Nya arbetsbilder

Det går framåt även om det inte ser ut så för det ovana ögat. Idag har killarna kompletterat råsponten och sedan har rörisen varit där och dragit ut rör till kranarna mm.
image267
Jeppe sätter råspont i köket.
image268
Råspontsväggen mellan vårt sovrum och vardagsrummet.
image269
Inne i vårt sovrum sitter det nu råspont, men till skillnad från de andra rumen ska vi sätta ytterligare panel utanpå denna. I de andra rummen ska vi ha vanliga släta gipsväggar, men i sovrummet vill vi ha ohyvlad liggande panel, vitmålad.
image270
I klädkammarväggen sitter detta "dräneringsskåp". Om det blir en läcka någonstans, är det meningen att det ska rinna ut i badrummet, via detta skåp... jag fattar inget.... men det blir nog bra.
image271
Väldigt många panelbilder blir det när man skickar maken att fota...
image272
Hur elektrikern kan hålla ordning på alla rör som kommer ut här i groventrén, det begriper jag inte heller...
image274
Om man står nere i sora entrén och tittar upp mot andra våningen ser det för närvarande ut såhär...
image275
Och HÄR ser ni bilder på garagedörrarna som kom i måndags. De blir jättebra.
image276
Här står fönsterna som kom från RMsnickerier samtidigt som dörrarna.. dessutom ser ni vår gamla sommarstugedörr, som ska sitta mellan förrådsdelsen och garagedelen. Visst är den underbar?
image277
Och detta är väggen i Josefins rum. På hela ovanvåningen blir det ryggåstak, det känns stort och luftigt.
image278
Jojos klädkammare

Handlat

Kunde inte låta bli att shoppa dessa söta burkar från Country Style, visst är de fina?

image264


image265


image266

Målning och IKEA-besök

Idag har vi målat och målat. Skåpet är ett auktionsfynd som vi köpte förra veckan, och stegen är en gammal målarstege som följde med vår sommarstuga när vi köpte den. Vi målar med blå grundfärg och sedan med vit överfärg, och sedan kan vi slita lite på grejorna så att lite av den blåa färgen kommer fram.

image257


image258


image259


image260


image261


image262


På bilderna ser färgen väldigt blå ut ser jag, den är mer gråblå i verkligheten.

Sedan var vi en sväng på IKEA också. Precis som 1000-tals andra... MEn det var tur att vi åkte. För över ett år sedan valde vi vilken soffa vi skulle ha i vårt nya hus, och idag gick vi förbi soffavdelningen och såg att den ska utgå snart. Vi blev alltså tvungna att beställa den redan nu. Lite jobbigt att förvara den fram till sommaren men vilken tur att vi märkte det. Så snopet om vi kommit där i maj och velat beställa den.
Vi har valt denna soffa dels för att den är snygg och skön att sitta/ligga i. Det finns ju många soffor som uppfyller de kraven, men denna ha avtagbar klädsel som går att tvätta i maskin, och det är det inte många som gör. Vi beställde två vita soffor och en extra klädsel till varje soffa (också vit).
image263


Beställt

Det är som sagt mycket småsaker att ta ställning till. I veckan var vi inne på Byggfabriken i Malmö och pratade om vad vi skulle beställa av dem. De skulle återkomma med en offert.
Dessa trycken har vi fallit pladask för:
image254

Denna ringklocka ska vi, plus en likadan fast rund i stället för avlång. De blir skönt patinerade efter ett tag.
image255

Sedan var vi uppe i Qvesarum och begärde offert på ett gäng saker; bl.a. golvet som jag berättat om tidigare. Vi har också fått en ny idé och en dubbeldörr mellan entréhallen och resten av huset. Vi ska ju had et mellan köket och vardagsrummet, och där har vi hittat en gammal som en fd kollega till mig håller på att renovera. Men i entréhallen blev det svårt att hitta en gammal, pga att det var så exakta mått. Alltså bad vi Qvesarum rita på en dörr som skulle passa oss. Vi bad dem utgå från denna modell:
image256

Visst kan det bli fint. Vi ska ha dörrbladen olika stora, så att den lilla dörren ska stå stängd för det mesta och vi ska använda den större dörren som gångdörr. Kan bli fint att hänga en lykta bakom glaset...
Nu längtar jag jättemycket igen efter att inreda, pyssla och fixa. Här hemma känns det inte så lönt att göra fint, inte ens städning känns särskilt prioriterat...

