Bygget

För nästan två år sedan kom vårt hus på lastbil. För ett tag sedan hittade jag videofilmerna jag spelade in då, och nu har jag satt ihop dem till en liten film (6minuter) som visar hur det gick till. Jag får ganska ofta frågan om hur man egentligen bygger ett KarlsonHus, och här är svaret!

Vi i villa igen


just nu femte plats... men så fort vårt hus hamnar på bäst-fem-listan, så är det någon som röstar ner det direkt... någon har makten att rösta mer än en gång i taget... över huvud taget verkar hela röstningsförfarandet på Vi i villa helt korrupt, så jag har bestämt mig för att vara jätteglad att vårt hus har varit topp 5.... Må bäste hus vinna!!!

Klicka på bilden om ni vill rösta på Humlebacken!

om filmen

och till alla som undrar om filmen, så ingår den i ett arbete i en kurs som jag går, så pedagogiska är varken syrran eller jag i vanliga fall:).

På farstutrappen just nu:


Pumpan Svante

Vill ni se hur den blev till:

Bak

I går regnade det och ruskade hela dagen. Vi ställde till med bak.Valnötsbröd och kanelbullar blev det:) Mums.


Vi i villa

Vi i villa anordnar en tävling om Sveriges vackraste villa. Man kan vinna ett spa-bad. Snälla rösta på Humlebacken!!!

Här hittar du min första bild, av fyra, rösta på denna och klicka dig till nästa bild.

Man kan rösta en gång om dagen!Och titta för all del på de andra husen också, och rösta på dem med!


Reglar

Nu har vi satt reglar på badhytterna. Har letat länge och väl efter något som skulle passa, och det fick bli dessa till slut. Nu går det att stänga (inte låsa ännu) hytterna.Bästa halloweenbilden - ever!

Höll ju på att glömma att jag lovat att visa er min absoluta favorithalloweenbild..

Det är min syrra som väntar tvillingar, Ella och Vincent som snart fyller 6 år. Pumpan är verkligen hennes mage, så man kan säga att de är uppfödda i en pumpa:) Härliga bilder va??

Hösttecken

Oj vad höstigt det är nu.. För bara ett par veckor sedan gick jag barfota i mina sandaler och utan jacka.. nu känns det helt annorlunda..

Vår blodlönn är så där intensivt höstfärgad

nästan självlysande..

Fikahörnet i pergolan känns inte lika inbjudande längre..

ingen sitter i solstolarna..

det är ganska skräpigt överallt..

och regnar gör det idag..

MEN:

sommaren dröjer sig kvar i en och annan rosknopp..

skuggliljan blommar som bäst, visst är den vacker!

änglatrumpeten har inte gett upp..

även om den börjar se lite tanig ut.. snart dags att ta in den för vintern, men det tar emot så länge den blommar så fint.

en ensam blomma på strandveronican.. den har blommat sååå fint hela sommaren och den har lockat till sig så mycket humlor. Underbar blomma!

Lavendeln doftar fortfarande..

det finns någon enstaka höstanemon kvar, men ni ser hur de ser ut.

Älskade pelargon, som blommar så tappert.

I helgen tänkte jag åka och köpa en pumpa eller två, men vi brukar inte halloween-pimpa så mycket. Kolla Colonial East om ni vill ha inspiration till pump-pimning:).
På tal om halloween ska jag leta upp en underbar halloweenbild och visa er, jag tror att ni fick se den förra året, men för nya besökare kan det vara kul.
Kommer snart!Älskade Lillgården

Hur mycket jag än älskar mitt hus, mitt Humlebacken, så tänker jag ibland på sommarstugan som vi var tvungna att riva för att bygga huset.

När vi köpte stugan 2002, var den täckt av eternit och ganska ful utvändigt. Men invändigt var den som en sommardröm. Vi tog bort eterniten och målade hela stugan röd. Lillgården hette stugan.

Vi var där varje sommar, nästan varje helg och varje lov som vi kunde. Vi längtade dit mer och mer.

