Besök

Sonja från Tyskland har fäljt min blogg ganska länge, och brukar skriva små söta kommentarer. Jag har förundrat mig över att hon skriver på svenska, det är ju inte så vanligt att tyskar pratar svenska. Häromdagen ringde Sonja från Trelleborg och frågade om jag hade lust att träffa henne, för hon var i Sverige på semester, och det hade jag ju. Sonja kom hit och vi satt och pratade i flera timmar om allt möjligt. Det var så kul och intressant att träffa dig Sonja!
Svenskan hade Sonja lärt sig för att hon har varit på semester många gånger i Sverige och sedan har hon hållt det vid liv genom att läsa svenska böcker och lite så. Fantastiskt.

Jag fick en fin presenst. Eftersom Sonja troget läser min blogg, så vet hon att jag är tedrickare, och med sig hade hon ett paket som innehöll detta:

Ett ostfriesiskt te, som ska lagas, hällas i den vita vackra koppen, över en av sockerkristallerna, och sedan ska man ta den fina skeden och försiktigt hälla mjölk i mitten. Spännande. Det ska vi prova, tack snälla Sonja!!!

Uppmärksamhet

Idag har blogg.se skrivit lite om Humlebacken och kattungarna, och till följd har jag en himla massa kommentarer på det inlägget. Kul att få uppmärksamhet. Så här ser det ut på blogg.se:

Bäckahästen

I vår familj har vi en tradition som vi kallar för Bäckahästen. Det är absolut inget konstigt eller så, men vi har alltid sagt Bäckahästen. Det var min mormor och morfar som någon gång på 30-talet (skulle jag tro) var på restaurang Bäckahästen i Stockholm och åt en rätt som de gillade, tog med sig idén hem och gjorde till sin, och eftersom de först ätit det på Bäckahästen blev det rättens namn. Vi äter den till brunch eller lunch eller kanske till kvällsmat. Jättegott och enkelt.

salladblad på en tallrik
stekta mackor
stekta tomatskivor (viktigt att få med spadet som blir när man steker tomat)
stekt skinka
stekt ägg

Vi älskar Bäckahästen!

Kattungar

Vi har just nu lånat en kattmamma med 5 ungar från Glitters kattuppfödning. Det ska bli så kul att följa de små liven:)
Nu är de 2 veckor.

Här ligger Hatchepsut, eller Ketchup, som hon kallas, med sina ungar!

Fina Ketchup!Semester??

Jag ber om ursäkt för att jag inte prioriterar bloggen just nu, men det är för mycket annat som pockar på uppmärksamhet. Dels vädret som ju i sommar varit helt i min smak, varmt och soligt. Jag njuter i fulla drag och har inte alls lust att sitta vid datorn och uppdatera bloggen. Dels att vi, trots semestern har haft massor att göra med att sälja KarlsonHus. Vi har haft lite flyt och lyckts sälja tre hus i sommar, och det tar ganska mycket tid. Inte att sälja dem, men det är mycket arbete efteråt. Idag ska vi och träffa en trevlig familj och diskutera deras husleverens t.ex. Det är oerhört spännande och roligt att få vara med när andra familjer bygger hus. Nästan lika kul som att göradet själv igen. Man kommer väldigt nära husköparna, och husen blir lite av våra egna favoriter. Dessa tre hus har vi sålt nu i sommar:

Ett Katrine, ett trevligt en och en halvplanshus som trots sin enkelhet känns som ett riktigt KarlsonHus med detaljer och känsla.

En Glasmästarvilla som ska byggas ute på landet. Visst är det ett härligt hus med en underbar veranda.

Och så ett HUmlebacken, i lite förändrad och förstorad version. Kul att sälja vår egen modell, eftersom Humlebacken kom till i ett samarbete mellan oss och arkitekten.

Jag hoppas att jag ska få visa lite av dessa hus när de ska byggas, men jag har inte frågat köparna ännu, det måste jag ju göra först. Och det dröjer ju ett tag innan husen kommer att börja byggas. Jag längtar, och det tror jag att köparna också gör.

Torka

Ojojoj vad det går trögt med bloggandet nu, men så är det kanske för alla och med allt. Det är så varmt så till och med klockorna står stilla. Ingen orkar tänka eller röra sig i onödan..
Våra kompisar som importerar möbler har nu öppnat butik, klicka på bilden nedan och kom till hemsidan, de har fått in mycket nytt sedan sist:)

Rosfrossa

jag har aldrig riktigt lyckats med rosor. Men sedan vi flyttade hit har jag liksom bestämt mig för att skämma bort dem. De får kogödsel och jag vattnar och vattnar. I år har det gett fantastiskt resultat. Vad kul det är med rosor! Vi har en del gamla som stod här när vi köpte stugan, men som blommar riktigt ordentligt för första gången i år, och sedan har vi en del nya som vi har köpt för att "fylla ut".
Håll till godo:Öresundsbron 10 år

Det är inte klokt, men idag firar Öresundsbron 10 år.
Jag minns det som igår - invigningen. Eftersom Micke jobbade på Öresundskonsortiet på 90-talet, så var vi bjudna.

Festen var den förste juli, och det började med underhållning på Lernacken i Malmö. Efter underhållningen skickades vi över bron i bussar. Då var bron fortfarande inte öppnad, och det kändes häftigt att åka över den för första gången. I Köpenhamn var det mer underhållning och mat och ganska festlig stämning. Vid halvelva på natten samlades vi ihop i bussar igen för att åka tillbaka till Sverige, och det häftigaste var när vi mitt på bron mötte de allra första bilarna. Bron öppnade kl 23.00 och det var såklart många som ville premiärköra direkt. Och där satt vi i motsatt riktning. En tjej som också hade jobbat på konsortiet sa, med lite vemod i rösten: "Nu är det inte vår bro längre".
En enda bild från invigningen hittar jag:

Men efter den dagen har vi använt bron många gånger. Säga vad man vill, men det är såå smidigt att ta sig till Köpenhamn numera!

Här är bron sedd fårn vattnet. Denna bild är tagen för några år sedan, när vi var ute med vår båt (som vi nu har sålt).

Katta och Björn i båten framför.

Under bron


Under de åren när ron byggdes så bodde vi i Hjärup och på somrarna åkte vi ut till Lomma och badade. Från Lommastranden hade vi full utsikt över brobygget, och jag minns än idag den dagen när de lade den sista biten vägbana på plats. När bron var hel. Jag tror att kronprinsen av Danmark och svenska kronprinsessan möttes mitt på bron den dagen, eller kanske ett par dagar senare.

Här är Josefin och Max och bron, för tio år sedan:)

RSS 2.0