Vattenläcka...

Idag när Micke och jag hade varit iväg en stund, kom vi hem och öppnade dörren till groventrén och hörde ett plopp-ljud. Det droppade vatten från taket ner på golvet... Något skräckslagna öppnade vi dörren till resten av huset för att leta reda på vad som hänt och upptäckte att det droppade från taket både i hallen och i gästtoaletten. Micke stängde vattnet och jag rusade upp för att säga till Josefin att sluta duscha (vilket natruligtvis var helt onödigt eftersom Micke stängt vattnet).

Vi ringde våra snickare direkt och de kom efter ca en kvart, något bleka och aningen förskrämda. De gick lös på taket i gästtoaletten för att kolla om något rör sprungit läck,

med efter en stunds rivande och stökande, kunde de konstatera att det var från golvet det läckt. Peter och Daniel bestämde sig i alla fall för att öppna upp taket på en bit i hallen också, för att kolla hur mycket vatten som kommit där. Nu står det öppet och luftas och i morgon kommer en kille och mäter fukten och kollar om vi kan behöva en fläkt..

Senare kommer Andreas att behöva lägga om hela golvet i badrummet däruppe. Något är fel med fallet. Det upptäcktes på besiktningen, men ingen trodde att det var riktigt så illa.
Skönt mitt i allt ihopa att vi upptäckte det nu, och inte när det kanske stått och droppat i väggen i flera månader. Skönt också att det inte var ett avloppsrör, som vi trodde först.
Jag tycker synd om Andreas (kakelkillen), som behöver göra om hela badrumsgolvet. Vet ni hur gullig han var? När vi flyttade in i huset stod detta på badkarskanten:

En liten hälsning från kakelfirman. Jag blev rörd så att jag nästan började gråta.

Krukorna

Snabbt inlägg idag:)
Tack för alla kommentarer, och tack Helena på Spets och Snor som tipsade om min blogg, många besökare kom den vägen såg jag..
Fick en fråga om krukorna i köksfönstret. De kommer från Waldemarsudde och är ritade av prins Eugen. Jag tycker också att de passar bra i vårt hus.
Har också fått frågor om färgen på vårt hus. Jag har tidigare angett färnummer, men många skriver till mig och säger att det inte kan stämma. Jag lovar att fråga målarJuha en gång till, och återkommer så fort jag kan med en kod som ska funka.

Flyttkaos

Oj vilket kaos det är att flytta. Överallt står det ouppackade eller halvuppackade kartonger och kallar på min uppmärksamhet. Jag blir helt slut bara av att bestämma var allt ska vara. Huset i Hjärup har vi nästan tömt helt nu, men förråden är kvar. På torsdag morgon kommer städfriman och städar det gamla huset. Skönt att slippa det i alla fall.

Köket, bebott men rörigt..

vardagsrummet, med nästan alla möbler på plats (och en del som ska bort)..

vårt sovrum - man får följa snitslad bana till sängen..

till och med badrummet är belamrat av kartonger - och två katter

köksfönstret

här ligger Beckham och Hamlet och halvsover på sin klätterställning - observera att Beckham har "armen" om Hamlet.

kaoset i hallen

systerdottern kom och hälsade på en stund idag.

Vill också visa en bild på Peter snickares sambo Åsa, som ordnar våra papper i pärmar och kommer och grillar korv till grabbarna (det är också hon som skickar räkningarna, men vi gillar henne ändå).

och sist men inte minst, en bild på rörisen Rikard som tycker att det är alldeles för få bilder på rörläggare på min blogg. Är du nöjd nu, Rikard?

Inga bilder idag heller...

Nu har vi flyttat in i vårt hus. Vi bär och bär och bär och packar upp och packar upp och packar upp... Mitt i alltihop blev det lite midsommar och sill och nu är vi tillbaka med näsan i alla lådor. Det är helt magiskt att bo i huset, det känns overkligt och samtidigt helt naturligt. I fantasin har vi ju bott där i två år eller så..
Jag lovar att återkomma snart med lite bilder (fast egentligen är det inte mycket att se just nu, men några bilder ska vi väl kunna få till!

Teliabekymmer

Vi har en massa problem med Telia och kommer inte att kunna få vår telefon i tid till inflyttning och därför inte heller vårt bredband. Detta innebär att kanske blir långt mellan inläggen eftersom jag måste gå hem till föräldrarna eller syrran för att skriva något.
Huset börjar i alla fall börja kännas inflyttningsklart, fullt med folk som gör det sista idag, och i morgon kl 14.00 kommer besiktningsmannen...

Nya katten

Idag körde vi och hämtade vår nya katt. Han är en blåmaskad helig birma och han heter Hamlet. Lite spännande var det ju att se hur Beckham skulle reagera.

