Att svara på kommentarer

Ibland blir jag så villrådig... var ska man egentligen svara på kommentarer? Jag brukar alltid gå in på den personens blogg och skriva där, men jag har sett att vissa svara i sina egna kommentarer.
Jag brukar aldrig gå in och läsa kommentarer på inlägg jag redan kommenterat, så det kan ju hända att jag missar massor av svar, hur gör ni?
Tycker ni att man ska svara på den egna bloggen eller på "kommentatorns"?Kommentarer
Postat av: Proforma

Jag svarar alltid på kommenterarens (?) blogg! Känns mest riktigt eftersom hon (/han) ställt frågan. Har sett att en del svarar både i sin egen blogg och till den som frågat, men det känns lite överambitiöst (stavas det så?). Blir väl mest riktigt att man svarar direkt till personen eller...? Ja, det är svårt, det där :)

2009-02-19 @ 00:35:15
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Mamma Melissa

Hm... om det är en kommentar som jag känner att jag "behöver ta tag i", t.ex. bena ut oklarheter eller annat som är direkt riktade till mig så skriver jag inne hos mig själv, men också hos den som skrev kommentaren.Vissa saker kan många undra över och då skriver jag också inne hos mig.Men är det en enstaka fråga/ytlig så svarar jag alltid direkt till personen...

2009-02-19 @ 00:55:55
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: Hem och Lycka

Tycker absolut att man ska svara på personens blogg som frågat, inte lätt att leta tillbaka inlägg efter inlägg för att hitta ett eventuellt svar. Det känns ju mycker mer personligt om man bemödar sig att besöka personen som ställt en fråga dessutom och visa att man uppskattar att h*n besöker mig.Finfint reportage i tidningen! Grymt fint!kram

2009-02-19 @ 01:04:07
URL: http://hemochlycka.blogspot.com
Postat av: Catarina

Man svarar i den egna bloggen, blir jätterörigt när folk svarar under något av inläggen (som ju inte har med saken att göra) hos den som kommenterat. Håll allt samlat helt enkelt.

2009-02-19 @ 02:28:15
Postat av: Fyraihuset

2009-02-19 @ 07:14:28
URL: http://www.fyraihuset.blogspto
Postat av: fyraihuset

Jag brukar göra både och oftast, allafall om det är en fråga som andra kanske också vill ha svar på.

Om någon bara kommenterar så brukar jag kika tillbaks så gott jag hinner men det är väl en tidsfråga./nina

2009-02-19 @ 07:16:56
URL: http://www.fyraihuset.blogspot.com
Postat av: lena

Helt klart på bloggen hos den som frågat. Omöjligt att hålla reda på alla inlägg!

Jag försöker lista ut hur man lägger bilder bredvid varann och hur man kan få en rad på var sida om inläggen. Tror det är en layout grej, men jag hittar inte rätt... Men det är ju också det som är kul. Trixandet.

Ha en bra dag!

2009-02-19 @ 07:56:39
URL: http://aratorp.blogspot.com
Postat av: Linda

Antingen svarar jag i personens blogg eller så mailar jag mitt svar till personen som kommenterat, om de lämnat sin mailadress vill säga.

2009-02-19 @ 08:01:48
URL: http://lindasdagar.blogg.se/
Postat av: Willewira

Jag brukar svara hos kommentatorn. Ofta är man inne och hälsar på hos ganska många och om man ska gå ett varv till så tar det ganska mycket tid som man inte har.

Däremot kan man ju göra så som någon föreslår ovan, lämna en kommentar både hos en själv och hos den som frågade. Detta gäller särskilt när någon kommenterat något som behöver klargöras eller belysas extra av någon anledning.Har man fått många liknande frågor angående något så kan man ju göra ett extra inlägg för att svara på den frågan.Men när allt kommer till kritan så ska man ju göra som man själv trivs med. :)Ha en riktigt bra dag, vännen!

Kram

Willewira2009-02-19 @ 08:03:07
URL: http://morkarinstappa.blogspot.com
Postat av: Kari

Jeg liker best at man svarer i samme blogg. Det kan jo være andre som vil vite svaret på spørsmålet som blir stilt.Kari :-)

2009-02-19 @ 08:05:31
Postat av: Lisa

Jag gör nog som du - går inte in och kollar på gamla inlägg, så därför är det nog ingen bra idé om flera gör så.

