Vackert hus

Det är så himla roligt med vårteckensutmaningen, vi täcker in nästan hela Sverige nu, och dessutom lite av Norge och tom en i London:)
Roligast av allt är att hitta en massa för mig helt nya bloggar, det är riktigt kul. Jag har varit runt och hälsat på hos alla den här gången också. Fantastisk resa från norr till söder.

En alldeles särskilt rolig bekantskap är Vivi på Soltorp, som bor i ett KarlsonHus hon också (och så heter hon Vivi, som jag brukar kallas..). jag har tjatat på henne att hon måste visa lite bilder på sitt hus, som är ett "Stora Lusthuset" (min dröm).. och idag gjorde hon det.. Ojoj Vivi på Soltorp, vilket underbart hus! Så kul att få se bilder.
Grattis tillditt underbara hus. Ni andra, gå in och titta!

smakprov:

Andra vårteckensmåndagen!!

Så var det måndag igen.
I helgen har vi haft ett UNDERBART väder, det var så varmt och skönt att det gick utan vidare att vara ute i bara t-shirt. Så himla härligt. I lördags började vi dagen med att plocka fram utemöblerna som stått under en presenning hela vintern..Här tvättar Micke våra däckstolar. Nästa år måste vi nog måla om dem - ett vinterprojekt säger Micke, jag undrar jag...

Själv gav jag mig på de här gamla auktonsfynden. Jag är så glad för dem. Jag tvättade dem och oljade in dem. De blev som nya:)

Micke började på "projekt Staket". Uppgift 1 - Gräva plintar! 26 stycken eller så, men det går snabbt:) eller hur älskling?

En enkel fika i solen belv det också:). Ser ni att dynorna är ute:)

Och så har vi planterat penséer..

Sedan har mamma och jag rensat en hel hög rabatter från ogräs.. ja vi har redan ogräs... (kanske är det kvar från i höstas...) men det har jag ingen bild på.

Men så här såg mina naglar ut efteråt... en del kallar det sorgkanter på naglarna - jag säger glädjekanter, och räknar det som ett säkert vårtecken..

Och så fick grillen komma fram ur garaget och det blev grillad fläskfilé med

denna smaskiga sallad till.
En underbar helg har jag haft, full av vårkänslor. Nu ser jag fram emot att fara runt och se vad ni andra har gjort och sett i helgen.

Några har frågat hur länge vi ska hålla på, jag har inget färdigt svar på det, men fram till första maj åtminstone:)

Bästisar

Våra katter älskar verkligen varandra:)
De har 218 kvm att välja på, och var sover de?

De ligger ofta så här, tätt tillsammans när de sover.

Det är knappt att Hamlet orkar kolla vad jag gör..

Beckham tycker att lillebror har slarvat lite med tvättningen..

Men vad gör det när man har en storebror som fixar till det lätt som en plätt...

För övrigt kan jag berätta att vi för en stund sedan tände lamporna igen, efter att ha släckt en timme för att manifestera att vi tycker att det är viktigt med miljöarbete och att spara energi.
Och tidigare idag har vi haft riktig vår:) Jag hade kameran i högsta hugg hela dagen, hoppas att det blev någon bild jag kan visa på vårteckensutmaningen på måndag. Ni glömmer väl inte att fota nu!!! Vi vill se vad som hänt i hela landet.

Sexigast i Europa!

Min kusin Ludde har jag berättat om tidigare.
Han är den mest engegerade människa jag känner, tror jag. Han har varit ordörande i Djurens rätt, han är vegan, han jobbar för flyktingfrågan, han har startat en förening somm heter Charity international, som jobbar bl.a. för att Lycka ska funka lika bra som andra nyckeltal när man planerar och utvärderar.
Nu har han ställt upp i en tävling som heter "Europas sexigaste vegeterian" och han har vunnit!!
jag har ju lite svårt att se på honom som sexig, han är ju min lille kusin, men han är väldigt söt, och väldigt snäll!


Jag säger det igen: Heja Ludde!!
Jag håller inte med om allt du tycker och säger,
men jag gillar att du står för vad du tycker,
och jag gillar att du är så engegerad!

Grattis till utmärkelsen!!!

