Fler växter

Håller detta på att bli en trädgårdsblogg? Ja, kanske. Det är i alla fall i trädgården jag spenderar mest tid just nu. I går var vi bjudna på 50-årsuppvaktning (grattis igen, Pytte) kl 14.00 och när vi skulle gå hem vid 18-tiden undrade födelsegrisen om i inte kunde komma tillbaka lite senare (jag var tvungen att gå hem och ta på med kläder). Vi bestämde att vi skulle komma igen lite senare på kvällen. Vad tror ni att vi gjorde? Jo, vi gick hem och arbetade ett par timmar i trädgården, sedan gick vi tillbaka till festen:)
Idag har jag varit nere hos mamma och pappa och hämtat lite växter som de ändå behövde dela. De åkte till Slovenien i morse, så jag härjar fritt i deras trädgård (lugn mamma, jag tar inget som jag inte får, nästan i alla fall...).
Det lyxiga med att ha stora växter som man delar i stället för att köpa små taniga på plantskolan, är ju att det blir så mycket snabbare något av det.

Nu börjar rabatterna längs med husen bli klara.

Härligt när man köper rosor som blommar så här.

Så vackra blommor

och knopparna ser ut som små marsipanknoppar..

Akleja hade jag i sommarstugeträdgården och dem har jag sparat några av, och så har jag frösått lite här under också, jag älskar akleja!

Spanska nävor hämtade jag från mamma, de ser inte så mycket ut för världen nu, men de blir förhoppningsvis fina till våren.

Detta är knoppar på en buskmurgröna

Så här ser busken ut, den ska bli ca 1 meter i diameter och i höjd. JAg hade aldrig sett en sådan förr, men de hade en på plantskolan som var så fin.

Daggkåporna ser vissna och tråkiga ut, men de tar sig säkert.

och de har ju så vackra blad!

Och så sist mina älskade hostor. De har stått i en pallkrage det senaste året, och fört en tynande tillvaro, och sniglarna har haft fest på bladen. Nu ska de bli stora och prunkande hoppas jag!

Tycker så mycket om de här lite blåa..

alldeles bredvid de limegröna.

Och sist vill jag tacka för två nya awards som jag har fått. Först fick jag

av Lotta med bloggen Villa Hedås,
och idag fick jag

av Caroline med bloggen Karlsebakken 37
Tack snälla ni, jag blir verkligen jätteglad!

Kommentarer
Postat av: Spiras Malva

Åh, det blir verkligen så himla fint!! Otroligt vackert med stensättningen och rosorna. Ni har skapat ett drömhus på riktigt. Är sååå avundsjuk!

Kramar från Spiras Malva

2008-09-07 @ 14:14:39
URL: http://malvasrum
Postat av: Proforma

Så snyggt det blir! Gången är jättefin när den slingrar sig fram mellan hus och blommor.

Nävan kommer att växa på bra, de växer fort. Buskmurgröna har vi hemma, visste inte att den kallades så. Våran har brett ut sig rejält och när blommorna blommar så är det ett fasligt surrande runt om dom. Håller med dig om att Hostor, eller Funkia, som dom också heter är jättefina. Själv har jag en rabatt på 7 meter med den randiga i vitt och grönt.

2008-09-07 @ 14:29:35
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Lina

Oj vad fint! Vi ska precis ordna med Funkior vi med med vit kant på skuggsidan. Det är en grusgång intill. Förutom rosor så gillar jag verkligen BLAD. Kolla daggkåpan, det är ju så fint. :)Ha en skön söndagkväll.Kram Lina

www.cestlavie.se - butiken

2008-09-07 @ 16:47:46
URL: http://cestlavieblogg.blogspot.com
Postat av: maria

Så himlans vackert det blir när det planteras lite växter.Vad du kan Viveka! jag blir imponerad. Själv har jag inga gröna fingrar alls, jag hoppas jag får till mín lilla trädgård sedan. Jag får lära från dig här. Du visar blommor jag aldrig hört talas om innan;-)Skön söndagkväll

2008-09-07 @ 20:32:25
URL: http://lundinsnyahus.blogspot.com
Postat av: Petronella

