Färgnummer -igen!

Vid ett flertal tillfällen har folk frågat om vad det är för kulör på vårt hus. Varje gång har jag svarat att det är S0702Y. Sedan har jag fått en massa mail om att det inte kan stämma för det finns inget sånt färgnummer. Idag har vi äntligen lyckats reda ut det med målaren. Färgen är en blanding av S0502Y och S1002Y. Om man går in i en Coloramabutik och säger till dem att Coloramabutiken i Trelleborg har receptet på färgen så ska det bli rätt..

För övrigt kan jag berätta att stensättningen går framåt, det blir kanonbra. Ni får vänta på inlägg i några dagar nu, för jag ska hjälpa min kompis Katta, som har firman Kate W, på mässan i Stockholm. Vi finns i monter C 13:40. Välkomna att hälsa på oss. Och välkomna att kolla på Kate W:s sida!
Kan bl.a. tipsa om underbara nya kuddfordral och en fransk tvål- och badrumsserie som doftar underbart och som är både rättviseproducerad och miljövänligt producerad. Vackra förpackningar har de också.
Hoppas att vi ses på mässan, kom gärna fram och säg hej, det vore jättekul!

Mer markarbete

Idag skakar hela huset, de håller på att förbereda för plattläggning på den andra uppfarten.

Här fixar Ann till rätt fall så att vi inte ska få allt vatten in i huset när det ösregnar.

Här utanför groventrén ska vi ha våra bilar.

Det är inte så lätt att få rätt på lutningen för vägen och huset ligger ung på samma nivå.. vi borde haft huset 10cm högre.. jaja, det är lätt att vara efterklok.

Peter räknar och mäter..

och Ann kör maskinen..

och under tiden lägger Magnus det sista av gången mellan huset och garaget..Igår fogade de mellan plattorna på uppfarten utanför garaget. Det är där ni ska ställa er bil när ni kommer och hälsar på (fast just nu får min bil stå där..).

Här kan man se gången mellan hus och garage, utifrån vägen. Det är poolen ni kan se skymta turkos där längst inne. Mellan huset och garaget ska vi sätta ett plan med en dörr/grind i sedan.

Däcket runt poolen är snart klart. Det är bara de sista brädorna och lite ram runt poolen kvar. Och så förstås mitt lilla vattenblänk-projekt, men det visar jag mer när det börjar bli klart...

Ny award - och ny utdelning

Tack snälla Liw på Hilleshög för utmärkelsen I love your blog! Titta in till Liw, hon håller på att inreda sitt nybyggda hus.
Av Liw fick jag reda på hur den här awardutdelningen skulle gå till. Jag nominerade alldeles för få.. så here we go again. Denna gång ska jag välja ut sju, det är inte lätt, det finns så många..


Går till:


För ett evigt slit med att bygga hus, och för att ni delar med er av era liv, till oss andra:
Lundins nya hus
och
En mammas dag - Weronica

För att vi får följa med på ert spännande ombyggnadsprojekt:
Taklyftet

För att du är ung och ganska ny bloggare, med ett genuint inredningsintresse, och så för att du gifte dig i lördags. Grattis!!  (hoppas på bilder snart!!)
Absolutely beautiful

För en trevlig blogg med många fina bilder och tips, men framför allt för att vi kommer att få följa ett växthusbygge, som verkar bli något utöver det vanliga. Jag ser SÅÅ fram emot fler bilder och kanske lite ritningar och så.
Älfgärdet

För många inspirerande blomsterbilder:
Blomsterverkstad


För att du har de vackraste bilderna på den vackraste utsikten:
Karnas Hus

Och så här är awardreglerna:

1. Vinnaren kan sätta loggan på sin blogg.
2. Länkar till personen du fått utmärkelsen av.
3. Nominerar minst 7 andra bloggar.
4. Länkar till de bloggar du nominerat.
5. Lämnar ett meddelande till bloggarna som du nominerat


Awardutdelning

Har i dagarna fått två awarder och det gör mig så glad. Jag tycker att det känns så himla kul att det finns fullt med människor som läser om Humlebacken och oss som bor här, och att det sedan dessutom finns de som tycker att bloggen är så bra att den förtjänar en award, det gör mig jätteglad och stolt.Först fick jag denna av Lina, med bloggen C´est la vie


Och sedan denna av Anette, med bloggen Anettes Hus

Tänkte att jag skulle ge Fifi's Blog Love Award till för mig ganska nya bloggar som jag numera följer med spänning.

