Kuddar från Ullared

I fredags var jag i Ullared och fyndade lite. Det blev mest schampo och deoderanter och sådant, men precis när jag skulle ut hittade jag dessa kuddar. Jag köpte tre av de rödochvita och en var av flaggkuddarna. Tycker att det är lite kul att det var brittiska flaggan och inte bara den amerikanska.
Nu återstår att se var vi ska ha dem. Tre alternativ... I vardagsrummet, där vi kommer att ha vita soffor, i vårt sovrum eller som utekuddar, de passar ju rätt bra ihop med tex dessa stolar. 80 kr styck kostade de.

image524

image525

image526

image527


Barnen och katten

Jag försöker hålla innehållet i bloggen till så mycket husbygge och inredning som möjligt, men ibland kan jag bara inte låta bli... Idag har vi haft 22 grader i skuggan och det har varit jättehärligt. Lite blåsigt, men om man hittade lä så var det helt ljuvligt. Barnen tog ut vår underbara birma Beckham i trädgården med koppel. Så här härligt tyckte han att det var:
image518

image519

image520

image513

image514

image521

image522

image523

Plank och staket

Hej igen, det funkade smärtfritt med Blogg.se denna gång. Snart ska de flytta alla bloggar, undrar hur länge man blir avstängd då...
Vi har kommit så långt att det är dags att börja fixa med staket och plank.
Vi har en sida som gränsar till en tomt med en sommarstuga på, där har vi kommit överens om grannen att vi ska sätta upp ett plank av obarkade granslanor, sk "danska pinnar". Så här kan det se ut på ett ungefär:

image509


De andra tre sidorna av vår tomt är mot vägar och cykelvägar. Där tänkte vi ha ett salixstaket. Som detta ung:
image507

image508

Hjälp

Hjälp, nu stänger de ner blogg.se för underhåll i natt. De säger att det ska ta ett par timmar, men f-n vet, sist tog det två dygn. Så är jag helt tyst i flera dagar så vet ni vad det beror på...

Canvastavlor

Sedan jag och min kompis Gitte var i USA förra året har jag funderat på att göra något kul med några av bilderna från New York. Vad tror ni om att göra två canvastavlor av dessa två bilder? Jag har tänkt att måtten ska vara 50x35 på de färdiga tavlorna..
image504

image505

Återbruk

När vi rev vår gamla stuga sparade vi en del fina detaljer som vi tänkte kanske kunde komma till användning i det nya huset. Idag var det dags att ta fram dessa. Det var ett gäng golvlister, dörrfoder och en gammal hatthylla.

image494
Denna fina golvlist ska få vara i vårt kök.
image498

image495
Denna hög ska få bli lister i vårt sovrum.

image496
Här står hatthyllan tillsammans med ett gäng gamla dörrfoder. Det röda huset är vår gamla gässtuga som används som byggarbetsbod till dess huset är klart. Sedan ska det bort.

image497
På hyllan står det: Ställ hatt och staf i farstun men lämna de tunga tankarna utanför dörren. Jag har tänkt att måla hyllan vit, men ordspråket ska ändå få hänga med på något sätt.

image499
Denna sidan av pannrummet är i princip klar, vattnet ska kopplas in och så ska fönsterfoderna målas vita. Det blev en härlig arbetsbänk.

image500
På ovanvåningen har de börjat lägga golv även i allrummet.
image501
allt verkar synas på detta golv...

image502
Väggarna i ungarnas badrum är kaklat. Idag, lördag, var kakelkillen där och fuktspärrade för att det skulle gå lite fortare nästa vecka.
image503
Och här är den andra sidan med det infällda skåpet. Hålet i väggen ska bli en vägghängd toalett.


Dörr-renovering

Fönsterna som ska sitta mellan köket och matplatsen lämnade vi bort för renovering, men dörrarna skulle "vi" göra själva. Vi betyder i detta fall Micke... Det är ganska mycket jobb, men det blir fint. Först slipar han och slipar och slipar...
image488

image489

image490

Sedan målar han varje sida minst 2 ggr med linoljefärg.

image491

image492

image493
Visst blir det fint?