Till slut bestämde vi oss för att flytta till Höllviken. Våra planer började med att vi skulle bygga om stugan, men det visade sig snart att det inte var till att tänka på. Den var helt enkelt inte i skick att byggas om.
Vi tog det oåterkalleliga beslutet att riva Lillgården

Det gjorde ont i både själ och hjärta.
Men vi bestämde oss tidigt för att bygga ett hus som hela tiden skulle påminna oss om Lillgården. Vi lade huset på tomten så att köket kom på samma ställe, matplatsen hade samma utsikt osv.
Vi sparade en massa fina detlajer från stugan så att vi skulle kunna föra med dem in i huset.

En dörr från Lillgården får numera tjänstgöra som sänggavel,

hatthyllan hittade vi i förrådet,

Två vita spegeldörrar har vi gjort om till varsin skrivbordsskiva, med en glasskiva på.

hyllor som satt i storstugan i gamla sommarhuset,och den väggfasta bänken, på nästan exakt samma ställe som vi hade den i stugan.

Skafferidörren hittade Micke på sommarstugevinden. Fast då var den helt försörd med masonitskiva som vi fick ta bort för att få fram speglarna.. slipa och spackla och måla.. så blev den så här fin. Passar ju så bra med kammarlåset:)

Detta bord stod ute i förrådet. Någon hade satt fast en vaxduk på det och använt det som planteringsbord.

Den gamla hatthyllan med texten: Sätt hatt och staf i farstuvrån, men lämna de tunga tankarna utanför dörren.
Den satt mot en vägg där den satt innan, därav den fula avslutningen till vänster. Den sitter i groventrén, så det gör inte så mycket.

Dörren till klädkammaren under trappan satt - på nästan samma ställe - i stugans klädkammare.

Och det kanske roligaste av allt. Vi har kvar fönsterna från älskade Lillgården, de sitter nu i ett bokskåp bakom där jag sitter och skriver detta. Vi har några fönster kvar, funderar på vad vi ska använda dem till.
Med stugan följde också ett antal andra saker som vi har daglig glädje av, våra köksstolar, vår vardagsservis och mycket annat, som jag inte tagit bild på nu. Det kommer kanske en annan dag.
Vi njuter av att kunna bo i Humlebacken och ändå ha stugans mysiga atmosfär kvar.
Mer om Annette!

i Aftonbladet idag

Kan någon hjälpa Annette?

Har ni läst Annettes blogg, den oerhört positiva och levnadglada tjejen som har diagnosen Hjärntumör?
Hon behöver strålning och cellgifter omgående, men det är 5-6 veckors väntetid. Finns det någon som kan ge henne tips om andra ställen där köerna inte är så långa, i Sverige eller utomlands?

Reklamfritt

Här kan man registrera sig för att slippa direktreklam!
Så himla bra!

Intervju

Intervju med Maria, här
läs framför allt om hennes favoritbloggar:)

och gå gärna in och rösta på den blogg ni gillar mest. Vill ni rösta på Humlebacken klickar ni här och sedan på det antal stjärnor ni tycker att Humlebacken är värd:)

Husvisning

Igår hade vi öppen visning av Humlebacken.

Vi, som återförsäljare åt KarlsonHus, brukar ju visa vårt hus när någon ringer och är intresserade, men nu hade vi bestämt att vi skulle ha en öppen visning.

Vi annonserade i Sydsvenskan i onsdags och i går och vi bjöd in folk att komma mellan 12 och 15. Vi bad min syster Fia och Katta om hjälp att vara med och lotsa runt om det nu skulle komma någon.. När klockan var kvart i tovl var både Micke och jag säkra på att ingen skulle komma. Eller kanske en familj. Eller två. Så trodde vi faktiskt!!

Kl 12 kom den första. Kl 15 gick den sista. Och däremellan hade vi drygt 200 personer i huset... Inte klokt. Många var naturligtvis bara nyfikna och allmänt intesserade, men en del var genuint intresserade och funderade på att bygga hus. Några kom för att de trodde att vårt hus var till salu. Undrar vad de var beredda att bjuda...

I hallen hade vi satt fram vår gamla snurrbokhylla, och fyllt med de broschyrer och kataloger vi hade.. så här tom och ödslig ser den ut, 200 personer senare. Vid den stod Katta och delade ut broscyrer och tog in mailadresser. Ni som var här och inte har fått mail ännu, hör gärna av er, för några adresser gick inte att läsa.

Trappan upp var översvämmad av människor..