Alltså skickar jag Fifi's Blog Love Award till följande bloggar:

Projekt Björkbacken som handlar om tillkomsten av ett fantastiskt hus i Östkalmare som ligger på Åland.
Så här ser deras hus ut:

Titta in och njut!


Lösvirkesbyggarna som handlar om Anna och Joakims arbete med att färdigställa sitt drömhus. Som namnet säger, har de valt den svåra vägen och bygger i lösvirke. Kolla själva in resultatet, det verkar bli fantastiskt bra!


Villa Vitsippa, där Anna berättar om tillbyggnaden av deras hus, som är i full gång nu. Titta in hos henne också, vettja! Det känns lite extra kul med Annas blogg, för det var lite min förtjänst att det blev en blogg.. :)


Vårt hus i Provence där Efwa berättar om hur hon och familjen förverkligar sin dröm om ett eget hus i Provence.


Den andra awarden, den som heter I love your blog, ger jag till följande bloggar:

Tinnar och torn för att jag har följt Pellan och Örjans förberedelser så länge nu att det känns som om jag borde vara på plats när huset kommer måndagen den 1 september. P & Ö ska ha awrden, inte bara för att jag älskar att läsa om tillkomsten av deras hus, utan också för att jag kan känna att det ibland är lite tungt för dem, och att Pellan kan behöva att vi hejar på dem lite. Gå in och skriv och peppa dem lite, det förtjänar de!

Colonial East för att jag tycker att hon har så himla god smak och att jag gärna skulle ha hit henne för att hjälpa till att inreda på de ställen i vårt hus där vi inte riktigt vet vad vi ska göra (de ställena visar jag inte här, inte ännu i alla fall...) Det stora taklyftet, som hela bloggen handlar om, kommer att ske på onsdag i veckan som kommer, alltså den 27 augusti. Missa inte det!!

Small Town Style för att Sara och hennes familj anstränger sig så mycket med att bevara husets själ. Det känns att de älskar sitt hus och att de med sin tillbyggnad vill åstakomma samma känsla som huset en gång haft.

Jag vet att jag har skrivit om dessa bloggar innan, och att ni kanske tycker att det känns tjatigt, men jag tycker så mycket om dem!Slingrande gång

För att inte gången mellan garaget och huset ska bli så stel, har vi valt att göra den lite slingrande. Den ska ju dessutom nå fram till en dörr i vårt sovrum och en dörr i garageväggen, och då måste den ju ändå gå lite hit och dit. När vi har planterat frodiga växter i krökarna - *längtar* - så kommer det att se mer motiverat ut med slingret.
En kant-rad och sedan bågar, visst blir det fint!


På framsidan har Christian börjat dra av med grävskopan, för att förbereda för de gångar som ska komma där. Det kliar i fingrarna att få börja gräva och plantera och fixa till det...

Runda uteplatsen färdiglagd

Igår lade Magnus sista stenen på den cirkelformade uteplatsen. Den blev kanonsnygg. Sedan var vi ju tvungna att kolla att möblemanget passade och idag inviger Magnus, Peter och Christian den. De käkar sin lunch där, visst ser det mysigt ut?

Inget runt omkring är färdigt än, men det går bra att sitta där ändå.Danne skruvar trädäck, han tar nog lite senare lunch:). Däcket är snart klart, och det blir sååå bra!

Det känns som om det dröjer en stund innan detta blir en trädgård, men nu gräver de stenkistor i alla fall, så sedan är det mest "ytjobbet" kvar:). Det är så spännande att se hur det blir. Tack, snälla ni som är med och fixar! Vi är så nöjda!


Att det går så fort..

Många ställer frågan hur vi kan göra allt så himla fort. Nyss flyttade vi in och redan har vi pool och snart ett stort trädäck och ett helt gäng uteplatser. Jag kan förstå att man undrar hur vi kan hinna med, men hemligheten är nog den att vi har hållt på så himla länge innan vi faktiskt flyttade in i huset.
Hur många har en startsträcka på två och ett halvt år?
Sedan är det ju faktiskt så att vi tar hjälp till mycket, det är lyxigt, och oerhört skönt, för det går så mycket fortare då.
Det som tar tid är ju ofta valen och att hitta någon som kan göra det, om man inte kan själv..
Markarbete

Just nu är det full rulle ute i trädgården. Elektrikerna är på plats och fixar med ute-elen, Peter och Danne bygger trädäck och så är killarna från Bodeborns gräv här och lägger marksten.

Gatstenen vi har varit och hämtat ska bland annat bli en uteplats i form av en cirkel.