Jag tycker väl att det är en brist i bloggen att man inte direkt kan svara på kommentar!Jag går in och svarar hos respektive kommentator!

Ha en bra dag!

Kram

Lisa

2009-02-19 @ 08:05:46
URL: http://lisastorp.blogspot.com
Postat av: Lösvirkesbyggarna

Jag är inte heller den som går tillbkak till ett inlägg jag har kommenterat på för att se om jag har fått något svar.

Jag brukar gå in hos den som har kommenterat och lämna ett svar på den sidan, om det inte är någon anonym eller någon som saknar egen sida förstås... Är det någon riktigt bra fråga är det roligare att skriva ett nytt inlägg om det för att fler ska kunna ta del av fråga och svar.

Kram Anna

2009-02-19 @ 08:22:54
URL: http://annajoakim.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Hej!Är det något av allmänintresse som många undrar så brukar jag svara på detta i ett nytt inlägg.Annars tycker jag det är trevligast (och artigast) att skriva svaret på frågeställarens egen blogg. Fast ibland får man ju kommentarer från personer som inte har en egen blogg och då är jag ju tvungen att svara denna person i min egen blogg.Ha det så bra!//Charlotta.

2009-02-19 @ 08:26:06
URL: http://hemmaplaner.larssonslounge.se/#home
Postat av: InneoUte-Malin

Absolut på kommentatorns. Det är ju väldigt jobbigt att föja upp alla kommentarer man gjort på andras bloggar. :-)

2009-02-19 @ 08:43:28
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Fialia

PÅ kommentatorns absolut. Men är det sen nåt som många undrar så kan man ju skriva ett inlägg i bloggen om det. :)

2009-02-19 @ 08:47:52
URL: http://scrappa.blogg.se/
Postat av: Caroline

Bra att du tar upp det!Jag brukar svara på min egen blogg, eftersom jag vet att om man är intresserad av ett svar kan man kryssa i att prenumerera på svar. Det kan dock bli många svar från andra också, men man kan avprenumerera efter att man fått eventuell respons man hoppats på! Också bra för andra att läsa "konversationen".Är det en fråga, brukar jag svara på den andra bloggen eller om jag vet att den andra, som blogg.se tex, går jag in och tar en titt hos tex dig. Men ibland glömmer jag skriva en komentar. Ibland tycker jag också att edt redan är så många kommentarer hos vissa, att min bara blir en i mängden. Men å andra sidan vet jag att en bloggare lever till stor del på kommentarer!Detta blev nog min längsta kommentar!

2009-02-19 @ 08:51:18
URL: http://mininspiration.blogspot.com
Postat av: Åsa

Tycker oxå att man ska svara på den personens blogg. Man vet ju inte om personen i fråga hittar tillbaka. Men jag är oxå villrådig vad är det rätta?

Kram Åsa

2009-02-19 @ 08:56:09
URL: http://hemmalycka.blogspot.com
Postat av: Carola

Jag tycker att man svarar hos den som kommenterat. Jag går i stort sett aldrig in och kollar på andras kommentarer så om någon svarar mig där missar jag det garanterat.

2009-02-19 @ 09:19:12
URL: http://lindbladsfemma.blogspot.com
Postat av: Maria-Isabel

Hej Viveka!

Nu svarar jag hos dig, nix, men senare kommer det att tas helbild för Vakre Hjem, men då får minsann containern vara bortfraktad. Nu ska jag läsa allt som jag missat på din sida när jag varit sjuk. Såg ett inlägg om hortensior, en sen förälskelse hos mig också! Kram och ha en skön dag vännen!

2009-02-19 @ 09:20:47
URL: http://vintagemorrhar.blogspot.com
Postat av: Anne

Jag är ny i den här världen men jag svarar alltid hos kommentatorn, känns mest rätt.Kram Anne

2009-02-19 @ 09:54:48
URL: http://stjarnorochchampagne.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Jag svarar hos mig själv. Det är ju där det har skrivits. Men ibland går jag även in hos den som skrev kommentaren, för att det kanske är ngt jag verkligen vill att den ska veta. Jag själv går in på gamla inlägg om jag vet att jag skrev ngt och vill veta "hur det gick."