Fönster och dörrar

När vi satt med arkitekten och ritade vårt hus var det egentligen aldrig någon diskussion, vi skulle ha fönster med äkta spröjs och kitt. KarlsonHus använder RMsnickeriers spröjsade fönster och de är jättefina. Dörrar valde vi också därifrån. och vi är nöjda med dem också. Sedan kom turen till garageportar och förrådsdörrar. Oj vad det var svårt att veta vad vi skulle ta. Har ni en aning om hur fula garagelösningar det finns? Vi hittade inte en enda vi tyckte var snygg. Till slut, gömd på någon av RMsnickeriser alla sidor, hittade vi att de också tillverkade garagedörrar. Vi beställde utan att ha sett mer än denna lilla bild

image253

Vi hoppas att den blir snygg. Den ska levereras nu i veckan, så jag återkommer med bild.
Jag tror att det var denna förrådsdörr vi beställde, man jag kan ha fel, kanske var det en med fönster...
image252

Pottery barn

Dessa fantastiskt fina arbetsrumsmöbler hittade jag på Camillas blogg Nu undrar jag var i hela världen man kan köpa dem i Sverige??? Någon som vet?
image251
Möblerna kommer från Pottery barn. Är det någon som har en susning om var man kan hitta dessa underbara hurtsar i Sverige så snälla, skriv en kommentar om det!!

Auktionsfynd...

Vi brukar bjuda på lite allt möjligt på auktioner, och för det mesta får vi ingentign. Idag var det aution och vi lämnade väl in ca tio bud, via nätet, och OJ, vi fick visst 8 av dem.... Undrar så var vi ska få plats med alla skåp...
Kolla själva:

image242image244image246

image247

Var ska vi få plats med allt???

Lite nya byggbilder

Trots allt får man väl lägga in lite nya husbilder, det är ju ändå det denna blogg handlar om..
Först en bild på elektrikerns arbete. Han har satt lådor till spotarna vi ska ha i taket.
image234


image235


image236

Här står centraldammsugaren och väntar på att bli installerad. Idag skulle vi bestämma var vi ville ha urtagen till centraldammsugaren... Kan ni se mig framför er, jag gick omkring och såg hur långt jag nådde genom att ha ett snöre som var 11 meter, bundet i en dammsugarslang. Och så band jag fast snöret på olika ställen och fösökte låtsas att jag dammsög bakom soffan och så..:)

image237

Jag undrar fortfarande hur det ska kunna bli värme i badkaret, när det är öppen jord rakt under...

image238

I vardagsrummet ligger en "liten" brädhög, som Micke bar in härom dagen. Fy tusan vilket jobb. Brädorna ska så småningom bli väggar i huset.

image239

Daniel och Jesper arbetade ute, här står Daniel och balanserar på byggställningen
image241

och här står Jeppe.

Det känns som vår...

Idag körde jag ner till huset och pratade en del med elektrikern, men hur kul är det att visa bilder på kablar och eldosor? En liten promenad blev det i stället och en del vårbilder:

image222
Små, små vårlökar

image223
påskliljeknoppar

image224
Julrosen har stora feta knoppar

image225
Att gå vid havet är alltid lika avkopplande och härligt.

image226

image227

image228

image229

image230
I Kämpinge finns så vackra stenar.

image232
Syrenknopp

image233
Och vad är detta för en buske, som blommar fortfarande??

Alla dessa val

Nu är elektrikern på plats och oj vad frågor vi ställs inför hela tiden. Vilken höjd här, ska de sitta bredvid eller ovanför varandra, hur många uttag här, var dator, var tv, var telefon.... var ska tv-antennen sitta... jag som inte vill ha någon tv-antenn ens, de är fula, framför allt parabol... Kan man säga det till en elektriker; Jag vill ha en snygg tv-antenn..