Utanför garaget och på den andra biluppställnngsplatsen har vi valt en sten från Starka som heter Courtstone. Den är så himla snygg! Här är den inte färdiglagd, den ska få naturfärgade fogar också.Lästips

Missa inte helgens bilaga till Expressen; Leva & Bo. Där finns en jättefin artikel om våra allra bästa vänner Katarina och Björn som bara bor ett par gator bort från oss. De har ett underbart hem som ni kan läsa om i bilagan. Skynda ut och fynda den, innan den tar slut!Vår väggfasta soffa

Ni som varit med ett tag här, har nog märkt att vi har försökt få in ganska mycket från vår gamla sommarstuga i det nya huset. För ett tag sedan fick jag en kommentar med önskemål om att visa vår väggfasta bänk lite närmre, så det tänkte jag göra nu. Bänken satt i sommarstugan när vi köpte den, och när vi ritade huset, fick bänken en central plats redan på ritbordet.
Jag älskar den, även om den är lite väl krusidullig i mitt tycke egentligen.


Överdelen är ganska ren och fin, vi har figursågat bort lite som vi tyckte var för krusidulligt.

Denna form gillar jag

och denna

men detta tycker jag egenltligen är lite mycket... fast det får vara så, jag älskar min soffa.

och jag tycker att den passar bra in i vårt hus.

I och runt poolen

Nu när vi bott i huset ett tag, börjar vi verkligen längta efter att trädgården ska komma i ordning. Hela tomten är som en stor sandlåda..
Peter och Danne har kommit en bit med däcket runt poolen.Här ser man gången bort mot badhytterna, som man ser som två rutor i marken. Gången är 1300mm bred, och inte så smal som den ser ut på bilden.

Däcket vid huset har ju varit klart några veckor nu. Det ska komma ett räcke längst till vänster i denna bild, mellan stolparna där.

Nu i kväll njuter vi av att poolbelysningen ätnligen är inkopplad och att det faktiskt går att ställa möbler på första biten av däcket.

Såna här minismå lampor ska vi ha runt trädäcket.


Här ser ni den bit av däcket som är klar. Det till vänster som ser ut som en spacig rullator är hållaren till vår atuomatiska pooldammsugare:

som just nu städar allt vad han kan:).

Vårt Nya Hus stora husguide

Har blivit ombedda att ta några interiörbilder och en exteriörbild av vårt hus och skicka till "Vårt Nya Hus", för att det ska vara med i något nummer där. Jag tog dessa bilder och skickade in:
Reklam på bloggen!

För ett tag sedan fick jag en förfrågan från Tailsweep om jag kunde tänka mig att ha lite reklam på bloggen, och jag har funderat fram och tillbaka. Det kommer att börja i natt, med reklam för IKEA. Det är ju inga jättepengar det rör sig om (50 kr för 1000 besökare) men det skulle bli några hundra i veckan om min trafik fortsätter som den gör nu. Jag har beslutat mig för att skänka alla reklampengar till UNICEF, det kan ju ändå bli ett antal tusen på ett år.
Alla ni som går in på min blogg, tänk att ni är med och sponsrar UNICEF, det är väl bra?
Jag uppmanar dessutom er andra att göra samma sak!

Nya saker och saker jag blir glad av

En del nya saker har vi fått och köpt den senaste tiden och en del gamla har jag kommit på att jag blir lite extra glad av. Tänkte visa några smakprov här.

Denna vackra lykta kommer från Kate W och är precis lagom stor. Det står La Vie en Rose på den.


Denna söta kanna av fransk modell passsar väl utmärkt i vår gästtoa. Också den kommer från Kate W.

Detta underbara skepp fick vi av våra kära vänner Gitte och Lasse när de var här och hälsade på i lördags. Tack söta ni!

Och som om inte det var nog, fick vi en kruka med två vita hortensior, en av mina absoluta favoriter.

Vår första morgon i huset kom Katta (samma som har Kate W och som har den fina butiken Hem och Hav här i Höllviken) cyklande med frukost i denna fina picknickskorg. En del vänner är väldigt goda!

De två karafferna till höger blir jag glad när jag ser, de är lite speciella. Ovanför korkarna går där liksom ut ett lock i silver, och det kan man lsåa fast för att inte obehöriga ska kunna komma åt de dyra dropparna. Den kommer från Mickes föräldrahem och jag vet faktiskt inte hur gammal den kan vara.

För övrigt kan jag berätta för er som ska på Formex att Kate W kommer att stå i monter C 13:40, och att jag kommer att finnas där fre-sön för att hjälpa henne.

