En dag på havet

Idag har vi följt med våra goda vänner Katta och Björn på en segeltur till Dragör (precis söder om Köpenhamn). Förr åkte man ganska ofta färjan mellan Limhamn (i Malmö) och Dragör, men sedan bron kom till finns det ingen färja där. Vi hade en helmysig dag med sol och värme och en lunch i Dragörs hamn.Öresundsbron


Vindkraftparken Lillegrund passerar man på vägen mellan Falsterbokanalen och Dragör.


Fendrar


Öresundsbron igen.
Dragörs hamn


I Dragör finns många ljuvliga hus och gränder.
I hamnen låg båten Gitte, var tvungen att ta en bild och hälsa till Gitte och fråga när ni kan komma och hälsa på oss!!


Till lunchen drack vi -såklart pilsner!


Bilder från vårt kök

Köket och vardagsrummet är de två rum som känns mest färdiga. Här kommer några bilder från vårt kök, som det ser ut i skrivande stund.

Denna bild är tagen utifrån matplatsen, genom de gamla spröjsade fönsterna.

Här är den upphöjda diskmaskinen med hushållspappershållaren från Indiska ovanför.

Köksön med induktionshäll.

Diskbänken med tallrikshyllan ovanför. Mårbacka i fönstret såklart!

Ovanpå skåpet står Mormors gamla bålskål och ett par sifoner i grönt.

Här är matplatsen med vår underbara kökssoffa.

Väggen in mot matplatsen.

Knopparna är av porslin.

Detta är ett gäng gamla vykort som fått nytt liv. Allt med kökstema.

Diskbänken med skafferiet längst bort.

Inspirationspromenad

VI har en idé om att bygga några badhytter på tomten istället för ett vanligt förråd. För att samla inspiration till hur de skulle kunna se ut, tog syrran och jag en promenad ikväll på stranden. Vi lyckades komma ner precis när ljuset var som vackrast och det blev en hel del andra bilder också.


Detta är ner mot Östersjön, en kilometer bakom ryggen har vi Öresund. Så smalt är Näset.


Stranden var full av folk som badade och fikade, en del hade tagit ner bord och stolar och grill och allt.


Så här ung skulle jag kunna tänka mig att ha det på tomten, ung. vid poolen..
Det finns badhytter i alla möjliga modeller,


och alla möjliga färger.


Här provsittter Fia
Detta är en tjärad fiskehodda.

Visst bor vi vackert?

Vissa dagar är bättre än andra

Idag var en sådan dag. Solen strålade och vi körde och köpte två uppblåsbara fåtöljer som Micke och jag har guppat runt på halva dagen. Vi har legat där och pratat om allt som vi är nöjda med på huset och i trädgården. Riktigt mysigt har vi haft det. Undrar hur många så bra dagar man får i sitt liv. Det kan ju inte vara så himla många. Gäller att ta vara på dem...


Nu håller vi tummarna för fler soliga dagar

Poolfakta

När vi bestämde oss för att skaffa pool, var vi så trötta på alla beslut att vi egentligen bara ville att någon skulle komma och säga "Denna ska ni ha". Poolmarknaden är rena djungeln för den oinvigde. Då satte vi oss ner och pratade om vad som var viktigt för oss, och detta är vad vi kom fram till.

  • Poolen skulle vara 4mx8m, helt rektangulär
  • Den skulle ha en hörntrappa
  • Uppvärmningen skulle gå att samköra med den vi har till huset
  • Den skulle ha automatiskt pooltäcke

Jag mailade till ett antal poolaktörer på marknaden och frågade om de kunde hosta upp den poolen vi ville ha. Den enda som svarade på ett lättfattligt sätt och som kunde ge oss precis det bi önskade, var Poolkungen, så då beställde vi poolen av dem. Vi beställde också montering av poolen, av ett företag som heter PK-montage. De sätter sådana poolen hela tiden och kan precis hur de funkar, så det kändes tryggt att välja dem.


Poolen är färdig och Max har fyllt 13

Idag vaknade vi av att grävarna kom kl 7...:( Jag är inte mitt soligaste jag kl 7 på morgonen.. Sedan har grävaren och poolkillarna hållt på nonstop med att färdigställa poolen, och nu vid 19-tiden i kväll var de helt färdiga och åkte härifrån. Otroligt att det kan gå så snabbt.

Här sätter vår enfärgade turkosa liner.

Den lilla grävaren fyller sand utanför poolväggen.

