Ingen rolig dag

Som många vet, byggde vi för fyra år sedan vårt drömhus. Ett vackert KarlsonHus med alla de detaljer vi ville ha. Vi lade ner själ och hjärta i vårt hus och sedan blev vi dessutom återförsäljare för dessa vackra hus.
Vi har sålt ett gäng de senaste tre åren, och i går hade vi besiktning på ett underbart vackert hus i Domsten, norr om Helsingborg.
På sistone har jobbet som säljare inte varit lika kul som innan. En del problem har dykt upp och vi har fått bråttas med många motgångar. Värst av allt är att KarlsonHus ingick ett samarbete med MM-hus i Vimmerby. Allt lät så bra och de skulle tillverka våra hus. Ett hus levererades därifrån, till Stockholmsområdet, och sedan började vårt hus som skulle gå till en familj i Ljunghusen, att tillverkas. Vi var där och tittade och väggarna såg fina och rejäla ut, killarna i fabriken verkade göra ett bra jobb. Allt verkade positivt tills plötsligt allt avstannade. Utan att gå in på några detaljer kan man säga att MM-hus vägrar att lämna ut ett hus som kunden till stor del redan har betalt. Naturligtvis har KarlsonHus sin skuld i det hela, men mest genom att ha varit godtrogna och litat på andra. MM-hus utnyttjar situationen och vägrar lämna huset innan de fått betalt (en gång till).
Igår lämnade KarlsonHus in sin konkursansökan. Naturligtvis beror det till största delen på den vikande marknaden, men självklart spelar det en viss roll att man inte kan gå vidare med huset till Ljunghusen.
För oss betyder detta att vi står utan arbete, utan inkomster (även retroaktivt) och att vi har en ständig oro för att kunden inte ska få sitt hus. Det är faktiskt det som är allra värst, att vi ska leva med att kunden står utan hus.

Här kommer lite fina bilder från huset som blev klart igår.

Detta är baksidan på huset, på framsidan stod det så mycket arbetsbilar parkerade så det blev inga bilder från det hållet. Idag.

Utsikt från den balkong som vätter mot havet. Man ser över till Danmark och båtarna som går mellan Helsingör och Helsingborg.

Vardagsrummet påminner väldigt mycekt om vårt. Det är ju samma grundplanlösning på detta huset och på vårt, men det ser annorlunda ut på utsidan. Detta beror på att Helsingborgs kommun har en konstig tolkning av sin regeltext. Samma text som i vår kommun, men man tolkar den helt annorlunda.

Mellan vardagsrum och kök har de matplats, precis som vi, och i matplasten står denna fantastiska kakelugn. Det är en handmålad Gabriel och den är köpt på Eldabutiken i Vellinge. Visst är den ljuvlig.

Mellan matplats och kök ville familjen ha gamla dörrar och fönste,r precis som vi har. Micke har köpt dessa  och skrapat och målat och fixat med dem. De blev helt ljuvliga och passar så bra.

Favoritrummet får nog bli köket. Det påminner ju också mycket om vårt, men är ännu ljusare. Ett helt underbart kök.

Kommentarer
Postat av: Linda

Väldigt synd verkligen. För er del, och alla andra. Och vi som skulle ha ett hus nästa vår, vi får hoppas det går vägen.

2011-12-02 @ 15:04:34
Postat av: carolina

Så otroligt deppigt ;( de som gör så fina hus!

Visst är det riktigt tunga tider nu, vi känner av det i träbranschen i Norrland också...det känns som om alla avvaktar och väntar på ljusare tider.

Tråkigt när svenska kvalitetsföretag inte klarar sig.

kram caro.

2011-12-02 @ 15:04:59
URL: http://kallholmen.blogspot.com
Postat av: Tim

2011-12-02 @ 15:12:33
Postat av: Tim

Vad härligt att se ett nytt hus och stort grattis till familjen! Trots att vi står utan hus glädjer det mig att se resultatet i Domsten.

2011-12-02 @ 15:14:56
Postat av: Vivi

Åh så fint hus! Lite glädje i allt det tråkiga! Ja Vivi vad säger man?

Jag är i samma sits och förstår precis!

Kram från en annan Vivi

2011-12-02 @ 15:25:22
Postat av: Mamma/Mormor/Svärmor

Jättetråkigt!

Huset i Domsten ser underbart ut och vilken utsikt!

Vi ses, kram/M

2011-12-02 @ 15:38:08
URL: http://tjernhus.blogg.se/
Postat av: Lisa

Detta låter ju helt otroligt! Men, man slutar aldrig att förvånas över byggbranschen verkar det ju som! Så mycket märkliga saker som händer hela tiden! Att behöva betala ett hus två gånger låter ju helt sanslöst!Ett vackert hus du visar ändå och ert är ju som en dröm! Hoppas innerligt att allt löser sej, inte minst med tanke på era jobb också!

Kram

Lisa

2011-12-02 @ 17:00:48
URL: http://lisashus.blogspot.com
Postat av: Helene Langborg

Ja det var tråkigt, men ett bygge som inte krånglar någonstans är ganska ovanligt tror jag i alla fall om man inte bygger ett prefabricerat kataloghus.Vi hade också en del strul med "vår" fabrik som inte ville leverera som vi tyckte de skulle och till rätt pris. Som tur var hade vår byggare en del "krav" på dem som de spelade ut dem med så vi fick det viville och till bra pris.Mycket tråkigt att Karlson hus försvinner. De var en av mina drömval.