2009-02-19 @ 10:03:34
URL: http://[email protected]
Postat av: Andreas Breiler

Hej Vivi,Jag kan ju mycket datagrejs med bloggar är inte min expertis. Men, som jag har förstått det så använder man funktionen trackback till detta. På det viset kan man skapa en tråd som "löper" över flera bloggar. Kräver dock att denna funktion är aktivera i båda bloggarna.http://sv.wikipedia.org/wiki/Trackback

2009-02-19 @ 10:12:13
Postat av: Cecilia

Jag tycker också det där kan vara lite svårt och jag själv är inte konsekvent i hur jag gör. Egentligen tycker jag att om den som kommenterar har en blogg, så går jag in på bloggen och svarar. Jag kollar inte heller kommentarer på gamla inlägg, så det kan ju hända att man missar något.

2009-02-19 @ 10:25:21
URL: http://abbeau.blogspot.com
Postat av: Caro / Karlsebakken37

Jag svarar hos den som lägger in en hälsning / kommenterar - känns som det är den artigaste metoden. Eller skriver svaret / ev. uppklaring i ett nytt inlägg på bloggen så att alla kan se det.Borde finnas någon form av "vett och etikett i bloggarnas underbara värld" för sånt här! :)Torsdagskramar från ett grått och dimmigt Stavanger...

2009-02-19 @ 12:34:03
URL: http://www.karlsebakken37.blogspot.com
Postat av: Hemtrevnadmarie

Jag tycker absolut att man i mån av tid ska kommentera på vederbörandes blogg!

Absolut mest artigt!!

Inte sjutton går jag tillbaka till någons gamla inlägg, och tittar om de svarat just mig??!

Jag vet att vissa gör detta, men jag tycker mest att det känns som en "lat" lösning, som dessutom ger vederbörande "fler" kommentarer (av sig själv ) Tycker det känns konstigt!

Men i de fall inte personen har egen blogg , så får man såklart skriva till denne på sin egen!!

Ha en fin dag Viveka!!?

2009-02-19 @ 13:32:07
URL: http://hemtrevnadirud.blogspot.com
Postat av: Hemtrevnadmarie

Haha, inte sjutton skulle det vara ett frågetecken där på sluten, förlåt gumman!

kramis

2009-02-19 @ 13:33:59
URL: http://hemtrevnadirud.blogspot.com
Postat av: Jenny Sv

Precis som många andra så brukar jag gå in hos kommentatorns blogg och svara där. För jag orkar inte hålla reda på alla svar och så i min blogg. Samtidigt är det roligt för dem som kommenterat hos mig få en besök av mig. Om personen är anonym eller inte har en blogg så svarar jag hos mig.Jättefin hem du har. Såg det i Vakre hjem & interiör. :)Ha det gott!

2009-02-19 @ 14:02:11
URL: http://livetsnjutning.blogspot.com/
Postat av: Johan

Jag svarar för det mesta på kommenterarens blogg.Kände du hur det skakade i hela Malmö vid lunch?

2009-02-19 @ 15:17:30
URL: http://johanfirst.wordpress.com/
Postat av: Lisa

Jag är övertygad om att du kommer att få en helt underbar trädgård, med allt förarbete som ni gjorde i höstas.

Men, det är klart att allt tar ju lite tid innan det växer upp och så. Men du är jättevälkommen att hämta plantor och sticklingar när du har vägarna förbi. Det är nog mest så jag har min trädgård, det är inte mycket jag har köpt, utan fått av grannar och vänner etc. Då blir det ju lite speciellt också.Lisa

2009-02-19 @ 15:29:16
URL: http://lisastorp.blogspot.com
Postat av: Hanne

Jeg forsøker alt jeg greier å svare tilbake på bloggene til folk. Hvis noen svarer på innlegg jeg har kommentert på er det borte for meg. Alle setter pris på kommentarer på bloggen sin. Du har en flott blogg som jeg ofte er innom - men jeg legger ikke igjen kommentar overalt. Det er det slutt på. Greier ikke å følge opp :) Hanne

2009-02-19 @ 16:23:52
URL: http://megselvhanne.blogspot.com
Postat av: Maria

Jag brukar oftast svara hos den som kommenterat. Själv brukar jag aldrig gå in och titta på gamla inlägg som jag kommenterat. Är det svar som jag tror kan intressera andra brukar jag lägga dem som en kommentar på min egen blogg också.

