Grön färg

Huset som byggs i Beddingestrand ska bli milt grönfärgat, och idag provmålade Micke småsnuttar på det för att ägarna ska kunna se om det är den färgen de vill ha. Jag tror att det blir jättefint.

Nu är det ju helt omöjligt med färg på skärm, den kan ju se helt olika ut på två olika skärmar, men ni får i alla fall en uppfattning.

Jag älskar att den här kunden är modig och har valt röda fönster och den gröna färgen kommer att bli såå bra till.
Det ska vara vitt runt fönster och dörrar.

Även boden fick sig en provstrykning, för att de ska kunna se det i lite olika ljus.

Och här har entréverandan fått golv.

Och tak. Det blir så bra så bra.

Mer från Beddingestrand

Huset i Beddingestrand ska ha en porch på hela ena kortsidan. Nu har den fått tak.

Taket är pappat och väntar på att plåtis ska komma och lägga plåt.


Takets undersida

Innanför köket ligger matplats och kök, som båda har fönster i andra riktningar också, så det kommer att komma in bra med ljus trots tak utanför.

Även entréverandan har fått tak. Nu längtar jag tills de tar bort byggställningarna så att man kan se hur det kommer att bli.

Femte måndagen med vårtecken

Är det klokt, redan femte måndagen... Fattar det intel. Äntligen börjar vi känna att det är riktig vår på G. Underbart. Igår var en riktig ute-i-trädgården-dag. Micke rensade det värsta i poolen och jag rensade det värsta i rabatterna. Och så gjorde vi våfflor till 14 personer och sedan grillade vi korv.. Härligt.

Tog en del bilder på små gröna skott i rabatterna, men allt blev suddigt idag.. måste ha haft lite bråttom.. Här ser ni i alla fall tuplanspjuten, och daggkåpeskotten, samt den campanula jag fått av mamma som hon säger att jag kommer att ångra att jag har släppt in i min trädgård... inte än mamma. Jag gillar den.
Och katterna gillar att vi är ute i trädgården. Bara man närmar sig Nero slänger han sig omkull på marken och vill bli kliad :)

Sötkatt!

Ketchup gillar också att vara ute, om än korta stunder, hon måste ju in och passa sina små ungar..

Ett annat säkert vårtecken här i Höllviken är två butiker som bara har öppet sommartid.. det ena är Sommarboden, som jag skrev om förra våren, och det andra är Almaregårdens lada. Där köpte jag denna underbara skylt i veckan. Ernst har designat och Almaregården är ensamma på att sälja hans saker här i trakten. Jättefina grejer var det. Skylten kommer att bli rostig och härlig med tiden.

Husbygget i Beddingestrand går också framåt..

I förra inlägget skrev jag att "vi" bygger hus i Kävlinge. Jag menar inte att vi, vi i familjen, bygger hus och ska flytta, utan att vi har sålt ett hus, i egenskap av återförsäljare för KarlsonHus, och det byggs i Kävlinge. Vi har också sålt ett hus i Beddingestrand, och det går också framåt.

Från trädgårdssidan.

På sidan ska det vara en porch, och här håller Filleo ch Micke på att lägga taket. Det är en del trixande och sågande för att få det rätt.

Råsponten ska sedan täckas med först papp och sedan med plåt.Porchen blir ung 8 x 3 meter. Många härligs sommarkvällar kommer nog familjen att spendera där. Har man tur får man prova att ta ett glas vin där någon gång:).

Det är vår i Kävlinge

I Kävlinge sken solen idag, och jag både såg och hörde lärkan. Så himla mysigt.
jag var i Kävlinge för att titta till huset vi bygger där. Byggställningarna var borttagna och oj vad det var fint. Nu börjar man verkligen kunna se vilket fint hus det kommer att bli när det är klart.

Här är trädgårdssidan,

och här ser vi det från gatan. Det kommer att bli en fin entréverande under det utstickande taket.

Jag gillar gavlarna så mycket, det är så fint med de små fönstren på ovanvåningen,

occh de tillför verkligen något i sovrummen däruppe. Det ser så mysigt ut med det lilla fönstret. Under det ska stora tjejen i familjen ha sin läs- och myshörna.

Det har kommit upp gips på väggarna.

Familjen ska ha ett skafferi och till det har de inköpt en gammal dörr. Visst är den underbar!

och den har ett såå fint lås också.


Våra katter

Jag får en del frågor om våra katter, hur många vi har, vilken ras det är osv. Nu i natt hände det något kul, så nu känns det extra roligt att berätta om katterna.
Rasen är Helig Birma och alla våra katter kommer från Glitters kattuppfödning som ligger i Onslunda på Österlen. Vi valde birmor när vi skulle köpa katt dels för att det är de vackraste katter jag vet, och dels för att de har ett väldigt trevligt temperament. De är lugna och coola och sällskapliga.
I skrivande stund äger vi tre katter, Hamlet som är 3 år, Enzo som är 1 år och Nero som är ett halvår.

