Finish i Kävlinge

I Kävlinge håller de på med de allra sista sakerna före inflyttningen. 2 veckor kvar och en del saker att göra.

I fredags skulle trappan monteras. Vad är det de säger.. Ju fler kockar desto sämre soppa...

Men det blev bra, efter en del pust och stånk..

Vardagsrummet har fått fin bröstpanel och så tapet ovanför. Det blir så fint!

Köket känns stort och rymligt och snart är alla delar på plats.

Skafferidörren. Så fin!

Fina dörrtrycken

Och så en av de saker jag föll pladask för med KarlsonHus. Skurklotsar. Det är sååå fint! Och det är standard.

Badrum. Också jättesnyggt tycker jag.
Nu är det snart klart. Spännande och roligt!!Målning i Beddingestrand

I Beddingestrand har man kommit långt med huset. Målarna är på plats och snickarna håller sig undan, eller ja, en del lister och lite trädäck utomhus finns ju för dem att pyssla med. Och så lägger de golv.

Golvet täcks över i samma takt som de lägger det, för att det inte ska skadas. Så man hinner inte se hur det blir riktigt ännu.

Här ser man huset från vägen om man kommer från stranden. Färgen är mer grågrön än vad den visas på min skärm. Men jag vet ju inte hur ni ser den. ursnygg i verkligheten i alla fall!! Här ser man porch-taket på kortsidan där jag tror att familjen kommer att äta alla sina måltider den varma delen av året.

Från trädgårdshållet ser prochen ut så här. Det ska bli ett trädäck som går fram till brädhögen ungefär, och sedan bort mot vänster så att man kan gå nästan runt huset utan att bli smutsig om fötterna.

Här kommer det att bli en balkong där man ser havet. Kan tänka mig att det blir en del kvällar med solnedgång där.

Snygga detaljer!
Huset skall vara inflyttningsklart om ung en månad, det är spännande. Som säljare känner man sig så delaktig och ansvarig för att kunden ska bli nöjd. Det är en av de största och kanske viktigaste affärerna man gör i sitt liv, och det handlar om så mycket mer än bara hur mycket det kostar eller exakt när det kan bli klart. Det är alla de där små detaljerna och funderingarna som att det blir ett personligt och unikt hus. Å vad det här är ett roligt jobb!!

Valv i Domsten

KarlsonHuset som byggs i Domsten norr om Helsingborg ska ha källare under hela. I veckan har de gjutit valvet, dvs det man i vanliga fall kallar grunden, det som emtréplanets golv kommer att ligga på, som samtidigt är tak i källaren. Jag har alltid undrat hur man gör det, men tyvärr har jag bara fått bilder att titta på, så jag fattar fortfarande inte riktigt...

det är mycket jag inte fattar kan man säga...

Detta förstår jag, avloppsledningarna ska luta och det kollar man här.

De jobbar och sliter för att få det bra. Huset kommer om lite mer än en vecka, så det gäller att allt är klart! Å vad det ska bli kul att se detta hus när det kommer på plats.

ojdå

Med tanke på hur sällan jag uppdaterar den här bloggen är det ändå ganska fantastiskt:

Klicka på bilden och gå in och ge din favvohusbyggarblogg 5 stjärnor du också!

Näst sista måndagen med vårtecken

Nu kommer årets näst sista utmaningsbilder från mig. Vi har haft ett ljuvligt väder, med otäcka inslag. Igår regnade det, åskade och blixtrade. Jag är inte rädd för åska, men lite respekt fick jag igår, när blixten slog ner p åtvå ställen i Höllviken. Ett hus brann ner helt, inte så långt från oss.. Helt galet. Stackars människor.
I trädgården är det sommar, nästan i alla fall.

Klematisen blommar

Löjtnantshjärtat har några blommor kvar innan det vissnar helt.

Den sibiriska irisen (Tack Åsa D) blommar snart.

Snart har liljekonvaljerna blommat kart för i år.

I fjol köpte jag tre olika sorters blågull, och två av dem blommar nu, denna som nästan har blåa blad också

och denna som går mer åt lila-blå. Underbara kraftiga plantor. Inhandlade på Åbergs i Ystad, en plantskola att rekommendera. Åååå mamma och pappa, vi måste åka dit snart!

Pionerna har stora feta knoppar och myrorna har fest.

En av de häftigaste blommorna i trädgården blommar snart.

Visst är de underbara, hostorna!!

Och så en kattbild, såklart. Älskade Enzo i rabatten.

Och glöm nu inte att surfa runt och kolla på allas härliga vårtecken!


