Storlek

Jag har på sistone fått lite frågor om hur stort vårt hus egentligen är. Jag har inte det exakt i huvudet, men jag tror att bottenvåningen är ung 12x12m och hela huset är 220 kvm stort. Det känns som ett ganska stort hus, men ovanvåningens utformning gör att huset upplevs nätt ändå. Det blir inte klumpigt alls.
Dessutom kan jag berätta att där vi bygger finns en byggregel som i princip säger att det bara är tillåtet med 1½plans-hus. Anledningen till att detta kan räknas som ett sådant är att ovanvåningen i princip ses som tre kupor och en frontespis:).
Vi är väldigt nöjda med att få ett relativt stort hus som ändå upplevs som så nätt. En förklaring till det är nog vinklarna på taket tex. Stora tak får så stora vinklar, vi har ganska spetsiga takvinklar.

Kommentarer
Postat av: Maria och Robert

Du vet väl att storleken inte sägs ha någon betydelse? ;)

Våra hus är faktiskt väldigt jämnstora men vårt skulle nog upplevas som större, framförallt på håll. Det beror nog på att vi byggt högre än de flesta av våra grannar. Ögan är lätt att lura.

2008-04-03 @ 22:38:22
URL: http://www.husihelvete.se
Postat av: Ann-Catrin

oj oj det är ju stort hus... vårt är barra ca 130 kvm.. det är så himla kul att få följa ert husbygge.. ett riktigt drömprojekt!!
Kram A-C

2008-04-04 @ 09:59:31
URL: http://finthemma.blogspot.com
Postat av: Lisa

Jag kan inte sluta fascineras över ert vackra plåttak! Så otroligt vackert det blir, och så rätt det passar ert hus! Och som du ju säjer - vilket hantverk!!!

Ja, ett ljuvligt väder har vi också haft, och det verkar som om det blir fint idag också!

Ha det jättegott!!

Kram
Lisa

2008-04-04 @ 10:53:39
URL: http://lisastorp.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Jag älskar formen på ert hus, den är så otroligt charmig! Jättefint är det!

2008-04-05 @ 22:46:46
URL: http://skrivarmamma.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0