Landskapsindelning

Nu har jag varit runt och tittat på ALLA inlägg om vårtecken. Det har varit ett sant nöje. Jag har fått se allt från små blommor, nyckelpigor och andra småkryp , till nyutplockade cyklar och rullor, barn med näsan i solen och flickor i fina vårkläder, massor av snö som långsamt smälter och videkissar. Jag har tom fått se en fästing:(.
Gå runt själva och titta ska ni få se:)
Nu har jag möblerat om lite i listan i högerspalten (fick höra av någon att listan var väldigt långt ner i deras högerspalt, konstigt för hos mig är den högst upp, bredvid senast gjorde inlägg, i princip).
Jag har delat in alla medverkande bloggar efter vilket landskap de bloggar från. En del kan vara med på mer än ett landskap, men då beror det på att de antingen bor vid gränsen, eller att de har två olika ställen de bloggar från.


Kommentarer
Postat av: Yvonne

Vilket otroligt jobb du lägger ner på utmaningen! Det är en himla rolig idé, och det ska bli kul att följa vårens framfart över landet.

/Yvonne

2009-03-23 @ 23:19:20
URL: http://yvoeri.blogspot.com/
Postat av: Petronella

Hejsan! Nu har jag varit runt och kollat jag med, kul att så många ville vara med (tycker jag då min lata mänska ;o). Bra att det finns människor som du som drar igång sådana saker så att vi andra kan åka snålskjuts.

Jag får också listan längst ned under alla inlägg, det beror kanske på vilket program man öppnar med?

Såg att du listat Small Town Style under "vet inte". Jag är tämligen säker på att hon bor i Uppland.Ha en bra vecka// Kram Petronella

2009-03-24 @ 03:39:15
URL: http://tinnarochtorn2.blogspot.com
Postat av: Ingalill

Vilken otrooligt bra ide!!! Kul att se skillnaderna i vårt avlånga land och dessutom får man chansen att hitta nya bloggar. Jag läste om detta på Lantliv, så nästa måndag kanske man har ett vårinlägg uppifrån vintriga Västerbotten??

2009-03-24 @ 05:28:37
URL: http://kyrkvagen.blogspot.com
Postat av: GÅRDSROMANTIK

Jo jag hade glömt - men nu finns mitt första där!Jag skall kolla in din bloggkarta - så spännande!Kram Maud

2009-03-24 @ 06:46:29
URL: http://www.havsviken.blogspot.com
Postat av: Lisa

Vilken strålande idé detta var! Så himla roligt att få se hur våren växer fram (förhoppningsvis) över hela landet!Vilket fint jobb du har gjort och delat in oss å allt!

Jo, jag var inne igår och tittade runt, men nu blir det ju mera överskådligt!

Åh, så duktig och snäll du är!

Ha en bra dag å hoppas att ni slipper snön därnere!

Kram

Lisa

2009-03-24 @ 06:57:02
URL: http://lisastorp.blogspot.com
Postat av: Livet i byn

Jag var också runt till ALLA som gjort ett inlägg i går, det var härligt att få se hur det varierade från olika delar av landet.~Livet i byn

2009-03-24 @ 07:36:56
URL: http://livetibyn.blogg.se/
Postat av: Carina

Åh, vilket fantastiskt jobb du har gjort! Jag hann inte runt hos alla igår så idag fortsätter rundvandringen. Spännande att se skillnaderna i landet.

Ha det gott och hoppas solen skiner på dig idag.

Kram, Carina

2009-03-24 @ 07:43:54
URL: http://www.vardagslycka.blogspot.com
Postat av: Brunkullan med mosipperötter

Kul! Nu ska jag kika runt bland vårtecknen också:)

Jag bor förresten i Östersund (mitt i Jämtland) och stugan ligger i Kvarnsjö (södra Jämtland, nära gränsen mot härjedalen). Kommer nog vårrapportera från båda ställena då och då!Jag tycker också om att vi har våra fina rovdjur i svenska faunan. Runt stugan tassar både varg, järv, lo och björn!!

Tycker dock att just björnen börjar tassa lite för nära våra hem. Skyddsjakt på allt för närgågna björnar tycker jag är självklar, men man ska absolut inte skjuta bort för många!!!!Kring stugan speciellt, finns det gott om dem, vi har tom haft en björn tassandes mitt bland alla höghusen (lägenheter!!) här i centrala Östersund där jag bor!!

1993 spårades under vårvintern 13 olika individer av varg mitt inne i Kvarnsjö!! En rätt stor flock alltså!