Beckham gick rakt fram till transportburen och nosade på Hamlet som genast sträckte ut tassen och petade på Beckham. Hamlet visade väldigt tycligt att han ville ut till Beckham.

Ut och nosa på världen och på den nya kompisen.

De nosade på varandra

Beckham har följt efter Hamlet hela dagen.

han slickar honom i öronen..

Det ser ut som om de skulle kunna bli riktigt bra vänner. Kul!


Hamlet


Beckham

Båda katterna kommer från Glitters birmauppfödning i Smedstorp.

Färgnummer

För er som frågat, och för alla andra som kan vara intresserade, vårt hus målas i kulör: S0702Y.
Igår hann vi inte åka till huset, men jag fick rapport från mamma att där varit full rulle, idag hinner vi inte heller åka dit, för idag ska vi hämta vår nya katt:). I morgon ska vi dit och montera klädkammarinredningen, och på tisdag är det besiktning. Kan inte fatta att vi är så nära nu. På onsdag kväll sover vi nog första natten i huset...

Sista tapeten på plats

Det ser helt galet ut på bilderna, men i verkligheten var det kanonfint. Rutorna är inte så himla små som de ser ut. Det vita kommer fram så jättefint när det kommer en kontrast. Och som jag hela tiden säger, tröttnar vi så finns det ju vit målarfärg...För övrigt jkan jag berätta att besiktningen blir redan på tisdag, och sedan tror jag bestämt att vi börjar flytta in saker på kvällen. Sover där gör vi nog från onsdag i nästa vecka... *längtar*
Idag var stärfirman där och städade ovanvåningen, det betyder att den är helt klar... i princip..

Nya detaljer

Idag var killarna från låsfirman på plats, och satte trycken och lås på alla dörrar.På toadörrarna har vi dessa lås istället för såna som visar rött när det är upptaget.
Så här ser de ut inne ifrån toan.
Trycken och lås kommer från Byggfabriken i Malmö


Detta lock i stenbänken...


innehåller denna fiffiga "Evoline" ms eluttag.


Diskbänken är dold bakom en kökslucka
Här ligger Peter (vår käre snickare) på knä och oljar in köksgolvet.


I tvättsugan har Peter gjort en upphöjd skiva till våra maskiner, så att det blir lättarbetat.


Trädgården ser ut som en bakgård i Beirut eller nåt..


Här ska bli lummigt buskage och lite insynsskydd... svårt att tänka sig nu.

Idag pratade Peter med besiktningsmannen och han sa att vi skulle få en tid nästa vecka... det betyder att vi kan bo där till midsommar. JIPPI!!!

Entrén nästan klar..

Stora entrén är så gott som klar, här ser ni hur fint det blev när trappan och pärlspontsförrådet under, fick samma färg. Dörren satt i klädkammaren i sommarstugan, nästan på exakt samma ställe, kul att kunna återanvända!

Den omålade väggen till höger ska snart få sin tapet, och sedan är hallen klar. Härligt!

Fönsterdetalj.

Problem

Något stämmer inte med kommentarerna. Jag kan se era kommentarer, men de kommer inte ut som de ska på bloggen. Det var likadant för några dagar sedan, och det löste sig efter ett tag, alltså: ni behöver inte skicka kommentarerna flera gånger, de kommer att synas om ett tag,
nu ska jag i alla fall gå och lägga mig!

Lyftet

Idag lyfte de vår gamla gässtuga. Förra veckan sågade de den i tre delar, och inatt ska de köra den till Torekov där den ska bli gässtuga hos en annan familj.. Det kändes väldigt konstigt att ha en tredjedels stuga dinglande utanför köksfönstret..En tredjedels stuga kvar på tomten.

Börjar tröttna...

Jag är så himla trött på att vänta nu, vill bara ta mitt pick och pack och flytta in. Tyvärr har vi inte fått besiktningstid ännu, så jag vet inte när det blir. Hur irriterande som helst. Vi har snart packat färdigt här hemma..
Idag åkte vi till Smedstorp för att hälsa på vår blivande familjemedlem. Vi kom överens om att vi ska hämta honom på lördag, då är han 12 veckor exakt.
Visst är han söt:

Hamlet 11 veckor i Josefins knä.

En riktig liten luddboll.. hur gosig som helst. Hoppas nu att han och Beckham kommer överens och blir riktiga kompisar. Längtar till lördag nu också..

Båda våra katter kommer från Glitters kattuppfödning i Smedstorp.

Ny dörr

I sista stund bestämde vi oss för att ha en dörr mellan entrén och resten av huset. Dels för att dörren var så vacker, och dels för att det kan vara bra att kunna stänga till ovanvåningen.