Dock fick vi inte det gensvar vi ville från dem. De bygger tydligen inte egenritade hus, som Bodenhus gör.Hoppas det löser sig för er snart.Kram Helene

2011-12-02 @ 17:36:10
URL: http://ullevidsdal.blogspot.com
Postat av: Jennie

Så tråkigt att höra! Dessa vackra, ljuvliga hus. Trist för er med allt jobb ni lagt ner och fruktansvärt för kunden. Riktigt tråkigt.

Kram Jennie

2011-12-02 @ 18:53:17
Postat av: Anna

Helene, det hus Vivika skriver om är ett "prefabricerat kataloghus". Det är nästan klart, men MM-hus har valt att stanna bygget av någon anledning. MM-hus advokat har ringt upp min man och sagt att om vi vill se vårt hus inom en överskådlig tid måste vi göra en deal. Håkan Carlson, VD på MM-hus har hjälpt till att driva KarlsonHus i Konkurs. Enligt Håkans och Kennets (VD på Karlsonhus) avtal skulle Håkan skuldsanera Karlsonhus och sedan skulle den fortsatta försäljningen gå över i ett nytt bolag. Håkan verkar inte ha följt avtalet.Jag är inte så säker på att KarlsonHus försvinner helt. Det är två dotterbolag som gått i konkurs. Moderbolaget och i alla fall ett annat dotterbolag lever vidare. Enligt en tidningsartikel idag, så kommer konkursförvaltaren dessutom se om de kan driva bolaget vidare./Anna

2011-12-02 @ 19:34:00
Postat av: Aggie

Nej, skit ock, vilken röra.

Jag tycker riktigt synd om alla inblandade.

Jag vill inte ens tänka på alla turer som finns bakom det du skriver.

Det är en oerhörd turbulens i ekonomierna och etiken lite överallt, verkar det som.

Hur går det med er köks/hus/shop nu?

Önskar att allting reder ut sig på ett bra sätt.

Aggie kramar

2011-12-03 @ 13:08:02
URL: http://www.snackskalsdalen.blogspot.com
Postat av: Petronella

Hej V, så himla tråkigt att höra. Jag hoppas ni ändå kan jobba vidare med att sälja dessa underbara hus så småningom. Eller iaf köra vidare med er köksbutik. Håller tummarna. Att det är mycket trassel och knas i byggbranschen är jag ju som du vet inte ett dugg förvånad över. Kan gå bra men kan även gå käpprätt åt fanders. Vårt bygge var ju inte direkt det mest fantastiska vi varit med om. Även om vi nu trivs superbra i huset så är turerna fortfarande inte slut med husföretaget och snickaren. Jag har aldrig någonsin stött på så många gnidna, oärliga människor utan moral någonstans som under vår byggtid faktiskt.

Därför är det så extra synd att just ni inte får fortsätta. Byggbranschen behöver människor som ni.Massa kramar P.

2011-12-04 @ 14:00:03
URL: http://tinnarochtorn2.blogspot.com
Postat av: A House With A View

Usch vad tråkigt... för alla inblandade!! Huset är helt fantastiskt och jag hoppas familjen kommer att kunna få det i ordning. Hoppas också att det löser sig för er arbetssituation, lönen är man ju beroende av varje månad...Styrkekramizar från aka

2011-12-04 @ 15:21:55
URL: http://[email protected]
Postat av: Tim

Ja, jag är också tagen av den skamlöshet vi mött i denna process. Det känns overkligt. Som tur är har KarlsonHus en VD med gott hjärta som sagt att han ska ordna ett hus åt oss på något sätt. Som tur är har vi också säljare som Mikael och Viveka som ställer upp även om de riskerar att bli utan lön. Vilka kontraster!

2011-12-04 @ 21:08:44
Postat av: Sonja Sell fran Tyskland

Det är verkligen trakigt för alla: för alla som byggde de sista aren och har rättigheter mot Karlsonhus i fall nagoting med huset visar sig vara inte som det skulle (i Tyskland är det vanligast 5 ar efter bygget) och förstas för alla som jobbar hos eller för Karlsonhus som du och Micke. Värst är det visst för Tim och Anna som väntar pa sitt hus. Verkligen: ingen rolig dag! Hoppas att du har inte än uppsagt dig hos din skolan och att du hittar en bra lokal för din köksbutik snart!

2011-12-05 @ 08:21:52
Postat av: sofia

Åh neeej vad otroligt tråkigt! Ni som är så duktiga och ärliga etc.

Skickar en stor styrke kram!

SOFIA

2011-12-05 @ 12:37:53
Postat av: Hanna

Åååå nej! Jag som så gärna ville ha ett Karlson hus när jag blir stor! :(

2011-12-05 @ 16:11:23
Postat av: Anna

Hanna, deppa inte! Så här står det på KarlsonHus hemsida:"Viktig information om KarlsonHus

2011-12-02

Den 1 december 2011 försattes bolaget Karlson HusIndustrier AB i konkurs på egen begäran. Verksamheten med försäljning av energisnåla, miljövänliga hus i sekelskiftesstil kommer dock att fortsätta i bolagen KarlsonHus i Åseda AB och EKOMER AB. För frågor om detta, kontakta Kennet Karlsson."

2011-12-05 @ 19:27:09
Postat av: Tim

Bilda er egen uppfattning. Artikel i Vimmerby Tidning med svar från Kennet och Håkan: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=332475163446250&set=a.312131332147300.97277.311071335586633&type=1&theater

2011-12-09 @ 01:23:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0