Projekt inhägnad

När vi köpte våra katter var det aldrig meningen att de skulle gå ute fritt, men de var helt hopplösa på den punkten de rymde och de tog sig ut på alla möjlig sätt. Och när vi lyckades hålla dem inne så satt de vid varsin dörr och gnällde och krafsade. Hela dagarna. SÅ va det faktiskt. Det var helt hopplöst. Vi lät dem börja gå ut så smått i august förra året. Jag känner många som har katt i området, och ingen har någonsin blivit påkörd vad jag vet. Våra katter höll sig ganska nära tomten och de fick bara vara ute när vi var hemma och på dagen, oftast bara ganska korta stunder. Detta hjälpte ju inte utan för en dryg vecka sedan blev vå kära Beckham påkörd precis utanför huset. SJälvklart fick det till följd att vi omårövade beslutet att låta dem vara ute och vi grubblade och funderade på hur vi skulle göra. Vi tänkte att vi skulle bygga en kattbur i trädgården, men vi fick inte riktigt till det. Så i söndags kom jag på lösningen. Vi bygger in en stor del av trädgården, så kan de gå ut själva och vi kan ha altandörrarna öppna. Det höga nätstaketet mitt i trädgården kommer vi att klä med rosor och andra klätterväxter så om några år kommer det förhoppningsvis att se helt naturligt ut.
Så här långt har vi kommit nu:

Vi har grävt uppgräsmattan där staketet kommer att stå, och så har Max och jag grävt hål för plintar. I morgon ska vi sätta pinnanar och sedan fästa nätet på pinnarna. Vi har inte hittat något bra nät ännu, någon som har tips??

Allt innaför den grävda "kanalen" kommer att kattsäkras... Längtar tills det är färdigt. Hamlet också, han står i skrivande stund och skriker vid dörren, det har han gjort i en vecka nu...

Kommentarer
Postat av: Caroline

Det blir nog en väldigt fin inhägnad med rosorna. Finns det inte något hönsnät som borde passa bra? De har ju en slags bur på Almaregården till ankorna, kolla där.

//Filip hälsar <<:o (kattsmiley)

2010-05-12 @ 09:43:54
URL: http://mininsoiration.blogspot.com
Postat av: Mamma

När det är dags att köpa växter åker jag gärna med...

Kram!

2010-05-12 @ 10:44:34
URL: http://tjernhus.blogg.se/
Postat av: Clara

Hejsan,

Gunnebo har bra stängsel, har finns ett begagnat som kanske kan vara något för Er.

http://www.soderhamnskk.se/guest_55.htmlBästa hälsningar Clara

2010-05-12 @ 10:59:12
Postat av: Fia

Smart idé ju!

Svetsnät eller viltstängsel? Kolla här http://www.katt.nu/byggtips5.htm

2010-05-12 @ 11:20:01
URL: http://scrappa.blogg.se/
Postat av: ColonialEast

Det blir nog riktigt bra för sötnosarna när det blir klart!!

2010-05-12 @ 12:54:58
URL: http://colonialeast.blogspot.com
Postat av: Cindy

Hej bloggkompis :-) Efter ett LÅNGT uppehåll är jag nu tillbaka. Men va är de jag läser, lilla Beckham :-( Usch minns så dagen då våran Rolf blev sjuk och tillslut somnade in. Våra hjärtan krossades. Jag förstår att ni gör om trädgården. Dom som inte har kattor förstår inte hur mycket dom betyder. Dom är ju ens barn. Gulle Beckham vila i frid och busa snällt med Roffe. Kram på er.

2010-05-12 @ 16:40:40
URL: http://projektbjorkbacken.blogg.se/
Postat av: Helene Langborg

Vi har satt hönsnät på balkongen och jag ska låta slingerkrasse och luktärter klänga där.

Jag förstår att ni vill låta katterna gå ut säkert.

Kram Helene

2010-05-12 @ 18:54:07
URL: http://langborgsullevidal.blogspot.com
Postat av: Trasia

Vi har rådjursnät på balkongen. Nästan osynligt och starkt. Billigt också. Perfekt.

