Nuläget:

Så här ser det ut just nu i Vårteckensutmaningen. Vi saknar många landskap fortfarande, men det är 40 stycken anmälda så det börjar ju likna något.
När vi väl kommer igång ska jag naturligtvis länka alla namnen till rätt blogg också, men det gör jag sedan:)
Vill du vara med i vårteckensutmaningen klickar du här och får all information!

Skåne
Humlebacken   
Tjernhus   
emilias gömmor...  
NINNES LILLA OAS   
Villa Lilja   
Carin och Henrys blogg   
kullervilla   
Knypplerskan och hennes man   
Nål och Tråd och Trädgård   
livetpålandet   

Halland
Refugium   
Ormbunke   

Småland
Skaparglädje   
Essemias värld 
KARLA-soil, water and nutrients 

Östergötland
Ullevidsdal   
Cajsas Faster   
Lisas Hus   
Lotta och familjen   
Bildbloggen  

Västergötland
Cillas fotoblogg

Bohuslän
Snäckskalsdalen

Södermanland
VitaSoltorp    
Min natur   
Lövkojans   

Uppland
MammasBlommor   
Håxor & Änglar   

Värmland
Huset vid vattnet   

Västerbotten
Min väg, mitt liv
Norrskenets Trädgård   
Lantligt på Svanängen    
Black Iris   

Ångermanland
carolines blogg   

Norrbotten
Sofies Stiltje   
Vindsromantik

Hurra

En vecka kvar till vårteckensutmaningen och det är 35 bloggar anmälda. Sprid vidare, så vi blir några till. När jag har tid ska jag sätta mig och kolla vilka landskap vi saknar deltagare ifrån. Kul om vi får med hela Sverige.
:)
Anmäl dig här: Vårteckensutmaningen

Långsamt

Det går långsamt med Vårteckensutmaningen i år. 18 stycken anmälda hitintills. Det är för få. Kom igen nu, gör reklam på era bloggar, anmäl er, jobba!
Anmäl här!!
Lägg in denna bild och gör reklam!

eller större:

Vårteckensutmaning 2012

Är ni med på en vårteckensutmaning till?

I flera år nu har vi utmanat varandra att hitta vårtecken i hela Sverige. Det går till så att man, i sin egen blogg, varje måndag rapporterar hur långt våren har kommit i ens landskap. Alla som är med har årets Vårteckensutmaningslogga på sin sida och den ska vara länkad till listan med alla som är med i utmaningen.
Jag lägger ut alla länkar och bilder ni ska använda när det blir aktuellt.

Jag har funderat på om jag orkar dra igång detta en gång till, för det är ganska mycket arbete, men nu har jag kommit på ett sätt att underlätta för mig, och kanske för er också. Alla som vill vara med anmäler sig via länken nedan! Sista anmälningsdag är den 1 mars, och vi kör igång den 5 mars. Kom igen nu, det här blir kul!

Anmälan:
edit: anmäningstiden har gått ut och utmaningen är i full gång. Vill du vara med ändå, läs om det här
OBS! Endast anmälningar av bloggar som rapporterar från utlandet anmäles i kommentarerna. Vill du vara med och rapportera från Sverige måste du fylla i dina uppgifter via länken ovan.
Använd gärna bilden ovan till att sprida Vårteckensutmaningen, lägg ut den på din blogg med en länk till detta inlägg, och uppmana alla att gå med. Ju fler desto roligare. Förra året var vi över 100 stycken.
Lägg gärna bilden i din höger- eller vänstersida också, allt för att sprida utmaningen. Här är en mindre variant som är enklare att använda där.Quooker

En ny vill ha vill ha vill ha-grej:

Man har en behållare under vasken med 110-gradigt vatten under tryck. När man öppnar kranen har man 100-gradigt vatten direkt i tekannan, grytan, på skärbräden eller disktrasan.
Eftersom vattnet blandar sig med luften skållar man inte sig om man råkar stoppa in handen under. Det är varmt men man bränner inte sig. Jag har provat. Modigt va?

Helt fantastisk pryl. Sa jag att vi har beställt en till butiken och en hem? Det har vi!

Alltid du

Ni vet Pernilla, hon skrivarmamman. Med den gamla bloggen Skrivarmamma och med den nya "Pernilla Alm".
Kommer ni ihåg (ni som kanske följde då, men inte gör det längre) att hon höll på att skriva en bok. Det var väl liksom därför bloggen hette Skrivarmamma. Vet ni att hon fått boken utgiven? Printz Publishing ger ut den om den kommer snart. Typ om en månad eller så. Spännande va? Finns att köpa på adlibris, när den har kommit alltså.

Klicka på bilden och köp den.

Jag längtar så efter att få läsa den, efter flera år av väntan, man har ju liskom varit med på resan länge..
Grattis Pernilla och Lycka till!!!

I nästa hus

Blir så sugen på att bygga nytt hus.. inte för att jag inte trivs i vårt, men för att det är så himla kul och för att jag vet en del saker som hade blivit ännu bättre. Köket tex. Nu har vi ju liksom inside i den branschen och har hittat sååå många coola saker att ha i ett kök. En del av dem ska vi ha i butiken, men inte allt.
I veckan var vi på grundutbildning på Miele, vilket kändes väldigt bra. Vi fick lära oss lite grunder och så, vi ska nämligen bli en Miele Studio. Så ska ni ha Miele, så vet ni vart ni ska vända er.:)
Miele har verkligen fantastiska produkter, jag är helt såld.

Jag älskar denna häll som har vred istället för touch-kontroll. Visst är det läckert!

Och bredvid den vill jag ha en induktionswok. Inte för att man wokar så ofta, men den kan ju användas till allt möjligt.  Så häftig!

Integrerad kaffemaskin. Underbart!. En sådan ska vi ha i butiken. Välkomna in på en kaffe lite då och då!!

I nästa kök vill vi ha två sådana här... 75 cm bred, kyl och frys. Fattar ni vad bra med plats. Vill vill vill vill vill... :)

Tapetval

I butiken går det framåt, långsamt men ändå.. Vi har beställt kökesmiljöerna, vi har haft en miljon (drygt) möten med leverantörer, de flesta underbara människor som säljer fantastiska produkter.. Härligt!
Vi ska ha en miljö som är röd (nu avslöjar jag hemlisar) och en som är mer traditionell och i dessa två miljöer funderar vi på lite tapeter.. Var och tittade idag, och OJ vilka underbara tapeter det finns.

Denna hade varit ganska fin i Exklusivköket (det lite gammaldags köket med massiva trästommar och ljust gråmålade luckor).
Eller denna:

Och i det röda köket där vi bara ska ha tapet mellan över- och underskåp, funderar vi på dessa två:
Men vi måste nog åka och titta igen.. det var riktigt roligt.

Det börjar också röra på sig med Kronobergshus, vilket är jättekul. De börjar bli klara med en del husmodeller och hemsidan börjar bli klar. Lovar att berätta mer när den publiceras!

RSS 2.0