Väggfast bänk

Nu har vi bott i huset i drygt tre år, och en sak som vi har upptäckt är att vår altan inte rymmer så många som vi oftast är. Är man 6-8 personer går det alldeles utmärkt men blir det fler så blir det trångt.

Dessutom har vårt utemöblemang börjat knaka i fogarna. Dags att tänka om.

Micke bygger, med hjälp av svåger Andréas, en bänk som ska rymma många fler. För att skapa en riktig New England-känsla har bänken liggande träpanel och ska vitmålas så småningom. Det kan bli riktigt bra tror jag.
Vill ni läsa mer om själva byggprojektet, gå in på http://www.byggla.se/Projekt/Vaggfast-bank/?category=144 och titta där. www.byggla.se är en spännande sajt där man kan läsa om folks olika projekt och få lite tips och idéer om hur man kan göra själv. Jag kommer att uppdatera bänkprojektet efter hand.


I Domsten har det hänt saker!

Ojoj vad det händer saker på en byggplats när man är därifrån ett par veckor.. Sist jag var i Domsten var när husets bottenvåning just hade kommit och nu i går tog vi en sväng dit och då stod där ett hus. Nästan klart ser det ut. Och så fint det blir!

Fasaden mot gatan, mot väster och mot havet ser ut så här. Planlösningen är ungeför densamma som i vårt hus, Humlebacken, men exteriört skiljer det sig en del.

Entrédörrarna har en underbar grå färg.

Här är baksidan på huset, tvättstugedörren i mitten.

Snygga detaljer, som på alla KarlsonHus.

Och en vidunderlig utsikt från balkongen, kommer det att bli när den är klar. Vid klart väder ser man den danska kusten från Gilleleje ner till Heelsingör. Så vackert!

Ystad Saltsjöbad

På vår bröllopsdag i år åkte vi till Ystad Saltsjöbad. Vilket underbart ställe!!

Micke ser inte så glad ut, men det var väldigt fint där. Jag gillar verkligen hur de har gjort rumskänsla på uteserveringen. Riktigt fina korgmöbler. Och utsikten var inte heller fy skam.

Utsikten från vårt hotellrum var magnifik.

Härliga platsbyggda soffor längs med hela huset.

Snygg inredning i rummen. Härligt fräscht i vitt och svart med lite New Englandskänsla överallt.

En promenad längs stranden avslöjade underbara hus, med fantastiska lägen. Havet alldeles utanför knuten..

Precis ett sånt här ställe tycker jag skulle passa här i Höllviken borta på gamla Jönssons. Kanske lite större, med några rum för uthyrning, en mysig restaurang med uteservering och härlig veranda, en kiosk med glass och godis.. och kanske en minigolfbana. Vem fixar det?



RSS 2.0