Kattstängsel, a never ending story

Som trogna bloggläsare vet, försöker vi hålla våra katter inne i trädgården. Vi har delat av trädgården med ett högt stängsel och på olika sätt har vi försökt få katterna att inte rymma utanför. Vi har provat en massa olika idéer och de brukar hålla några veckor sedan kommer katterna, främst Hamlet, på något sätt att ta sig ut i alla fall. I somras kom vi på att vi skulle sätta el överst på staket och stängsel.

Här är stängslet som delar av trädgården. Jag står i den del där katterna får vara. Ut mot gatan har vi ett valigt staket, och det går inte att kattsäkra, men runt detta område, som är större delen av trädgården, har vi 2 meters plank och stängsel överallt.

Här syns eltråden som sitter överst.

Så här ser det ut där den sitter uppe på planket (danska pinnar).

Oh chär sitter det snygga aggregatet. Om vi får detta att fungera ska vi bygga någon liten låda till den så att vi slipper se den.

När man är inne i trädgården så märker man knappast att där är ett stängsel. Lite insynsskydd hoppas vi på, tanken är att det ska växa upp en massa klätterväxter på stängslet.

Men nu tillbaka till eltråden: Det har funkat klockrent i flera veckor, men i går rymde Hamlet igen. Två gånger. jag blir tokig.

Idag har jag varit ute med honom i trädgården en lång stund för att ev. få syn på var han tar sig ut, men han är ju bara hos mig när vi är ute tillsammans, då rymmer han minsann inte..Om någon nu har ett bra tips, så kom med det, vi vill ha alla tips vi kan få hur vi ska kunna hålla den här filuren innanför staketet. Vi vill ju inte att han ska gå samma öde till mötes som sin bror, som blev överkörd utanför staketet.

Kommentarer
Postat av: Caroline

Hej. Man kan sätta plastskivor i sned vinkel inåt/neråt överst, för katterna får inget fäste med klorna på plasten.Kolla länken jag skickar med nedan så ser du, fast där har de skivorna vinkelrätt.

http://www.kattstatus.se/sida45.htmlCaroline

2010-11-16 @ 11:02:54
URL: http://ci-caroline.se/blog
Postat av: Sonja Sell fran Tyskland

Har du redan kollat om det finns ett pytteliten hal nagonstans under stängslet, gömt mellan blommor och blad? Jag minns att jag rekommenderade att gräva ner stängslet nagon halv meter för det finns vissa katter som gräver som hundar eller kanin. Mahända er Hamlet ett sant fiffiga katt!

2010-11-16 @ 12:35:36
Postat av: Mamma/Mormor

Åh, så jobbigt för er! Men man kan inte låta bli att beundra Hamlets listighet...

Ses senare, kram!

2010-11-16 @ 12:58:42
URL: http://tjernhus.blogg.se/
Postat av: Lisa

Oj, oj, detta är verkligen inte lätt! Ni har onekligen gjort så mycket man nu kan göra! Jag fattar då inte hur han kommer ut!!! Vilken filur! Han måste ju ha kommit på ett sätt att forcera eltråden...hm!!!

Hoppas att du får ngt bra svar här!

Han är ju ändå såååååå bedåååårande! suck!

Lisa

2010-11-16 @ 16:06:58
URL: http://lisastorp.blogspot.com
Postat av: Mia

Hej! Har haft hundkennel med ett par rymmare. Vi byggde vissa gårdar på det sättet som Caroline föreslår överst, alltså med något slags "överhäng" som gör det omöjligt att klättra över. Se bara till att göra själva överhänget längre än vad katterna är så de inte får fäste på väggen och kan häva sig över. Lycka till

2010-11-16 @ 16:11:38
Postat av: Anonym

Hej!

Ett tips. Det finns speciella "kattnät" som man kan köpa på djuraffärer och på nätet. Dessa nät är liksom "sladdriga", vilket gör att katterna inte klarar av att klättra i dem utan "fastnar" innan de hunnit ta ett enda klättersteg... Har funkat bra för vår katt som är världens bästa klättrare (tycker han)... =) Lite dyrt men det funkar... =)

2010-11-17 @ 19:12:40
Postat av: Carolin Johansson

Fy vad grymt med elstängsel!!!! Är det ens lagligt? Man får inte ha elstängsel till hund om det inte rör sig om riktigt stor ytor. Ni får väl bygga ett tak, släppa lös katterna, ta ut dem i sele eller låta dem vara innekatter.

2010-11-18 @ 10:24:16
Postat av: Elisabeth Nyborg

jag håller med Caroline om plastskivor.

för som du visar på bilden på trästaketet,där kan han hoppa över tråden o över till grannes tak,¨så där bör du ha dessa snea skivor, inte så snyggt men dock ;-)

tråden bör sitta lägre, för han hoppar bara över den annars.

2010-11-19 @ 17:55:26
Postat av: cilla

Hej,Först tack för en riktigt fin blogg!Är rädd att den här kommentaren kan tolkas helt fel. Vill absolut inte såra någon. Mina tankar går dock i riktningen att om nu önskan att få löpa fritt är så stor, har man då moraliskt sett rätt att hindra detta enkom för att det är farligt? Vet att ni verkligen älskar katter och bara vill dem väl (och att ni har varit med om att förlora en katt i trafiken). Jag har aldrig haft katt och kanske inte förstår men om man jämför med barn som växer upp, som man också älskar, så vet man ju att de måste få löpa fritt fast det är farligt. Att faran, hur hemskt det än låter, är en del av livet.

2010-12-03 @ 21:15:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0