Vårletare sökes

Jag söker nu bloggare som kan vara med att leta vårtecken från följande landskap:ÅngermanlandGästriklandDalslandÖlandSmålandOjojoj

Vilket fantastiskt gensvar min utmaning har fått! 56 bloggar från nästan hela Sverige, och några från Norge, och en från Storbritannien. Fantastiskt. Jag har lagt till er som har anmält er sent, det går naturligtvis jättebra att anmäla sig när man vill.
Till min förskräckelse upptäckte jag att vissa bloggar har ramlat ur listan. Jag ber om ursäkt för detta, har faktiskt ingen aning om hur det gått till.
Kolla så att du är med, och om du saknas så skicka en kommentar på detta inlägg och skriv vad bloggen heter, din adress och vilket landskap du bloggar från!

För övrigt tycker jag att ni idag ska gå in på
Kolonikatter och se vart mina reklampengar ska gå detta år. Det är Maria-Isabel som bloggar om deras katträddningsprojekt i Malmö. De gör ett fantastiskt arbete och det känns jättebra att det är så mycket folk på bloggen nu, för det betyder ju mer pengar till de stackars katternas kastreringar och medicin.Landskapsindelning

Nu har jag varit runt och tittat på ALLA inlägg om vårtecken. Det har varit ett sant nöje. Jag har fått se allt från små blommor, nyckelpigor och andra småkryp , till nyutplockade cyklar och rullor, barn med näsan i solen och flickor i fina vårkläder, massor av snö som långsamt smälter och videkissar. Jag har tom fått se en fästing:(.
Gå runt själva och titta ska ni få se:)
Nu har jag möblerat om lite i listan i högerspalten (fick höra av någon att listan var väldigt långt ner i deras högerspalt, konstigt för hos mig är den högst upp, bredvid senast gjorde inlägg, i princip).
Jag har delat in alla medverkande bloggar efter vilket landskap de bloggar från. En del kan vara med på mer än ett landskap, men då beror det på att de antingen bor vid gränsen, eller att de har två olika ställen de bloggar från.


Första måndagen med vårtecken:)

OK, då kör vi igång. Jag jobbar så himla mycket i morgon att om jag inte gör mitt inlägg redan i kväll, så får ni vänta till i morgon kväll, och det känns lite knasigt eftersom det är jag som dragit igång hela denna utmaning::

I veckan har vi haft riktigt vårväder, med strålande sol och fåglar som verkar ha fått fnatt.
Snödroppar och vintergäck har snart blommat över och krokusen har blommat några veckor. Här kommer lite bilder:

Älskade snödroppar, som är så svåra att få att ta sig, men när de väl tagit sig är de ju helt underbara. Idag har jag grävt upp några tuvor från en vildtomt här i närheten, det är enklare att få dem att ta sig än köpta lökar.

Mammas Iris blommar så vackert. Vilken underbar färg den har.
Påskliljorna står i knopp!! Det är väl ett starkt vårtecken. Det ser ut som om de skulle kunna blomma lagon till påsk:)

Och de här små... vad är det? Är det en slags pärlhyacint, är det en scilla-variant, en chionodoxa av något slag??? Den som vet; Hjälp!!

I morgon kväll ska jag fara runt till alla er andra och se vad ni har sett och upplevt!

Deltagarlista

Nu har jag sammanställt en lista över de bloggar som hittills anmält sig till Vårteckensutmaningen. Du hittar listan ute i min högermarginal. Om du inte ser det i tex Bloglovin, så klicka här för att komma till Humlebackens startsida.

Efter varje bloggnamn har jag skrivit vilket landskap bloggen visar vårtecken i. Om något är fel, så hör av er, så ska jag försöka rätta till det.
Ut och ta bilder nu, så att vi får se många vårtecken i morgon:). Det ska bli kul!

Gyllene kvicken - igen

Har fått någa frågor på Gyllene Kvicken. Den är köpt på Flyinge Plantshop.


Vårteckensutmaningen

Oj vad kul att så många vill vara med i vårteckensutmaningen. 30 st har anmält sig, lista på alla kommer i morgon. Själva utmaningen startar vi på måndag. Sedan tänkte jag att vi kunde köra varje måndag ett tag framöver.
Ni som har anmält er men inte skrivit var ni kommer ifrån, snälla skriv vilket landskap ni bloggar från. Det blir så mycket roligare om vi kan lista alla efter geografisk tillhörighet, och jämföra..