Dörren beställde vi på Qvesarums byggnadsvård, denna bild är tagen från hallen


så här ser det ut med dörren öppen


här är inne ifrån matplatsen ut mot entrén


och här är samma vinkel fast med stängd dörr.

Ikväll var vi på nironas spex, där Josefin spelade en tuff brud med attityd. Hon gjorde det SÅ HIMLA BRA! Här är en stolt mamma:) Avslutar med en bild från spexet där Jojo sjunger solo.

Badkaret

Jag har fått några frågor på vårt badkar, slänger in lite info om det här:
Det kommer från Svedbergs, heter R180, höjd 66cm, bredd 180cm, djup 81cm.


Fondtapeter och köksfläkt

Idag när vi kom till huset låg Danne över spisen och fixade med köksfläkten, undrar vad facket säger om arbetsställningen...:)
På ovanvåningen höll Juha på att sätta upp ungarnas fondtapeter. Jag har ju hela tiden sagt att jag helst ville att de skulle ha alla väggar vita som i resten av huset, men oj vad det blev fint...:

Max rum

Josefins rum

I tvättstugan börjar sakerna hamna på sina platser.
Det känns som om det inte är så himla mycket kvar nu... vi längtar sååååå!

Utmaning:

Jag har blivit utmanad att berätta lite om mig själv av Colonial East. Här kommer frågor och svar:

1. Vad gjorde du för tio år sedan?

Jobbade som lärare på samma skola som idag, mina barn var 3 och 6 år gamla och krävde mycket mer uppmärksamhet än idag. Vi renoverade vårt kök och åkte på semester till Kreta.

 

2. Vilka fem saker finns på att-göra-listan idag?

Det finns inte så mycket kvar idag, men det som stod på listan innan var att visa Humlebacken för ett par som ev. är intresserade av att bygga ett KarlsonHus, att lämna in min bil på service, börja packa (det har vi inte börjat med), fika hos mamma och pappa, ringa Folksam och fråga hur det går med ersättningen för datorn som dottern tappade i golvet.

3. Vad gillar du för godis?

Choklad, sockerbitar, snöbollar, kokosprickar, salta grodor, coca-cola-flaskor och en massa annat som jag inte borde varken gilla eller äta..

 

4. Vad skulle du göra om du blev miljardär?

Sluta jobba helt, anställa någon för allt jag tycker är tråkigt att göra, resa mycket, lägga ett bud på grannens tomt som hon inte kan motstå och anlägga världens finaste trädgård.

 

5. Vilka städer har du bott i?

Pinsamt, denna vill jag helst slippa svara på… (jag skulle så gärna vilja vara lite mer internationell...:). Jag bodde först ett år i Sölvesborg, sedan en massa år i Lund, och nu de sista 17 åren har jag bott i Hjärup, som inte är någon stad utan en flock hus utslängda på en åker… Om två veckor flyttar jag till Höllviken och där tänker jag bo i resten av mitt liv (hoppas jag).

 

6. Dessa vill jag veta mer om

Annas Lantliv

Lisas torp

Annalunda

Hallakulle

Tjohalia

Lundins nya hus


Hoppas att någar av er har lust att svara!

RÖRigt


Kan ni fatta hur nån kan hålla reda på vad allt detta är. Jag hoppas bara att allt sköter sig själv när vi väl flyttar in så att vi slipper rota i dena röra...

Induktionshällen är på plats, det ska bli kul att se hur den fungerar... ett nytt sätt att laga mat på..

Badkaret har fått mosaik, men är inte fogat ännuJag gillar dessa skursocklar. Här är lite fakta om skursocklar, hämtat från Stockholms läns museum:
Där dörrfoder och golvsockel möttes utfördes fram till 1920-talet nästan alltid en fodersockel, även kallad skursockel. Fodersockeln ”tog ned” dörrfodret till golvet. Dörrfodret stod på fodersockeln som mestadels var slät med en fasad kant. Fodersockeln var vanligen av samma höjd eller något högre än sockeln. Vid skador behövde bara fodersockeln bytas ut istället för hela fodret.Auktionsfynd

Just nu blir det inte så mycket bilder från huset. De gör inte så mycket som syns=är värt att plåta..
Istället visar jag några bilder med våra senaste auktionsfynd.
Först dessa söta små paraplyglas från 1800talet. De hade Micke ropat in när jag var i Turkiet, så de stod som en liten överraskning när jag kom hem.

8 stycken, det blir bra till midsommar.


Sedan ropade vi in dessa underbara gamla utemöbler design Carl Malmsten.

I naturen finns inga raka kanter, sa Malmsten.Under 2000 fick vi betala för hela gruppen, med bord och 6 stolar. BILLIGT!


Trädgården vi snart ska flytta ifrån visar sig från den allra bästa sidan just nu.

Älsklingsstolarna ska såklart få flytta med.


RSS 2.0