Ovanvåningen

Trots att vi har bott i huset sedan i somras, har jag fortfarande nästan aldrig visat er vår ovanvåning. I går hade jag kameran med mig upp och så här ser det (just nu) ut i allrummet däruppe. Det används mest av barnen när de har kompisar hemma. Där kan de sitta och titta på tv, spela tv-spel eller bara lyssna på musik. Ibland sover Jojos kompisar över i sofforna.

2 svarta skinnsoffor som vi hade där vi bodde innan. Bordet är min mormors gamla matbord (kring det satt de 5 personer och åt varje dag) som har fått offra benen.

Just nu har vi lite våriga kuddar i sofforna, försöker tillföra lite färg i rummet. På väggen hänger ett gammalt skåp som vi köpt på auktion liksom lampan i hörnet. Tv:n står på en kista köpt på Hem och Hav.
Rummet känns fortfarande inte färdigt, vet inte riktigt hur vi vill  ha det där. Jag gillar kontrasterna mot resten av huset, de svarta sofforna och koskinnet mot det svarta golvet, och de vita golvlisterna... men jag har svårt att se vad vi mer skulle göra med detta rum. Vi har haft tankar å att kolonisera det (om ni förstår - lite Karen Blixen) men jag vet inte... Så just nu är det alltså bara lite våriga färger som står för dekorationerna.. Kom gärna med förslag!

Vi är med

Trädgårdsdrömmar i februari är en utmaning som lockat ganska många bloggare.Titta in till alla dessa och se vad de drömmer om:
Vi är med:
Handplockat
Mor Karins Täppa(Willewira)
vitstil
Livet i ett skatbo
Cafe Rävasten
Två systrar
Lallis
My Garden
Småstadsliv
Efwa drömmer om Provance
Vera med flera
Västbacken
Viveka på Humlebacken
Lottens Vita & gröna
Ett hus fyllt av drömmar
Hus vid havet
Kämpegården
Lilla huset på prärien
Drömmen om vitt
Madickens värld
Villa lilja
Nice M
Hannas
Lisas Torp
Liljor & Tulpaner
Rosenskäras diversehandel
Vitt & Blandat
Drömmen om vitt
Minnes trädgård & inredning
Atelje Annorlunda
Huset mitt i byn
Torsbo - Moliden
Creations by Lisa
Dröm & Vision
TorpRosen
Kisa Lottens Positiv
Midsommar
Bygga Bo
Pysselpalatset
Lottas Trädgård
Trädgårsperiodatens
Vellas Garden

Det känns som om det är lite synd att sluta nu, när trädgården snart faktiskt är igång. Vad säger ni, ska vi fortsätta, och ska vi i så fall köra alla torsdagar, eller kanske första torsdagen i varje månad??

Trädgårdstema torsdagar i februari

Varje torsdag i februari har vi pratat om trädgård i många bloggar. Här kommer lite favvobilder som visar lite av vilken känsla jag vill ha i min (oj, vår) trädgård.

Först ett par härliga bilder från Heidi Palmgrens fantastiska skapelse. Så här vill jag egentligen inte alls ha det, men jag gillar det där att man inte ser hela vägen fram och att det känns som om man är lite nyfiken på vad som händer längre bort. Detta ser mysigt ut, som grund, men jag skulle vilja ha mycket mer busiga blommor runt omkring.

Denna bild är också från Heidi Palmgren, på dess två bilder ser man kontrasten mellan det strikta och det vilda. Härligt!

Denna bild är från en engelsk trädgård, underbar tycker jag, även om jag inte vill ha exakt alla detaljer.

Också engelskt, underbar blomsterbacke, skulle så gärna vilja ha det så här..

och så här...

Gillar att gräsmattan måste anpassa sig efter blommorna. Slinger är mysigt. Tycker också att de har lyckats så fint med höjderna i rabatterna här. Hur ska jag nånsin komma i närheten...?

Underbart hus med en fantastisk rabatt framför, precis i de färger jag vill ha, mycket vitt, en del blått och rosa. Och titta på rosen som klättrar..

Kolla hur blommorna häller sig över stenkanten...

