Rikedom

Det är något med det där att sylta och safta.. man känner sig liksom lite rik. I går salmbärssylt, idag gurkor. Lite mer tid gick åt till sylten, framför allt eftersom vi plockade i ett par timmar innan vi ens var hemma med bären, och sedan skulle de kokas och fixas med. Men särskilt lång tid tar det inte ändå. Än mindre tid tar det med varor som man kan plocka enkelt på Ica. Som tex gurkor.  Det är ju såååå enkelt. När man tvättat gurkorna rena ska de ligga i saltlake ett dygn och sedan på med ättikslag och kryddor. Vips klart:



Längtar riktigt efter en leverpastejmacka med gurka...

Kommentarer
Postat av: Mamma/Mormor/Svärmor

Du är så duktig! Morfar skulle varit jättenöjd!

Kram!

2011-08-22 @ 23:54:18
URL: http://tjernhus.blogg.se/
Postat av: Aggie

Ja, precis, nyinlagd gurka och leverpastejsmörgås, det är grejer det. Fast jag vill ha gurkorna inlagda i ättika. Och så lingon, nygjord lingonsylt - då måste jag ha kåldolmar till, det är ju så vansinnigt gott med färska kålen och......jösses vad hungrig jag blev....

Som du säger, man känner sig rik och redig när man tar vara på frukt och grönt.

Solskenskramar fr Aggie

2011-08-23 @ 10:08:51
URL: http://www.snackskalsdalen.blogspot.com
Postat av: Robrohuset

Mmmmmm, det så jammen godt ut. så flink du er :-) Klem fra Robrohuset.

2011-08-23 @ 12:08:17
URL: http://www.robrohuset.blogspot.com/
Postat av: Aggie

Ha....kan inte klaga på att du inte skulle ha ättika i, det står ju hur tydligt som helst....om man (läs: jag) läser ordentligt. Jag såg saltlake och så hade tydligen min hjärna bestämt sig för vad det stod sedan......lite bråttomvarning på mig där!

Gott! Har du köpt leverpastej nu, då......

Kram

2011-08-23 @ 18:26:31
URL: http://www.snackskalsdalen.blogspot.com
Postat av: Aggie

Se där ja, du hade lagt till det, du.....kul när man kan förvirra en sån stackare som jag......Men kul var det!

Kram på dig igen!

2011-08-23 @ 19:06:05
URL: http://www.snackskalsdalen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0