Fullmåne



Fast detta är ju inte alls en bild på månen


utan det var bara en mörk bild på Max taklampa. Tänkte nämligen att jag skulle visa vad vi valt för lampor i vårt hus.:)


Över matbordet har vi den mest klassika av alla lampor, om ni frågar mig. Jag vet att många tycker att PH5 är en tråkig lampa för att så många har den, men jag tycker att det är den snyggaste lampa som någonsin gjorts. Den ger lite för lite ljus bara, men snygg, det är den!


Över köksbordet har vi också en PH-lampa. Glaspendeln kallas denna, tror jag att den brukar kallas i folkmun, men den har säkert en siffra efter PH också, som alla de andra. Jag tror att det har med skärmens diameter att göra, vilken siffra lampan får..


Detta är också en PH-lampa. Den hänger i ungarnas tv-rum. Som ni märker gillar jag PH-lampor...  Har ingen susning om vad denna heter mer än PH, men är det någon som vet, så kan ni väl berätta?


Ovanför våra sängar sitter ett par IKEA-lampor som jag gillar jättemycket. Jag tycker nämligen om att man tänder dem genom att dra i snöret. Det är så himla mysigt. Kunde inte motstå dem, bara därför...


Max har den här rostfria saken ovanför sin säng. Den är fiffig för den har inbyggd dimmer. Det är bra när man inte vill sätta strålkastaren i ansiktet på honom när man ska väcka honom på morgonen... Fast kanske är det just det som skulle behövas egentligen:). Lampan är köpt på ILVA (och den behöver torkas av ser jag...)



Denna lilla sötnosen köpte vi idag. Den sitter i vår trappa. Det är inte lätt att hitta en bra lampa att sätta på väggen i trappan och vi har inte haft någon hittills, men det är lite farligt att inte se just i trappan. Så även om detta kanske inte var kärlek vid första ögonkastet, så var det definitivt en vi kan leva med tills den absolut rätte dyker upp. Köpt på Elstjärnan i Malmö, världens knäppaste lampaffär, de har hur mycket som helst (mest skit).


I barnens TV-rum står också denna underbara gamla lampa som vi köpt på auktion. Jag gillar den jättemycket, och så tycker jag att golvlampor ger ett så behagligt ljus.

Och så denna golvlampa som vi har i vardagsrummet. Den ser ut som en gammal filmlampa, kommer från ILVA: Gillar den lite råa stilen mot våra vita soffor...

Nu kom jag på en lampa som inte är med. Det var egentligen pga den som jag började göra detta inlägg... Micke håller på att korta av stången till en lampa som vi fick efter min mormor. Den är så fin, men 250cm i takhöjd är inte riktigt tillräckligt för den. Det är tänkt att vi ska ha den i vårt arbetsrum.
Får ta en bild på den när Micke är klar med den.. (det lär inte bli idag, för jag tror att han har somnat på soffan...)

Så, upp till bevis, visa era lampor, fula och snygga. Det är jag nyfiken på att se. Gör ett inlägg om era lampor, och skriv sedan en kommentar här i bloggen så att man kan hitta till era bloggar:)

Tack och hej!



Kommentarer
Postat av: Fredrik *Frisören

Vilka olika modeller av lampor...

2008-11-11 @ 22:38:03
URL: http://fredrikfredrik.webblogg.se/
Postat av: Fredrik *Frisören

sv. ja men det är ju härligt ler

2008-11-11 @ 22:45:14
URL: http://fredrikfredrik.webblogg.se/
Postat av: Weronica - En mammas dag

Oh yes. Jag visar så gärna lampor - när vi väl fått upp dem! Nu står många i kartonger, men om ett tag så :) Kul att se era lampor!

2008-11-11 @ 22:53:13
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Brunkullan med Mosipperötter

Oj så många fina lampor! Just PH5 lampan är jag barnsligt förtjust i! Vill gärna ha en.

Tar också gärna de andra lamporna, så det är bara att skicka hit dem:)



Ska absolut fota lite lampor både här hemma och i stugan. Säger till när det är dags för inlägg!

Susanne

2008-11-11 @ 22:58:38
URL: http://www.fantastiska-fyran.blogspot.com
Postat av: Leena

Har du missat att vi bara har pannlampor än så länge i Tosteberga?:-)

Jag ska visa mina lampor sedan när jag har köpt de jag vill ha, dessvärre tror jag att jag är precis lika "tråkig" som du, jag ÄLSKAR nämligen PH-lamporna jag också. Gillar även din filmlampa jättemycket. Jonas och jag har diskuterat om vi inte ska skippa sovrumslampor helt och hållet, nu när vi börjar komma upp i åren (åtminstone jag) och enbart köra med pannlampor istället. Det är ju dessutom perfekt vid bokläsning. Skulle iofs kunna bli ganska intressant vid andra aktiviteter också....;-)

2008-11-11 @ 23:04:34
URL: http://bodelssons.blogg.se/
Postat av: Petronella

Hihihi, vi har gjort det igen...Vi var ju på Ikea i helgen. Vad fick jag syn på där, jo lamporna du har i sovrummet. Jag blev oxå helt frälst just tack vare snöret man drar i. Så det blir lika sovrumslampor för Humlebacken och Tornhuset ;o)

Jag tror du sett ett par stövlar av våra på Lundinskans blogg kanske, mina röda. Jag får väl fota de andra någon dag! Kram Petronella

2008-11-12 @ 01:14:14
URL: http://pellanochorjanbyggerhus.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Hej!