Bokskåp - mer återvinning

Det märks kanske att vi gillar att återanvända det som fanns i stugan vi rev när vi skulle bygga huset. Det senaste exemplet på detta är att vi nu har plockat fram fönsterna från gamla stugan och tänker låta bygga skåp till arbetsrummet av dem.

Här ligger skåpsluckorna:

Vi tänker oss att det ska bli ung så här:


fast dubbelt så högt och dubbelt så brett. 8 fönster ska alltså fixas till detta..
Jag tror att det blir mörkgrått på utsidan i stället för svart också, men det är bara en tanke jag har just nu.


Semestern är slut

inte för mig, riktigt ännu, men för våra kära snickare Peter och Danne, som nu kommit tillbaka till oss och bygger fortsättningen på trädäcket. Undan går det när proffs är i farten!

Ramverket byggs hela vägen mellan poolen och staketet. Där blir en underbar yta att sola på, eller att duka långbord. Jag har tänkt att jag ska bryta av den med något hål för något högt gräs eller så.

Ursäkta den dåliga bildkvalitén men bilderna blev helt överexponerade, ni får stå ut med det:)

Här ser ni vad vi har gjort idag. Micke och jag och Max tog två bilar med varsitt släp och åkte till Hofterup och köpte gatsten hos en familj som inte behövde den mer.

Vi har nu ca 2500 stenar och vi behöver uppåt 5000 för alla gångar jag har tänkt mig - kanske måste tänka om...

Måste också skryta lite med mina agapanthus som stått ute hela vintern, dessa små har stått på friland

och dessa stora har stått i kruka, men jag hade ju ingenstans att ställa dem i vinter så de har stått ute, trodde att de skulle dö, men icke

Badges

För ett par år sedan skickade jag efter badges (ni vet - runda "knappar" med ett budskap, som man fäster med en nål i kläderna) från ett företag i Halmstad. Det var jättebra, man laddade upp logga eller bild och så kostade det ca 10 kr styck och så skickade de hem badgesarna (skumt det blev i plural:) och alla var glada och nöjda. Nu hittar jag inte sajten som sålde denna förträffliga vara. Snälla hjälp mig!
Godnatt igen!

Nygammal sänggavel

Idag har vi grävt fram en av de gamla dörrarna från stugan och satt densom sänggavel. Jag är lite tveksam till om vi ska behålla den träfärgad, eller om vi ska måla den, men vi provar så här till att börja med.

Sov gott!

Staketval

Vi har ju satt det man brukar kalla "Danska pinnar" längs med tomtgränsen till grannen, men vad ska vi ha på resten? Förutom sidan som vetter mot grnnen har vi en sida som vetter mot en "brandväg", det är en gräsklädd väg som folk på sin höjd går på, och de två övriga sidorna vetter mot vägar. Kanske sätter vi danska pinnar mot brandvägen också, och bryter med något annat mot vägarna. Det handlar ju om vilken höjd man får bygga staket i också.
Här är några förslag:

Antingen sätter vi ett sånt här pilstaket. Det köper man färdigt i sektioner och bara smäller upp. Kräver ingen skötsel och smälter bra in i naturen.

Eller sätter vi danska pinnar, fast lägre

Micke vill att vi i så fall lägger en halvpinne överst för att avsluta. Detta är lite jobbigt att sätta upp, då man spikar varje pinne för sig, men det kräver inget underhåll och det smälter också bra in i naturen omkring.


Men sedan har vi min nuvarande favorit. Ett "picket fence". Detta tycker jag är snyggt gjort, man har satt tvärslåerna mellan stolparna och sedan spikat de snygga spetsiga spjälorna... Mycket arbete och mycket underhåll, men oj så bra det skulle passa till vårt hus...

Fler förslag mottages tacksamt!


Trädgårdsplanering

Det är inte lätt att planera trädgården så att den blir mysig och vacker och samtidigt praktisk och funkltionell. Än så länge är vi bara på "grovgörat". Micke byggde trädäcket närmst huset för ett par veckor sedan. Sedan dess har poolen tillkommit och det börjar utkristallisera sig hur vi ska ha resten. I går var snickarpeter här och tittade på hur vi har tänkt, och som vanligt kom han med lite roliga tips och idéer.

För att ni ska kunna begripa så har jag försökt göra en enkel skiss. Den är inte ett dugg skalenlig ellerå så, men man kan i alla fall få en uppfattning om hur vi har tänkt. Bilden visar bara sydvästra hörnet av vår tomt.
Som det är nu så ligger däcket närmast huset på en nivå som är 15cm lägre än innergolvet i huset. Det känns som ett lagom trappsteg när man går ut. Sedan ligger poolen ytterliggare 15 cm lägre, vilket innebär att det blir ett steg ner, och att den nivån blir 30 cm under innergolv.