Numer kan man se spår av någon enstaka strö varg på andra sidan sjön om våren. Följer väl renhjordarna på väg till och från fjället. I byn har man bara en varg observation de senaste åren. Det var en ensam varg som stod i skogsbrynet ovanför Tommys gamla barndomshem. Trodde kanske att slädhundarna som bor där var kompisar;)Och på Frösön, som inte är en så stor ö ändå, har de sett björn varje år nu i 3-4 års tid! Troligen samma björn, eller en björn på genomvandring..Själv har jag inte sett någon. Men hört, sett spår...och sett skit.Nåja. Risken att träffa på en arg björn är väl rätt liten, även om det här i jämtland/härjedalen både dödats och skadats människor på bara några år, men faktum är att jag börjar bli rätt ensam om att inte ha sett någon med egna ögon.

Min mamma som väntat och längtat och spanat i över 50 år på att få se björn har på bara 3 år sett 5 stycken!Men inte jag (jo det var jag, mamma, Tobias och Tommy som hörde en björn den där kvällen för 7 år sen), trots att jag far ut på björnsfari på skogsbilvägarna om vår och sommar kvällarna;)

Kanske ska det här året bli året då även jag får syn på en hoppas!:DSusanne

2009-03-24 @ 08:04:09
URL: http://www.fantastiska-fyran.blogspot.com
Postat av: Vivi

Hej! Vilken bra ide, ja nu ska det bli spännande och se hur mycket det har hänt till nästa måndag! I dag är det minus 5 grader och blåst här men sol! (Bor i Södermanland)

2009-03-24 @ 08:10:24
URL: http://vitasoltorp.blogspot.com/
Postat av: Vivi

Hej! Vilken bra ide att dela in alla efter landskapen. Det ska bli jättekul att se hur långt våren har kommit nästa måndag! I dag har jag minus 5 och blåst men sol här i Södermanland......hu

2009-03-24 @ 08:13:06
URL: http://vitasoltorp.blogspot.com/
Postat av: Vivi

Hehe ja jag är lite tjatig så jag fick in två kommentarer...det var ju inte meningen, lyckade i alla fall med två olika formuleringar på meningarna....

2009-03-24 @ 08:14:59
URL: http://vitasoltorp.blogspot.com/
Postat av: Theres

Hej Vännen vilken underbar ide du kommit på, skulle gärna vilja vara med till nästa måndag om det går bra??? Hör av dig så jag vet.

Kram Tess

2009-03-24 @ 08:18:55
URL: http://tildaochmamma.blogg.se/
Postat av: Helena på R&S

Vad fin Gyllene Kvicken var!

2009-03-24 @ 08:25:59
URL: http://roomservice.blogg.se/
Postat av: Cecilia Boman

Hej Viveca!

Vilken härlig ide' det här var! Så kul att gå runt o titta hos alla för nog har våren många ansikten.

Du har nog fått jobba för det här men du glädjer många. Tänk på det!!!

Kram Cilla

2009-03-24 @ 08:28:49
URL: http://www.vitsomsno.blogspot.com
Postat av: Anettes hus

Så flott oversikt!! Gøy at så mange vil være med:)Klem Anette:)

2009-03-24 @ 08:35:14
URL: http://anetteshus.blogspot.com
Postat av: Merja

Vilket jättebra jobb du har gjort Viveka. Jag kikade litet igår och får fortsätta idag och titta runt. Apropå julrosen så beror det nog på vilken sort vi har. Den jag har är litet senare, t ex Niger kan ju blomma redan i december. Pionen som jag har är en väldigt tidig sort som blommar i april/maj och övriga som jag har blommar i maj-juli och deras knoppar har inte alls kommit så långt som svavelpionen. Kram Merja

2009-03-24 @ 08:41:02
URL: http://detlillahuset.blogspot.com
Postat av: Marina

Vilket jobb du gjort! Här vaknade vi till snö idag , hemskt. Men solen skiner nu så jag hoppas dnön försvinner under dagen.

2009-03-24 @ 08:43:38
URL: http://marinastradgard.blogspot.com
Postat av: Lena

Godmorgon Viveka! Vilken hejare du är på layout, hur har du fixat med kartan - grymt impad!Snacka om att det rasslade till om besöksräknaren igår, för en gångs skull läste jag faktiskt igenom mina loggar och hittade en massa nya namn. Tack för det, det är din förtjänst!Kram/L

Postat av: Malin

Jättekul jag har hittat många nya fina bloggar tack vare den här utmaningen. Vi bloggar från Stockholm och London men bygger husen i Roslagen (Uppland).