Golvet klart i barnens rum..

Golvet i ungarnas rum ligger på plats, jag tror bestämt att det blir att dammsuga en del för dem... Allt verkar synas på det svarta plankgolvet. Men fint är det!
image482

Max rum

image483

Max klädkammare

image484

Josefins rum

image485

Från ovanvåningen kunde man idag se Christian göra klart taket på det utskjutande entrétaket.

image486
I barnens badrum ska vi ha ett badrumsskåp lite infällt i väggen. Här försöker Daniel få det på plats. Inte helt enkelt...
image487
Och avslutningsvis en bild på katten när han så gärna vill upp på vårt kvällsmatsbord...


Jyskfynd och vila

Idag håller vi på med det sista inför husvisning i morgon. Vi putsar och fejar och fixar. Hoppas att det kommer många och att många vill ha huset så att vi kan få ett bra pris för det.
Det blir middag på restaurang i kväll, för vi vill inte smutsa ner köket... och så är det ju ganska mysigt att gå ut och äta hela familjen.
Solen skiner väldigt idag, jag har suttit ute en stund i våra amerikanska däckstolar. När jag blundar kan jag låtsas att de står på vår nya altan utanför det nya huset och att jag hör havets brus och plasket från poolen.
image476

Jag vet inte vad man säger där ni bor, men här ska man klippa rosorna när björken har musöron och det är defitivt NU!
image478

En av årets absolut sista vitsippor:
image479

och min älskade pärlhyacint:
image480

Häromdagen var jag på Jysk efter ett hett tips från Liw i Hilleshög, (de har förresten fått tillträde till sitt hus nu, titta in och se hur fint de har fått det!)
Tack för tipset, Liw! Köpte en vedkorg i gummi för 129 kr!! Visst är den fin!
image481

Trevlig lördagkväll!

Skorstenen på plats

Idag kom mamma och pappa för att hjälpa oss med trädgården härhemma i Hjärup (tack snälla) och med sig hade de några bilder på att skorstenen kommit på plats.

image472


image473


image474


image475

Älskade unge

Vår 16åriga dotter har också börjat blogga. Det handlar mest om hennes liv och skolan och kläder och sånt som är intressant när man är 16 år. Titta in hos henne!

image480
Josefint


Lite utomhus

Några utomhusbilder har det inte precis blivit på ett tag, mest för att det inte händer så mycket därute. Just i skrivande stund håller Benny plåtslagare på med de sista plåtarbetena, han ska vara klar denna vecka säger han. Sedan kommer byggställningarna att tas bort och man kommer att se mycket tydligare hur huset kommer att se ut.
image475
Här en bild från trädgårdssidan. Där det röda huset står nu (i högerkant) kommer det att bli en pool med ett trädäck som går från huset, runt poolen.
image476
Fönseterpartiet i vardagsrummet.
image477
Benny (plåtslagare) och jag hade en diskussion om vilken färg det skulle vara på stuprören. Jag hade fått för mig att de skulle vara vita, men Benny hade redan beställt samma färg som taket och lyckades övertala oss om att det var rätt. Och det ser man ju nu att det var!
image478
Här är stora entrédörren. Där ska komma en "veranda" eller vad man ska säga. Det kommer att kännas välkomnande och trevlig hoppas jag.
image479
Och här är dörren till groventrén.

Glad och stolt

När jag satte mig och skulle titta vad ni andra gjort fick jag plötsligt syn på att jag blivit utnämnd till veckans blogg hos Tina i "I Mitt Vita hus". Jag blir jätteglad och stolt för denna utmärkelse, och alla ni som kommer hit via Tina, extra välkomna!


Badrum!

