Snösnösnösnösnösnösnösnö

Hjälp vad det snöar nu igen... mina spår till brevlådan syns inte, inte heller det jag skottade i går, det är knappt så att man ser bilen... och jag som BARA vill ha VÅR!


Har ni tråkigt?

Jag ramlade idag över ett blogginlägg med kommentarer som är så roligt att jag bara älskar det. Håll tillgodo! Bloggen heter Vuxna männsikor har inte hamstrar.

Missa för guds skull inte kommentarerna, det är de som är roliga!!!
Än är det långt till vår...

Det känns verkligen som om våren är långt borta.. Och vädret har fått fnatt fullständigt... I förrgår hade vi sol och 10 minus, i går hade vi minus3,5 och snöstorm, och idag har vi haft tö-väder och strålande sol. Idag kunde man tro att det kan bli vår inom en inte alltför avlägsen framtid, men ser man på prognoserna får nog vinterstövlarna vara framme ett tag till...

Gick en runda runt huset för att se om jag inte missat någon vinkel att fota det i... men det hade jagnog inte, detta måste vara världens mes avfotograferade hus... åtminstone nästan:)

Från andra sidan granntomten..

Från hörnet Tremansvägen Militärvägen

Från andra sidan poolen..

Från kökshörnet

Från "hörnan"

från poolen...
Men egentligen vill jag inte alls lägga ut de här snöiga hemska bilderna, jag vill sätta igång med vårteckensutmaningen.
Ni kommer ihåg den från i fjol? Annars klicka här, så kan du se när det hela började.
jag förmodar att vi får vänta till i mars innan vi kan sätta igång, eller kanske slutet av februari?
Vill ni vara med i år, maila mig på [email protected], så lägger jag till er på årets lista. Glöm inte att lämna adressen till din blogg, och att berätta vilken landskap du bloggar ifrån!

 

Hoppas att vi lyckas täcka in hela Sverige i år!


Animering

Jag går en kurs på Halmstad Högskola, och en av höstens uppgifter var att göra en animerad film. I går tog jag hjälp av mina ljuvliga systerbarn, Ella och Vincent, och gjorde en lite film. Tack Ella och Vincent för er hjälp! Tror ni att vi får en Oscar?

Den är filmad med en webcamera och jag har använt ett gratisprogram som finns på nätet. Fantastiskt enkelt att använda. Och kul!

och ännu mer...

Fick ett tips från Sanna med bloggen http://www.myblueberryhouse.blogspot.com att man kan hitta timern på

http://www.elliscorner.com

Tack Sanna!

mer info

Eftersom jag har fått en del frågor på timern i förra inlägget, så vill jag bara berätta att den är av märket Dulton och att den är köpt på Hasselgrenska i Lund, mer vet jag inte:).

Julklapp

Jag fick en sådan fin sak i julklapp av mina syster. Inget jag önskat mig, hon hade bara sett den i en affär och tänkt att den skulle passa hemma hos oss. Och det gör den!

En äggklocka, eller en timer, vad man nu vill kalla den. Den har två klockor så att man kan sätta tiden på två saker, fiffigt va?

Snabbpromenad

Jag tog en snabb promenad ner till havet, men det var så kallt att jag bara tog några bilder och gick hem igen.

Vi bor ju i ett villaområde, med efter husen innan vi kommer till stranden finns det en liten skog (eller dunge kanske).

Vindpinade tallar och så en och annan björk växer här.På havet ligger det is nu, säkert 50 meter ut.Hela Kämpingebukten är vit av snö och is.

Öde ligger stranden en sådan här dag.

Vårheader


Nu har jag bytt header igen, uppdatera sidan om du inte ser den:)

Tulpanfrossa

Tulpaner i hela huset:)Pelargoner

Å, vad jag älskar pelargoner, framför allt Mårbacka. Jag kom plötsligt ihåg att förra året i januari hade de fått in Mårbacka på Plantagen i Malmö, så jag körde dit idag, och gissa om jag blev glad:

De är inte stora, och där är inte många blommor än, men det är Mårbacka, och de doftar sommar.


Utanför fönstret känns det däremot långt till sommar. Det har snöat i natt igen, hua mig, ska det inte ta slut snart... ?


Köksträdgård

Nu är jag trött på vintern, jag är trött på minusgrader, jag är trött på mörkret.. Jag vill att det ska vara vår NU!!!
Tyvärr kan man ju inte påverkar det, så i stället går jag igång på trädgårdsplanering. jag har länge tänkt att vi ska ha en liten köksträdgård någonstans. I somras tror jag att jag kom på var, det gäller ju att där är sol och att man inte använder stället till ngt annat. Jag tror att jag har bestämt var den ska vara nu:)
Då är frågan hur den ska se ut och hur stor den ska vara. I sommarstugan gjorde vi en liten söt köksträdgård av pallkragar, och den var både praktiskt och söt. Den finns ju inte kvar, såklart, där är en uteplats idag, men kanske skulle jag återanvända idén. Så här såg det ut när vi byggde köksträdgården förra gången, för 6 år sedan:)

Efter att ha jämnat till marken och tagit bort en stubbe som fanns där, bredde vi ut en fiberduk, för att i möjligaste mån hindra rötterna från alla träd och buskar i närheten. Efter det placerade vi ut pallkragarna i det möster vi ville ha dem. Det skulle vara lätt att komma åt växtbäddarna från alla håll och det skulle kännas lite mysigt och ombonat.