Strömbrytare ska vi i alla fall ha dessa. De heter Renova och kommer från Eljo. Riktigt snygga är de.
image217 image221

Historien om ett skåp

Vi handlar en del på auktion, men det är ganska sällan vi orkar ta oss i väg till auktionen utan vi sitter hemma och kollar i nätkatalogen och så prickar vi för en massa vi vill ha och så lägger vi bud på det. Sedan kommer det som en glad överraskning när vi fått något. Så var det med vårt skåp.

image214

Vi hade suttit och dreglat över en auktionskatalog och prickat för några saker, bl.a. en soppterrin som jag tyckte så mycket om och detta stora vita skåp. Maken skulle lägga bud och jag tänkte inte mer på det. När auktionen varit fick Micke besked på att vi fått soppterrinen men inget annat. Han körde inom efter jobbet, men han brydde sig ju inte om att ta den stora bilen utan körde i sin lilla sommarbil, en BMW Z4 (med noll och inget bagageutrymme). När han skulle hämta soppterrinen sa killen som hade hand om det; Sedan fick du visst ett skåp också... Micke var helt oförstående eftersom vi fått besked på att vi inte fått skåpet. Men då visade det sig att säljaren hade satt ett minimipris på skåpet och det var 2400 (tror jag). Vi hade bara bjudit 1200, men säljaren orkade inte ta hem skåpet igen så om vi ville ha det, så fick vi det. -Kan du ta det direkt? frågade de på auktionsbyrå. Men de skrattade gott när de såg vilken bil han körde i. Det var inget litet skåp precis.
Dagen därpå körde Micke storbil med släp och han fick hjälp att lasta på skåpet. När vi skulle lasta av det fick vi ringa in en granne, för det var tungt så in i bomben.
image215

Jag började såklart genast att torka ur lådor och hyllor. I lådorna låg ett gammalt hyllpapper i brunt och orange från typ 70-talet, och det slet jag bort. Där under hittade jag en dagbok som någon skrivit mellan 1963 och 1973. Handstilen är svårläst och personen som skrivit verkar bitvis ganska deprimerad, men oj vad det satte igång min fantasi. Jag tycker ännu mer om skåpet nu än innan.
image216

Nya bilder

Årets första bilder från bygget kommer här. Just nu jobbar killarna mest inomhus och det är mest saker som inte är så kul att ta foto på, som tex att installera fläktsystemet... inte så kul att titta på men likväl viktigt!
Lite bilder tog jag i alla fall.
Först en snygg detalj ovanför fönsterna. Detta är det jag gillar så med KarlsonHus, att detaljerna känns så genuina.
image206


Och så var det det här med färg på huset. Att det ska bli vitt det har vi varit på det klara med ett tag nu, men vilken vita nyans... Här har vi målat några olika för att se hur de passar med 0502Y som vi ska ha på fönster och knutbrädor och fönsterfoder och sådant. Frågan är som det ska vara samma färg på huset eller om vi ska ha huset lite gråare...
image207


En del kul har hänt inne också. De har tex glesat taket (tänk vilka konstiga ord man lär sig...) glespanel är det de satt på bilden här under, och på den spikar man sedan själva takbeklädnaden, i vårt fall vit träpanel.
image208


Här är Micke på ovanvåningen. Han håller på att isolera.
image209


Denna bild är tagen från entrén där nere, rakt upp i taket.. det blir ganska högt.
image210


Och här är vårt underbara fönster i entrén.
image211


Ute i trädgården är det också stiltje. Jag älskar min regnmätare, framför allt när den är full av skräp och vattten.
image212


image213

Kakelugn och badrum

Fortfarande finns inte så mycket nytt att fotografera i bygget, men här kommer lite fler detaljer som vi bestämt oss för:
image203

Denna toalett från Byggfabriken kommer vi att ha i gästtoan. Där kommer vi att ha svart och vitrutigt golv, och tegelformade vita kakelplattor på väggen. Handfat letar vi fortfarande efter, inte så lätt att hitta som passar. Alla förslag mottages tacksamt.

