Sommarrum

När vi rev sommarstugan sparade vi allt som kunde tänkas vara något att ha (har ni hört det förr?). Bla annat tog vi hand om alla de gamla vackra fönstren som satt i stugan och tänkte att vi skulle ha dem till något fint. Vi har nu en platsbyggd bokhylla med fönstren som lyckor, och det är jättefint, men vi hade ju fler fönster. Jag hade gärna byggt ett växthus eller ett lusthus av dem, men vi får inte bygga mer på tomten.
Min syrra och hennes man, hade ett gammalt uterum. Ganska skabbigt och trist var det, de använde det bara som förrråd. För ett par år sedan fick jag en strålande idé (tyckte jag själv, alltså). Vi skulle renovera upp deras uterum, och så skulle vi sätta i våra gamla fönster. Det skulle bli världens mysigaste sommarrum.

Här kommer Micke och Andy bärandes på ett av fönsterpartierna. Altanan som syns här nere i högra hörnet, är på bilden helt nybyggd. Jag tror att det var pga altanen som Andy började fatta att detta kunde bli riktigt bra.

Här sitter fönstret i den ena väggen. Tomten sluttar mycket, och därför känns det som om fönstret sitter långt ner, men inne i rummet sitter det perfekt.
Panelen ska bli svart runt om och fönstren ska bara vita. De ska kittas och målas om. Inne i sommarrummet har de satt panel överallt som vitmålas och så har Fia och jag köpt en gammal dörr som ska sitta där. Jag ska snart ta fler bilder, det blir såååå bra.

Schysst kompis!!!

Jag har en trevlig bloggvän. Jag tror att många av er känner henne numera. Aggie i Snäckskalsdalen. Långt innan hon började blogga så kommenterade hon på min blogg. Alltid trevliga, gulliga kommentarer. Ibland hade vi lite privat kontakt och ibland sa jag till henne att jag tyckte att hon skulle börja blogga hon också. Det tog ett tag men nu är hon igång som många av er säkert vet. Söta, goa Aggie.
Idag när jagkom hem från jobbet så låg det en avi i brevlådan, jag hade ett paket att hämta...
Fattar ni att den underbara människan hade plockat kantareller och skickat till mig. Kolla här:

Ett kantarellberg. en ljuvlig syn för en som älskar kantareller men aldrig hittar, inte ens vet var man ska leta.

Smörstekta kantareller. Det vattnas i munne på mig, trots att jag just ätit en härlig macka.Fattar ni hur god kvällsmat vi fick idag. Alla älskar vi kantareller, och alla älskar vi Aggie.
Kram och tack, än en gång!

Inspirationsbilder

Fantastiskt duktiga Tina på KarlsonHus har varit i New England och "släktforskat" lite om våra hus.


Klicka in på länken här, och förundras över de fantastiska husen! Man kan se att många av KarlsonHusen har hämtat sin inspiration från denna del av världen.
Snyggt jobbat Tina, jag hoppas att KarlsonHus vet att uppskatta dig!!

och mer kattungar..

Det är svårt att inte visa kattungarna hela tiden, de är så fruktansvärt söta just nu. Och till salu..
Kolla själva, här är de 5 veckor:


Josef Frank

Josef Frank har gjort mycket snyggt. Bl.a. har han ritat 5 stycken sommarvillor i Falsterbo, till sin svenska frus släktingar och vänner. Husen är urhäftiga, i riktig funiksstil. De flesta är med vit panel och dem gillar jag bäst. Idag är en av dem till salu, tyvärr den med tegel. Fast jag hade inte haft råd i alla fall :).
Trots teglet kan man se det fantastiska formspråket. Och på bilderna inifrån huset ser man hur fint det är inomhus. Ljuset var viktigt för Frank och det ser man.

Klicka på bilden för att läsa om huset som är till salu för .... 22 000 000 kronor...

Kattungar - igen

De sista dagarna av min ledighet ägnar jag en hel del åt kattungarna. Till alla er som frågat kan jag säga att de är Heliga Birmor, från Glitters katteri i Onslunda, och de ska stanna hos oss tills de ska säljas. Vi har de här för att vi tycker att det är kul och för att vår kattuppfödare tyckte att det skulle passa bra att Ketchup bor hos oss med ungarna ett tag. Vi njuter i fulla drag. Nu är kattungarna 4 veckor och de börjar ta för sig allt mer. De käkar lite torrfoder och de trampar runt i buren (ett kompostnät på golvet i allrummet). Jag stödmatar dem lite för jag tyckte att de gick upp lite långsamt, men nu har de verkligen tagit sig och alla fem verkar må bra. Se så söta de är:

N1

N2

N3

01

O2

N-kullen är Ketchups egna barn, och O-kullen är en annan kattmammas, men Ketchup bestämde sig på ett tidigt stadium att adoptera dem. Glitzy verkade inte bry sig så Carin lät Ketchup behålla Glitzys ungar.

Är de inte bedårande???

Fotbollsfrun vill ha fler meter

Fotbollsfrun vill ha pengar till fler meter simning. Det låter helt galet, men så är det. Själv har jag köpt 20 meter. Alla pengar går till Barncancerfonden. Så här skriver hon på sin blogg:
-----------------------------
Den 7 augusti ska jag simma 1,8 kilometer, från Kattrumpan till Kalmar slott.

Tanken är att jag ska samla in pengar till Barncancerfonden

Vill ni hjälpa mig?

För tio kronor kan ni köpa en meter av loppet.

Målet är självklart att sälja alla 1800 meter och på så sätt samla in 18000 kronor.

Alla som är med och köper meter får sitt namn/företag presenterat på bloggen samt en länk (vill man vara anonym går det också bra)

Maila mig på [email protected] och ange namn, hur många meter du vill köpa samt eventuell länk.

-----------------------------------

 

 

Köp ett par meter själv vet jag!!

 


RSS 2.0