Maj ut

Det verkar som om vi är överens om att maj ut ska vi köra våra vårtecken, även om de blivit till sommartecken för många av oss.
Jag har haft dålig tid att surfa runt och kolla in allas vårtecken, men är det någon av er som har hittat bloggar som ni inte förut tittat så mycket på, men gillar och troligen kommer att följa i fortsättningen så vore det jättekul om ni berättade om det här. Tipsa om bra vårteckensbloggar helt enkelt. Så att man vet vad man ska gå in och titta på om man inte har tid att titta på alla 150 eller vad det är..

Älskar tovsipporna och

älskar dropparna i daggkåpan...

Och glöm nu inte att surfa runt bland alla vårtecken på måndag som ju blir näst sista dagen.Pocketbytet

Tack kära pcoketbytarvän för ditt fina paket. Jag hade helt missat att det fanns en lista på alla som var med. Den listan gick jag in på nu och det första bloggnamnet jag klickade på var detta: http://readingthisworld.blogspot.com/ och banne mig om jag inte träffade rätt på första försöket.. jag tror det i alla fall...
I så fall: Tack snälla Anna!!
Och ni andra, kolla vad jag fick:

Hungerspelen, en bok som jag inte läst, inte ens sett, men som jag gärna vill lästa. Har hört mycket om den. Te, till en tetok, ett vackert kort med ett brev om givaren, och en påse med underbara vallmofrön. Kolla vilka ljuvliga blommor. Så snart det har slutat regna ska jag ut och så dem och hålla tummarna för att de blir så fina som på bilden. Älskar ju rosa, så det blir ju bra i så fall. :)

Och så fick jag en massa godis. Några av mina absoluta favvisar.. Älskar alla sorterna, åt dem i ett glufs (med viss hjälp av maken)
Och så fick jag en fin tygkasse som tyvärr inte har fastnat på bild, men tusen tack för den också.
Kram!!

Och pocketbytarfesten anordnas av En bok om dagen, läs mer här: http://enbokomdagen.blogspot.com/2011/04/pocket-prassel-50-ett-pocketbyte.html

TACK!

Tack kära hemliga bokvän för ditt paket. I morgon ska jag visa vad jag fick och förhoppningsvis ska jag ha hunnit läsa lite ur boken också. Godiset är redan slut.. :)

Tolfte måndagen med Vårtecken

Jaha, då har vi kommit till den punkt när det mer handlar om sommartecken än om vårtecken. Hur länge sa vi att vi skulle hålla på, undrar jag.. tills vi känner att vi fått nog, står det i ett av de första inläggen tror jag.. vad säger ni, tala om för mig när det är dags att avsluta! :) Här är det som sagt nästan sommar, även om det just idag är regnigt och lite kallt.

Syrenerna blommar för fullt, och jag har sett att lite mer inåt landet är de nsätan överblommade. Det blir inga syrener till skolavslutningen i år heller :(. Men jag tar in och ställer i vas hela tiden nu, det doftar så underbart.

Gullregnet slår snart ut.

Rabarbern är skördeklar för längesedan, men jag har hört att man ska låta bli att ta några stjärlkar de första åren, så jag låter den vara.

Vinbären är redan vinbär, om än inte mogna.

Doftovlonet blommar. Lite väl tidigt det också.

Blåbäret har fina blommor, som man kan se ska bli vackra blåbär så småningom.

Klematis med stora knoppar..

Körsbäret har redan körsbär, fast inte mogna ännu.

Maskrosorna har gått i frön, hela luften yr av dem. Och så blir det nya solar i gräsmattan. :(

Den 15 maj varje år stänger de grinden till vägen vi bor vid. Så skönt, nu är det inte så mycket trafik. Önskar att de hade den stängd året runt!

Problem och skola

Två ord som man ofta hör i samma mening. Här hör de inte alls ihop.

Problem
Problemen består i att det inte har gått att kommentera på mitt förra inlägg, men det är fixat nu, fast nu är det väl ingen som vill kommentera det gamla inlägget. Många har haft problem med blogg.se under det senaste dygnet med de säger att det är löst nuu. Man kan behöva spara om sina kodmallar för att få det att funka. Det har jag gjort nu.

Skola
Jag brukar inte skriva om skolan här men ibland får man göra ett inlägg i debatten. Vi hör så mycket om den förhatliga flumskolan. Ge Troed Troedsson 10 minuter av din tid, och se vad du tycker sedan. Måtte skolministern se denna film!Elfte måndagen med vårtecken

Ja, nu börjar det kännas sommar här. Verkligen, på riktigt. Men det kommer säkert fler bakslag. Kanske inte som det i tisdags när vi var på Österlen och temperaturen föll från 9 grader till 1 grad på 10 minuter, och deet sedan började först att hagla och sedan att snöa... men det gick över snabbt igen. Tack och lov.
I trädgården i dag:

Tovsipporna är nästan helt utslagna.