Vi körde hem till en kompis med hästgård, och hämtade hästskit i stora lass som vi lade i botten på pallisarna. Över det lade vi köpt planteringsjord. Mellan kragarna lade vi singel som knastrar så mysigt under tofflorna (=träskor på skånska) när man rensar ogräs eller skördar.

Efter någon månad såg det ut så här.


Och lite senare på sommaren så här.

Några zinkbaljor och krukor med kryddor och en stol att vila på kompletterade köksträdgården. Den var inte stor, men den gav en del goda tillbehör till sommarens grillningar.
Är det någon som har förslag på fina köksträdgården i ung den här storleken, så tipsa gärna mig:)


Utmaning

Mamma utmanade mig att visa hur jag förvarar mitt kaffe. Själv dricker jag inte kaffe, jag är en riktig temänniska.

Kaffe- och teburken och brödburken, som står bakom,  har jag köpt på Country by mail, för ett par år sedan.

Vi har de här gamla burkarna, som vi ärvt av Mickes mamma, på en hylla ovanför fönstret i köket.

På en står det kaffe.

Här har vi två burkar till som vi faktiskt använder. I den svarta har vi oboy, och i den röda har vi alternativa kaffesorter.

Utmaningen skickar jag vidare till min moster som också har börjat blogga. Visa hur du har ditt kaffe Rig, både här i Sverige och sedan hur du har det i Thailand!


Önskar mig

Skulle så gärna vilja ha ett växthus i trädgården, men vi får tyvärr inte bygga mer...
När jag var på parismässan med Katta 2006 hittade vi dessa vackra växthus. Precis ett sånt här skulle jag kunna tänka mig, fast med bottendelen murad av gammalt handslaget tegel. Jag skulle ha en del växter därinne, såklart, men viktigast skull nog en liten fikaplats vara. Å vad jag skulle längta ut dit nu...:)

För två år sedan

För ganska exakt två år sedan tog jag de här bilderna:


Men så ser det inte precis ut idag. Vi har i och för sig blivit av med snön, det sista (hoppas jag) regnade bort i går, det känns skönt. jag tror att jag måste gå en runda i morgon och leta efter tecken på att våren är på väg.
Och det påminner mig, snart är det dags för vårteckensutmaningen. Ni hänger väl på i år igen. I år tror jag att jag tar anmälan via email, för att underlätta förfarandet för mig själv. Det var mycket bläddrande mellan sidor i fjol... men oj så kul det var. Ni kan väl börja maila mig, ni som känner att ni vill vara med på vårteckensutamningen. Det går till så att vi varje vecka, på måndagar, visar hur långt våren har kommit där vi är. Och det är klart att en del inte har fått någon vår, när vi andra börjar, men desto roligare när de också kommer igång.
Här kan du se vilka som var med i fjol!

Maila till [email protected] om du vill vara med! Skriv adressen på din blogg, och vilket landskap du bloggar från, eller land, om du kommer från ett annat land. Och så täcker vi upp alla landskap i Sverige och minst en bit av Norge och Finland också (varför stöter man aldrig på bloggande danskar?)


Men att jaga vårtecken, tror jag att tom att vi i söder väntar med ett tag, eller vad säger ni?


Ny header

Kände för att göra något med bilden på alla badhytterna, så det blev en ny header. Ännu är det vinter även här i söder, men snart, snart kommer våren, hoppas och tror vi:)


Köpt på auktion

Här dröjer det mellan blogginläggen, ber om ursäkt för det, men det har faktiskt inte hänt så mycket att blogga om. Vårt bygge är ju liksom avslutat och vi är så gott som klara med allt "kringarbete" och nu vet jag knappt vad jag ska skriva om här.. Men när jag har handlat på auktion vill jag gärna dela med mig. Egentligen skulle jag ju såklart väntat och tagit denna bild i dagsljus för att visa de rätta färgerna, men nu blir det så här. Ni får tänka er:)
Vi köpte 2 livbojar. Jo ni läste rätt. Livbojar. Gamla och skruttiga och förmodligen inget att rädda livet med längre, men så himla charmiga.

Denna är ganksa röd i färgen, och så fick vi en som var mer orange. Funderar på om vi ska ha båda ute vid poolen, eller om en ska hänga inne. De är så himla fina. Kanske kan man måla den orange vit och blå för att få lite mer marin känsla.. Har sett att Magdalena på Par Courrier gjorde det en gång. Det blev bra. Orange är lite svårt att ha överseende med. Men den röda ska få förbli röd. Härlig är den.

Byggkrönika 2009

Nu har jag tittat igenom alla 2009 års bilder från Humlebacken, och samlat ihop ett gäng som visar vad vi gjort kring huset under året. Det blev några projekt som tog ganska mycket tid. Som vanligt står jag för idé och design och Micke för utförande (praktiskt!)

