Små detaljer

Vissa detaljer i huset känner jag mig extra nöjd med. Undrar hur länge jag kommer att glädja mig åt dessa...

Jag är nöjd mer våra trycken. De kommer från Byggfabriken och passar bra in i huset.

Jag är nöjd med låsanordningen på toaletterna. Ledigt och upptaget står där.

På insidan ser det ut så här.

På gästtoan har vi toa med drag... coolt


Jag är så nöjd med att vi valde dessa strömbrytare och ulettag. De heter Renova och är egentligen framtagna för att användas vid renoveringar i gamla hus. Det som gjorde att vi valde dem i stället för byggfabrikens snygga i bakelit var att dessa finns till alla funtioner, datoruttag, tvuttag, timer, dimmer...

Fönsterhakar.

Jag älskar vår gamla sommarstugesoffa

Detalj på soffan

Jag är glad för listerna i taket och för hörnklotsarna.

Och jag är så glad för vårt kök. Jag gillar att vi var lite vågade och valde en grön ton och jag gillar knopparna. Jag älskar att luckorna är handmålade så att man ser penseldragen.

Många som kommer hem till oss säger att de inte fattar att vi bara bott här i några månader, att huset känns så inbott. Jag tror att det beror på att vi har varit så noggranna med alla detlajer.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Jag har provat måla med vattenbaserad färg(för att slippa lukten av oljebaserad). Aldrig gjort det inne tidigare. Målade en kökssoffa.Först blev jag besviken för penseldragen syns så bra men nu gillar jag det för det gör att soffan känns "gammeldags" och ytan får lite liv. Ni har så fint!! =)

2008-11-25 @ 08:48:07
URL: http://lootaw.blogspot.com
Postat av: Lotta

Jag igen... Blev fel bloggadress i kommentaren innan...

2008-11-25 @ 08:50:00
URL: http://lottaw.blogspot.com
Postat av: Gúa

Hej min söta Viveka!

Det är också för att ni som bor där är så urmysiga och ert hem speglar det. Underbart vackert, välkomnande, varmt...det är orden som först dyker upp, när jag tänker på er!

Alla detaljerna har valts med samma omsorg som allt det andra, så är det bara, med kärlek. Det finns inget som slår det!Så fina kuddar du hittade till sofforna...jättefint!Och du...idag ska jag försöka få iväg ditt lilla paket..:)Ha det bästast!

Kraaaaam...

2008-11-25 @ 09:06:23
Postat av: maria

Ja visst är det viktigt med detaljer, särskilt i ett hus som ert.Jag gillar toa-kedjan skarpt;) där har du en nog så viktig detalj i ett hus som skall spegla de äldre anorna. Även köksluckorna...mmmm fint;)Du V, kuddarna har jag köpt på EM möbler, fast jag tror bestämt att Perlan living har dem i sitt sortiment.Nu ska jag ut och slira med mina sommardäck. Fast jag måste nog byta nu innan....tjohoppsan i diket du ve;)Kram Maria

2008-11-25 @ 09:22:50
URL: http://lundinsnyahus.blogspot.com
Postat av: T H E R R E fotoblogg

Gillar att ni använder gamla detaljer, mest gillade jag nog toalåset!

2008-11-25 @ 09:33:46
URL: http://therre.blogg.se/
Postat av: Helena

Hej!

Visst är det detaljerna som gör det.

Jag älskar små detaljer som gör att hemmet känns personligt.Ni ser ut att ha lyckats med det .Ert hem verkar verkar vara fyllt den där lilla extra omtanken.Jag tror att ni kommer njuta länge av ert fina hus med alla omsorgsfullt valda detaljer.

Ha en bra dag.

Kram Helena

.

2008-11-25 @ 09:50:15
Postat av: Charlottas hemmaplaner

Vilken härlig känsla att vara fullständigt nöjd efter byggprocessens berg-och-dalbana! Jag är så imponerad av alla som är bombsäkra på sin personliga smak och som håller fast vid samma stil genom åren. Själv är jag mer ombytlig och brottas jämt med tankar om jag verkligen valt rätt.

Ha det så bra!

//Charlotta.

2008-11-25 @ 09:56:42
URL: http://hemmaplaner.larssonslounge.se/#home
Postat av: Sara Small Town

Hej Viveka,Vackra och genomtänkta detaljer. Jag kan tänka mig att erat hus inte alls känns som "andra" nybyggda hus! Jag förstår att du gillar eran sommarstuge soffa, tycker den är så himla fin och känns så genuin och annorlunda.Hörnklotsar har jag faktiskt inte sett förrut också en annorlunda och rolig detalj!Ha en bra dag!/Kram

Sara Small Town

2008-11-25 @ 10:21:23
URL: http://smalltownstyle.blogg.se/
Postat av: Brunkullan med Mosipperötter

Detaljer är A och O! Jag skulle kunna sno varenda detalj från ert hus i mitt framtida drömbygge:)Särskilt gillar jag de svarta lysknapparna och toadörrsvredet!