Gör gärna ett inlägg om detta, och försök få med ännu fler!
Använd gärna bilden ovan!


Vårtecken

Idag är det vårdagjämning och det känns härligt. Jag tänkte föreslå att vi har en liten vårteckensutmaning.

Kan ni inte alla i helgen ta lite bilder på vårtecken, och så har vi en vårteckensdag på måndag, och ser hur långt upp i norr våren har kommit. Om ni som vill vara med anmäler er i mina kommentarer, kan jag göra en länklista på söndag, så att alla kan gå runt och kolla på varandras vårtecken.

Sprid gärna idén till era besökare också, så att vi blir riktigt många:)

Tillägg: Det är ju kul om vi kan göra en lista som visar var i landet vi befinner oss, så skriv gärna vilket landskap ni bor i/rapporterat från, så ska jag försöka få med detta. Och som sagt: Inläggen på måndag!!

Gyllene kvicken

Jag är inget fan av trädgårdstomtar eller sånt, men vissa saker tycker jag passar bra i en trädgård. Som denna:

Jag hittade den på Hem- och Villamässan och först tyckte jag att den var tramsig och ful. Men sedan kunde jag inte sluta att tänka på den. Efter ett tag kom jag på att den påminde mig om Gyllene kvicken (ni som inte fattar; läs Harry Potter)

Visst är den fin?

Byter mottagare

Efter att ha skänkt drygt 2000 kr till Unicef med mina reklampengar från bloggen, har jag nu beslutat att låta pengarna detta år gå till Rädda Katten. Inte för att jag tycker att Unicef gör något fel eller att jag inte tycker att det är ett viktigt arbete, men för att jag känner att det behövs hjälp på fler ställen.

Jag vet också hur mycket det betyder för folk som är engegerade. Som tex Maria-Isabel, ni vet hon med bloggen Vintage & Morrhår, hon berättade för mig att förra veckan gick hon upp kl 5 varje morgon för att fånga in katter i ett område i Lund. Hon gör ett fantastiskt arbete och jag tycker, som hon, att det är förfärligt hur en del behandlar katter.

Jag hoppas att jag får in riktigt mycket pengar som kan gå till att kastrera och på andra sätt ta hand om katter som har fått en svår start i livet.
Vill ni också vara med och hjälpa till?


Skänk pengar, bli stödhem eller adoptera en liten katt.

För er information slutar jag inte att ge pengar till behövande barn, men just de här pengarna går nu till Rädda katten

Hus i närheten

Micke och jag var ute och gick. Jag kunde inte låta bli att ta lite bilder med mobilen på hus jag gillar:

Detta hus ligger ända nere vid stranden, från ovanvåningen ser de havet. Det är en gammal sommarstuga som är tillbyggd ett antal gånger. Så himla charmig tycker jag.

Denna ljuvliga funkislåda ligger också nära stranden på en jättestor tomt.

Här kan man nästan tror att Hans och Greta bor. Jättegulligt hus tycker jag.

Ännu en härlig sommarstuga.

Detta är kanske inte världens vackraste hus, men det har mycket charm tycker jag.

Många av de gamla stugorna ligger på stora härliga tomter.

Och till sist, ett riktigt favorithus. Det är stort och gammalt. Underbart tycker jag!

Vilken härlig dag

Idag har det varit soligt och varmt här hela dagen. Helt ljuvligt.
Micke och jag var hemma båda två idag och vid lunchtid tog vi en sväng till Malmö för att lämna in min kamera på rengöring och för att leta efter en väska till mig. Vi satte oss på Espresso House och tog en kaffe också. Utomhus:)

Men någon väska hittade jag inte. Senare tog jag bilen igen, och körde till Trelleborg för att kolla om de hade nåt..

Vägen mellan Höllviken och Trelleborg är bland det vackraste jag vet. Havet på ena sidan och sädesfält på den andra. Idag var havet mörkt blått och vackert.

Filmtips

I morgon, söndag, kl 21.00 på TV4Plus visas "Sliding doors". När jag får frågan om vilket som är min favoritfilm, brukar jag svara att denna är en av dem i alla fall. Den är så himla bra!!! Om ni inte har sett den, så gör det, och har ni sett den, så ser vi den igen, eller hur!

 


Den handlar om slumpen och ödet,

och kärlek förstås. och den slutar bra. Djäkligt bra!
Se den! Och berätta sedan vad du tyckte!