Kanske inte precis min stil på allt, men ändå, en härlig känsla.

Så vad gör man? Såååår.

Här ser man faktiskt ett projekt som avstannat... fönsterfodret i pannrummet ska målas, slarvigt!

men man ser också att riddarsporrarna som jag sådde förra veckan har grott och vuxit ett par cm. Fantastiskt!

nåja, en del har bara tittat upp över jordkanten..

och de små, små tobaksplantorna har också tagit sig. Så himla mysigt. Nu måste jag bara komma ohåg att gå ut och vattna.. såå lätt att glömma.

Hem- och Villamässan i Malmö

Nu är det dags för Hem och Villamässa i Malmö igen. Vi kommer att finnas på plats i hall E monter 234. Hoppas att ni kommer och hälsar om ni är där. har ni planer på att bygga hus, hör av er till oss via KarlsonHus hemsida, återförsäljare, så kan ni få biljetter.
Så här såg det ut i vår monter förra året:

Här håller Micke på att fixa, det tar ett tag innan montern blir bra.

Men vi blev ganska nöjda med resultatet.Mycket blommor, och körsbärskvistar som blommade så fint.

Och här står Micke och jag..

Välkomna att hälsa på oss i monter E:234 den 5-8 mars.

UNICEF

Så var det dags för en inbetalning till UNICEF igen. 643 kronor blev det denna gång. Jag hade lite otur, för just de dagarna efter att fotbollsfrun hade skrivit om mig, och jag hade över 2000 besökare varje dag, då hade Tailsweep inga annonser hos mig..  Men det har alltså blivit lite drygt 2000 kronor (och ung lika mycket i skatt och sociala avgifter) sedan jag startade med reklam på bloggen.
Till nästa gång kommer jag att sondera terrängen och se om något annat välgörande ändamål förtjänar mina reklampengar mer än UNICEF.
Fortsätt ni att komma och hälsa på, så blir det ännu mer pengar!Söndagsbak

Igår bakade jag vetebullar, för att sedan göra fastlagsbullar. De blev supergoda, men faktum är att de var lika goda som de var, det behövdes ingen grädde och sånt..Vinst

Tänka sig, jag VANN rullgardinen. Fattar inte detta, jag brukar ha sådan otur, men här i bloggosfären vinner jag både det ena och det andra. Tack snälla Marie på Hemtrevnad i Rud  jag blev så himla glad.
Tänker mig att den ska sitta i arbetsrummet. Vårt fönster där är 120 cm brett, olch frågan är vad vi ska ha för något målat på den. Jag tänker mig kanske monogram

Men kanske inte i en cirkel... eller ska det stå Humlebacken....  vad tycker ni?

Bloggetikett

Det här svaret fick jag på inlägget om var man svarar:


Postat av: C

Men du gör fel!

Svar ska naturligtvis lämnas där frågan ställs = fråga i din blogg = svar i din blogg.

Iofs så förstår jag er som känner varandra och vill ha läsare ... ni tror att det blir fler läsare, men JAG skulle aldrig klicka runt bara för att läsa vad du svarar någon/några. Never ever.

Bloggnetiketten säger ... svara i din egen blogg.

2009-02-20 @ 15:16:26

Spännande tycker jag, undrar vem som har författat bloggetiketten och var den står att läsa. En av de vikitgaste sakerna tycker jag är att våga stå fär det man skriver och inte vara anonym... Och inte rida på sina höga hästar, det finns väl ingen som bestämmer vad som är rätt och fel, eller?

Angående kommentarer och svar..

Det var många som tyckte till angående var man ska svara på folks kommentarer. Det verkar som om de allra flesta tycker som jag, att man ska svara i den kommenterandes personens blogg, men om det är någon fråga som rör många, så kan man göra ett inlägg om det. Några tipsar om sk. trackbacks och liknande, men jag, och säkert många med mig, har ingen aning om hur sånt funkar, och jag tror inte att så många använder det. Så, jag fortsätter att svara i den andres blogg, och hoppas att ni som vill svara mig något, förstår att det är så det är enklast att kommunicera med mig.