Hejhopp! Nu har jag uppdaterat din toka ;o) Fast inte så mycket om huset för det har inte hänt så mycket under helgen annat än att Örjan har städat och jag har sovit på dagtid. Ja de låser ju bygget så vi kan inte komma in på kvällstid när det inte är någon där, men jag tror säkert man kan komma överens med snickarna för de verkar väldans vettiga. Det beror på att snickaren har ansvaret för bygget, har med försäkringar och sånt att göra. Så fint det blir i rabatterna. I vår kommer det säkert växa så det knakar. Vi har fortfarande inte helt bestämt hur det blir med Qvesarum. Har hittat ett fint golv hos Gysinge som vi ev kommer att köra på. Men självklart hör jag av mej om vi åker dit...eller någon annanstans i närheten...Hade tänkt att gå på Formex-mässan men det var ju enbart för inbjudna eller företagare. Snopen jag blev då! Nu ska jag fortsätta jobba lite! Kram Petronella

2008-09-08 @ 01:57:36
URL: http://pellanochorjanbyggerhus.blogspot.com
Postat av: Sandra/Vit design

Jag är inte så mycket för trädgårsbloggar i vanliga fall, men att få följa utveckligen i eran trädgård är riktigt roligt! Kram Sandra

2008-09-08 @ 02:26:33
URL: http://vitdesign.se/sandra
Postat av: Lösvirkesbyggarna

Det blir så fint! Och jag är bara glad åt trädgårdstips. Visserligen kan vi inte börja med trädgården förrän nästa år, men det är ju roligt att planera!

Buskmurgrönan verkar jättefin. Den ska jag skriva upp på önskelistan. Rosor, nävor och hostor stod redan där...Grattis till utmärkelserna!

Kram Anna

2008-09-08 @ 08:06:11
URL: http://annajoakim.blogspot.com
Postat av: maria

Hej Viveka, nu får du ytterligare en award till din samling;)Du får ideligen sådana och du kanske tycker att det börjar bli tjatigt, men är man duktig och flitig som du så blir det på detta vis;)"Äras den som äras bör"Kram på dig

2008-09-08 @ 10:57:46
URL: http://lundinsnyahus.blogspot.com
Postat av: Mamma & Pappa

Jattefint ser det ut att bli! Tag sa mycket navor du vill ( navor - hi-hi).

Har ar otroligt varmt, ca 30 grader i skuggan! Skall ga och bada om en stund.

Kramar M&P!

2008-09-08 @ 11:03:10
Postat av: Anonym

Måste bara säga att jag blir så inpirerad av din blogg och har fått sitta här och drömma.

Men nu ska vi flytta från lägenhet till villa från 1880-talet som det behöver göras allt på. Så snälla fortsätt att inspirera. Mvh Linda

2008-09-08 @ 15:49:50
URL: http://littalej.blogspot.com
Postat av: Anna

Hej, har precis hittat hit till din blogg. Vad fint ni gör, hoppas jag får lite inspiration till vår trädgård :-) Hälsa gärna på i min nystartade blogg, kramar ANNA

2008-09-08 @ 16:00:09
URL: http://alovesand.blogspot.com/
Postat av: Susanne

Jag är så avis på din fina gång! Och åter igen förbannar jag att vi inte satsat på att fixa vår fula entre med nya plattor och lite nymålat staket!

Men nästa år kanske:)

Med din fina inspirerande gång kanske till o med sambon går igång:-DSusanne

2008-09-08 @ 19:08:53
URL: http://www.fantasiska-fyran.blogspot.com
Postat av: Maria på Adrians backe

Vad fint det blir med alla växter!

Du måste komma ihåg att lägga ut en bild om ett år när allt har vuxit upp.

Har ni anlitat en trädgårdsarkitekt eller är det dig jag ska komma och kidnappa nästa år? ;)Kram

Maria

2008-09-09 @ 11:24:12
URL: http://adriansbacke.blogspot.com
Postat av: Anki

Jag återkommer till dina äldre inlägg ibland... ;)

Måste bara fråga om remsan med sten längst in mot huset, är det bara vanlig sand mellan de runda stenarna, eller nån sorts grått fint grus...? Håller på med några projekt själv ännu i höst.

2008-09-13 @ 19:07:34
URL: http://strandviksvillan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0