Vår vackra strand

Denna bild har vi fått låna av en fotograf, Mats Uneland, från Lenscap, att användas i kampen mot flervåningshusen i vår vackra skog. Här ser man precis det område som ska bebyggas enligt planerna, alldeles innanför badhytterna ska de smälla upp 6 st flervåningshus, samt parhus och garage, sedan ska man tänka in asfalterade gångbanor, plats till soptunnor, parkeringsplatser osv. I planen har kommunen skrivit att man kommer att vara tvungen att fälla några träd. Tittar man noga på ritningarna är det över 100 träd det rör sig om - i ett område där vanliga människor knappt får fälla ett enda träd, just pga att man vill bevara den unika tallskogsmiljön. Hur går det ihop???

Kommentarer
Postat av: Erika

Jag fattar inte hur kommuner får hålla på så här. Så länge de passar dem så får man gör vad som helst men en vanlig privatperson då är det bomstopp. Måste man ha pengar för att få som man vill i detta land? Blir så trött när det kommer till bygglov, bara ordet får mitt huvud att spruta rök ur öronen.

2010-02-08 @ 18:52:23
URL: http://ikakansjalv.blogspot.com
Postat av: Sofia

Herregud, man blir ju mörkrädd,fy vad tråkigt. jag har gått med i er grupp.



Mvh

Sofia från Nacka

2010-02-08 @ 19:36:07
Postat av: Aggie



Upprörande är vad det är.



Från att ha varit ett tryggt land har Sverige blivit otryggt. Och nu tänker jag inte på rån och mord och våldtäkt osv, utan just detta, att man inte riktigt kan lita på våra myndigheter. Och det tycker jag känns väldigt otäckt.



Har de som är aktiva i frågan talat med Naturskyddsföreningen t ex. Klart de har, jag måste bara få skriva det. De är ju duktiga på argumentation och har ofta lätt att sätta sig in i olika scenarier av det här slaget.



Fanns det inte något som hette strandskydd eller är det borttaget?



Miljöpåverkan, hur blir det om träden kommer bort? Sanden flyger iväg. Fast den kanske man skall ta bort i alla fall.



För mig verkar det som om man genom att bygga här tar bort tillfällen till rekreation, som ju faktiskt är av avgörande betydelse i många liknande fall, och i många olika instanser i näringsliv, offentlig verksamhet mm.



Ach, ach, stå på er, kämpa, protestera, skriv, kedja fast er eller nå't....



I all hast

Agneta



2010-02-08 @ 19:51:06
Postat av: Lisa

Usch, så arg jag blir! Kommungubbar är ibland inte kloka och tänker aldrig långsiktigt! De har inte tänkt på hur det blir när en massa träd försvinner - blåst, sand osv. De är ju också ett SKYDD mot havsvindarna! Vilka jubelidioter de är!!!!! Jag förstår att ni är upprörda! Helt vansinnigt är detta ur alla synvinklar!!!

Lisa

2010-02-08 @ 20:33:08
URL: http://lisastorp.blogspot.com
Postat av: SollenkrokaBy

Vilken vacker strand!

Förstår att ni värnar om att bevara den som det är! Vilken fin bild med hästarna i vattenbrynet och alla badhytter på stranden!

2010-02-08 @ 20:44:00
URL: http://sollenkrokaby.blogspot.com
Postat av: Caro / Karlsebakken 37

Det är ju för sjutton inte klokt!!! Hur cynisk går det att bli egentligen!? Sjukt att kommunen så uppenbart och synligt gör precis det som passar dem och som de tjänar pengar på. Tragiskt...



Hoppas allt är bra med dig annars iallafall!



Stor kram C

2010-02-08 @ 22:08:54
URL: http://www.karlsebakken37.blogspot.com
Postat av: Åse

Så har det alltid varit och kommer säkert också vara i framtiden: i vellinge är "friheten större"... inte för oss boende nähä, men för politikerna... Så bra att det finns aktiva människor som tar strid mot detta! Ett sånt underbart foto förresten! Ha det bäst! Åse

2010-02-08 @ 22:13:15
URL: http://[email protected]
Postat av: Therese

Usch det lät inte ett dugg kul, att de ska bygga på alla vackra ställen man önskar att man kunde få bestämma för ett tag och sätta stopp för alla tokiga idéer. Hoppas att de stannar upp och tänker om. Ha en jätte fin vecka kram//Therese

2010-02-09 @ 08:40:14
URL: http://theresevitadrommar.blogspot.com/
Postat av: zara hallman

Hejsan Viveka.

Det var tråkigt att höra.

Hopps verkligen att ni ska lyckats påverka dem.

Man måste ju säga något om man ska bli hörd.

Stranden och området kan ju vara rätt känsligt, det verkar lite galet, när det en gång i tiden inte fanns några träd och marken ansågs obrukbar, och då han som planterade träden,fixade så marken blev attraktiv, ska de nu bort.

Sen så är det ju så att träden hindrar ju vinden något oerhört.

Hoppas det går att fixa.

Jo jag ska ju anmäla mig till vårtekenutmaningen, men det känns lit långt borta för oss.

Men visst ska jag vara med.

Ha det bra

Zara

2010-02-09 @ 13:51:34
URL: http://houseofchandeliers.blogspot.com
Postat av: sabrina

Helt otroligt! Kämpa på för att bevara miljön. Helt sjukt att kommunen inte behöver bry sig om samma regler som vi invånare har!???

2010-02-10 @ 04:13:35
Postat av: Åsa B.

Åh vilken vacker strand och underbart område. Så tragiskt att dem vill förstöra en sån fin natur..hoppas ni lyckas stoppa detta...



//Åsa

2010-02-13 @ 15:26:56
URL: http://www.kasebackensstuteri.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0