Gott nytt år

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år, och lovar att försöka bli bättre på att uppdatera min blogg...

KarlsonHus i Wien

KarlsonHus finns ju i en del andra länder än Sverige. På många ställen i världen har vanliga människor kommit lite längre i sitt miljötänk och i tänket kring att bygga sig ett energisnålt hus. Därför ökar intresset för KarlsonHus i världen. Ett pinfärskt exempel är i Wien där IKEA har upplåtit en tomt i anslutning till sin kundparkering i Wien, och där har det byggts ett sk. Kleine Gartenhaus. Tydligen är det något som är ganska vanligt i Österrike, att man bygger små hus. Om jag fattar det rätt så är Kleine Gartenhaus ett hus som är max 50 kvm per plan, som byggs i populära områden där marken är dyr. Huset på IKEAs parkering i Wien är 50 kvm per plan. Och såklart byggt i finaste KarlsonHus stil! Kolla själva:

Himla fint!

Tydligen har huset redan fått namnet, Vita huset, och besöks flitigt av intresserade människor. Kul!

Annandagspromenad

Igår fick vi äntligen tummarna loss och kom ut lite. Inte blev det någon lång promenad men lite frisk luft kändes skönt.

Vår lilla väg kantas av snötyngda tallar

Huset är inbäddat i ett tjockt snötäcke.

Vi gick ner till havet, som låg där vackrare än väntat.

Falsterbokanalens sydöstra pir.

Synd att man inte på bild kan återge det fantastiska ljuset.

Katterna stannar inne och myser i soffan... klokt!

GOD JUL!!!

God jul från alla oss på Humlebacken


Grund i Kävlinge

Vi har ju i veckan varit ganska upptagna av att huset vi sålt till Sillaröd på Österlen har kommit på plats. Dock händer det annat spännande på byggfronten. Vi har sålt ett hus i Kävlinge som kommer att se ut ung så här:


I veckan har man kommit igån med att färdigställa grunden.
I går var det dags att gjuta och vi åkte dit för att titta lite. Det var 10 minus i Kävlinge igår, och det hade snöat 20 cm i torsdags. Men det gick! Plattan ser fin ut och alla är nöjda!Efter fem dagar i Sillaröd

I söndags kväll fanns där en betongplatta. Idag ser man ett helt hus med tak och allt. Visst är det fantastiskt!!Inomhus är det lite svårt att förstå att det ska bli ett riktigt hem så småningom.

Det är inte ofta man måste skotta vardagsrumsgolvet..

Kokeriet är det enda hus som är kvar efter branden.

Utsikten från huset är så skånsk.

I kokeriet hittar man denna kom-ihåg-tavla:)


Kattliv

I nästa liv ska jag nog bli katt...Årets pepparkakor

Det har blivit en tradition att mamma och pappa kommer hit och bakar pepparkakor tillsammans med oss. Vi gör ju skurna, skånska pepparkakor efter min farmors recept (som ni för övrigt hittar här)

Vi rullar degen och har den i kylen tills det är dags att skära. Vi brukar använda skärmaskin, men det gick inte i år, den föll bara sönder. Därför blev kakorna lite tjockare än vanligt, men de är sååå goda...

på plåten,

i ugnen..

på bänken...

och i burken.
600 pepparkakor gjorde vi i år... undrar om de räcker till julafton...

Film från Sillaröd

Här är en film från de två första dagarnas arbete:

Dag två i Sillaröd

Dag två kom med lite mildare väder, men med en del blåst. Så här såg det ut när jag åkte därifrån vid halvtolv idag.I kväll är nog alla takstolar på plats och sedan kan de börja spika dit tak. Sedan är huset tätt, det är skönt, då kan det blåsa och storma hur mycket det vill...
Sedan är det massor av arbete kvar inomhus, det ska bli spännande att se hur det blir!

Sillaröd

Vilken spännande dag det har varit. Micke åkte tidigt hemifrån för han skulle var med att resa huset i Sillaröd. Jag åkte senare, och kom inte fram förrän efter tio. Det var då -8 grader och strålande sol. Kallt så in i bänken kändes det, men så är det ju i Skåne, -8 känns som -25 gör i resten av landet..