Nu har de satt inredningen i badrummet. Det känns så verkligt på något sätt att kunna gå in och se sig i spegeln... Riktigt fräckt tror jag att det kan bli dessutom. Badrummet bryter lite mot resten av huset med lite ek och blanka vita luckor.
image462
gillar de svarta vaskarna..
image463

image464

Fina detaljer på fönsterna:
image465

image466

Målarna håller på i vårt sovrum, det är ju en del att måla i vårt hus... de gör det jättebra!
image467

image468
Här ser man hur vit och fin panelen blir.

image469
Det har blivit vitt runt de gamla fönsterna också. Jag är kanske mest nöjd med dem i hela huset...

image470
I köket har det kommit upp krön (heter det så?) på överskåpen,
image471
och samma på skafferiet.
image472
På Josefins rum har de börjat lägga det svarta trägolvet.
image473
Visst blir det coolt..!
image474
Det var allt för idag, jag återkommer så fort det hänt något nytt på byggfronten!

Första flyttlasset...

Trots att vi inte ska flytta in förrän i juni har vi faktiskt kört första flyttlasset nu i helgen. Vi ska ha visning på huset i Hjärup nästa söndag och då kan inte garaget vara fullt av skräp... Alltså har vi slängt ett ton skräp och kört lika mycket till garaget som vi lyckades få byggarna att göra klart till idag (TACK till Danne och Jeppe som använde sin lördagmorgon till att tömma garaget!!!).
Så här såg det ut i början av dagen...
image455

och så här efter två turer med släpet..

image456
Vi har lämnat en gång på varje sida för att de ska komma åt att slutföra det sista..

image461
Uppe på garagets loft är det redan så här fullt...

image457
Plåtslagaren börjar bli klar med taket och byggställningarna är borta från ena sidan av huset. Plötsligt blir det mycket ljusare där inne och så kan man se hur huset ser ut på ett helt annat sätt..
image458

image459

Hus till salu

Vårt hus i Hjärup ligger nu ute till försäljning. Vi har anlitat Robert Lundin på Fastighetsbyrån i Lund.
Klicka här för att se hur annonsen ser ut.
Bilderna som fotografen tog i går blev riktigt bra, eller vad tycker ni?

image447

image448

image449

image450

image451

image452

När man ser det så här känns det nästan lite sorgligt att lämna det. Det är ett himla fint hus.

Men fint blir vårt nya hus också. Idag har vi faktiskt kört första flyttlasset. I helgen ska vi packa in allt möjligt i garaget och efter hand tömma de utrymmen här som ska vara tömda till visningen nästa söndag. Vi har med andra ord fullt upp.

Städning, fixning och så fönsterna på plats

Just nu hinner vi inte med något känns det som... Vi ska ha visning av vårt hus i Hjärup den 20 april och nu i eftermiddag kommer mäklaren med fotograf och ska ta bilder till annonsen. Alltså har vi städat, fixat röjt och plockat undan de senaste dagarn. Än värre blir det väl i nästa vecka fram till den 20 när visningen ska vara. Nu har vi ju ändå kunnat stuva undan en del saker där vi inte behöver släppa in fotografen, men vid en visning kan manju inte precis hindra folk från att gå in i bastun eller klädkammaren...
I går hann vi i alla fall ner til lhuset en kort sväng, och fick då se att våra fantastiska fönster har kommit på plats.
Bilden är tagen från matplasten i vardagsrummet, in i köket.
image442

image443

image444
Denna bild är tagen från köket ut i vardagsrummet.

image445
Närbild

image446
Och så har de börjat sätta taklister på ovanvåningen. Fina detaljer!

Jag har placerat min blogg i Vellinge på bloggkartan.se

Den fantastiske fönstermannen från Hjärup!

Vi köpte några underbara verandefönster och dörrar på Blocket för längesedan, och nu har vi äntligen fått dem renoverade. Vi ska ha två st fönster och en pardörr mellan köket och matplatsen.
Det var så roligt för när Jean-Yves (som fönstermannen heter) kom hem till oss för att titta på våra fönster så sa han spontant, utan att jag tipsade honom om det, att han tyckte att den ena sida av fönsterna var så fin att han inte ville att vi skulle renovera bort historian... Micke fick lång näsa, för han hade just övertalat mig att vi skulle ha fönsterna helvita, nyrenoverade.