Trädgård på torsdagar

Höll nästan på att glömma.. men här kommer mitt inlägg om trädgård och trädgårdsdrömmar på torsdagar i februari.
Jag har en dröm om att det till sommaren redan ska se lite vildvuxet och torparaktigt i min trädgård. I sommarstugeträdgården, som nu är helt försvunnen, planterade jag hemmasådda tobaksplantor bland rosorna och bland malvorna, och så vill jag ha det igen.Och så vill jag ha riddarsporrar i massor av färger


Så nu ser det ut så här i vårt pannrum:Att svara på kommentarer

Ibland blir jag så villrådig... var ska man egentligen svara på kommentarer? Jag brukar alltid gå in på den personens blogg och skriva där, men jag har sett att vissa svara i sina egna kommentarer.
Jag brukar aldrig gå in och läsa kommentarer på inlägg jag redan kommenterat, så det kan ju hända att jag missar massor av svar, hur gör ni?
Tycker ni att man ska svara på den egna bloggen eller på "kommentatorns"?Vinn handmålad rullgardin

Marie med bloggen hemtrevnad, gör jättefina saker, bl.a. målar hon rullgardiner. Nu firar hon 1-årsjubileum på bloggen med att lotta ut en tullgardin, klicka här för att komma till tävlingen.
Titta in själva och se så fina de är, klicka på bilderna för att komma till butiken:Favorithortensior

På Plantagen hade de en massa hortensior på ett bord. Som vanligt bara de jag inte är sååå förtjust i, men så plötsligt fick jag syn på att några bröt av, var annorlunda, 3 stycken fick det blir och jag äääälskar dem! Så mycket snyggare än de "vanliga".

Basota, en gammal nyhet

Jag har länge retat mig på att det inte går att redigera kontakterna i min mobil på ett smidigt sätt (nu kommer säkert någon att berätta att det finns ännu enklare sätt att göra det på..) men så fick jag höra talas om Basota.Man blir medlem i basota, för 99 kr om året, och för pengen får man uppdatera sin telefons kontaktbok online hur ofta man vill. Man har alltså alltid en kopia på telefonboken, så man blir inte av med alla sina kontakter om telefonen blir stulen. Dessutom kan man redigera kontaktboken direkt på basota, det är ju så jobbigt att göra det direkt på telefonen, och sedan ladda ner den redigerade boken på sin mobil. Eller som nu när jag bytte telefon till en

Då kunde jag bara ladda upp min gamla mobilkontaktbok utan att hålla på och klydda (för det var naturligtvis fel version som fanns på simkortet). Jag skaffade mig ett basotakonto, och livet blev enklare!

Håkans hus

Som många av er säkert minns, har jag tidigare berättat om det fantastiska KarlsonHus som byggs i Linköping. Förra helgen flyttade Håkan och hans familj in i huset, och nu har jag fått lite bilder av dem. tack Håkan, och hoppas att ni ska trivas lika bra i ert hus som vi gör i vårt:)

Vitemölla

Glömde ju säga att det var Vitemölla Badhotell på bilden nedan, och nu kan man klicka på bilden fär att komma till deras hemsida.

Vilka underbara ställen det finns

Hit vill jag!

I väntan på våren

Nu ligger snön vit och kall över hela Skåne, tror jag. Det snöar lite varje dag och trädgårdsarbete känns väldigt långt borta.


Men trots detta fortsätter bloggutmaningen, Trädgård på torsdagar!

I trädgården vilar verktygen

och cyklarnaAllt är vitt

snö..

Kryddträdgården slumrar

Buxbomsklot

Rhododendronen slokar, nu vill de inte ha mer vinter

Olivträden står ute fortfarande, men nu säger de att det ska bli riktigt kallt, ner mot 10 minus, får kanske sätte in dem...

Agapanthusen har också stått ute hela vinter, undrar om de lever..

Nypon på rosorna

Julrosen hukar under snön.


Nyuppackat

I helgen var jag uppe hos Katta i butiken (Hem & Hav) och hjälpte henne packa upp varor som just kommit. Jag blev helt frälst och handlade några småsaker, bl.a dessa små söta ljuslyktor som jag ville handlat förra gången hon hade dem inne, men glömde, nu tänker jag inte låta dem ta slut igen.  Visst är de söta!