Den absoluta favorittulpanen blommar för fullt. När jag ser den blomma fattar jag inte att jag har några andra sorters tulpaner i trädgården. Verkar helt onödigt ju.

Alpklematisen är utslagen.

Hostorna har kommit långt.

Den vita klematisen på stängslet ser ut att blomma i år :)

Enzo är nyfiken :D


Pimpad pergola

När vi byggde pergolan hade jag en orientalisk idé.. den skulle få lite orientaliska lyktor och tyger, men det har aldrig blivit så. Idag bestämde jag att den skulle få bli lite New England-inspirerad istället. Passar kanske bättre till vårt hus.

Så här såg den ut innan.

Och så här efter.

Allt är handlat hos Hem & Hav i Höllviken. Så klart!

Ser mysigt och inbjudande ut, tycker jag själv. Det får nog bli ett glas rosé där nu.

Fick en fråga, eller två

I pocketbytet som jag är med i, har den som ska skicka en bok till mig några kompletterande frågor till mig:

- Läser du på andra språk än svenska?
- Vitt brun och svart... choklad? Har du någon favoritchoklad (om det är choklad du menar)?

Jag kan läsa på engelska, men helst läser jag nog på svenska.
Vitt brunt och svart, är faktiskt lösgodisfärgerna. jag gillar ofta det som är vitt, tex sockerbitar (Cloetta) snöbollar och liknande, brunt som choklad och kola och cocacola-flaskor och svart som lakrits, både söt och salt.

Hoppas att det klarnar lite..

Tionde måndagen med vårtecken

Tionde, smaka på det, fatta att vi har hållit på i nio veckor.. inte klokt. Men kul är det att titta runt och se hur långt våren har kommit i olika dalar av landet. Också kul att jämföra med hur det var förra året.

Här vissnar tulpanerna och påskliljorna nu.

Så gott som alla träd är helt gröna.

Björkarna framför vårt hus är helt utslagna, det är så mysigt.

Körsbäret blommar.

Grannarnas rhododendron är utslagna.

Här blommar det för fullt.

Poolen är ren och uppvärmd och ungarna har börjat bada. Jag tog faktiskt mitt första dopp i går. Härligt!

I fredags var vi på Three Lily Buds utanför Höllviken och där tog vi drinken utomhus. Hur mysigt som helst.

Och på kvällen tjuvstartade de med ett Valborgsbål. Vårigt så att det förslår!

Pocketbyte

Jag har gått med i ett pocketbyte. För att min hemliga pocketvän ska kunna veta vad jag gillar, så kommer det en ifylld frågelista här:

* Vilken genre eller författare gillar du bäst?
Jag läser faktiskt det allra mesta. Det är väldigt sällen som jag har gett upp en bok, kanske någon riktigt tung någon gång. Jag kan sitta helt upptagen med en deckare ena dagen för att läsa Bodil Malmsten nästa, det mesta funkar.

* Vilken genre eller författare är du nyfiken på?
Kan inte komma på något att svara här..

* Vad har du läst, men tänkt "Aldrig mer!" om..?
Faktiskt inte så mycket, och när jag har tänkt så, så har jag nog glömt både titel och författare efteråt.

* Finns det någon författare som du samlar på? Har du allt?
Av någon märklig slump har jag Nesbös alla böcker om Hole, men det vet jag inte riktigt hur det kommer sig. Jag har läst dem så nu åker de ut. Annars tror jag inte att jag har allt av någon.

* Vad äter du för godis?
Nästan bara vitt, brun och svart..:)

* Naturgodis - ätbart eller inte..?
Inte jättegott

* Dricker du te eller kaffe? Favoriter? Odrickbart?
Dricker bara te, och bara Earl Grey, inga fruktteer !

* Hobby?
Älskar min trädgård och mina katter, det är väl det närmsta man kan säga att jag kommer en hobby

* Favoritfilm?
De senaste jag sett som jag gillat är Avatar och Inception, men favoritfilm vet jag inte, kanske faktiskt Sagan-trilogin. Har svårt att komma på något jag har gillat bättre.

* Stjärntecken? Våg

* Favoritfärg? Petrol

* Samlar du på något? Nej inte direkt

Nu du, min käre pocketvän, är det något mer du undrar?

RSS 2.0