Jean-Yves har haft våra fönster hemma hos sig i verkstaden och i går ringde han och sa att vi kunde hämta dem. De var så fantastiskt fina att jag nästan fick en tår i ögat när jag såg dem!
Tack Jean-Yves!

image439


image440
Här syns båda sidorna av fönsterna. Den vita ska vara ut mot matplatsen och den skavda, slitna ska vara inne i köket. Ser ni hur glaset är gammalt och buckligt... jag är så glad för våra fönster!


image441
Och här är mirakelmannen himself!

Lördagsjobb

Idag vaknade vi lite för sent, och kom iväg lite för sent till IKEA. Där hamnade vi i värsta folkstockningen när det enda vi ville var att köpa lite köksskåp till vårt "pannrum". Vi har ett rum i garaget, där vi bl.a. ska ha vår värmepanna, vi har bestämt att det rummet ska kallas pannrummet.. Förutom värmepanna och lite sånt trist, ska vi ha en rad med underskåp och en bänkskiva också en vask i mitten. Där ska vi ha plats att plantera om blommor och fixa med sånt som känns lite skitigt att ta in.
Så när vi var klara på IKEA körde vi ner till huset och tänkte att vi hinner mog smälla upp detta ändå, men tji fick vi.
Hela dagen har det ramlat in folk som vill titta på huset. Släkt och vänner och bekanta, som alla bara hade vägarna förbi och ville titta lite. Det är jättekul att visa huset så jag släpper allt jag har för händerna varje gång någon kommer, men vi blev ju aldrig klara med vårt arbete. Vi har bestämt att vi ska ta ledigt från jobbet på måndag båda två, och åka ner och göra klart.
image433
Under fönsterna är det meningen att vi ska ha 5 st 60skåp med bänkskiva på.
image434
Här håller MIcke på att flytta runt skåpstommarna.
image435
Inne i köket har det hänt grejor, väggarna börjar bli vita... Det blir en enorm skillnad när bastukänslan försvinner!
image436
Gästtoan är fogad och klar. Det blev så himla bra!
image437
Vårt badrum är också färdigkaklat och fogat. Jag är supernöjd med den svarta sjöstenen på golvet.
image438
Inne i duschen valde vi en beige sjöstensmosaik, och jag var så tveksam till om den var bra, men idag när jag gick in och tittade så tyckte jag att det blev riktigt bra. Det är lite känsla av antikt badhus om ni förstår.. Och så himla praktiskt att inte kalkrester syns...

Månadens Husblogg!!!

Idag fick jag ett mail från Vi bygger hus, där de berättade att de utsett Humlebacken till månadens husblogg. Så här skriver de:

Grattis!
Ni är värda priset, för att ni på er husblogg på ett mycket detaljrikt och bra sätt skriver om ert husbygge. Er blogg är mycket läsvärd och mycket rolig att läsa och se på alla fina bilder.
Ni ligger även etta på vår topplista, vilket innebär att det inte bara är vi som tycker om er blogg.
Lycka till med byggandet! / ViByggerHus.se

Tack snälla "Vi bygger hus", det känns jätteroligt!

Ny header

Jag kände att det nog var dags att förnya bloggen lite med en ny header. Om ni ser den gamla måste ni bara uppdatera sidan.

Storlek

Jag har på sistone fått lite frågor om hur stort vårt hus egentligen är. Jag har inte det exakt i huvudet, men jag tror att bottenvåningen är ung 12x12m och hela huset är 220 kvm stort. Det känns som ett ganska stort hus, men ovanvåningens utformning gör att huset upplevs nätt ändå. Det blir inte klumpigt alls.
Dessutom kan jag berätta att där vi bygger finns en byggregel som i princip säger att det bara är tillåtet med 1½plans-hus. Anledningen till att detta kan räknas som ett sådant är att ovanvåningen i princip ses som tre kupor och en frontespis:).
Vi är väldigt nöjda med att få ett relativt stort hus som ändå upplevs som så nätt. En förklaring till det är nog vinklarna på taket tex. Stora tak får så stora vinklar, vi har ganska spetsiga takvinklar.