Här ser man poolen från hörnet längst ner i trädgården.

Max hjälper till att fylla lite.

Chris provar pilsnerhörnan..

Här lägger de ner rör till pumpen.

En brandslang från en vattenpost fyllde på vatten.

Samtidigt hade vi kalas för Max som fyllde 13 år idag. GRATTIS gubben!

Här är Max kompis Alexander.

Micke sitter och svalkar fötterna.

3 av dagens hjältar.

Här ligger pooltäcket på. Poolen är klar. Vi chock-klorerade den så nu får vi inte bada på 24 timmar, men i morgon kväll så:).
Jag lovar att skriva mer fakta om poolen då, men nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar upp till 7 i morgon när grävarna kommer igen.. de ska jämna till runt poolen nu så att vi kan bygga klart däcket.

Pooooooolbygge

Idag kom poolkillarna vid halvelva och sedan har de jobbat och slitit hlea dagen. Själv har jag suttit på det färdiga trädäcket och njutit av att se på arbetet:).

Här lägger de ut en ram för att fästa blocken i.


Här bär de ner hörntrappan (där vi ska sitta och dricka pilsner sedan:)


Hörntrappan på plats!


Sedan fäste de ihop byggklotsarna så att de bildade "väggar".


Och så reste de väggarna.


Till slut kunde man se precis hur stor poolen kommer att bli.


Sedan tejpade de alla skarvar för att inte fyllnadssanden ska tränga in i skarvarna.


När vi satt och käkade middag sedan hörde vi plötsligt hur det dunsade i markisen. Det var Beckham som rymt ut genom ett öppen fönster, klättrat över taket och hoppat ner på markisen.


Efter mycket om och men fick jag fatt i honom.

... och så finns det FOTON

Idag har vi haft fotograf Maria-Isabel Hansson här för att göra ett fotoreportage i vårt kök. "Vintage by Nina"-Nina var med som stylist. Hela dagen har de farit runt i vårt kök, flyttat saker, kollat ljuset, kollat vinklar och fixat vackra stilleben. Det är fantastiskt roligt att se två proffs jobba och se hur fint vårt kök kan bli i händerna på någon som har öga för hur man ska fixa och dona.
Jag har tagit lite bilder under dagen för att komma ihåg hur de arbetade och kanske för att inspireras av allt de gjorde.

Jag lovar att återkomma med besked om vilken/vilka tidningar det kommer att visas i.


Här ser ni Maria med kameran.


Här står Nina och kontrollerar att allt blir som hon tänkt.


Här har de fixat till en bra vinkel med snyggt motiv och ska snart ta bilden.


Det såg ut som rena Carl Larsson-idyllen i köket...


Det roliga var att Nina använde i princip uteslutande våra egna saker. Tänk att man kan fixa till våra gamla vanliga saker så att det blir så vackert..


En annan hörna av köket.


Diskbänken och ut mot vägen.


Här kan man se hur det ser ut runt omkring när en stylist och en fotograf är i farten..


Två upptagna kvinnor.


Och till sist en bild på Maria genom våra älskade glasdörrar. Tack för idag tjejer. Ni gjorde ett fantastiskt jobb, och ni är välkomna tillbaka när ni vill!!

Det finns foton, och så finns det foton..

Vi är bra på olika saker här i livet, så är det bara. Fotografera har aldrig varit min starka sida. Jag begriper egentligen inte hur det kan bli så stor skillnad beroende på vem som håller i kameran. Men jag kan konstatera att en bild som denna, på fotografens son, i vårt kök, kikandes ut genom rutorna, har jag aldrig tagit, och kommer förmodligen aldrig att ta heller. Visst är det en underbar bild!

Det var när våra kompisar, Susanne och Patrik, var hemma hos oss förra lördagen som Susanne tog denna bild och de som kommer här under. Tack Susanne för att jag får låna dina bilder!

Max och Vincent


Det hjälper ju till att man har söta modeller...

Trädäck

Äntligen kunde vi sitta ute igår. Den första biten av trädäcket blev klart och Björn (våre gode vän och elektriker) kopplade in markisen.Riktiga verktyg underlättar arbetet enormt, tack Peter, för lånet!


Biten mellan huskropparna kändes viktigast, så där började vi. Björn hjälpte till även med däcket, Tack Björn!