  

Alla fåglar kommit re´n

Idag gick vi på en härlig promenad, solen sken och fåglarna sjöng sina vackraste sånger. Mere vid havet var det massor av folk, alla promenarade med och utan hundar. Och alla njöt.
Rätt som det var hörde jag ett välbekant ljud... högt ute över havet hörde vi den... lärkan:) Härligt, nu är det vår på riktigt!

Missad födelsedag

Igår fyllde min blogg 2 år. Tänk att jag sysslat med detta i två år. Lite sporadiskt i början, som en dagbok för att hålla koll på vårt bygge, och sedan alltmer frekvent efter hand.


Bland det allra första jag skrev var detta:

När vi bestämde oss för att riva sommarstugan och bygga hus på tomten, funderade vi mycket på vilken typ av hus vi ville ha. Vi kom ganska snabbt fram till att vi ville ha ett hus i stil med dem som fanns förr i Höllviken/Kämpinge, och som till viss del fortfarande finns. Vi tänkte då på de härliga gamla sommarvillorna i trä.  Vi ville ha ett hus på runt 200 kvm, som ändå såg nätt ut. Vi har sedan tillbringat många timmar tillsammans med KarlsonHus arkitekt  för att försöka få fram just det huset. Vi ville att ovanvåningen skulle kännas lätt och då får den inte var för bred, alltså blev huskroppen på ovanvåningen bara 4.20 m (efter omritning 3.90 m)

I skriften "Höllviken i skogen mellan haven" skriver Madelein Brandin (fd. stadsarkitekt):
Eftersträva den traditionella bebyggelsens nätta volymer. Dessa hus, från tiden runt sekelskiftet, bestod inte bara av en enkel byggnadskropp utan av flera sammansatta volymer. Utstickande entrépartier, frontespiser och glasade verandor var vanligen förekommande. 


Vidare skriver hon:
Att bygga ihop huset med garaget är ett modernt påfund som ger huset ökad volym och ett klumpigt uttryck. Detta goda råd följer vi, liksom det där hon tycker att sidobyggnader bör utformas i stil med huvudbyggnaden.  Vi har valt liggande panel enligt gammal ?näsettradition?, de gamla säger att hackspettarna kommer och hackar hål i stående panel, och falsad plåt till taket, allt i enlighet med Madelein Brandins förslag.Vi uppmanas att lägga stor omsorg vid husets detaljer, såsom fönster och dörrar, takfotar och takutsprång, och väljer då kittade fönster med äkta spröjs, och dörrar som passar in.

Jag håller fortfarande med om det jag skriver här och tycker att jag på ett bra sätt får fram våra tankar med huset. Varför det ser ut som det gör hur vi tänkte med de olika detaljerna.

Chatta i kväll

I går var vi ett gäng som chattade lite här på Humlebackens egna lilla chat.. Det var jättekul! SÅ annorlunda att "prata" direkt till varandra.
Jag ska på bio i kväll, men vid 22-tiden så ska jag nog kunna koppla upp mig här igen, vore kul om några hängde på:)

Come chat with me!


Det är jätteenkelt. Du bara klickar i det blåa fältet, så kommer det upp en ruta där du kan skriva ditt nick, och sedan är du igång.
Hoppas att vi ses några stycken i kväll!

Rolig grej

Längst ner i min högerspalt, på förstasidan då, inte på kommentarsidan som man får upp via bloggkoll, har jag lagt en länk till en chat där ni alla är välkomna att gå in. Jag lägger den här också:
 
Come chat with me!


man ser på den om någon är online, kanske är det jag, kanske någon annan. Kunde vara kul att prata live nån gång:)
Klicka i den blå rutan och sätt igång:)
Tack Jonas!

Sjunger i min trädgård just nu:)


Klicka på honom och lyssna!

Fler vackra hus

När jag nu under mässan har pratat hus med folk oavbrutet i 4 dagar, så måste jag säga att jag blir full av beundran för KarlsonHus stora sortiment. För tillfället ligger det ritningar på över 100 hus på hemsidan, de flesta av de är hus som är uppförda någonstans i Sverige. Man talar mycket om kataloghus, men i KarlsonHus fall är det ju verkligen så att varje kund får det hus som passar just henne/honom.
Kolla på några exempel här:

Glasmästarevillan


Ett inte helt färdigt Annie. Visst är det ett läckert, lite amerikainspirerat.

