Målning och IKEA-besök

Idag har vi målat och målat. Skåpet är ett auktionsfynd som vi köpte förra veckan, och stegen är en gammal målarstege som följde med vår sommarstuga när vi köpte den. Vi målar med blå grundfärg och sedan med vit överfärg, och sedan kan vi slita lite på grejorna så att lite av den blåa färgen kommer fram.

image257


image258


image259


image260


image261


image262


På bilderna ser färgen väldigt blå ut ser jag, den är mer gråblå i verkligheten.

Sedan var vi en sväng på IKEA också. Precis som 1000-tals andra... MEn det var tur att vi åkte. För över ett år sedan valde vi vilken soffa vi skulle ha i vårt nya hus, och idag gick vi förbi soffavdelningen och såg att den ska utgå snart. Vi blev alltså tvungna att beställa den redan nu. Lite jobbigt att förvara den fram till sommaren men vilken tur att vi märkte det. Så snopet om vi kommit där i maj och velat beställa den.
Vi har valt denna soffa dels för att den är snygg och skön att sitta/ligga i. Det finns ju många soffor som uppfyller de kraven, men denna ha avtagbar klädsel som går att tvätta i maskin, och det är det inte många som gör. Vi beställde två vita soffor och en extra klädsel till varje soffa (också vit).
image263


Kommentarer
Postat av: Camilla

Det ble kjempestilig!! Bra at dere fikk sofaen deres, ville bare tipse om www.bemz.com om dere senere vil bestille flere trekk. Vi har en Ikea stol som er utgått fra kolleksjonen, og jeg hadde utsatt å kjøpe flere trekk, men heldigvis oppdaget jeg Bemz, kan godt hende alle vet om de, men jeg oppfaget de først nå før jul en gang. Ha en fin søndagskveld:)

2008-01-27 @ 22:17:22
URL: http://camillaathome.blogspot.com
Postat av: Susanne

Måste bara berömma er! Vilket projekt ni håller på med. Imponerande. Och vad roligt att bygga o bestämma helt själva hur man vill ha allting. Det måste vara en väldig massa tunga beslut, men roliga...
Lycka till, det ser så fint ut! 140 dagar, inte så lång tid kvar.
kram Susanne

2008-01-27 @ 22:43:13
URL: http://meandalice.blogspot.se
Postat av: Grinden på glänt

Vilket fint hus ni kommer att få! Jag har just suttit och tittat på allt möjligt i din blogg. Det stora vita skåpet som ni "fick" nästan gratis (jo, faktiskt! har inte hört nån som fått ett skåp så billigt) är otroligt fint!! Lyckans dig!! :)

2008-01-28 @ 07:57:38
URL: http://grindenpaglant.blogspot.com
Postat av: Bergagårdens Lina

Hej och tack för kommentaren!
Jo jag tycker verkligen om saker som har en historia!
Vilket härligt hus ni håller på att bygga! Fin blogg!

2008-01-28 @ 09:15:13
URL: http://www.bergagardens.blogspot.com
Postat av: Mamma Mia

Ni är så flitiga med alla förberedelser. Skulle bara tipsa om www.bemz.com men såg att första kommentatorn redan hade gjort det. Här finns mycket att välja på i soffklädslar, förutatt att ni har köpt någon av de soffmodeller som finns där. Hejsvejs!

2008-01-28 @ 12:14:11
URL: http://mammamiashomesweethome.blogspot.com/
Postat av: Viveka på Humlebacken

Kanontips, det med Bemz. De har min soffa där, så det blir kanske nån mer klädsel i framtiden. Tack båda två!

2008-01-30 @ 10:30:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0