Hälsar

/Malin som fortfarande har snö i trädgården (eller snarare igen)

2009-03-24 @ 08:45:34
URL: http://twoswedishcottages.blogspot.com/
Postat av: ina

Vilket otroligt jobb du har lagt ner... Ser att du inte har fått in ngt från Bohuslän - det får jag fixa till så att du får. Tar bilder idag och lägger ut ikväll om vädret vill.//ina

2009-03-24 @ 08:55:57
URL: http://morkullan-otterslatt.blogspot.com/
Postat av: Erika

Vilket jobb du gjort och vilken fantastiskt roligt utmaning detta var. Är ju bara synd jag inte fick storken på foto =)

Ha en skön dag/Erika

2009-03-24 @ 09:08:43
URL: http://villalilja1.blogspot.com
Postat av: Fru Ekeby

Hejsan! Men vart tog Hälsingland vägen då? Igår var jag med, och det va kul! Så många som kikade in på min blogg! Roligt! Mycket roligt och kreativ ide av dej Viveka! Hälsningar från fru Ekeby!

2009-03-24 @ 09:23:55
URL: http://fruekeby.blogspot.com/
Postat av: viveka

Hej Viveka!Tack för din omtanke!

Är nu hemkommen från lassa med en nyopererad fotled. Det var allvarligare än de först trodde. Den är av på tre ställen och smärtan är hemsk.Så duktig du varit med den här utmaningen du dragit igång. Skulle gärna varit med om det inte blivit detta med foten. Men blir spännande att följa er andra istället.Ja vilket sammanträffande med ängel ägget...haha. först gillade jag det inte heller precis som du men sen...Satt och kikade i inredningstidningar då jag plötsligt såg ert heminredningsrepotage. Så otroligt fint ni har det. Det kommer att bli ett hemma hos oss till sommaren :)Spännnande...Kram Viveka

2009-03-24 @ 09:49:32
URL: http://vivekaiblackhornet.blogspot.com
Postat av: cajsasrum

Oj, vilket jobb, säger jag med men det blir kul och spännande!

Hoppas att ni ska slippa snö som vårtecken så småningom från mig här i norr! Men längta tar aldrig ont!

Carin

2009-03-24 @ 11:22:47
URL: http://cajsasrum.blogspot.com
Postat av: cajsasrum

Oj, vilket jobb, säger jag med men det blir kul och spännande!

Hoppas att ni ska slippa snö som vårtecken så småningom från mig här i norr! Men längta tar aldrig ont!

Carin

2009-03-24 @ 11:23:28
URL: http://cajsasrum.blogspot.com
Postat av: Kristin Betten

Hei !!

Dette med vårtegn-utfordringen såg moro ut... Er det for sent å melde seg på ??

Bor i Norge, I Møre og Romsdal fylke. Det ligger midt i landet! Men. det holder vel med Norge ;-)

Nydellig hus du har!!

Hilsen Kristin

2009-03-24 @ 11:34:26
URL: http://kristin-kleiva.blogspot.com
Postat av: InneoUte-Malin

Vilket jättejobb du gör! :-) Verkligen kul att se hur mycket vårens framfart skiljer sig åt i vårt avlånga land. Tack för ett bra initiativ! :-)

2009-03-24 @ 11:54:57
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Lotta- Livets väv

Lite sent...men nu finns några vårbilder från Värmland på min blogg. Kul idé och en oerhört vacker blogg du har. Känns som om våren kommit längre hos dig!

2009-03-24 @ 12:08:09
URL: http://livetsvav.blogspot.com
Postat av: ikakansjälv

Du har verkligen gjort ett jätte bra jobb med att samla in alla vårtecken och visa var i landet de är. Hoppas att jag kan visa ett roligare vårtecken nästa vecka.

2009-03-24 @ 13:46:17
URL: http://ikakansjalv.blogspot.com
Postat av: Lantlivsanette

Halloj där !!

Åhh vad du är duktig som har lagt ner så mycket tid på Vår spaningen !! Såå himla roligt, jag ska nu sätta mig och kika på våren i hela vårt vackra land !!

Ha det gott

Kraam Anette

2009-03-24 @ 16:54:39
URL: http://www.lantlif.blogspot.com
Postat av: Lea

Sv: Jag har inte glömt men tyvärr får jag hoppa då jag inte har någon vårinspiration när det kommit ny snö =(Men det var kul att kolla andras foto. Kram

2009-03-24 @ 18:19:29
URL: http://mynameislea.blogg.se/
Postat av: Lotta 8`)

Men det här har jag missat totalt! Hittade dig via Marina :) och undrar om fotona från söndagens tur till Botaniska i Göteborg, duger som vårtecken? Visserligen fel vecka men ändå :) Nästa måndag skall jag vara lite mer alert med både kamera och blogg. Trevlig ide och jag är gärna med :) Ha en bra tisdag 8`) Göteborg=Västergötland :)

Postat av: Elisabet Berggren

Vilken rolig ide, Jag vill gärna visa hur vi har det i Hälsingland

toppen att du värnar om katterna

Kram "Tilde"

2009-03-24 @ 21:56:12
URL: http://tildestradgard.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0