I matplatsen i vardagsrummet ska vi ha denna kakelugn från Cronspisen
image204

I vårt badrum, som ligger innanför vårt sovrum, ska vi ha svart golv, svarta "skålvaskar" eksiva, vita skåp och detta badkar från Svedbergs nedsänkt till hälften. Vi kommer att ljus sjösten i mosaikstorlek runt badkaret, och inte denna fula träfront..
image205


Underkylt regn

Underkylt reg är ju inte så kul, åtminstone inte om man ska ut och köra, men oj så häftiga formationer det kan bli av underkylt reg. Josefin kom just in med detta islöv som hela busken tydligen är full av. Vi lät det smälta på en svart plåt, visst ser det fräckt ut.
image197

image198

image199

image200

image201

Jag är inte så pysslig

Min syster är världens pyssligaste, tokscrappar gör hon,, men där är vi verkligen inte lika. Men idag tyckte hon faktiskt att jag var pysslig. Jag körde inom Plantagen för att se om de hade vita tulpaner som jag längtar så efter. Vi ska ha 14 man på middag här i morgon, så jag tyckte att det skulle passa bra.. Men de hade såklart inge.. Däremot hade de några halvvissna vita buketter i plast, för 20 kr styck. Jag tänkte att man nog kunde göra något med dem och köpte två. Kolla så fint det blev:
image195

image196
Lite murgröna från trädgården bara.. visst blev det fint!?

Kök

Köksgolvet har ni ju redan sett, likaså en bild på hur köket kommer att vara disponerat, men jag kom på att ni inte har fått se vilka luckor vi valt.
image191
Kvänums Broby pärlgrön (bli inte förskräckta nu, de är vita, fast med en brytning åt grönt, jättesnygg färg faktiskt). Vi ska inte ha bildens knoppar utan vita i porslin.
Till detta, rostfria kyl och frys (Husqvarna med vatten) rostfri ugn och micro och denna fläkt ska hänga över köksön:
image192
Frankes Tube Free
Jag tror att det kan bli en härlig brytning mot det lite gammeldags köket.

När jag var i Stockholm, och hälsade på min syster för ett par år sedan så var vi på lite antikvitetsaffärer på Södermalm. Vi trodde väl aldrig att vi skulle köpa något där, det borde ju vara mycket dyrare än hemma i Skåne, men icke sa Nicke. Jag hittade denna förtjusande kökssoffa
image193
som jag bara inte kunde motstå. Den fanns på Södra Skattkammaren Han ville ha 1800 kronor för den, och han fixade frakt till mig för 700. 2500 för den soffan, det hade jag inte fått den för hemma. Vi har tagit av det fula tyget och slitit ut alla gammal haml som fanns i som stoppning och så har vi dynor på den i stället. Jättefin står den nu och väntar på att köket ska bli klart.
Lite senare satt jag och tittade på Södra skattkammarens hemsida, och då hittade jag ett slagbord jag inte kunde motstå. Syrran fick rycka ut och titta på det och så vips hade vi köpt ett fint slagbord också.
image194

I stugan (som vi rev för att få plats med huset (snyft)) fanns jättefina stolar som har fått vit färg och som ska få plats i det nya köket också.
Ååååå vad jag längtar till sommaren..

Men Beckham då..

Jag har ju alldeles glömt att visa er Beckham, vår lille 17-veckors birmapojke som kommer att matcha huset perfekt:) (skojar bara..)
image190

Golv

Eftersom det inte händer så himla mycket på byggsidan nu, i alla fall inte så mycket som är värt att ta bilder på, tänkte jag att jag skulle visa lite hur vi tänkte att vi ska ha det i vårt hus. Vi börjar nereifrån med golven.
image186
I vardagsrum och sovrum och andra "torra utrymmen ska vi ha Basecos vita plankgolv i massivt trä. Vi har valt att ha det mattlackerat för att få känslan av gammalt såpat golv, men slippa allt jobbet...
image187
I entrén ska vi ha detta fantastiskt vackra kalkstensgolv från Stiltje
image188
I kök och tvättstuga ska vi ha Qvesarums antika terracottaplattor, plockade ut gamla franska kloster och vingårdar.
image189
Båda barnen har valt svarta Basecogolv till sina rum, lite annorlunda men jag tror nog att det kan bli snyggt.

HJÄLP!!

Vi behöver bestämma oss för vilken typ av tak vi ska ha på vårt hus. Vi velar mellan papp och plåt hela tiden. Oavsett material ska vi ha ett grafitgrått tak, men hjälp oss att bestämma oss för om vi vill ha papp eller plåt.
image184

Ung så här skulle det se ut med plåttak. Lite nätt, elegant, men rätt hårt?

image185

Om vi ska ha papptak blir det ung så här, lite mjukare, varmare känsla?
Snälla, lämna en kommentar och säg vad ni tycker!!!

RSS 2.0