Där lurade du mig helt och hållet med den första bilden på fullmånen:-)



Vilket kul inlägg med den guidade lampturen i ditt hus! Jag håller som bäst på att skanna marknaden på snygga matbordslampor eftersom jag behöver fler när vi flyttar. Tror att lampinläggen kommer att dugga tätt de närmaste dagarna.. Jätterolig idé med ett bloggtema då och då. Även jag skall hem och fota mina fula och fina lampor ikväll.



Kram //Charlotta.

2008-11-12 @ 07:50:08
URL: http://hemmaplaner.larssonslounge.se
Postat av: K8an

Gillade verkligen den sista lampan! Urläcker!

2008-11-12 @ 11:41:53
URL: http://imingarderob.blogg.se/
Postat av: Mamma/Mormor

Att du gillar lampor med "snören" kan kanske bero på att vi hade sådana i sommarstugan....

2008-11-12 @ 11:43:35
Postat av: maria

Hm...det blir nog svårt för mig att visa mina lampor då Luddvig närapå gjort det omöjligt för oss att ha några. Då tänker jag på all belysning han installerat överallt! Lyse har vi ju i allra högsta grad, men lampor är även fina som inredningsdetaljer.



Kan ju iofs göra ett reportage om det....och därmed kanske få hjälp med vad jag kan ha för lampor.



Dina PHar är ju jättefina...vad annars:) Passar så fint hos dig.



Kram Maria

2008-11-12 @ 13:43:01
URL: http://lundinsnyahus.blogspot.com
Postat av: maria (igen)

Glömde säga att jag gillar även de två sista lamporna;)

2008-11-12 @ 13:45:26
URL: http://lundinsnyahus.blogspot.com
Postat av: Stillas Malva

Vilken superfin gammal lampa det var i barnens tv-rum. Den gillade jag skarpt! Sedan var även filmlampan superläcker tycker jag. Som du vet är jag ju ute efter en kökslampa och jag är nog inne på din linje med den från Mio. Man kanske skulle ta och fota lite lampor här hemma då och haka på detta bloggtema om lampor...;)

Ha det gott!

Kram Malin

2008-11-12 @ 15:58:50
URL: http://www.malvasrum.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Hej igen.



Nu har jag gjort min lampläxa.

Ha D så bra!

//Charlotta.

2008-11-12 @ 21:25:04
URL: http://hemmaplaner.larssonslounge.se
Postat av: ColonialEast

Hej igen Viveka!



Såna där fullmånar älskar jag. Ska ha såna på flera ställen hos oss. Och filmlampan från ILVA vill jag också ha! Minns att du bloggat om den när du köpte den. Nu finns ju inte Ilva (tror jag inte) i stockholm men jag ska nog luska fram en eller två i alla fall :-) Ska försöka göra lite lampinlägg om några dagar. Tyvärr är flera av våra lampor nedpackade för tillfället men en del har vi framme så jag kan fota.



Kram!



Petra

2008-11-13 @ 00:04:50
URL: http://colonialeast.blogspot.com
Postat av: ColonialEast

Hej igen Viveka!



Såna där fullmånar älskar jag. Ska ha såna på flera ställen hos oss. Och filmlampan från ILVA vill jag också ha! Minns att du bloggat om den när du köpte den. Nu finns ju inte Ilva (tror jag inte) i stockholm men jag ska nog luska fram en eller två i alla fall :-) Ska försöka göra lite lampinlägg om några dagar. Tyvärr är flera av våra lampor nedpackade för tillfället men en del har vi framme så jag kan fota.



Kram!



Petra

2008-11-13 @ 00:05:21
URL: http://colonialeast.blogspot.com
Postat av: Fia

Hej



Tittar in på din sida då och då och njuter. Fint att du är så generös att visa oss ditt vackra hem.



Ängående PH-lamporna så är de uppkallade efter pappan tilldem. Designern Poul Henningsen, har alltså inget med surhetsgrad att göra :-)



Fia





2008-11-13 @ 07:53:33
Postat av: Lösvirkesbyggarna

Kul med lampinlägg. Jag kan knåpa ihop ett inlägg och visa de lampor vi har idag, men det är inte lätt att veta vad det sedan blir i huset... Det roliga är ju att jag ser dem med lite andra ögon nu. Skickar en blänkare när det är gjort. :)

Kram Anna

2008-11-13 @ 14:46:07
URL: http://annajoakim.blogspot.com
Postat av: Maria på Adrians backe

Nu finns det ett lampinlägg på min sida också.



Kram

2008-11-13 @ 20:31:46
URL: http://adriansbacke.blogspot.com
Postat av: Lösvirkesbyggarna

Nu så! Nu finns det lampor att skåda hos oss också.

Kram Anna

2008-11-13 @ 21:45:53
URL: http://annajoakim.blogspot.com
Postat av: Jette K

Det er rigtigt at tallene efter PH fortæller noget om diametren på skærmene, forholdet i mellem dem. Man kan læse meget mere om lamperne på producenten Louis Poulsens hjemmeside: http://www.louispoulsen.com



Lampen med glasskærme hedder PH2/1 og den i børnenes TVrum PH Kuglelamel.



Jette/Danmark, som også har PH5 over spisebordet (og PH4/3 over sofabordet.)

2008-11-14 @ 09:04:25
Postat av: Lina

Men oj vad roligt att få se! Hade precis startat idag en utmaning till några bloggar, och så hade du skrivit om detta! DET är ett superkul ämne att ta upp ju :o)

Hoppas få se fler hem o lampor, att min utmaning går vidare nu. kram Lina

2008-11-26 @ 18:44:40
URL: http://cestlavieblogg.blogspot.com
Postat av: Carola

Jag bara älskar Ph lampor, ja faktis allt som är Danskt.

//Carola

2010-07-12 @ 20:02:30
URL: http://roomofkarma.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0