Humlebacken HOME på G

Micke håller på och fixar i butiken i princip alla dagar nu. Det som var en ganska tråkig, steril lokal när vi kom, börjar få lite själ och känsla.
Förutsättningarna var 97 kvm, mörkgrått klinkergolv, alla väggar vita, aluminiumskyltfönster, moderna svarta innerdörrar och en stor butikslokal, ett kontor och ett kök.
Vi har byggt om och ändrat och fixat en del. Dvs Micke har byggt och och fixat en del. Jag har mest tyckt. Som vanligt. Var och en gör det de är bra på.

Rummet till vänster på denna bild fanns inte. Där har Micke, med hjälp av Philip, lärlingen, byggt ett rum som ska inredas med Kungsäterköks finaste kök, ett Exklusiv-kök. Exklusivköken är i massivt trä, och helt gudomliga. Alla köken håller hög kvalitét och är snygga, men detta är fantastiskt. Dörrarna som står lutade mot väggen har vi hittat på Blocket (läs Micke). Jag älskar de där dörrarna och är så glad att vi fick någon användning för dem. VI hade ingen aning vad vi skulle ha dem till när vi köpte dem.

Här ser man in i Exklusivrummet.

Så belv dörrarna färdigmålade, visst är de ljuvliga!

Tapeten p åväggen längst in blev satt häromdagen, med hjälp av syrran (tack Fia). Golvet, som är ett fantastiska cementgolv från Stiltje la Micke och Philip idag. Det är helt underbart vackert tycker jag. Påminner om en trappuppgång i ett lägenhetshus från 20-talet. Nu längtar jag tills köket kommer.

De svarta, moderna dörrarna har vi bytt mot gamla vackra spegeldörrar som en gång satt i vår gamla sommarstuga. Den ena har fungerat som sänggavel i tre år, men får nu nya arbetsuppgifter.

Älskar de gamla handtagen från stugans dörrar. De här dörrarna sitter in till kontoret och till köket, som bara kommer att fungera som avhängningsplats. Kök har vi ju så att det räcker i butiken.

Dörrfodren avslutas nertill med skurklossar, likadana som Kronobergshus kommer att ha som standard i sina hus. Det gäller ju att visa det också. Vi ska ju helst sälja både kök och hus.

I väggen in till kontoret har vi satt ett fönster, numera vitmålat, för att det ska kännas lite mer luftigt.

Och i en liten väggsnutt som vi har byggt ut för att det fantastiska Dalboköket ska få rätt inramning, har vi också satt ett fönster. Dalboköket är lite New Englandinspirerat och har vit träpanel på väggarna.

Vi har lagt ett trägolv från Rappgo i Dalboköket. Det är ett golv som känns lite slitet redan från början. Vi har oljat det med mörk pigment så att det är mycket mörkare än på denna bild. Jättesnyggt kommer det att bli ihop med det vita köket, tror jag.

Vi håller på att jaga kommunen för att få bygglov till denna skylt. Vi vill sätta den på väggen ovanför de två fönster där vi har Exklusivköket. 

Och häromdagen kom vår egen skylt upp! Visst blev den bra. Känner mig riktigt nöjd.
Premiäröppning på påskafton. Välkomna då, då ska vi gärna ha fått några kök också.


Kommentarer
Postat av: Mamma

Det ser jättefint ut!

Kommer snart upp och kollar igen...

Kram!

2012-03-09 @ 00:03:38
URL: http://tjernhus.blogg.se/
Postat av: Aggie

Djupt imponerad, djupt, djupt imponerad! Så fint, så fint och att ni kan själva och att ni kunnat använda dörrar mm hemifrån, det är så hemtrevligt. Och vackert! Skylten blev också väldigt fin! Så roligt!

Lycka till kommer jag att skriva varenda gång nu tills det är öppnat!

Kramar till er alla!

Agneta & Peter

2012-03-09 @ 00:04:52
URL: http://www.snackskalsdalen.blogspot.com
Postat av: Jeanette Hornbeck

Härligt, bra jobbat!

Kram på er!

/Jea

2012-03-09 @ 01:21:49
URL: http://www.kronbladochlantliv.blogspot.com
Postat av: Linda

Vad fint det ser ut att bli! Jag tyckte särskilt mycket om de gamla pardörrarna och det underbara cementgolvet från Stiltje- SÅ fint! Hoppas du visar fler bilder när det är klart! Mvh Linda

2012-03-09 @ 07:28:33
Postat av: Petra

Oj - här händer det grejer - jösses vad kul! Har helt missat att ni dragit igång detta men det blir säkert super!! Lycka till Viveka och Micke!!! Hls. Petra

2012-03-09 @ 08:15:04
Postat av: Lisa

Oj, så fin er butik blir! Tänk, att ni blev med butik - så spännande! Det låter urhäfitgt med alla vackra kök!

Fortsatt lycka till!

Lisa

2012-03-09 @ 11:17:08
URL: http://lisashus.blogspot.com
Postat av: Annica

Blir verkligen hur snyggt som helst. Risken är bara att kunderna vill flytta in i butiken =)

Lycka till med det fortsatta arbetet med att färdigställa butiken!

Kram Annica

2012-03-09 @ 13:58:27
URL: http://www.annicaostlund74.blogspot.com/
Postat av: JK

Var finns ni någonstans?

2012-03-09 @ 15:24:46
Postat av: Maria-Isabel

WOW, så snyggt det blir, så imponerad av er!! Kungsäterköken ser fantastiska ut, vi kanske kan göra lite köksreportage tillsammans framöver? : ) Men till nåt helt annat, Humlebacken är med i tyska Landhaus Living NUUUU, jag har inte sagt något om det innan för jag visste inte om det själv : O Redaktören "lånade" en hel del reportage för att titta igenom och uppenbart gillade de verkligen Humlebacken... Fick två exemplar med posten så jag skickar 1 till er, det är reportaget som jag gjorde med Gúa. Jobba nu på, det ser verkligen urfint ut!! Och Humlebacken Home är ett snyggt namn...

2012-03-09 @ 15:41:57
URL: http://vintagemorrhar.blogspot.com
Postat av: Hanna Ek

Hej! Fixat en tävling på min blogg där du tävlar om ett presentkort med ett värde av 1000 kronor, och tre personer vinner en länking som visas för ca 1400 läsare. Säg gärna vad du tycker om min blogg också. Kramar!

2012-03-09 @ 19:15:52
URL: http://hnny.blogg.se/
Postat av: Paula

Åååååååh, så fint! Älskar, älskar, älskar golv och tapet i blivande Exklusiv-köket! Fantastiskt fint!Längtar efter att få se det i verkligheten!!

2012-03-10 @ 17:33:36
URL: http://paulaplink.blogg.se/
Postat av: Anna

Superfint!!!!

2012-03-18 @ 20:04:18
URL: http://lantligtpasvanangen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0