Askelund

Kaptensvillan (jag döör, vill så gärna ha detta hus)

Mälhamra

Man har lite svårt att tro att alla dessa hus är helt nybyggda, med all lyx det innebär.. Jag blir sugen på att bygga ett hus till.

Inhandlat

Äntligen är vi hemma efter 4 intensiva dagar på mässan. Det har varit roligt och det känns som om vi träffat många intressanta, husintresserade, trevliga människor.
Jag har handlat lite småsaker på mässan. Först och främst urgoda ostar och bröd som vi just avnjutit tillsammans med lite rött vin. Vi är ju lediga i morgon, vi:)
Sedan har jag köpt en sak jag länge velat ha:)


En Robomow. Vi kallar honom redan för Robban. Söt va?

Mässnytt

Torsdagen var som sagt riktigt dålig. Det kändes inte som om någon som gick förbi vår monter ville ha något hus. I går var det lite mer drag och vi hade en del intressanta förfrågningar och idag har det varit full rulle hela tidne. Jätteroligt. Sedan vet man ju aldrig om det ger något, men idag har det känts riktigt roligt!
2 av husen som varit på tapeten idag är dessa:

Hunnebo

Är det inte ljuvligt?

Och Stora Lusthuset Torsjö

Lika underbart det.
Fattar ni hur roligt det är att jobba med så vackra hus? Jag njuter verkligen:)
Alla husen kommer natruligvis från KarlsonHus.

På tal om torsdagstema

Jag har ju tyckt att det är jättekul med trädgårdstemat och det är många med mig som tycker att vi ska fortsätta.
Handplockat, som drog igång det hela säger så här:

I dag hade jag tänkt mej fortsättningen på trädgårdsutmaningen.. tanken är att vi kör trädgårdstema första torsdagen i varje månad... så många av Er som deltagit i februari utmaningen ville fortsätta SÅ: första torsdagen i april kommer upplägget.

Så nu kör jag också så: FÖrsta torsdagen i varje månad=trädgård. Det behöver ju inte betyda att det inte blir trädgård för resten också, men just nu siktar jag på april:)

Mässan

Första dagen på mässan har varit väldigt lugn. För lugn. Ibland har det varit väldigt tomt i hela gången där vi har vår monter. Men jag tänker som så, att i år står vi i en hall med nästan bara byggahusföresteg, och de som är intresserade av att bygga, de kommer till den hallen. Om de som vill ha en jacuzzi inte kommer förbi oss, det kan ju faktiskt bara vara skönt. Men det kunde gott varit lite mer folk idag...
Så här ser det ut hos oss i alla fall:


I morse kom Mikael Andersson och Niclas Eliasson från Växjökontoret ner, och de hade med sig lite skyltar. Här står Micke och har just satt upp den första:)

Fler skyltar på G, och så dammsugning!

Nu är montern klar.

Ganska mysig, om jag får säga det själv.

Håll nu tummarna för att det blir en himla anstormning i morgon!

I startgroparna

Idag fick vi tillträde till mässhallarna i Malmö och kunde börja fixa med vår monter. Nummer E:234 om ni vill hälsa på:)
Så här ser den ut just nu:

Ursäkta bildkvalitén, men det är taget med mobilen.
I morgon ska vi in igen och fixa till det sista..

Välkomna in och hälsa på, det är öppet torsdag till söndag!

Jag tycker lärare är värda högre lön

 Ändra statusraden på facebook, till "Jag tycker lärare är värda högre lön." Ju fler som gör det, desto bättre.
Lärare är värda högre lön!
Välkomna till Facebookgruppen

Välgörenhetstips

Jag har bytt startsida på datorn till "God start". Det är en reklamfinansierad sida som skänker hela sitt överskott till välgörande ändamål. På sidan kan man få sitt hemmaväder, tv-programmen, ett gäng egna länkar till sidor man ofta besöker, Google, nyheter från en valfri tidning. Jättebra sida, känns som ett enkelt sätt att göra nytta. Och tänk, ingen kan klaga på  att man sitter vid datorn för mycket, för då kan man bara svara att man idkar välgörenhet.
Gå in direkt och bli medlemmar:

RSS 2.0