fina bloggar vilka som ska få denna av mig, men till slut har jag valt följande:

Small Town Style, för att det är så himla spännande att se hur arbetet med deras fantastiska hus går fram och hur mycket de sliter med det!

Designa din blogg, för att han som har den är så himla schysst och hjälper till med alla problem man har med sin blogg. Ingen inrednings- eller husbyggarblogg alltså, men helt klart värd en award!

Fialias scraphörna, för om det ska handla om kreativitet, är detta den mest kreativa jag känner... sedan är hon ju min syrra också, och det gör ju inte saken sämre.. Jag gissar att hon kommer att lägga ut en massa bilder från vår Turkietresa snart..

Josefint, för att hon är min dotter och för att hon har gästbloggat här när jag varit borta!

Kram på er alla fyra!

trappan

Idag har pappa varit i höllviken, han kom hem med lite bilder på trappan som är uppsatt nu. Här kommer de:

En bild från badrumet på andra våningen också. De har satt upp spegeln


Ha en härlig fredagskväll!
/
Josefin

Kranar, vaskar, köksluckor med knoppar.

Nu kommer det ett jättelångt inlägg. Pappa har varit i Höllviken och tagit massa nya bilder. Här kommer de;

De har satt på knoppar på kökslådor & köksskåp.Köksön

kranarna

duschen i badrumet där nere

Närbild

Vasken på gästtoan där nere.

Slutligen en bild utifrån.

Nu blir det inte några inlägg på länge. Jag ska till Tyskland med skolan inatt. Kommer hem på torsdag och mamma kommer hem på lördag. Jaja, får kanske lära pappa att lägga in lite bilder i alla fall.
Haha, vi får se hur det blir med den saken.
Nu är det tyskland som gäller för mig!
/ Josefin

gästbloggning på gång.

Ni som har läst förra inlägget förstår varför det är gästbloggning hela denna veckan. Det första som pappa säger när man kommer hem är;
"Josefin, mamma har lagt bilderna från huset idag på den här hårddisken"

Pappa är lagom oteknisk för att klara av det och Max (min lillebror) är alldeles för ointresserad. För honom är det mer krigsspel och annat "roligt" som är intressant när det gäller datorer. Därför kommer det förmodligen vara jag som skriver det mesta här och pappa som tar bilder.Jag tror att mamma har visat bild på den här skylten innan. Det är i alla fall nu bestämt att den ska sitta på samma vägg som fin ingången fast på hörnan.


Här är några bilder från köket också. Har nog inte lika mycket "fakta" som mamma brukar ha, men det får ni leva med.

Nu ska jag ut med några kompisar och grilla i det härliga vädret.
Ha en underbar fredagskväll!
Josefin

Turkiet nästa

Nu går jag i bloggvila en vecka. Jag och mina två systrar Fia och Paula ska till Turkiet och mysa en vecka. Micke och barnen, Josefin 16 och Max 13, har lovat att gästblogga. Mest för min egen skull så att jag ska kunna se nere ifrån Marmaris hur arbetet med huset framskrider.
På återseende (jag kanske hittar en dator att blogga lite från i Turkiet, man vet aldrig..)

Hjälp SmallTownSara att hjälpa !

Sara på bloggen SmallTown har tänkt lite längre än jag denna gång. Hon uppmanar oss alla att tänka på de olycksdrabbade i Burma. Självklart stödjer jag din idé Sara, och uppmanar er andra att göra detsamma!
Gå in på Saras bloggupprop och hjälp till du också!
Och tack, Sara för att du engegerar dig!

Byggställningen är borta!

Idag tog de ner byggställningarna runt huset, så nu kan man äntligen se hur det ser ut.Pardörren

Nu är pardörren färdig och finns i huset. Karm och sånt är inte klart än, så den står och väntar på att komma på plats. Visst blev den jättefin?

och här är hålet den ska sitta i:

Hem och hav på Lavendelkvisten

Min bästa kompis sedan urminnes tider har en lite butik i Höllviken som heter Hem och Hav. Jag har länge tänkt att jag ska ta lite bilder där och visa här på bloggen, men jag har tänkt att jag ska vänta tills hemsidan är uppdaterad. Nu verkar den aldrig bli uppdaterad, så jag skulle lika gärna kunna visa er hennes ljuvliga butik nu. Men så fick jag syn på att Lavendelkvisten har gjort ett helt inlägg om Hem och Hav, så nu kan ni titta där i stället!

Förstukvisten

Idag har Peter börjat på förstukvisten eller verandan eller vad det heter.
VI vill ha en bredare bräda, två smalare, en bredare osv.
Här sitter Peter och räknar och mäter:
I hallen fick den längsta tapetvåden vara 6 m och 30 cm lång... och då är det ändå en bit upp till taket ovan fönstret.
Stackars Juha som skulle stå där och balansera...Stenskivorna i köket var på plats:

De är i svart granit, men inte blanka utan mer skifferfärgade, skrovliga i ytan.