Staket:

Runt huset har vi ca 1000 kvm tomt, och sedan har vi två vägar och en cykelväg. Det behövdes verkigen ett staket som gränsade av och ramade in.

För att sätta staket ska man gräva för plintar. Här är lätt att gräva eftersom det bara är sand, men ganska ofta stöter man på tallrötter, och då är det INTE lätt längre. Ibland får man såga lika mycket som man gräver.

Staketstolpar och tvärliggare

allt ska passas in med precision

Micke och Max sätter plintar, 34 stycken behövdes för staketet.

Och runt om huset behövdes det 652 spjälor, och var och en av dem skulle sågas rätt..

652 staketspjälor som skulle målas först med grundfärg, och sedan med 2 lager vanlig färg. Oj vad mycket Micke målade förra våren.

Stolparna blev vita och staketet skulle bli svagt dimgrönt. En färg som vi sett på ett annat staket och tyckt var så himla fin.

Många stolpar blir det...

Första staketspjälorna på plats.. det var ett millimetergöra att få rätt antal mellan stolparna.

Här är staketet klart, men saknar "knoppar" på stolparna.

Grind:

Till staketet behövdes såklart grindar. Som vanligt ritade jag och Micke byggde.

Exakt passform

Precis som jag tänkte mig:)

Färdig!

Port:

Den lilla gränden mellan huset och garaget har kommit att kallas Humlegränd. I slutet av Humlegränd ser man rakt ut på vår parkering och på gatan. Det var vi ju tvungna att rätta till.

Stolpar till planket och till porten

Stående plank, till skillnad mot husets liggande panel

Och så ett litet "tak" uppe på. Funderar om det kanske ska bli någon text på "överliggaren"..

Innifrån trädgården ser det nu ut såhär. Mycket bättre!

Pergola:

Runt poolen har vi ett stort trädäck. När vi byggde det fick det mest bli som det blev.
Ena hörnan kändes väldigt tom och tråkig..

I samma veva såg jag en bild i en inredningstidning på en underbar pergola, och fick en idé.. 
-Micke.. ska vi itne ha en pergola i hörnan... Och så började han att bygga.

Såga såga sågaFärdigt men tråkigt.. väntar på mer inredning..

Så där ja.. mycket bättre! Fast i sommar ska jag försöka pimpa den mer..

Tvättställning:


Badhytterna:

Så här har det sett ut ända sedan vi byggde trädäcket. Här var det tänkt att vi skulle ha två bodar, som skulle byggas med inspiration av badhytterna på stranden här i Kämpinge.

Pappa kom och hjälpte till en del.

och Max hjälpte till..

själv vilade jag mig. Jag hade ju utfört mitt arbete (dvs tänkt och format i huvudet)

Nu börjar man kunna se hur det kommer att bli.

Josefin och hennes kompisar hjälpte till att måla.

Snart klar

Vi var och hälsade på några kompisar i Beddingestrand och där såg vi en dörr som vi båda blev helt förälskade i. En sådan ville vi ha på våra badhytter.

Det var bara för Micke att börja tänka.. hur skulle han kunna åstadkomma detta?

Börja med ramen

och så snedställda ribbor hela vägen.

Första dörren klar.

Wow, jag tycker att det blev så himla bra!

Den ena badhytten ska vi ha till dynor och poolsaker och den andra till trädgårdsredskap.

Vedskjul:

Vi eldar en del i vår kakelugn och när vi röjde för huset så blev det en del ved, alltså fick Micke bygga ett vedskjul.

Så här mycket ved hade vi i somras, men nu har vi använt ganska mycket av det..

Det var en del av vad vi hunnit med detta år, och när man ser det så här ser det ju väldigt mycket ut:) Tur att Micke kan styra mycket över sina arbetstider...Nyårsafton 2009

Jag vet att jag kommer sent med mitt nyårsinlägg, men det har varit så himla mysigt att bara slappa och göra ingenting.. Dessuton har vi haft lite strömavbrott och med det även internetavbrott..
På nyårsafton var vi hemma på Humlebacken. Vi var 19 personer och alla bidrog med något till festen.

Bordet färdigdukat, murgröna och julrosor, kungligt danskt porslin och blandade vinglas, linnedukar och linneservetter

Förrätt, murkelpaté med cumberlandssås, en underbar laxmousse och en fänlålssoppa som serverades i kaffekopp, syns inte i denna bild.


Till kaffet..


Katta och Andréas

Anna pratar med Isabella och önskar gott nytt!

Fia, sötisen

Världens finaste systerdotter, Ella<3

LilleVincent

Vid tolvslaget eldade vi i eldkorgen och Björn sköt raketer så det stod härliga till. Vackrast var när himlen fylldes av kom loy (thailändska lyktor).

Gott nytt år!!

En del tyckte att det var lite otäckt därute, de stannade inne och titttade genom fönsterna

Efter tolvslaget var det svårt att få upp värmen igen, här Stina i filt:)

Tack Susanne och Patrik för bildernaRSS 2.0