Däcket ska gå ut till stolparna och sedan följa huset bort till höger och sedan runt poolen. Mellan stolparna ska vi sätta ett sånt staket som vi har på förstutrappen på andra sidan huset


Och efter ett antal timmars arbete, kunde vi lyfta upp våra utemöbler på det nya däcket. Bilden är tagen ifrån köket.
Sedan satt vi där hela kvällen och drack vin och had det mysigt. Vi tände gasolvärmaren och njöt av sommarnatten. Mickes gin och tonic står redan på bordet ser jag...:)

Vardagslyx

Min svåger, som också bor här i Höllviken, har öppnat mina ögon för ordet vardagslyx. Han säger att när han kommer hem efter en arbetsdag i Malmö (eller någon annanstans) och kommer ner till Höllviken och ser havet breda ut sig, ofta med en glittrande solnedgång som extra krydda, så känner han att han är lyckligt lottad.

Varje gång jag kommer just där, där havet breder ut sig med Öresundsbron till höger och kanalpiren till vänster, så tänker jag på det.

Och varje gång jag öppnar balkongdörren i sovrummet och hör vågorna slå mot stranden tänker jag likadant, att det är lyxigt att få bo som vi gör. Vi har inte havsutsikt, men idag när vi var ute och byggde på vårt trädäck, hörde vi havet lika tydligt som om vårt hus legat på stranden. Jag får nästan nypa mig i armen för att fatta att det är sant att vi bor som vi gör..


Huset är färdigt, men trädgården ser ut som kaos fortfarande...

Micke (maken), Max (sonen) och Vincent (systersonen) hjälps åt att bygga altan. Det är också en sorts vardagslyx..

Max krattar undan sanden för att altanen ska komma i rätt nivå.

Hålet till höger ska bli själva poolen.

En variant på vardagslyx är gå en promenad på stranden och hitta vackra stenar med hål, lagom stora att trä ett snöre genom..

Hamlet sover i fönsterkarmen, en riktig liten fotomodell är han..

Vi har inte många tavlor i vårt hus, men de här två tycker jag passar så bra. Nina Hammarberg heter konstnären och hon är en barndomskompis till mig. Motiven är från "vår" strand.

Sista vardagslyxbidraget får bli Micke som putsar det stora fönstret i hallen.

Dessutom har Telia släppt in mig i verkligheten igen, vi är ONLINE äntligen igen. Det känns helt overkligt att ha tillgång till hela världen igen efter 5 veckor i radioskugga... Nu ska jag kolla en massa bloggar och andra sidor som jag försummat under denna tid.... härligt! Kan man kalla det vardagslyx?

Poolbotten är gjuten

Här nere på Näset är man alltid rädd för att stöta på grundvatten när man gräver, ibland liggger det på typ 60 cm. Vi var helt beredde på att behöva sätta in en pump och börja pumpa vatten, men det behövdes aldrig. Nu är pollbotten gjuten och den ser helt fin ut. I veckan kommer de och slipar den och nästa vecka kommer två göteborgare och sätter själva poolen. Så om två veckor kan vi kankse ta vårt första dopp...


Fler fråor som jag glömt att besvara:
Blandarna i köket kommer från Kvänum, som resten av köket. Vad de kostar har jag ingen aning om..

Här kommer lite fler bilder från ionomhus, med det är ju som Lisa (Lisas torp) skrev, det återstår en del pyssel innan det känns helt klart.


Denna gamla telefon har vi köpt på autktion. Målet är att den ska gå att svara i, men än så länge är den bara fin. På den hänger en skylt som säger "Vi är på stranden". Den hänger vi ut, när vi går ner och badar.


Kammarlåstet i skafferiet är läckert, och gammalt, det fanns, precis som skafferidörren i sommarstugan vi rev.

Samma lås, från utsidan.


Inne i vråt älskade skafferi. Det är så skönt att ha massor av plats, och att man har allt så överskådligt. Jag är så glad att vi tänkte på att bygga ett riktigt skafferi.

Denna älskade lykta hänger utanför köket i matplatsen, men pga fönsterna kan vi njuta av den från båda hållen när den är tänd.

Första spadtaget

Idag tog de första spadtaget till vår pool. Det ser helt galet ut i trädgården nu, men det blir nog bra när det blir klart...

Här kommer den stora grävmaskinen in på tomten


Här längs planket ska det bli trädäck, ca 3 meter brett,och sedan kommer poolen.


Först var de justa och flyttade undan mina pallkragar med växter i, som jag sparat där för att kunna plantera ut sedan när vi väl har en tomt att plantera på..