Vi hade städat och fejat och pyntat, och vi fick sååå mycket positiv respons. Vilka trevliga människor det finns! Det var så kul att ha alla dessa positiva människor här.

Vi hade tänkt att vi skulle ta lite bilder under visningen, vi hade också tänkt bjuda på kaffe, men det blev aldrig tid till det..


Det var fantastiskt kul att ha husvisning, tack alla roliga, trevliga människor som var här! Det var riktigt kul.

Roligast på dagen var nog mannen som sa till Katta:

-Vad snällt av dem att visa upp sitt hus..
-Jo, men de är ju återförsäljare för sådana här hus, svarade Katta.
-Jaha, då fanns det alltså en baktanke med det..

Så rolig kommentar, vad trodde han, att vi visade uppp vårt hus för allmänheten en gång om året, ung som kungafamiljen eller nåt:)


Och ni som missade husvisningen, maila oss på [email protected] eller [email protected], eller ring på Mickes telefon 0706-600106, om ni vill ha en privat visning.

Man kan också anmäla sig för nyhetsbrev på KarlsonHus hemsida, så får man reda på husvisningar och annat kul i förväg:)

Fönsterputs

Vi valda "riktiga" fönster när vi byggde vårt hus. För mig var det aldrig aktuellt med fejkad spröjs, då hade jag istället valt ingen spröjs alls. Jag gillar inte fejkspröjs, lika lite som jag gillar plastblommor eller laminatgolv. Äkta eller inte alls. Sån är jag.
Vi flyttade in i huset för drygt ett år sedan, och vi har aldrig (skäms när jag skriver det) putsat fönsterna. Igår och idag har vi haft fönsterputsare här och det är såååå fint nu. Men det blev nog ganska dyrt... Får väl fösöka putsa lute själv ibland...:)


Jag vet inte om ni ser hur skinande rena de är, men det är de i alla fall. Fattar ni vilket jobb det är att putsa alla smårutorna? Det finns ingen skrapa som är så liten, sa Niklas som var här och putsade. Om han ska komma hit igen ska han såga till en skrapa:)

Ni vet boken

Den här boken har väl snart sagt varenda bloggare med lite lantlig stil bloggat om. Jag var väl inte så där jätteintresserad, tyckte att det var lite för romantiskt och puttinuttigt för mig. Men så kom den in i Kattas affär i går, och den är faktiskt jättefin. För 399 kronor får man faktiskt många timmars njutning och mycket inspiration. Och så är den mycket större än vad jag trodde.. den är drygt en A4 stor:) Härligt!

Hylla

I vår gång mellan garaget och huset, det som vi kallar Humlegränd, är det ganska mycket väggar. Vi har ett par klätterväxter där, men det blir ändå lite tomt och kalt. Igår satte vi upp en hylla och ställde lite saker på den för att mysa till det lite.

Här syns halva gränden och hyllan är på plats.

Hyllan är en bräda som jag järnvitriolat för en massa år sedan. Den börjar få riktigt fin färg nu.

Konsolerna har jag köpt på ting ute och inne i Trelleborg, också för en massa år sedan. Hyllan (och en likadan till) hade vi på stugväggen, innan vi rev.. jag måste hitta några fina krukor till klockljungen som står närmast här, de står i sina svarta plastkrukor än så länge..

Härligt att ha en av hyllorna uppe igen:)


Om ett skåp

Jag fick ett mail från en tjej som berättade att hon blev så förtjust i vårt stora skåp som vi har i vardagsrummet, när hon såg det i Vakre Hjem. Hon ville ha ett likadant och hade bett en snickare att komma med ett pris. Det blev inte så billigt verkar det som.. Jag lovade henne att mäte skåpet och så passade jag på att ta lite extra bilder på det, för det kan ju vara bra att ha när man ska få ett tillverkat.

Jag gillar också skåpet, vi köpte det på auktion för ett par år sedan, alltså innan vi flyttat in i huset. Tur att det passar så bra!

Uppe på skåpet är det som en fris (eller vad heter det?)

Lådorna längst ner har vågiga fronter..

På sidorna om dörraran är det som "pelare" med en krönt topp.

Inne i skåpet finns som en sekretär, med smålådor och en skrivskiva.. bra när man ska blanda drinkar..

RSS 2.0