Fönsterputs

Vi valda "riktiga" fönster när vi byggde vårt hus. För mig var det aldrig aktuellt med fejkad spröjs, då hade jag istället valt ingen spröjs alls. Jag gillar inte fejkspröjs, lika lite som jag gillar plastblommor eller laminatgolv. Äkta eller inte alls. Sån är jag.
Vi flyttade in i huset för drygt ett år sedan, och vi har aldrig (skäms när jag skriver det) putsat fönsterna. Igår och idag har vi haft fönsterputsare här och det är såååå fint nu. Men det blev nog ganska dyrt... Får väl fösöka putsa lute själv ibland...:)


Jag vet inte om ni ser hur skinande rena de är, men det är de i alla fall. Fattar ni vilket jobb det är att putsa alla smårutorna? Det finns ingen skrapa som är så liten, sa Niklas som var här och putsade. Om han ska komma hit igen ska han såga till en skrapa:)

Kommentarer
Postat av: emilias gömmor...

Visst är det dyrt, men någon gång då och då kan man unna sig det. Ska man göra det själv kan man ta ett rum i taget. Vi har gamla kopplade fönster som öppnas utåt. Det går väl an på nedre planet, men där upp, fy. Tänk om man trillar ut. Där får man ha en riktig fönsterputsare som fixar det.Ha det!Kram Mimmi

2009-10-08 @ 16:42:07
URL: http://emiliasgommor.blogspot.com
Postat av: Cindy

Har också "äkta" spröjs. Längtar inte alls tills det är dags för att tvätta dom men det tycker jag är värt. Man fick ju väldans fina fönster iallafall. Skullr aldrig välja några andra bara för att dom är jobbiga att tvätta. Era fönster är verkligen skit fina. Passar så till ert hus. Snyggt jobb dom gjorde förresten, nu är det bara att hålla efter ;-) Kram

2009-10-08 @ 16:51:43
URL: http://projektbjorkbacken.blogg.se/
Postat av: Tina

Jag har inte heller putsat fönster sedan ni flyttade in... :-)

2009-10-08 @ 17:24:49
Postat av: Proforma - Irene

Vi har också riktig spröjs, kunde inte heller tänka mig annat! Vi har bott här i drygt 5 år och jag kan trösta dig med att vi inte heller putsar särskilt ofta. Sist lejde vi in en fönsterputsare, det är drygt ett år sedan :) Så i somras sa vi att vi skulle putsa själva och började så smått... men det rinner bara ut i sanden, man blir ju aldrig klar! Gissar att vi tar in en putsare framåt jul igen, det får kosta vad det kosta vill :)

Ha en fin kväll!

2009-10-08 @ 17:46:00
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Vivi

Jo det syns, sakerna på fönsterbrädet speglar sig! Hmm vi har tydligen "fejk" spröjs men jag visste inte att det fanns riktiga eller frågan var aldrig uppe vid fönstervalet utan det var mest dom eller dom liksom, ja det är klart man kunde ha tänkt ut det själv men det fanns inte i tanken....så nu har vi fejkspröjs, det är bra när det ska putsas fönster iallafall! Att jag inte spanade inte era fönster lite bättre så jag hade sett skillnaden men det är säkert mycket mycket finare med äkta, som du skriver allt som är "äkta" är ju oftast så mycket snyggare! Skönt att ha fönsterna putsade nu, ja man kanske ska fixa det innan det blir för kallt....jag kanske är knäpp men jag gillar att putsa fönster det blir så fint direkt. Kram kram Vivi soltorp

2009-10-08 @ 18:22:45
Postat av: Lisa

Helt rätt! Det ska vara äkta vara och fönstren är ju huset själ enligt mej i alla fall!

Ni har jättevackra fönster, men att putsa alla dessa - oj, sicket jobb!

Lisa

2009-10-08 @ 18:51:53
URL: http://lisastorp.blogspot.com
Postat av: Petronella

Hejsan V!

Vad fint det blev. Jag har precis förra veckan blivit "klar" med fönsterputsningen i hela huset. Vissa fönster har jag fått putsa fler gånger. När man har ställning utanför så blir de såå himla skitiga igen. Stänker liksom. Vi har med fasta spröjs i våra fönster, dessutom genomgående så det innebär fyra smårutor på varje sida. Bara i sovrummet är der 64 smårutor och 5 större rutor...phu...