Här flyger hostorna..


Här mäter de ut poolens placering.


Första spadtaget!!

drygt en och en halv meter djupt skulle de gräva. Hela tiden var vi rädda att de skulle stöta på grundvatten, för det brukar man göra här på Näset, men det verkar som om det gått bra.


Här fyller Markus på med sand från hålet, mellan vårt hus och garaget, där marknivån är alldeles för låg.

Sedan vill jag försöka passa på och svara på lite frågor.

Först och främs: Ni som undrar över vattenläckan (sorry Pellan, att jag inte svarat på detta tidigare..) allt har gått bra. En fuktinspektör (eller vad kan det heta?) var där och mätte och det var helt torrt. Våra snickare lagade hålen i taket och i veckan kommer kakelkillarna och tar upp golvet i badrummet däruppe, och gör om fallet. Allt känns ok faktiskt.

Sedan till frågan om våra utelampor. De görs i Varberg och företaget heter Belid.

Sofforna från IKEA heter Ekeskog och tillverkas inte längre. De är ganska lika Eketorp, men jag gillar dessa mer. De är stora! De har avtagbar, tvättbra klädsel och det märker jag redan att det var ett bra val.

Färgkoden har jag inte kunnat kontrollera ännu, eftersom målarna inte varit hos oss på ett tag. Men de har en del bättringsarbete att göra, så de kommer säkert snart!

Det var allt för denna gång, nu ska jag sluta snålsurfa på syrrans nät:)

Inflyttade

Äntligen börjar vi komma på plats. Möblerna har hittat sina placeringar (inte alltid som vi trodde innan, men man känner ju efter ett tag var saker passar bäst. Här kommer några bilder hur det ser ut just nu. Fortfarande saknas en del fixande för att det ska kännas klart, men grunden finns där nu.

Här är vardagsrumsdelen längst bort till vänster och matplatsen som ligger utanör köket syns rakt fram.

Här står våra stora, mysiga IKEAsoffor. Observera att vi än så länge har våra Ullaredskuddar i sofforna..

Här ser ni vardagsrummet, matplatsen och fönsterna som går in till köket.

Här ligger Hamlet och sover..

och Beckham sitter framför kakelugnen. Kanske tycker han att det är svalt och skönt på plåten som ligger på golvet.

Idag kommer en grävmskin att börja gräva det hål som så småningom ska bli pool i trädgården. Det ska bli skönt att få lite ordning där så småningom.. just nu ser det ut som ett bombhål..

Ska försöka lägga ut fler bilder snart, men så länge får ni hålla till godo med dessa.


Inget nät...

Fortfarande har vi inget nät i Humlebacken, det är störigt, men man hinner med så mycket annat... Jag hoppas att det nya modemet kommer i morgon, och att vi lyckas installera det utan problem.
Vill passa på att tacka för alla kommentarer, jag lovar att svara på era frågor sedan, men just nu går det inte, som ni kanske förstår.
Ge inte upp, jag kommer snart tillbaka!

Jobbar och sliter

Längesedan jag skrev något, men det har ju sina förklaringar. Dels har vi inget internet ännu, och dels har vi en hel del annat att göra.
Under veckan har vi satt upp en massa hyllor och skåp och grejor. Och packat upp lådor och kassar. Idag har solen skinit hela dagen och vi har jobbat ute. Jeppe (snickarlärlingen) har hjälpt oss att gräva hål för plintar, sätta stolpar och trärslåer. Idag har Micke spikat pinnar och jag har kört rullebörar (skånska för skottkärra:) med singel och fyllt på rumt plintarna.Här är en bit helt klar. Danska pinnar kallas denna typ av staket har jag hört.


Tvättstugan är nästan klar, observera tv:n som ska göra det lite roligare att stryka...


Här i groventrén har vi monterat ikeaskåp och satt in en extra kyl/frys. Peter Snickare ska så småningom göra nån slags konstruktion med skjutdörrar som döljer skåpen.


Här har skåpet vi köpte på auktion, kommit upp. Vi fyllde skåpet med Mickes mammas danska porslin.

Avslutar med en ros från vår sargade trädgård..

Till helgen hoppas jag att vi har fått internet och då kommer jag att kunna blogga lite oftare. Just nu surfar jag loss på syrrans nät, och snart ska vi grilla och mysa i deras trädgård. Skönt att ha familjen nära (Flytta ner du också Paula, så att vi kan ses allihop lite oftare!)

RSS 2.0