Vill ha svarta fina lysknappar i stugan, men det är mega stora hål där de ska sitta, och nu är det fyrkantiga fula gulnade i plast som sitter där...Så risken är att de svarta blir för små för hålen.

Det är utanpåliggande som behövs...

Tips?Susanne

2008-11-25 @ 10:38:38
URL: http://www.fantastiska-fyran.blogspot.com
Postat av: lisa

vart får man tag på handagen till toan , "upptaget " "ledigt"

/fia.

2008-11-25 @ 12:52:29
URL: http://ajaxen.blogg.se/
Postat av: Petronella

Hejsan V! Jag gillar ju ert hus skarpt men det vet du ju ;o) Var nere till snickarna idag ned toalettvreden och måttade ut på vilken höjd de ska sitta. De tyckte med att de var superfina :o) Imorgon kommer trappan...om vädergudarna vill! Kram P.

2008-11-25 @ 14:57:10
URL: http://pellanochorjanbyggerhus.blogspot.com
Postat av: Linda

Ert hus är verkligen jättevacker, ni har verkligen tänkt på allt, gillar speciellt låsanordningen till toaletten coh de fina hasparna till fönstren.

2008-11-25 @ 15:04:55
URL: http://lind
Postat av: Lisa

Fantastiska detaljer! Det är ju just detaljerna som gör att man får en känsla av att huset är gammalt!

Ja, ni har verkligen varit konsekventa och löpt linan ut!

Jätteinspirerande för mej som har planer på att bygga ut torpet.

Kram

Lisa

2008-11-25 @ 19:32:29
URL: http://lisastorp.blogspot.com
Postat av: Anette

Jaaa, så viktige de små detaljene er!!! Og dere har virkelig mange vakre detaljer i deres hus! Nydelig:)Klem Anette

2008-11-25 @ 19:37:18
URL: http://anetteshus.blogspot.com
Postat av: Stillas Malva

Men visst är det detaljerna som gör det! Sedan måste man ju faktiskt även ha en KÄNSLA FÖR DETALJER så att det blir rätt - och det har ju verkligen ni!! Vad jag gillar med ert hus är, förutom alla fina detaljer som du visar, att ni faktiskt har vågat att sätta upp saker på väggarna. Jag tror att det är väldigt vanligt att man vill vänta med att sätta upp väggskåp och tavlor och annat för att man är rädd för att det ska bli fel och att man då har en massa fula hål i väggen, men ni har ju faktiskt "vågat" att sätta upp saker på en gång och det gör väldigt mycket tycker jag.

Kram

2008-11-25 @ 19:48:04
URL: http://malvasrum.blogspot.com
Postat av: Anonym

Men visst är det detaljerna som gör det! Sedan måste man ju faktiskt även ha en KÄNSLA FÖR DETALJER så att det blir rätt - och det har ju verkligen ni!! Vad jag gillar med ert hus är, förutom alla fina detaljer som du visar, att ni faktiskt har vågat att sätta upp saker på väggarna. Jag tror att det är väldigt vanligt att man vill vänta med att sätta upp väggskåp och tavlor och annat för att man är rädd för att det ska bli fel och att man då har en massa fula hål i väggen, men ni har ju faktiskt "vågat" att sätta upp saker på en gång och det gör väldigt mycket tycker jag.

Kram

2008-11-25 @ 19:48:47
Postat av: Fia

tackar så mycket för svaret.

2008-11-25 @ 19:49:11
URL: http://ajaxen.blogg.se/
Postat av: Livetpåfyran

Va underbart vackert hem ni har! Väldigt kul och starkt jobbat att ni har hållt samma profil hela tiden och inte tummat på det "gamla" alltför mycket, inte konstigt det känns som om huset har funnits länge...en stor inspirationskälla! Vilket slit!

Ha en härlig advent, kram Pia

2008-11-25 @ 21:54:50
URL: http://livetpafyran.blogspot.com
Postat av: Helena

Jag forstar att du ar nojd med dom detaljerna! Dom ar jattefina. Nu har byggaren precis fragat vad det var for taklister vi skulle ha. Det kom nagra med husleveransen men han trodde vi hade bestamt oss for nagra andra. Jag kommer inte ens ihag, sa nu far jag borja leta bland alla lappar. Vad heter den taklisten som du visar pa bilden?

Halsningar Helena

2008-11-25 @ 23:13:14
URL: http://www.twoswedishcottages.blogspot.com
Postat av: ALB

Hej! Vilket vackert hus, jag gillar det! Undrar vart ni hittat toalåset?

Snöiga Norrlandshälsningar

Anna-Lena

2008-11-26 @ 08:37:07
Postat av: Nilla

Så rätt och så snyggt! Ert hus är verkligen underbart! Ha det gott.

2008-11-27 @ 20:37:29
URL: http://tankebubblor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0