Hamlet tre år, är sällskaplig, vill alltid vara där vi är, vill gärna springa in och ut in och ut. Han skulle vilja ha en svängdörr u i trädgården. Dessutom lyckas han hela tiden rymma ur vår kattsäkra trädgård..

Hamlet är blåmaskad.

Enzo är yngre än Hamlet, men större, biffigare liksom. Han har större tassar, tjockare päls och väger mer. Enzo älskar att vara ute i trädgården men han håller sig innanför staktet, peppar peppar. Han kan ligga i timmar under en björk och bara njuta.

Men han kan också ligga i en soffa eller på ett golv, på det här viset, helt utsträckt, på rygg. Han ser för rolig ut.
Enzo är brunmaskad.

Nero är minst och busigast. Han hoppar och springer överallt, har precis lärt sig uppskatta att vara ute. Han är kelig och tillgiven och älskar människor. Nero är också brunmaskad.

När Nero var 11 dagar så kom han hit tillsammans med sin mamma och 4 syskon. Vi var lite sugen på att prova att ha kattungar och fick låna en mamma med ungar av uppfödaren. Honan heter Hatshepsut, men kallas Ketchup, för att Hatshepsut är så svårt att säga. De andra 4 ungarna är sålda och har kommit till nya hem, men Nero fick stanna hos oss. På bilden ovan syns Enzo längst till vänster, Katchup längst till höger och två av ungarna i mitten. De är ung 4 månader på bilden.

I januari löpte Ketchup igen, och vår Enzo var redo att kastreras.. Carin (uppfödaren) ville gärna ha en kull efter Enzo innan vi kastrerade honom så det passade ju bra. I natt föddes underverken.

Carin uppfödare och jag var vakna hela natten och kl 01.15 kom den första lilla ungen.

Kl 01.30 kom nummer två. Carin kände att där var fler i magen, fast det hände inte så mycket.. Inte förrän kl 07.00 föddes nummer 3 och 20 minuter senare föddes nummer 4.

Här är sötisarna.

Och här är den stolta modern med sina nyfödda. Ketchup är lilamaskad. Ungarna kan bli brunmaskade, chokladmaskade, blåmaskade eller lilamaskade.

Just nu i huset har vi alltså 3 egna vuxna/halvvuxna, en lånehona och fyra låneungar...

Fjärde måndagen med vårtecken

Hej hoppp vad tiden går. Redan dags för fjärde måndagen med vårtecken. Jag var ute i helgen i trädgården och tittade lite och nu känns det vekrligen vårigt! Så himla underbart.

Mitt under grillen hittade jag denna lilla sötnos.. måste vara en som har självsått sig från förra årets penséer.. söt är den i alla fall där den står, helt liten.

Och äntligen blommar mina snödroppar ordentligt också, de förra måndagarna har de bara varit små stela knoppar, men nu är de nästan utslagna.. härligt

Överallt i rabatterna ser man späda blad sticka upp, som de kämpar. Måtte det inte komma mer kyla nu, utan en massa sol som de vill ha.

Fina Nero spatserar omkring i trädgården, han njuter också av det härliga vårvädret!


Tacosöndag

Ikväll blir det tacos.. vilket påminner mig:


Beddingestrand efter en och en halv vecka

Efter en och en halv vecka ser det ut så här i Beddingestrand:

Här är huset från trädgårdssidan

Här är huset från grannes tomt, eller kanske är bilden tagen från stranden, in över grannens tomt..Golvet håller på att bli klart här, alltså detta är undergolvet, som man sedan lägger det golv man ska ha på. Det är såå mycket trä i ett KarlsonHus, det är så härligt!
Förresten kolla här:
http://www.byggahus.se/bloggar/marlene+eskilsson/2688-nya-hus-i-gammal-stil.html

Tredje måndagen med vårtecken

Idag har det luktat vår hela dagen. Bilen visade på 9 plusgrader och det småregnade vid lunchtid, oj vad mysigt det kändes. Fåglarna kvittrar som tokiga och snödroppar och vintergäck blommar för fullt.
Tyvärr har jag inga bilder (en massa anledningar till det..) men jag har lånat några som får symbolisera min vårmåndag:)

talgoxen kvillrar

ikapp med blåmesen,

t.o.m. regn känns mysigt en sån här dag..

snödroppar
Nästa måndag ska jag ha egna bilder, lovar. Glöm nu inte att kolla runt bland de andra deltagarna för att se hur långt våren har kommit där!


Trä kontra puts

Vi, som säljer trähus, får ofta höra att det är så jobbigt med en träfasad för man måste måla och måla.. Det är precis som om folk glömmer att även en putsad fasad behöver målas. Denna vägg målade för några år sedan:

Jag skulle vilja säga att den behöver målas igen...
Men självklart säljer vi även hus med putsad fasad om någon vill ha det, eller om det tex finns regler för området att det ska vara putsat.. Men tro inte att det blir så förfärligt mycket enklare.

Vårteckensutmaningen

Just nu, den 9 mars, har vi rapportörer från 100 platser i Sverige och 26 utanför Sverige. Fantastiskt.
I går såg jag förresten ett par tofsvoior som vinglade genom luften. Det är väl ett vårtecken!!

