KarlsonHus

Idag fick KarlsonHus en finfin utmärkelse i Stockholm, nämligen Återvinningsindustriernas Inspirationspris. KarslonHus fick det för arbetet med Ekomerhusen, som är isolerade med återvunnet glas istället för fossil cellplast.

          

Motiveringen:

"2009 års Inspirationspris går till KarlsonHus för användning av skumglas i sitt hus EKOMER. KarlsonHus har med stark drivkraft och kreativt nytänkande bytt ut traditionella byggmaterial mot återvunnen råvara och erbjuder detta aktivt till sina kunder. Istället för fossil cellplast använder KarlsonHus den industriella råvaran skumglas i Ekomer-grunden. Detta ger en minskning av energiresursanvändningen vid byggnationen med närmare 60 % samtidigt som det minskar deponeringen av återvunnet förpackningsglas i Sverige.

KarlsonHus har varit en av de drivande kunderna för att det skall etableras en industriell tillverkning av skumglas i Sverige. KarlsonHus är föregångare i sin bransch. De bryter gängse tankebanor och arbetar för att öka kvalitet och miljöprestanda i sitt lågenergihus Ekomer.”

 


 

Det känns bra att sälja såna hus:)

 

Läs mer på Hemsidan


Kommentarer
Postat av: Caro / Karlsebakken37

Stort grattis!! Men du - vad hände med det där huset som ni nästan hade sålt i Helsinborg? Blev det något? Bloggar dem? Hade varit kul att få följa med på hela resan från kontrakt till färdigt.Massor av onsdagskramar!

2009-05-06 @ 22:05:41
URL: http://www.karlsebakken37.blogspot.com
Postat av: Caro / Karlsebakken37

Tack för rapport, så kul att höra hur det går! Ser fram emot bilder när de kommer. Ha en skön kväll nu, kram kram!

2009-05-06 @ 22:27:33
URL: http://www.karlsebakken37.blogspot.com
Postat av: Willewira

Hej Viveka!!Ett stort Grattis!! Jag förstår att du är stolt att sälja sådana hus... det skulle jag också vara.Förlåt att jag inte hängt med i vårtecknen... Det har varit så mycket kring oss att jag helt enkelt inte orkat med bloggen så mycket. Jag är ledsen för det. Hoppas du inte är alltför besviken på mig.Jag tittar in och följer er andra istället och ser om jag kan upparma ett inlägg till måndag istället.. Just nu är det bara kärs...(kirskål, eller kriskål som jag kallar det)... som gäller. Har tagit över hela vår trädgård.Sköt om dig!!

Kramar

Willewira

2009-05-07 @ 08:35:54
URL: http://morkarinstappa.blogspot.com
Postat av: Idéverkstan

Vilket kul jobb du måste ha! :) Tack för länken Viveka! (den för granslanorna)Lisa

2009-05-07 @ 10:12:22
URL: http://www.ideverkstaden.blogspot.com
Postat av: Tina

GRATTIS! Förstår att du är en stolt försäljare...:-) Kram Tina

2009-05-07 @ 10:27:24
URL: http://anno1923.blogspot.com
Postat av: cathrine

Gratulerer så mye :) forstår godt dere er stolte:) ha en flott dag

2009-05-07 @ 11:47:55
URL: http://livet-i-hvalstad.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0