Sedan vill jag berätta att hon har denna fina träspole med spets. Jag vet att det har varit lite svårt att få tag i sådana, men nu finns de alltså i butiken.

kammarljusstaken är också från Hem & Hav.

Som tack för hjälpen fick jag denna urfina fattigmanssilverskål. Man kan ha ljus i den, eller kan man försiktigt peta ner några smålökar eller nåt. Den tål ju inte direkt vatten på insidan, men är man försiktig så kan man ju ha lökar.

Alla hjärtans dag

Varför inte tänka lite längre på alla hjärtans dag? Köp en get till någon som verkligen behöver det, eller några höns!

en get får man för 55 kronor

och några höns kostar 256 kr.

Kom igen nu, shoppa loss ordentligt. Tänk om alla som är här inne fram till den 14 skänker varsin get.. det blir ett gäng getter det:)
Shoppa loss på

Vinst

Jag blev så glad idag. Det kom ett brev på posten. Det var Willewira med bloggen Mor Karins Täppa som hade skickat det. Jag var med i en tävling där för ett tag sedan, och jag fick denna fina handduk:


Visst passar den perfekt i vårt kök?

Med i paketet fanns också detta gulliga rosljus, som nu står på gästtoan, och de små rosorna som ligger bredvid, och så låg där ett paket jätttefina servetter. Allt det för att jag gissade rätt på några stolar:)
Tack Willewira!

Oväder

Idag när jag körde hem började det snöa, precis som de lovat (eller hotat med, vilket ni vill)Undrar varför det heter O-väder, det är ju också ett väder...

Upptaget

I går kväll när jag skulle gå och lägga mig så var det upptaget i sängen. Var genast tvungen att gå och hämta kameran...Beckham, Ketchup (Hatshepsut) och Hamlet

Ketchup och Hamlet

Beckham

Ketchup

Beckham

Ketchup

Hamlet

Tack, tack och grattis!

Tusen tack för alla rara kommentarer om reportaget. Det känns jättekul att det blev så fina bilder. Maria är verkligen en duktig fotograf. Jag har just gett henne tips om ett jättefint hus inte så långt härifrån, som jag hoppas att hon kommer att göra ett härligt reportage ifrån. Berättar mer om det när det är på G.

Som de flesta av er säkert vet, så är vi numera återförsäljare för KarlsonHus, och idag har vi skrivit vårt första huskontrakt. Det kommer att bli ett fantastiskt hus i Helsingborgstrakten och jag ser så fram emot att få se det på plats. Jag tyckte att det här med att bygga hus var så himla kul, och nu får jag vara med på någon annans resa, och se hela denna process en gång till... ja det är så himla kul.
Vi har ju varit med denna familj från början, diskuterat igenom allt, vänt och vridit på alla möjliga lösningar, stött och blött problem som dykt upp under vägen. Tack till er som låter oss dela denna resa med er! (jag vet att ni brukar läsa här ibland).

Sedan vill jag säga Grattis till Håkan med familj, som i helgen har flyttat in i sitt fantastiska hus på höjden i Linköping.
Ni som följt bloggen ett tag kommer säkert ihåg när jag berättade om Håkans hus.

Detta är bilder från i fjol. Nu hoppas jag (och många med mig tror jag) att Håkan skickar lite fler bilder så att jag kan visa er hur det blev när det blev klart.

Vakre Hjem

Nu har vi fått och läst reportaget i Vakre Hjem. Det är så fint och jag blir så glad. Det känns verkligen som Maria och Gúa har fångat hur vi har det och hur vi vill ha det. Jag gillar att det känns så harmoniskt och sammanhållet, reportaget.
Tyvärr får jag inte visa mer än ett par smakprov på hur det blir, men ni får titta i Vakre Hjem nr 1 2009 i stället.

Denna härliga kvällsbild var den sista vi tog på kvällen. Det var nästan mörkt och jag tycker att den blev så himla bra. Visst ser det mysigt ut?

Här ser ni när vi eldar i vår eldkorg för första gången. Katta kom förbi med sina hundar och fick också komma med på bild.