2009-02-19 @ 17:47:08
URL: http://mariasbetraktelser.blogg.se/
Postat av: Helena

Hej

Eftersom jag inte har en egen blogg så vill jag och uppskattar jag om man svarar på den blogg man ställt frågan på.Sedan ni som har bloggar kan jag förstå att ni går in på varandras bloggar och svarar där.

Må så gott

Helena

2009-02-19 @ 19:20:57
Postat av: ikakansjälv

Jag brukar gå in hos kommentatorn och svara på deras blogg. Jag har lite svårt att komma i håg hos just vem jag ställde en fråga i bland att jag uppskattar helst att de svarar hos mig.

2009-02-19 @ 19:49:24
URL: http://ikakansjalv.blogspot.com/
Postat av: hemmabloggaren

Jag tycker inte man kan räkna med att folk går tillbaka till ett gammalt inlägg för att kolla efter svar. Jag tycker definitivt att man går till kommentatorns blogg och svarar.

2009-02-19 @ 19:51:10
URL: http://hemmabloggaren.blogspot.com
Postat av: Lisa

Svarar alltid hos den som kommenterat. Men faktiskt har jag svarat ganska nyligen på min egen blogg men det var för att den som ställde frågan inte hade någon blogglänk..

//Lisa

2009-02-19 @ 21:43:11
URL: http://creationsbylisa.nu/wordpress/
Postat av: Njut i din trädgård

Jag tycker inte så mycket.

Själv svarar jag oftast på motsvarande blogg, MEN det finns vissa bloggare därute som jag svarar i mina inlägg för dem kikar in titt som tätt under dagen ibland och likaså gör dem på mina kommentarer. Det blir riktigt trevligt - kan liksom leda till ett lite mer personligt samtal/chat eller vad man ska kalla det...

Men inget är väl rätt eller fel hoppas jag. :)

2009-02-19 @ 22:35:26
URL: http://czmastergarden.blogspot.com
Postat av: Anonym

Bloggnetiketten säger att man ska svara där frågan ställs, i detta fallet i DIN blogg.

2009-02-19 @ 22:37:15
Postat av: Nilla

Angående att svara på kommentarer/frågor i bloggen:När jag läser bloggar, så läser jag väldigt ofta både inlägget och de tillhörande kommentarerna/diskussionen. Det är, på de flesta bloggar, intressant att följa vad som skrivs om ämnet som det handlar om.Varje blogginläggs kommentarer bör handla om ämnet i inlägget. Ni kommenterar och frågar om det som inlägget handlar om och jag svarar på samma ställe. Vi håller oss till ämnet. På så vis blir det lättare att i efterhand läsa blogginlägget+kommentarerna i sin helhet.

När jag skriver ett blogginlägg så handlar ju det om ett visst ämne. Får jag en då en fråga i kommentarerna så svarar jag på den frågan i min egen blogg i kommentarerna som tillhöra just detta blogginlägg. Då får personen som undrade över någonting komma tillbaka till mig för att läsa mitt svar.Oftast så brukar jag, om personen som frågade har en blogg, besöka denna personen och skriva någonting hos henne. (Då blir ju hon också påmind om att jag troligen har hunnit att läsa och svara på hennes fråga i min blogg.)

Men jag håller mig då till ämnet i blogginläggen. Jag tar inte första bästa inlägg i hennes blogg för att skriva ett svar på en fråga som ställdes i min blogg i hennes inlägg som handlar om någonting helt annat.

Det blir som väldigt förvirrande för de andra läsarna.

2009-02-21 @ 17:38:17
URL: http://tankebubblor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0