Får jag fråga vad det kostade. Jag funderar starkt på att anlita fönsterputsare nästa gång. Gjorde de ett bra jobb? När jag själv putsar så blir det ändå alltid nåt litet som syns sen när solen ligger på.

Va lustigt att han sa det där med att såga av en skrapa, vi pratade just om det igår. Att det är konstigt att det inte finns skrapor till smårutorna :o)Visst är de söta småkissarna. Har redan tingat bort två av dem till bra kattfolk, hoppas att vi hittar två bra familjer till!Du, har tidningen kommit ännu?

Kram P.

2009-10-08 @ 19:56:16
URL: http://tinnarochtorn2.blogspot.com
Postat av: Petronella

Jamen hur fanken räknar jag då? 64 smårutor och 10 större blir det ju naturligtvis...;o)

2009-10-08 @ 19:59:21
URL: http://tinnarochtorn2.blogspot.com
Postat av: oldthings

Vilket underbart hus ni har! Det är drömmen om mitt hus fast mycket, mycket mer. Vad gör väl några spröjs extra att torka emellan? Förstår dig om fuskspröjs...

2009-10-08 @ 20:14:58
URL: http://www.heasoldthings.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Det syns! Superfint!Men putsade ni inte ens efter bygget? Våra är superskitiga efter bygget. har väntat med flit eftersom vi målar. Men imorgon kommer fönsterputsaren. Det är så väl spenderade pengar, de är ju ursnabba jämfört med en själv. Fast vi har ju funkis = lättare fönster. :)

2009-10-08 @ 21:26:15
URL: http://vi-bygger-ett-hus.blogspot.com/
Postat av: Sofia

Åh vad härligt med rena fönster,jag ska också ringa fönsterputs.

Vill inte ens tala om hur många fönster vi har och då med spröjs.....

Brukar tvätt insidan själv men imellan och utvändigt går det bara inte...

Det roliga i det hela är ju att fönsterputs går ju under hushållsnära tjänster så det är ju halva priset.GLÖM INTE DET!Sofia

2009-10-09 @ 07:38:53
Postat av: Marith

Ooooja det syns.

Så härligt att få putsat fönsterna.

Vilket får mig tyvärr att inse att jag måste oxå ta mig i kragen- suck!

Ha det bra

Kram Marith

2009-10-09 @ 10:02:49
URL: http://www.husvidhavet.blogspot.com
Postat av: Aggie

Snyyyygggt!Visst syns det att de är nyputsade - jag har tänkt på det hela tiden när du visat bilder från ditt hus...........jag skojar!Fönsterputsning är ett riktigt elände, förut hade vi dubelkopplade fönster med millioner blyinfattade små rutor....och hur kul var det....?Lev väl i ert finaste huset alla kategorier!Agneta!2009-10-09 @ 13:20:49
Postat av: Juli

2009-10-09 @ 13:55:33
Postat av: Pernilla

Nu är det ju så att alla kanske inte har råd med "riktiga" fönster och massiva trägolv utan man vill renovera utan att det ska kosta en förmögenhet. Då tycker iallafall jag att det finns jätte många fina laminatgolv för en bra peng. Naturligtvis är det inte samma känsla att gå på, men ändå... Det finns faktiskt jättefina, typ olivträd som SIA har som är fejkade och de är otroligt fina. Plastblommor som lyser plast med konstigt grönafärgade blad är däremot inte snyggt.

Jag tycker man ska vara lite mer ödmjuk i sina uttalanden för alla ska väl känna sig välkomna till din blogg!? Jag tycker verkligen att erat hus är jättefint och mysigt så inget ont om det.

2009-10-09 @ 16:57:32
Postat av: ColonialEast

Halloj! Hjälp vad jag hunnit missa inlägg här. Fattar inte vart dagarna tar vägen. Är på språng nu men i morrn ska jag läsa och läsa. Hoppas ni har en härlig helg!!!! Kram!!