Och angående styling eller inte, måste jag säga att det är klart att det är stylat. Men det är faktiskt bara stylat så att sakerna vi ändå har hemma är hopfösta för att bilderna ska bli bättre. Utgångsläget är hela tiden hur vi har det hemma. Det är det som gör det så himla kul.

Trädgårdsdrömmar i februari

Handplockat har startat en rolig utmaning. Den handlar om trädgård och trädgårdsdrömmar i februari. Varje torsdag i februari ska vi skriva om vår egen trädgård eller om drömmar i trådgården.Här kommer mitt första bidrag:

Trädgårdsdrömmar i februari

Jag går ut med kameran för att leta upp våren. Jag har bestämt att jag ska hålla mig inom min egen trädgård och inte fuska med att ta bilder i andras, mer etablerade trädgårdar. Vår är ju helt färsk, och allt nytt som kommer upp nu, är sådant vi tålmodigt petade ner i höstas.

Jag börjar med att nagelfara björken för att se om den visar några tecken på att det snart är vår..

Nää inte minsta lilla tecken på att de små musöronen ska börja spricka upp snart.

Den nya rhododendronen har stora feta knoppar

men det hade den ju redan i höstas när vi köpte den, så det räknas inte..

Samma sak med syrenerna, knopparna är från i höstas, och inget har hänt med dem sedan dess..

Men denna då, magnolian, som ska påminna mig om min barndomsstad, Lund, har inte den fått fina knoppar... är inte helt säker måste jag erkänna, den kanske såg likadan ut för några månader sedan. Inga säkra vårtecken där alltså.

Men kolla på julrosen! Den blommar nästan. Det kan den iofs göra mitt i vintern..

Här har vi något som stuckit upp sinnäsa på sistone. Kommer tyvärr inte riktigt ihåg vad det är:). Men det visar sig väl.

Och se på pionernas nya små skott. De längtar efter solljus lika mycket som jag, tror jag.

Kolla på hortensian, än finns det hopp!

och pärlhyacinten...kanske kan vi se små knoppar snart:)

Kom igen, häng på du också, ut och fota, dröm och fantisera. Vi vill se vad som händer och ska hända i era trädgårdar!!


Gästtoan

Eftersom många av er i dagarna kommer att kunna läsa om vårt hus i Vakre Hjem, och se en massa bilder härifrån, tänkte jag idag gå in i ett av de rum där Maria inte var och tog några bilder. Så att det blir lite omväxling, menar jag:)
Välkomna in på vår gästtoalett.

Det är ingen stor toa, den är 110cmx185cm.

Ovanför själva toastolen sitter vattentanken som det kommer vatten ifrån när man spolar. Som en gammal toa. Det är ett väldigt drag i spoleriet, känns nästan som om man ska följa med ut, det gäller att spola med locket stängt:)

Hörnskåpet kommer från Mickes mormor och morfar. Det lät de bygga till sitt nya hus, 1934. Passar bra här tycker vi. Vi har målat om det med linoljefärg (hjälp vad det tar tid att torka..)

Skåpsnyckeln

Under hörnskåpet står min mormors gamla nattduksbord som vi brukar ha lite ljus och blommor på. Jättebra att förvara extra toarullar och annan fult i.

Knoppen på skåpet

Vi valde en liten vask, för vi trodde att det skulle bli svårt att få plats annars. Den passar bra in, men det hade gått att ha en större. Det var större än vi trodde.

Närbild på blandaren,. Det roliga med den är att varmvattenskranen snurrar på fel hål. Lite svårt ibland när man ska stänga av vattnet, man sätter liksom bara på mer och mer.

Handdukskrokar från Nordal.

Toapappershållare från Nordal.

Skåpet över vasken kommer från Indiska.

Detalj från skåpet.


Nöjd

Maria (igen) utmanade mig att skriva om vad jag var mest nöjd med i inredningsväg det senaste året. Det var inte så lätt. Jag har funderat fram och tillbaka hela dagen. Jag är såklart jättenöjd med vårt hus! Det blir väldigt svårt att peka ut en sak. Jag tror att det som jag njuter mest av är att jag tycker att vi fått till detaljerna. Vi har lagt ner mycket tid på att leta upp exakt rätt saker till huset, och det känns som om det arbetet lönade sig.  Här är några exempel.