Vid och runt garaget har jag tänkt att vi ska göra en uteplats med gatsten och kanta med växter och singel, mellan huset och garaget kommer det att bli en gång av gatsten och sedan likadant där, blandat växter och småsten på resten.
Vad tror ni om däcket? Det blir stort, men det är ju för att vi ska kunna utnyttja det till sol så många timmar som möjligt. Vi har ganska mycket kvar av tomten ändå.
Här ser ni bilder på hur det ser ut i verkligheten:

Där håven ligger är det tänkt att däcket ska gå, och sedan ut vid paddeln... de gula och blåa paddlarna längst till höger i ovankant, representerar badhytterna.

Här ser ni den del av däcket som är klart och den svarta mattan ligger ung där det 15cm lägre däcket kommer.

Telefoner, fortsättning

Tack för tipsen om Jula och Clas Olsson. Där fanns dessa telefoner som jag kan tänka mig:

Bild från Clas Olsson


Bild från Jula

Men jag efterlyser också modernare varianter, denna hittade jag på Clas Olsson, den tycker jag är ganska söt:

och denna som är Jacob Jensens gillar jag också

Bilden är från Kelkoo.

Så FLER telefontips mottages tacksamt, de behöver inte tvunget vara gammaldags, det räcker att de är snygga. Jag tycker om tex rostfritt och strama linjer, tycker att det kan passa på telefoner.

Telefonjakt

Hjälp mig att hitta fina telefoner. Jag är så trött på alla fula elektronikgrejor som översvämmar oss.

Vi har en sådan här telefon, och den är jättefin. Tyvärr fungerar den inte riktigt som den ska, jag ska försöka komma i väg och byta den.

Jag gillar den jättemycket, det är en ny telefon som ser ut som en gammal bakelittelefon.

Sedan har vi ju den här gamla favoriten som för närvarande inte går att använda alls, men vårt mål är att det ska gå att svara i den.

I övrigt har vi denna tråkvariant.
Skulle så gärna vilja hitta några snygga fasta telefoner. Jag orkar inte springa omkring och leta efter de bärbara jämt. Har ni några tips på ställen där man kan köpa fina, roliga, annorlunda telefoner, så skriv gärna.

Bloggtips

Jag följer många inredningsbloggar och en del trädgårdsbloggar och några andra. Men eftersom jag själv har en husbyggarblogg, är det de bloggarna som intresserar och inspirerar mig mest. Jag har många som jag följer med spänning, men jag har tre klara favoriter. Här kommer de!

 

Colonial East

En blogg som handlar om en takresning som kommer till stånd om ca tre veckor. De har ett enplanshus som ska få en våning till.

Att följa Colonial Easts funderingar och planeringar kring denna ganska stora förändring av huset, är både roligt och inspirerande. Familjen har en träffsäkerhet när det gäller inredning, som inte slås av många jag sett i alla fall. Stilen är lite gammaldags, blandat med mycket kolonialt och en del orientaliskt. Det låter kanske lite galet, men gå in och förförs! Framför allt är jag imponerad av deras detaljplanering. Alla tycker att vi planerar allt i minsta detalj, men här får jag smäll på fingrarna.

Börja läsa nu, så att ni hinner med allt innan det är dags för det stora taklyftet i slutet av augusti.

 

 

Small Town Style

En underbar blogg om ett sekelskifteshus som med varsam hand renoveras och byggs om. Roligt är att följa Saras jakt på detaljer som ska passa huset. Förutom att det är roligt att följa själva bygget, är det väldigt kul att se Saras alla bilder från staden de bor i. Hon tar vackra foton på vackra hus. Vi har samma förkärlek för sekelskiftesromantiken och därför njuter jag ofta av Small Town Saras blogg.

 

 

Tinnar och Torn

Petronella och Örjan bygger ett fantastiskt hus. De skriver omväxlande om planering, funderingar och om rena arbetsinsatser. Det som ger bloggen en extra dimension är att de turas om att skriva. Det är kul att läsa ur bådas synvinkel. Huset de ska bygga är ett A-hus med ett riktigt torn på. Huset kommer den 26 augusti, så om ni hoppar in och börjar läsa allt nu, så är ni med vid husleverens. Det ska bli så spännande, och jag vet precis hur de känner sig. Den dag huset kommer är overklig, stor och lite magisk. Önskar att jag bodde närmre så att jag kunde åkt dit med champagne och firat tillsammans med dem.


RSS 2.0