Trädgårdstankar

Nu går vi i trädgårdstankar och funderar och tänker och planerar. När huset är klart ska den gamla gässtugan rivas. Där ska grävas ut för en pool och när den är klar ska det byggas ett trädäck på husets sydvässida och runt poolen. Först då kan vi ju egentligen börja gräva i trädgården. Till dess får vi nöja oss med att planera och titta på bilder.
Jag har just beställt dess två böcker från Bokus:
och
Hoppas att de ska inspirera till stordåd i trädgården. Det är nömligen just en "Vild trädgård" jag skulle vilja ha. Jag älskar blommor som tex:

pioner,

hostor,

buxbom och höstanemoner,

lavendel såklart,

olika sorters nävor,

magnolia,

löjtantshjärta

och den underbara honungsrosen. Gärna så här vild och galen, men hur fixar man det?

Som man kan se på bilderna är det färgskalan vitt, rosa, blått som gäller. Möjligen limegrönt i bladverken, men inte närmare gult än så, tack!

På torsdag ska jag träffa en kille som anlägger trädgårdar och se vad han har att säga om min tänkta planering, med gångar och rabatter och uteplatser... Spännande.

Nätshoppat

Å vad det är kul att nätshoppa... Snabbt går det och man kan stanna hemma. Och så finns det så mycket att välja på.
Vi har sedan ett tag en Dualit Brödrost:
image540

Den är så fin och vi är så nöjda med den. Igår beställde jag en Dualit vattenkokare i samma färg. Det blir fint ihop på nya köksbänken.
image541

Planlösning

Jag har lagt ut planlösningen här för typ hundra år sedan, känns det, för att ni ska slippa sitta och leta igenom hela bloggen, kommer de här igen:
Här är bottenvåningen, med vardagsrum, kök, master bedroom och arbetsrum. Väggen mellan kök och vardagsrum stämmer inte, dörrhålet ska vara "längre ner" på bilden och så ska vi ha fönster i den väggen.

image539
Och här är ovanvåningen. Ungarna har varsitt sovrum och ett gemensamt allrum och ett badrum.

image538

Kattbebis och fin skylt

Vår gulliga katt Beckham har vi haft i 5 månader nu, och redan från början sa vi att vi skulle ha en till. Idag har vi varit och tittat på underverket. Det blir en Birma igen, från samma uppfödare, Carin Bergström som har Glitter´s i Smedstorp i Skåne. Hon har världens sötaste katter, och denna lille blåmaskade kille har vi reserverat till oss. Han ska hämtas samtidigt som huset är klart, så nu längtar vi ännu mer till den 14 juni...
image535


image536

Hur söt kan man vara? På bilderna är han 6 veckor.

För ett tag sedan beställde jag en emaljskylt till huset. Idag kom den med posten och den blev jättefin. Den kommer från Chardens reklam i Varberg.

image537
GRATTIS!

Läste just att Colonial East blivit vald till månadens husblogg på vibyggerhus.se. Jättekul tycker jag som följer Colonial Easts bygge med stor spänning. Jättetrevlig blogg som verkligen förjänar utmärkelsen.

Jag håller tummarna för Small Town Style i juni! En annan blogg som är fantastisk!

Målat och badrumsgolv..

I går körde vi ner till huset och kollade vad som hänt under dagen. De hade börjat måla köksinredningen i den dimgröna färg vi överraskade oss själva med att välja. Vi är jättenöjda med valet än så länge, och tycker vi att det blir för grönt så kan vi ju alltid måla om det. Det är ju en stor fördel med platsmålade kök. Det är ju faktiskt bara att måla om. Tyvärr blev det ett litet missförstånd och golvlisten blev vit, men den ska naturligvis vara grön den också.
image528

image529
Det blir snyggt mot det vita taket..

image530
Här är ungarnas badrum, med vitt på väggarna och kalksten på golvet. Det kommer att bli supersnyggt när det är fogat och klart. Kul att barnen väljer så bra själva..

image531
Entrésidan är färdigmålad. Ni får tänka er förstutrappen, eller verandan eller vad vi ska kalla den. Den ska se ut som på denna bild ung:
image532
Hämtad från www.karlsonhus.se

image533
Detta är en bild på gången mellan vårt hus och garaget. Längst bort syns den röda stugan som snart är ett minne blott. Där kommer ett trädäck och en pool. Balkongdörren i bilden är in till vårt sovrum.
image534
Nu längtar vi tills vi får flytta in!!!

RSS 2.0