Det var inte utan att jag kände igen känslan från när vårt hus kom. Alla ni som ska bygga hus, se till att vara där när huset kommer på lastbil, det är så häftigt. Ena dagen finns där en platta och nästa dag är alla väggarna uppe.

Här syns huset uteifrån vägen. Bakom ser vi det nybyggda stallet. Familjen som ska bo här hade ett underbart gammalt hus som brann ner i februari i år, så det känns lite extra att få vara med att hjälpa dem till ett nytt hem.

Här är huset inifrån trädgården. Det blir en härligt generös glasveranda till höger, dvs den känns inte så stor nu, men det vet ju alla som byggt hus att det ser så litet ut i början.

Här är glasverandan från vägen sett. De valde RM-snickeriers fönster vilket innebär att de har riktiga kittade spröjs på sina fönster, precis som vi har. Det syns extra tydligt på verandan hur fint det blir.

De har valt de här ljuvliga beslagen på sina fönster, jag blir lite avis jag, vi valde helt vanliga..

Här är glasverandan inifrån. Alla fönstren är fönsterdörrar och går att öppna, härligt på varma sommardagar. Huset man ser genom fönstren är det enda som står kvar efter branden, där har Eva sitt kokeri där hon kokar ekologiska, närproducerade delikatesser.

Havängsprodukter

Vägg efter vägg flög genom luften..

Här fäster de en ny vägg som ska lyftas och sättas på rätt plats i huset.

Man börjar kunna se att det ska bli ett hus.Här sitter Peter och bankar.. Peter är samma Peter som byggde vårt hus, som vi är så nöjda med.

En del arbetar högt, andra arbetar lågt:)

Och här kommer sista väggen på plats. Det ser så litet ut idag, troligen växer det i morgon när takstolarna kommer på.
Å vad jag håller tummarna för att allt ska gå perfekt med detta hus. Det blir så fint!!

Spänd och nervös :)

I morgon kommer vårt första hus att levereras. Det första hus som vi är säljare till, där vi har varit med hela vägen från tanke till handling, från idé till beställning. Det är en fantastisk upplevelse att få vara med när människor förverkligar sina drömmar och bygger sitt hus. Det är nästan lika kul som det var att bygga själv.

Huset är en glasmästarvilla, nästan som denna, fast med balkongen flyttad till baksidan och glasverandan på andra kortsidan. Jag tycker att det är ett fantastiskt hus och det kommer att passa perfekt på den tomt där det ska ligga.

I dag är vädret perfekt för husleverens, någon minusgrad och strålande sol, hoppas att det håller i sig till i morgon.
Och så håller jag tummarna för att allt ska gå smidigt vid stomresningen, och att kunden får sitt drömhus.

Snökatter

För närvarande funkar det bra med katterna, de går inte så långt och funderar inte ens på att försöka ta sig över staketet... Det är för kallt. Men ute vill de vara, varje dag, minst 8-10 ggr, sisådär 10 minuter varje gång:)

Enzo har blivit så här stor, han är knappt ett år gammal.

Och Hamlet, 2,5 år.
Tänk vad man kan tycka mycket om sina katter...

Ja se det snöar...

Oj vad det snöar...

För bara ett par dagar sedan sopade Max av bordet, men det kan man inte tro idag.

Vi hade inte tagit in trädgårdsmöblerna när det började snöa... T.o.m. fågelbordet behöver skottas...

Grillsäsongen verkar vara över...

T.o.m på frälsarkransen lägger snön sig i hög.. Och det snöar fortfarande. Var ska detta sluta?

Blunders

När man bygger hur brukar en del saker bli fel.. Vi hade obeskrivlig tur när vi byggde vårt hus, men det har ju tyvärr inte alla. En blogg som jag följde en del då, när vi byggde, heter Snäckhuset. De har byggt ett underbart hus, men stötte på en del problem p åvägen. De har samlat blunders på sin sida, och jag kan inte låta bli att skratta när jag läser hur de berättar om saker som gick snett i deras husbygge... Kolla själva:Klicka på bilden för att se fler blunders:)

RSS 2.0