Bilden blev inte så bra men den ville inte sätta sig närmre mig.

Ursäkta

Jag ber verkligen om ursäkt för den fula reklamen precis över första inlägget. Men varje gång någon går in på bloggen, så länge den sitter där, får jag 25 öre, som kommer att gå oavkortat till Rädda katten. Så om du går in idag, i morgon och i övermorgon, så har du bidragit med 75 öre. Gör det!

Det går framåt i Sillaröd

Jag tog en tur till Sillaröd också, för att se hur långt det bygget hade kommit.

Glasmästarevillan står där och ser ut som om den aldrig gjort annat. När den är klar och målad så kommer folk på sin höjd att tro att de har bytt takpannor.. den passar så bra in. På tal om måla... vilken färg ska den ha? Själv röstar jag på falurött!

Här är sidan som vetter mot trädgård och ett oändligt vackert landskap.


Just när jag kom så höll de på att spruta in cellulosaisolering. Det ser kul ut.

På gården stod denna lastbil och pumpade ut cellulosaisoleringen.

Där det är gult nu, kommer det ett verandatak som kommer att gå över entrén.

Men bäst på huset är ändå glasverandan.

Beddingestrand dag 2

Idag kom ovanvåningen och det var lika vackert väder idag.

Takstolarna

Entrésidan

En vuxenlärling och en gymnasielärling :)Philip snickrar på..

I söndagens Sydsvenska:


Byggstart i Beddingestrand

Idag var det så dags igen, husresning. Idag var det sådant väder som man verkligen önskar sig. Klarblå himmel och någon minusgrad. Detta är det tredje huset vi reser och de andra två har haft sämre tur med vädret. Men nu var det alltså perfekt.

Lastbilen kommer packad med väggar


Här jobbar Peter och Philip


Snyggsnygga fönster från RM-snickerier. Äkta kittade spröjs, det ger känsla det!


Så snyggt med röda fönster tycker jag
Peter klättrar som en apa uppe på väggarna


En del väggar var lite besvärliga att få ner mellan pinnarna i byggställningen. Men det gick.
Huset ligger inte långt från stranden, den underbara stranden.

När jag åkte därifrån vid halvett, hade alla väggarna i bottenvåningen kommit på plats.  Fantastiskt, igen!

Andra måndagen med vårtecken

Ojojo, nu har det kanske funnits lite "riktiga" vårtecken att fota i helgen, men jag har varit instängd i en mässhall på Jägersro parkering i Malmö hela helgen så jag har faktiskt inte hunnit vara ute alls. Men för oss är själva mässan ett tydligt vårtecken, så ni får lite bilder från den:

Hem- och Villamässan 2011 hölls i mobila hallar som har ställts upp på Jägersro parkering i Malmö. Jag hade hört gott om hallarna innan och var ganska beredd på att det skulle vara som inomhus. Men jag är ganska besviken.

Där vi stod fanns det i och för sig golv, men i stora delar av hallarna var själva montrarna direkt på asfalten.

I montern satte vi en brädvägg för att få lite huskänsla.

Vi hade köpt både Mårbacka, olivträd och fina kungsängsliljor att pynta med, för att få lite vårig känsla. Dock var det svårt att få blommorna att leva eftersom det var olidligt varmt där vi stod.

Faktum är att Mårbackan nästan är vissen nu, men den ska få stå i våra köksfönster ändå, härligt!

Kungsängsliljor ger en riktigt härlig känsla. Så vårigt! De här ska förhoppningsvis kunna finnas på bild i nästa års vårteckensutmaning (om det blir någon). Fast då ska de stå i min rabatt:).

Tillbaka till det här med mässan. Vi stod vid ena kortsidan i den ena hallen, och där fanns fläktarna som blåste in varmluft. Så att det skulle räcka i hela hallen. Det räckte bra i vår del kan man säga. På fredagen mättes temperaturen i montrarna intill oss, 32 grader. Det var lite jobbigt faktiskt. Framför allt för besökarna faktiskt, för de gick där med sina jackor på, det var ju inte så varmt i hela mässahallen.. Många orkade faktiskt inte gå ända ner till oss, utan vände och gick tillbaka. Trist.

Och på byggscenen bredvid oss hade de föredrag då och då, och då kunde det se ut så här. Just här är det:

lite suddig, men jag ser att det är snickarmatte från Bygglov som pratar. Inte många som stannade i vår monter och pratade med oss då..

Vi hade laddat med kassar med kataloger, något fint vykort med hus på, och lite annat. En del fick en penna, en del fick rabatt hos hem och Hav i Höllviken i sin kasse. Det gick åt ca 250 stycken. Ganska fantastiskt.

I en annan del av mässan hittade vi denna påfågen. Söt.

och denna hyllning till Maria Montazami.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var en bra mässa. Det som var synd var att vi missade den första riktiga vårdagen. Men det kommer väl fler, hoppas jag.


RSS 2.0