Jäg är så nöjd med dessa trycken från Byggfabriken. De passar in i huset på ett självklart sätt.

Strömbrytarna heter Renova och är egentligen till för gamla hus som renoveras. De är lite billigare än bakelit- och porslinsbrytarna som finns på byggnadsvårdsbutiker, men jag tycker faktiskt att de är lika snygga.

Jag gillar vår gästtoa med "dragspol".

Låsen på badrummen är lite utöver det vanliga! Annorlunda och roliga.

Jag är så glad över vårt bokskåp, och jag tycker att beslagen passar perfekt till det.

Och sist, men inte minst, jag älskar vårt kök. Än så länge är jag såå nöjd med de val vi gjorde och jag är så glad att vi satte in fönster ut mot resten av huset i stället för en öppen planlösning som ju är så inne.

GAAAAA

Mariann i Norge har just skrivit att hon fått Vakre Hjem i brevlådan... Hon säger att reportaget är fint... Jag vill ju se det nu!!! I tidningskiosken i Höllviken skulle de få in 5 ex.. jag har beställa alla fem:) Det kan vara bra att ha... Vi ska ju stå på mässan i Malmö i mars, och då är det bra att ha lite sånt att visa. Sedan vill nog mamma ha ett ex..

Jag vill också ha tidningen, NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Dööööööör

Om någon hade ens kommit i närheten av att göra det med mitt hem som Simon och Tomas gjorde i dagens avsnitt, hade jag haft ihjäl dem! Tänk att komma hem till det varje dag... GRÄSLIGT!!!

Jag vet ju att vi människor har olika smak, och tur är väl det... men detta tog priset.

Stormönstrade tapeter i orange och mörkbrunt och en matta randig i brunt orange och grönt... kräkfärdig blir jag. På bilderna här ser det ändå mer ok ut än på tv... och det säger väl inte lite....

Utmanad

Idag fick jag en utmaning av Maria (ni vet tokstollan som spelar innebandy och inreder hus med samma frenesi:)
Hon sa att jag skulle öppna "mina bilder" och ta den sjätte bilden i den sjätte mappen, men det blev lite konstigt hos mig, jag fick ta den sjätte bilden i den sjätte mappen i den sjätte mappen i den sjätte mappen.. eftersom jag har mina bilder sorterade så. Men jag hoppas att det går bra ändå:)
Denna bild blev det..

Detta är sommaren 2004, när vi flög upp till Luleå, hyrde bil, och åkte till Haparande och vidare upp till polcirkeln för att så småningom vända tillbaka och vara med vid en av mina bästa kompisars bröllop i Skellefteå. Detta är någonstans på vägen och våra älskade ungar somnade i bilen. Här är de 9 och 12 år gamla:) Sötnosar!

Jag har en känsla av att denna utmaning har vandrat runt ett tag, men är det någon som känner att ni vill ta den, så känn er som hemma. Jag bjuder:)

Turturduvor

För några veckor sedan hade Hamlet dambesök och meningen var ju att det skulle bli små söta kattungar av det. Det verkar inte som om han har lyckats så bra med den saken. I torsdags kom en ny liten kattflicka hit, och vad har kunnat se, ska det nog kunna bli små bebisar denna gång. Vi håller tummarna i alla fall.

Detta är tjejen, Hatshepsut, heter hon, men alla säger Ketchup, för det är enklare. Hon är lilamaskad

Och här är våran Hamlet, blåmaskad.
Det kan nog bli söta små barn, eller vad tror ni?
Och för alla er som undrat; rasen är Helig Birma. Båda katterna kommer från Glitters i Smedstorp, och det gör vår andra katt, Beckham också.
Nu är tanken den, att om det blir små bebisar av detta besök, så ska vi ha kvar Ketchup och ungarna tills de ska säljas, alltså när de är minst tolv veckor. Det ska bli så kul och vi ser verkligen fram emot att ha små kattungar härhemma.

RSS 2.0