Riktigt vårväder

Idag har vi haft ett underbart vårväder. Jag körde ner till Höllviken redan på förmiddagen och sedan har jag tillbringat nästan hela dagen tillsammans med Katta, som är en mycket god och gammal vän. Vi har gått en lång promenad på stranden och vi satte oss borta vid fiskeläget och njöt av solen. När vi kom hem efter promenaden gjorde vi en god sallad och satte oss att äta ute. Man behövde inte ens ha jacka på. Det var helt underbart.

Sedan gick jag till vårt hus (vi bor nära varandra) och tog lite bilder och snackade lite med "gubbarna". Jag vill gärna vara där varje dag, men jag känner mig så ivägen. Det är full rulle nu, med aktiviteter i många rum.

Vi börjar att titta på plåtarbetet. Benny (plåtslagaren) förklarade hur denna kant, liksom ska vara vågig, för att vattnet ska rinna på rätt ställen. Vilket hantverk!
image424


image425

Här står Christian högst uppe. Ni ser så blå himlen är!

image426

Och här står Benny och beräknar plåtåtgång.

image427

Utifrån byggställningen kunde jag ta denna bild in i allrummet på ovanvåningen. Där har de vävspänt väggarna och håller på att måla taket.


image429

Samma allrum fast nu är jag inomhus och tar bilden.

image430

Efter att ha läst era kommentarer valde vi tillslut ljusgrå fog i vårt badrum. De flesta verkade tycka det.. Det blir nog bra..
image431

Här ser man hålet där det nedsänkta badkaret ska vara och duschnischen. I duschen valde vi en beige sjöstensmarmor, men ni när den kommer upp tycker jag att den är för gul... Hoppas att den känns mer beige när den är fogad och klar. På golvet ligger en svart sjösten, stor i badrummet och mosaik i duschen.

Gästtoagolv, japanska körsbär och en viktig fråga!!!

I dag åkte jag ner till huset igen, och då hade de satt kaklet på gästtoans väggar
image421


och när jag kom tillbaka en stund senare hade börjat på golvet.. det blir så himla bra!
image420

Väggkaklet kommer från Byggfabriken och ska bra gå halvvägs upp på väggen. Golklinkersen är från Kerma I malmö och jag tycker att det blev så himla fint med den svarta randen runt alltihopa.
image422

I trädgården hemma i vårt gamla hus, blommar de japanska körsbären redan. Det är nog rekordtidigt.
image423

En fråga till er som läser:
i vårt badrum har vi vitt kakel på väggarna.
image404
Vilken färg ska vi ha på fogarna? Alternativen är vitt och ljusgrått. Vitt är snyggast tycker jag, men är det praktiskt? Är det snyggt om 5 år? Kommentera gärna så att jag vet vad ni tycker!

Abstinens och fogning

Blogg.se har legat helt nere i över två dagar, vilket betyder att jag inte har kunnat göra något med min blogg, och ni har inte kunnat kommentera. Det har känts helt konstigt och tomt. Tänk vad snabbt man vänjer sig.
Nu har bloggen öppnats igen och jag kan göra vad jag vill. Skönt!
Vi har varit nere i huset några gånger sedan sist, och det har hänt lite grand, men inget så där sensationellt. De har satt mer kakel i badrum och toalett, men det är inte precis något att plåta, inte än så länge, målaren har spacklat en massa, men hur kul hade de bilderna blivit?.. Nej det som kanske syns på bild är kakelugnen igen. Nu är den fogad och klar, och den blev jättefin.

image415


image416


image417

RSS 2.0