2010-05-12 @ 18:58:12
URL: http://trasia.blogg.se/
Postat av: Petronella

Det kommer bli himla bra tror jag. Det är ett evigt dilemma det där med att låta vara ute eller innekatter. Svårt! Kram

2010-05-12 @ 19:09:36
URL: http://tinnarochtorn2.blogspot.com
Postat av: moster

..men katter gillar ju att vara ute på egen hand och smyga i buskar och ligga på lur i timmar...kommer de att kunna göra det i inhägnaden?

2010-05-12 @ 21:32:00
URL: http://strandrosen.blogg.se/
Postat av: Veronica

Vilken underbar idé med inhägnad!Jag är helt inne på samma linje för våra katter, den dagen vi köper hus. Å moster behöver nog inte oroa sig, med en så stor inhägnad kommer de kunna smyga, busa, springa kapp och göra allt möjligt skoj utan att behöva riskera livet. Jag tror att det kommer bli toppen!Ganska komiskt att du skriver om detta nu, för jag googlade faktiskt kattrastgård för ett par dagar sedan och titta runt på mängder utav olika lösningar. Jag fastnade för just den typen av lösning som ni verkar vara inne på. Så naturligt och stort som möjligt och gärna klätterväxter i nätet för att integrera det i trädgården. Ska bli spännande att se ert slutresultat! Ansvarsfullt utav er tycker jag. Stort lycka till.Kram Veronica

2010-05-13 @ 21:25:39
URL: http://ovaladrommar.blogspot.com
Postat av: Veronica igen

PS: ta inte hönsnät, dels är det inte lika slitstark, dels har jag hört om katter som lyckats få in huvudet i ett hål och fastnat, otäckt. Jag hade köpt nåt slags rådjursnät eller fyrkantigt svetsnät eller vad det kallas. Nåt slitstarkt.

2010-05-13 @ 21:27:41
URL: http://ovaladrommar.blogspot.se
Postat av: Sollenkrokaby

Oj, vilken sorg! Förstår att ni vill hålla andra katten inne helst, men bra beslut tycker jag att försöka lösa så det går att ha honom ute ändå. Katter mår nog bra av att känna gräs under tassarna och sitta i buskarna och spana.

Hoppas han inte klättrar över nu bara!

Bra beslut iallafall, sånt gör mig glad!Tänker på er i sorgen efter Beckham!

2010-05-13 @ 23:28:54
URL: http://sollenkrokaby.blogspot.com
Postat av: Sonja Sell fran Tyskland

Se till att den blir tillräckligt högt! Min katt Findus kunde hoppa ganska högt och krypa under trädgards-dörrarna....

2010-05-14 @ 08:24:24
Postat av: Caroline

Jag har flera kattvänner som inhägnat sina trädgårdar, en av de snyggaste finns här:

http://www.rotvaltans.se/sidor/INHAGNADEN.htmlCaroline

2010-05-14 @ 21:34:37
URL: http://ci-caroline.se/blog/
Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min TrädgårdC

Vilken smart idé! Det e inte lätt det där medo ha katter ute, men det e ju tyvärr då de trivs allra bäst, de e ju små jägare som älskar o va ute o spana. Vi oroar oss ocå ofra för våra kisar. Men de väldigt vana o va ute o är dessutom jätterädda för bilar o springer fort iväg om de hör en bil. Men min grannkompis hade en katt som va helt orädd för bilar o satt ofta mitt ute i gatan o yvärr blev hon oxå påkörd. Jättehemskt!

Hoppas det här blir en bra lösning för er allihop!Nu ska jag lägg mig o läsa Bygga nytt & Renovera tidningen, kunde ju inte låta bli o köpa den när jag såg den i affären idag o kände igen ert hus på framsidan :-)

2010-05-14 @ 23:43:39
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: Erika

Så där har vi det hela dygnet runt, vi har inte längre en kattlucka så det är bara att öppna dörren mitt i natten. Baksidan med att bo i ett garage.....

2010-05-15 @ 12:24:13
URL: http://ikakansjalv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0