2009-10-10 @ 13:15:58
URL: http://colonialeast.blogspot.com
Postat av: annbritt

Kolla hur jag löst fönsterputsningen i vår familjLha de gött

annbritt

2009-10-10 @ 21:34:38
URL: http://krukmakerihemjord.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Petronella, vi har en superbra fönsterputsare som brukar ta rimliga priser. Maila mig! skrivarmamma@gmail.com

2009-10-10 @ 21:43:38
URL: http://www.skrivarmamma.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Halloj! Vet du, jag kom just på att jag är typ 6 kilometer från dig just nu. Jag är hos en vän i Håslöv. :)

2009-10-10 @ 21:46:41
URL: http://www.skrivarmamma.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Attans! Jag åker härifrån 11-något så jag hinner inte. Det hade ju varit superkul. Men min kompis bor ju här och jag kommer nog tillbaka, då kan jag ju ha lite framförhållning då jag nu vet att ni bor nära. Borde ju ha tänkt på det... Tack gulliga för inbjudan!

2009-10-11 @ 07:46:40
URL: http://www.skrivarmamma.blogspot.com
Postat av: Fredrik Frisören

jobbigt, men otroligt otroligt fint ;)

2009-10-11 @ 12:40:42
URL: http://fredrikfredrik.webblogg.se/
Postat av: Vimsingen

Jag har försökt ändra så att man inte behöver ha ett goggle konto, men det ser likdant ut. Kan det vara så att det inte går att få till det för att jag har blogspot? Ska sufra runt och se hur det ser ut hos andra bloggare. Man kan annars komentera anonymt, men det är ju inte lika kul. Jag gör allt för att det ska bli lättare att kommentera:)

Trevlig söndag!

/Vimsingen

2009-10-11 @ 15:00:53
URL: http://www.vimsingen.blogspot.com
Postat av: Jennica

Första gången jag är här! Hittade hit via Skrivarmamma - och det är jag glad för! Vilket fantastiskt underbart vackert hus ni har!! Jag hoppas det är ok att jag har lagt ut en länk till det via min blogg. (Ville inte låna bilder så jag länkade istället.)

2009-10-11 @ 15:19:34
URL: http://www.jennicasblogg.blogspot.com
Postat av: Zara

Hej.

Nu var det ett tag sen jag tittade in här, och kommenterade.Undras just vad ni har för klimat i Skåne just nu.

Oj så vackra fönster ni har satt in i ert hus.

Och byggt ett väldigt vackert hus.Det är nog mycket att hinna med att putsa alla dessa fönster, mina är inte så rena......hm.

Nu har vi kallt i norden så nu är det nog lite sent, för mig.

Ha en bra vecka.

Kram Zara

2009-10-11 @ 23:14:49
URL: http://houseofchandeliers.blogspot.com/
Postat av: Ledighetsparadiset Solåkra

Jag kan inte annat än att hålla med dig om att fejkspröjs är fult och visst kan jag se att fönstrena glääääänser. Önskar dig en skön måndag

2009-10-12 @ 15:35:49
URL: http://solakra.blogg.se/
Postat av: theres lindberg

Åh erat hus är ju bara underbart hade gärna velat bo närmare för att få kika in älskar deras hus.Skulle jag bygga nytt så har jag redan valt modell. Älskar verkligen din lilla gungstol är den ny eller?Skulle verkligen behöva en sådan.

Kram Theres

2009-10-13 @ 09:08:06
URL: http://www.tildaochmamma.blogspot.com
Postat av: Kari

Nå minnet du meg på at jeg og må pusse vinduene :p...

Jeg har ikke sånne små som du, men jammen er det litt av en jobb likevel ;)

Åhh så moro med visning.. Jeg skjønner godt at noen ville kjøpe deres hus, så nydelig som det er :))Ha en fin dag videre

Klem,Kari

2009-10-13 @ 12:11:43
URL: http://myhomeismycastlebykari.blogspot.com
Postat av: Liselott

Jag ska snart lägga in bilder på stenarna och lovar att säga till då :-) Kram Liselott.

2009-10-18 @ 21:47:11
URL: http://www.systrarnavitt.blogspot.com
Postat av: Martin

Låter jobbigt att behöva räkna smårutorna..Brukar räcka med att man säger att man har spröjsade fönster, innåt eller utåtgående så får man ett pris per båge. från 40-70 kr bågen...2010-03-13 @ 13:31:46
URL: http://www.malmafonsterputs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0