När som pepparkakebagar´n
bakar pepparkakor tar han
ner från skåpet största grytan
och ett kilo margarin.
Det ska smältas, inte brynas
så när bubblor börjar synas
ska man blanda margarinet
med ett kilo ljust farin.
Uti grytan margarinet
rörs tillsammans med farinet
åtta äggulor och sedan drygt
ett kilo vetemjöl
Sist en tesked peppar strör man
ner i grytan och sen rör man,
sedan hälles hela degen
på ett bakbord utan söl.
Idag har pappa och jag satt pepparkaksdegen. nu ska den vila tills i morgon då vi ska skära den i lövtunna skivor och grädda dem till knapriga gyllenbruna pepparkakor. Mums!
Mmmm, det ser ut att bli bra...
Vi ses i morgon kl. 11.00, då tar vi med skärmaskinen.
Kram, Mamma
Mums, det låter gott. Och så luktar det så mysigt juligt när man bakar pepparkakor.
Hej på er.
Vad söta ni är där ni står och bakar kakor, mysigt.
Dina rostkrukor är också jättefina.
Är det mor som är fotografen tro.
Lycka till med gräddningen då.
kram Zara
Såå mysigt ni ser ut att ha det, du och din pappa! Och gott ser det också ut!
Och som svar på din fråga, nix, har inte sett Lantliv ännu. Kanske ligger den i brevlådan idag, men oftast är magasinen så dåliga på att minnas så det blir säkert att försöka hitta den i stan istället. Roligt!
Skära deg i tunna skivor? Är det något skånskt påhitt? Jag ser fram emot fortsättningen, det här är spännande.
Skära degen i tunna skivor, precis så gör mina svärföräldrar och det blir så knaprigt och gott!
Kul att få baka med sin egen lilla pappa!
Vill bara kika in och säga vilket fint reportage det var från ditt hem i Lantliv. Verkligen jättefint! Ha det gott i pepparkakstider. Kram Merja
Fina pepparkaksord och så med pappa...!
Så mysigt ni har det! Förmodligen har ni gjort detta förr..!
Lycka till med baket!
Kram
Lisa
Hej Viveka,
Jag försöker komma i kontakt med dig men hittar ingen email-adress på sidan. Du får hemskt gärna skicka mig en rad på den adress som jag angivit så kan jag berätta mer ingående vad det handlar om!
Vänligen,
Robert
Vad härligt det ser ut med pepparkaksbaket. "Knapriga och gyllenbruna" Det låter så himla gott! Blir enormt sugen på att baka... Jag kan nästan höra bagaren i Hackebackeskogen när jag läser din text. Vill minnas att han hade en förfärligt stor dos peppar i sina pepparkakor. Den får jag hoppas att ni inte tog med i er deg... Trevlig adventshelg.
Visst är det smart att skära pepparkakorna!
Ha en skön helg!/Marie - med bloggen Systrarna
Härligt ni är så lyckliga!!! Trevlig 1:a Advent från mig!
Hej Viveka!!
Gud vad mycket jag missat. Härligt julpynt och annat skoj. Blir nog världens godaste pepparkakor. Har också bakat idag men jag köpte färdig rulle på ICA. Lika bra det kanske, kidsen vrålade så jag glömde bort dom och de blev svarta :-) Ha en fantastisk helg och hälsa Micke!!!
Kram!!!!!!!
Känner doften ända hit faktiskt!
Jag brukar oxå göra skurna, med mandel.... sååå goda! Men hyvlar med osthyveln, ser ju smidigare (och proffsigare) ut med skärmaskin.
Vilka underbara bilder på ditt underbara hem. Ditt kök är en ren dröm! Absolut.
Kram =)